co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Cytat: mati w 13 Cze 2009, 13:19:30
ja ją sobie kupiłam zachęcona przez podpis u gogi, ale jakoś czasu nie mam, żeby się za nią zabrać :(
zawsze coś ważniejszego do zrobienia się znajdzie niż relaks z książką :(

ja czytałam to lata temu - gdzies na 3 roku studiów ;)

a podpis Gogi to wyszedł zabawnie - bo ona ma urodziny w kwietniu i jej powiedziałam, że ejst kwietniową czarownicą jak w tytule ksiązki lol
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

goga

salsa i nawet jeszcze ksiązki nie zdążyła nabyć ;) - kupię sobie w nagrodę na zakończenie roku, za to że tylko 6 ndst postawiłam na koniec lol lol lol
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

jusia

Cytat: panikarola w 12 Cze 2009, 17:58:18
jusia, polewam Ci za to przypomnienie! a Janeczke i Pawelka lubisz?
ja chyba jednak Joanne najbardziej...
nie wiem, nie pamietam..z Chmielewskiej czytałam jeszcze Lesia (umierałam ze śmiechu, ale juz nic nie pamietam), Krokodyl z kraju karoliny i Cale zdanie nieboszczyka "(w podstawowce i nie pamietam nic a nic),
panikarolciu zawsze Cie podziwiam za to, ze pamietasz wszystkie watki, bohaterow, chociazbys czytala to wieki temu, z drugiej strony to straszne tak zapominac, bo chociaz daje Ci to szanse przeczytania czegos kolejny raz, ale jakby na nowo, ale prowadzi do jakiegos blednego kola przy okazji ...
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

panikarola

cos Ty, jusia, ja mam pamięć jak sito, a Chmielewska czytywałam po prostu w okolicach podstawówki duuuzo i czesto powtarzalam...
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

szelma

Janeczkę i Pawełka uwielbiam - no i Chabra, oczywiście :). I Tereskę z Okrętką też, choć Tereska nieco nazbyt idealna była. Ale jak jeździł stołem po sadzonki to śmiałam się do rozpuku :). Choć Joanna rządzi tak czy siak :). Najbardziej chyba lubię Klin i Całe zdanie nieboszczyka. Z nie-Joannowych to Przeklętą barierę, bo lubię podróże w czasie z zasady :). A najbardziej się śmiałam na Lesiu i Lądowaniu w Garwolinie - piękne to było, jak Lesiu chciał zabić kadrową gronkowcem w lodach lol.

goga

szelma też kocham "Całe zdanie nieboszczyka" i "Przeklętą barierę "  również  ale zawsze na łopatki kładło mnie "Wszystko czerwone" i język pana Muldgaarda

Niedobrze - rzekł. - Światłość była na pani osoba. On wykonywa zła zamiara poprzez okno. Pani winna nie siadywać na światłość.

- W ogóle to siadywam na tyłku - mruknęła Alicja

Ta dama to wasza mać?,

A reszta kadłuba gdzie?

Ja takoż proszę won!
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

jusia

jeszcze mi się przypomniały dwie fajne książki, jakże różne jednakowoż ;)

"Z zimną krwią" T. Capote, no jest po prostu odjechana, czytałam zanim obejrzałam film, chociaż film był dla mnei taki sobie...
"Po prostu razem" A. Gavaldy...super, bardzo miłe, pozytwnie nastrajające do życia czytadło, na podstawie tej książki film z Audrey Tautou, też fajny, ale książka dużo lepsza
tu trailer do filmu :

panikarola

o, ja na ksiazke Capota poluje wlasnie, ale nie bardzo intensywnie, po obejrzeniu filmu...
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

jusia

Cytat: panikarola w 17 Cze 2009, 15:55:31
o, ja na ksiazke Capota poluje wlasnie, ale nie bardzo intensywnie, po obejrzeniu filmu...
dla mnie ta ksiazka byla wymiatajaca, ale ja najpierw czytalam..no i teraz chce przeczytac "Zabić drozda" Harper Lee, Ona była przyjaciółką Capote (zresztą jest również taka rola w filmie) i to jej jedyna książka, na poły biograficzna, już się nie moge doczekać, ale na razie mi 2/3 "Lodu" zostało, a już mam tyle pozaczynanych, że się gubię...a jeszcze sobie powoli ustawy do pracy muszę zacząć przypominać :)

magoo

Zaczęłam Rozmowę w Katedrze ale coś mi nie idzie, nie mam czasu, więc narazie porzucam i biore się za Dom nad rozlewiskiem, dzisiaj sobie pożyczyłam. Podobno lekkie, a tego teraz mi trzeba :)

ishka82

Ja czytam aktualnie Moją Ulubioną Żonę T. Parsons :) Fajnie się czyta :)

calla

Cytat: ishka82 w 20 Cze 2009, 06:37:07
Ja czytam aktualnie Moją Ulubioną Żonę T. Parsons :) Fajnie się czyta :)

