co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

malutenka

sweedee

czytam "Zmierzch"  :bad: matko, jaka żenada!!! Nie pamiętam, która tu to poleciła, ale to nędza straszna! Dobre może dla małolatów. I ta amerykańskość na każdym kroku, jej opisy; jak mnie to wkurza  :zly: Jeszcze tak nie cierpię hAmeryki!!!
Jak to jest światowy bestseller, to ja przepraszam... i jeszcze dalsze części tego są  :crazy: litości!!!
Przeczytam do końca, bo nie lubię rzucać książek w połowie, ale  :bad:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

ishka82

Ja skończyłam "Siedem Domów" :) Nie powaliła mnie na kolana, chyba spodziewałam się czego innego ;) Pod koniec to już mnie nudzić zaczęła...

golinda

Cytat: sweedee w 22 Maj 2009, 23:17:00

Przeczytam do końca, bo nie lubię rzucać książek w połowie, ale  :bad:

a ja porzuciłam w połowie Madame
do połowy mnie zachwycała, a potem zaczęła męczyć

jusia

a ja zrobilam sobie przerwe w "Lodzie"  :blush: i zaczelam czytac "Pary" Johna Updike'a troche mi "Droge do szczescia" przypomina i przynajmniej nie trace watku jak czytam tylko przed snem ;) 
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

golinda

jusia, Lodu to się nie da czytać przed snem... :)

tachogti

Marininy "Płotki giną pierwsze" mecze ale mnie troche nudzi  :zieeew:
Za to "Glowa Minotaura" Krajewskiego dla lubiacych jego ksiazki - rewela  :thumbup:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

magoo

Rozmowa w "Katedrze" - czyli nadrabiam zaległości.

A "Madame" to jedna z najlepszych książek, jakie ostatnio czytałam :)

jo_miekka

magoo piwo pod "Madame" - niezmiennie zazdraszczam :)

mayagaramond

Czytam Rotha "The human stain".  Ksiazka jest swietna, ale wnerwia mnie to, ze facet prawie nie uzywa akapitow.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

magdarynka

Zaczelam " Pantaleon i wizytantki ", w kolejce czeka" Gawedziarz " i " Historia Alejandra Mayty", czyli nadrabianie Llosy

mignon

Cytat: magoo w 25 Maj 2009, 21:34:16

A "Madame" to jedna z najlepszych książek, jakie ostatnio czytałam :)

Popełniłam z niej pracę magisterską :)  :beer:

ishka82

A w mojej mieścinie likwidują duży salon multimedialny Kolportera (coś a'la empic, podobno cała sieć tych salonów splajtowała) i mają wyprzedaż :D Skapnęłam się trochę późno, ale i tak 3 książki kupiłam :aaaa: Może jeszcze dzisiaj pójdę poszperać między już prawie pustymi półkami ;)
A kupiłam:
1. R. J. Waller Tango na prerii
2. P. Suskind Pachnidło
3. A. Proulx Pocztówki
Poza tym czekam na zakupione na allegro Wyznania Gejszy i wszystko wskazuje na to, że wygram dwie kolejne aukcje z książkami ;) Mam zapas czytadełek na jakiś czas :dance:

tachogti

Cytat: magdarynka w 26 Maj 2009, 09:51:53
Zaczelam " Pantaleon i wizytantki ", w kolejce czeka" Gawedziarz " i " Historia Alejandra Mayty", czyli nadrabianie Llosy

ja przy Pantaleonie umieralam ze smiechu :D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

calla

ishka82 Wyznania Gejszy sa super! Zarowno jak i film.
Jak Ci w rece wpadnie Blond Gejsza, to tez polecam :-)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

ishka82

Cytat: calla w 28 Maj 2009, 19:12:49
ishka82 Wyznania Gejszy sa super! Zarowno jak i film.
Jak Ci w rece wpadnie Blond Gejsza, to tez polecam :-)
Film widziałam i po nim nabrałam strasznej ochoty żeby książkę przeczytać ;) :D
A dziś w tym kolporterze mama moja zakupiła kolejne 3 książki :mocking: Tytułów nie pamiętam ;D Ale mamy zapas spory ;)

Ja zaczęłam Tango na prerii i powiem, ze zapowiada się bardzo fajnie :D

calla

Cytat: ishka82 w 28 Maj 2009, 19:45:36
Film widziałam i po nim nabrałam strasznej ochoty żeby książkę przeczytać ;) :D
A dziś w tym kolporterze mama moja zakupiła kolejne 3 książki :mocking: Tytułów nie pamiętam ;D Ale mamy zapas spory ;)

Ja zaczęłam Tango na prerii i powiem, ze zapowiada się bardzo fajnie :D

Szkoda, ze u mnie nie ma takiego kolportera ;-)
Ja teraz czekam na kolejne dwie czesci "Bialej Masajki" :-)

ishka82

calla, wygooglałam sobie tą Blond Gejszę i kurcze na merlin.pl ma bardzo kiepskie recenzje :hmm:

calla

Cytat: ishka82 w 28 Maj 2009, 19:58:19
calla, wygooglałam sobie tą Blond Gejszę i kurcze na merlin.pl ma bardzo kiepskie recenzje :hmm:

Az zaraz sobie poczytam. wiem, ze kiedys Zwierciadlo ja polecalo, dlatego sobie kupilam.
I mnie sie podobala :-)

Dodany tekst: 28 Maj 2009, 20:08:05

ishka82 no rzeczywiscie recenzji nie ma najlepszych.
Ale ja bym jej nie oceniala az tak nisko. Sama koncowka faktycznie jest troche harlequinowa, ale poza tym mnie sie podobala.

ishka82

calla, bo prawda jest taka, że ilu czytelników tyle recenzji...wystarczy spojrzeć na poczytnego ostatnio Zafona i skrajne opinie o nim ;) :)
Na razie mam spory zapas książek, ale wpisze na swoją listę do przeczytania ;)

ishka82

A Siedem domów, które przeczytałam z przyjemnością, ale bez wielkiego zachwytu moja mama pochłonęła w jeden dzień i mówi, że dawno żadna książka jej tak nie pochłonęła :)

vobi

ishka82, wiesz, na merlin.pl bardzo dobre recenzje miala np. prezentowana nie tak dawno na plotach ksiazka o kupie wiec... hmm... nie wiem czy merlin to dobre miejsce jesli chodzi o recenzje ksiazek  :mocking:

ishka82

Cytat: vobi w 28 Maj 2009, 20:18:40
ishka82, wiesz, na merlin.pl bardzo dobre recenzje miala np. prezentowana nie tak dawno na plotach ksiazka o kupie wiec... hmm... nie wiem czy merlin to dobre miejsce jesli chodzi o recenzje ksiazek  :mocking:
Hmm, książka o kupie :hmm: :crazy: Ja się nie sugeruję, tylko zdziwiona byłam, że same negatywy na jej temat ;)

salsa

Cytat: ishka82 w 28 Maj 2009, 20:17:47
A Siedem domów, które przeczytałam z przyjemnością, ale bez wielkiego zachwytu moja mama pochłonęła w jeden dzień i mówi, że dawno żadna książka jej tak nie pochłonęła :)

mnie sie siedem domów bardzo podobało
lubię takie opowieści ciagnące sie przez pokolenia

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jo_miekka

Zainteresowanych książką o kupie i innymi pozycjami z nurtu progresywnej książki dziecięcej zapraszam na spotkanie w Krakowie - 9. czerwca z Joanną Olech. Niespodzianki by ParaBuch included.

Panikarola jak możesz nie wiedzieć!