co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

effik

Cytat: Justynna w 08 Lip 2009, 09:43:40
już jakiś czas temu czytałam „Bóg rzeczy małych” - Arundhati Roy. Polecam.

ooo właśnie, ale to tylko w necie chyba kupię :/

Justynna

effik, chyba tak.
Pierwszy raz jak czytałam, to miałam wypożyczoną z biblioteki, ale książka mnie tak urzekła, że postanowiłam ją kupić. Znalazłam dopiero na Allegro  :dance:

effik

Cytat: Justynna w 08 Lip 2009, 12:06:09
effik, chyba tak.
Pierwszy raz jak czytałam, to miałam wypożyczoną z biblioteki, ale książka mnie tak urzekła, że postanowiłam ją kupić. Znalazłam dopiero na Allegro  :dance:

ja już miałam do czynienia z czymś tej autorki. nie pamiętam tylko, z czym - czy to był artykuł, czy coś innego.
ale na książkę się na pewno skuszę prędzej czy później :)

ulala28

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.

jusia

[/quote]
Cytat: Justynna w 08 Lip 2009, 09:43:40
już jakiś czas temu czytałam ,,Bóg rzeczy małych" - Arundhati Roy. Polecam.
czytałam i mam, polecam bardzo, bardzo fajna
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

jo_miekka

Ponieważ czytam tylko dla pieniędzy, to na inne czytanie nie starcza mi czasu, ale ostatnio i wśród zleceń trafiło się coś ciekawego:
"My Vintage Summer", Jane Elmor.
Czytadło dla bab, ale z refleksja, no i ze świetnym Londynem lat 80;', gdzie punkrock, seks i narkotyki.

kasiad

Gdyby mi mój Syn pozwolił, przeczytałabym w kilka godzin, a tak zajęło mi to 2 dni ;D
"Martwe jezioro" Olgi Rudnickiej to książka, od której nie mogłam się oderwać
przeczytałam ją jednym tchem :) jak dla mnie rewelacja  :thumbup:

Teraz mam zamiar przeczytać "Czy Ten Rudy Kot to Pies", kontynuację perypetii bohaterek z "Martwego Jeziora"  ;)

inkageo

Kasiad  :beer: Zamawiam, na allegro te książki są bardzo tanie :) Potrzebuję coś lekkiego do czytania, w każdym razie lżejszego niż kodeksy ;)
Imagine there is no hate

kasiad

Cytat: inkageo w 12 Lip 2009, 10:56:43
Kasiad  :beer: Zamawiam, na allegro te książki są bardzo tanie :) Potrzebuję coś lekkiego do czytania, w każdym razie lżejszego niż kodeksy ;)

inkageo ja też zamawiam :) na pewno nie pożałujesz  :beer: są tanie jak barszcz :D

renata

ja czytam "Portier nosi garnitur od Gabbany", ale nie mogę powiedziec, żeby mnie zachwyciła ta książka..

jo_miekka

Przeczytałam "Growing Up bin Laden" - wspomnienia syna (Omara) i pierwszej żony (Najwy) Osamy bin Ladena. Może dobrze się sprzedać, bo ujawnia szczegóły z prywatnego życia bin Ladenów itd., ale nie dla mnie tego typu "skandalizująca" literatura.

Dla zainteresowanych:
http://www.amazon.com/Growing-Up-bin-Laden-Osamas/dp/0312560168#productPromotions

ulala28

"Jeździec Miedziany" Paulliny Simons rewelacja!

Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.

tachogti

"Miasto Poza Czasem" Moriela ale nudnawe, czekaja "Amerykanscy Bogowie" Gaymana w kolejce :D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

ishka82

Czytam Pocztówki, ale jakoś mi nie idzie ;D A od wczoraj W oczekiwaniu na dziecko :D

nionczka

"Boga rzeczy malych" mam po angielsku (znalazlam u meza w pokoju kawalerskim i powiedzial mi: "wez to sobie, tobie sie spodoba"), ale musi poczekac troche bo teraz kolej na lekture po polsku, wiec wzielam sie za Madame :-)

wrobelek0403

a ja tylko zrzucam polecane przez was tutyłu do dokumentu wordowskiego i z utesknieniem czekam na paxdziernik, ech...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jo_miekka

Chwyciłam dawno lezące na półce "Stulecie chirurgów" Jürgena Thorwalda.
Kurcze, fajne to!
Fabularyzowane dzieje chirurgii od czasów "przedznieczuleniowych", ciemne gabinety pełne krwi i skowytu pacjentów, którym na żywca amputowane są kończyny, wycinane guzy etc.
Brrr, dla ludzi o mocnych nerwach, ale bardzo ciekawe!

Justynna

"Dlaczego dziecko gotuje się w mamałydze" - Aglaja Veteranyi i "Regał ostatnich tchnień" - Aglaja Veteranyi
Polecam, po przeczytaniu pozostaje na długo w pamięci...

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

malutenka

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

goga

skończyłam "Miasto ślepców" Jose Saramago , kończę "Prima aprilis. Nepomuk" Wojciecha Pogonowskiego i niecierpliwie czekam na drugą część

Madame idzie mi jakoś opieszale................
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

inkageo

A u mnie Madame przyspieszyła ;) Druga połowa bardzo mi się podoba ;) Akcja cały czas przyspiesza :) Nie mogę się doczekać, aż wyląduję na hamaku z książką :)

Goga to teraz musisz obejrzeć adaptację filmową Miasta Ślepców :)
Imagine there is no hate