Czytalam tez :-)
A czytalas inne czesci??
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

ishka82

Cytat: calla w 20 Cze 2009, 09:47:56
Czytalam tez :-)
A czytalas inne czesci??
Czytałam jeszcze Mężczyzna i Chłopiec i Mężczyzna i Żona i pewnie po resztę też sięgnę :D
A skończyłam to Tango Na Prerii...się podobało i super czytało :) I jak się cieszę, ze są jeszcze 2 czy 3 książki z tymi samymi bohaterami, które można czytać jako osobne książki, ale jednak widać powiązania :D

calla

Cytat: ishka82 w 20 Cze 2009, 10:19:51
Czytałam jeszcze Mężczyzna i Chłopiec i Mężczyzna i Żona i pewnie po resztę też sięgnę :D
A skończyłam to Tango Na Prerii...się podobało i super czytało :) I jak się cieszę, ze są jeszcze 2 czy 3 książki z tymi samymi bohaterami, które można czytać jako osobne książki, ale jednak widać powiązania :D

Mnie sie tylko nie podobala jedna "Milosc to wszystko, czego potrzebujesz". Jakas taka niewyrazna byla ;-)
Reszte wciagnelam szybciutko. Tak jak kazde babskie czytadlo ;-)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

tachogti

tez kocham Joanne CH :D przy tych starszych ksiazkach pokladam sie za kazydm razem jak czytam lol
a dzieki Janeczce i Pawelkowi w wieku lat 8 zostalam zdeklarowanym molem ksiazkowym :D

teraz jade kolejnego krajewskiego "smierc w breslau"
wczeniej "srebrne swinki" l. davis - tylko dla fanow starozytnosci wlasciwie, bo intryga srednia ;) (albo ja taka juz rozwydrzona jestem)
czekaja trzy marininy i "miasto poza czasem" moriela :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

siog

Cytat: jusia w 17 Cze 2009, 16:06:11
dla mnie ta ksiazka byla wymiatajaca, ale ja najpierw czytalam..no i teraz chce przeczytac "Zabić drozda" Harper Lee, Ona była przyjaciółką Capote (zresztą jest również taka rola w filmie) i to jej jedyna książka, na poły biograficzna, już się nie moge doczekać, ale na razie mi 2/3 "Lodu" zostało, a już mam tyle pozaczynanych, że się gubię...a jeszcze sobie powoli ustawy do pracy muszę zacząć przypominać :)

Jusia, koniecznie przeczytaj "Zabic drozda" to jedna z najcudowniejszych ksiazek jakie kiedykolwiek przeczytalam.

Jutro pojde do biblioteki moze wezme 'Kwietniowa czarownice". polecacie?
ostatnio Christie mmnie wyluzowuje:)

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

giga

Kończę czytać "Niania w Londynie" M.Nathan i chociaż domyślam się jakie będzie zakończenie to z przyjemnością doczytam do końca. Książka pełna humoru,opowiada o dziewczynie z prowincji, która pracuje jako niania w Londynie.
Przyjemna relaksująca lektura.

ishka82

Cytat: giga w 28 Cze 2009, 21:13:38
Kończę czytać "Niania w Londynie" M.Nathan i chociaż domyślam się jakie będzie zakończenie to z przyjemnością doczytam do końca. Książka pełna humoru,opowiada o dziewczynie z prowincji, która pracuje jako niania w Londynie.
Przyjemna relaksująca lektura.
Ja kiedyś czytałam "Nianię w Nowym Jorku". Ciekawe czy te książki mają coś wspólnego ;)

effik

A "Lektora" sobie przeczytałam w dwóch rzutach. Całkiem, całkiem.

giga

Cytat: ishka82 w 29 Cze 2009, 19:53:44
Ja kiedyś czytałam "Nianię w Nowym Jorku". Ciekawe czy te książki mają coś wspólnego ;)
Mogę pożyczyć, to porównasz, czy podobne wątki.

ishka82

Cytat: giga w 05 Lip 2009, 01:45:53
Mogę pożyczyć, to porównasz, czy podobne wątki.
Może i się skuszę, ale dopiero za jakiś czas, bo na razie mam zapas książek do czytania ;)

mati

Cytat: siog w 25 Cze 2009, 19:20:28
Jutro pojde do biblioteki moze wezme 'Kwietniowa czarownice". polecacie?
i jak? czytasz? ja w połowie, tak na oko, jestem i ciężko mi się od niej oderwać...

szelma

Wspomnienia Nicka Masona - pozyczylam od Taty :).