wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Cytat: Angelos w 13 Mar 2010, 18:55:08I na pewno w poprzek, do naszego też tak wkładam Grin

No wlasnie, bo on jest dlugi i inaczej sie nie da ;D Mi zalezy, zeby tak nie wkladac, bo szkoda mi miejsca. W lupo zmiesci mi sie i tak w bagazniku tylko stelaz, postawiony  na sztorc tym dluzszym bokiem. I to zapewne na styk, A do golfa w kobi kazdy stelaz by nam wszedl z tych ogldanych i to wkladajac w kazda strone.

Mury nie mieli, ale chyba z mury zrezygnuje. Choc jak gdzies spotkam, to pewnie obejrze jeszcze. Ale ona dosc szeroka jest i obawiam sie, ze w marketach z nia moze byc problem ;D

A i wiadomo, ze wszystkie moje uwagi sa subiektywne ;)

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 19:02:59

A w poprzek znaczy ze na ukos bagaznika, czy na wprost tylko w poprzek a nie wzdluz? :D Glownie o Justyny auto mi chodzi, bo u Ciebie w fokusie w poprzek to pewnie rownolegle do osi kol, czyli w poprzek :D

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 19:07:51

Musze x-lander XQ jeszcze obejrzec, bo byc moze ona sie tak fajnie jak transporter zlozy...

Angie

mobka u Justyny w poprzek bagażnika i w pionie, czyli leżał na dłuższym boku.
U nas w aucie kombinujemy tylko na dłuższe wyjazdy.

mobka

No to mamy kolejne dwa wozki do obejrzenia Xlandera XQ i XV. NIe podoba nam sie w nich tylko ten kolorowy pasek na stelazu. XV podoba nam sie bardzo. Tylko ciekawe jak 3 kola sobie radza :D

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 19:26:22

A i znalazlam aukcje producenta - link ze strony glownej x-lander.pl
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=15961234

Calkiem interesujace ceny maja :)

Czekam wiec na nowa kolekcje kolorystyczna XQ i XV :D

Trzeba jednak poogladac, podotykac, zeby sie przekonac co jest fane dla nas a co nie :D

justynaaaa2

łooooo matko dotarłam do postu mobki  :padam: idę po piwo i fajkę i zabieram się za czytanie :D

kotabma

mobka jak chcesz lekki wozek to x-lander pewnie od razu Ci odpadnie. lekki nie jest ale za to bardzo zwrotny :)

my bedziemy wlasnie mieli jakiegos x-landera od mojej kumpeli
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Mobka, co do chwiejacego sie siedziska i gondoli to chyba tak wlasnie ma byc. U nas tak bylo od poczatku i tez mnie to zdziwilo, ale to chyba wlasnie ma zmiejszac wstrzasy. Przynajmniej ja tak zrozumialam. Moze niech sie wypowiedza jeszcze Siog, Golinda i Asia?
Co do daszka, wlasnie sprawdzilam, rzeczywiscie halasuje. Ale nie jest to klekotanie wyrobione tylko takie zabki. Byc moze jest to glosne, ale mojemu spiacemu dziecku wcale nie przeszkadza bo skladam i rozkladam daszek kiedy spi.

Mala torba jest niewygodna dla dlugonogich bo ja kopia. My w niej nosimy tylko i wylacznie zapasowa detke i pokrowiecz przeciwdeszczowy. Ale kosz nie wydaje mi sie maly, ja tam sporo rzeczy nosze. Inna sprawa, ze z wozkiem na zakupy nie chodze bo wózek obladowany ciezarem nie jest zbyt wygodny w uzyciu. U nas kosz byl w zestawie.
Co do przedniego kola jakos sie nie skarze. Czasem na zbyt gumowej powierzchni (np. w sklepach) musze je blokowac bo sie slizga. Wiecej zastrzezen mam do tylnich kol bo jak juz mowilam zbyt latwo sie przebijaja.

justynaaaa2

no poczytałam i już mówię jak wkładałyśmy wózek do mnie :) nie bardzo kumam co znaczy w poprzek a co wzdłuż ale postaram się opisać po swojemu ;)
ja mam tylną kanapę odsuwaną i jak się ją odsunie to stelaż wchodzi na leżąco ze wszystkimi kołami a na wierzch wchodzi reszta wózka, ale wtedy nie mieści się fotelik na siedzeniu ;) można odsunąć tylko 1 część kanapy i wtedy zmieści się i fotelik i cały wózek :)
ale my nie odsuwałyśmy w końcu kanapy i wtedy trzeba zdjąć 1 kółko bo się klapa nie zamyka ;D aaaa no i półkę trzeba było zmontować ;)

marax

Cytat: justynaaaa2 w 13 Mar 2010, 19:44:49
no poczytałam i już mówię jak wkładałyśmy wózek do mnie :) nie bardzo kumam co znaczy w poprzek a co wzdłuż ale postaram się opisać po swojemu ;)
ja mam tylną kanapę odsuwaną i jak się ją odsunie to stelaż wchodzi na leżąco ze wszystkimi kołami a na wierzch wchodzi reszta wózka, ale wtedy nie mieści się fotelik na siedzeniu ;) można odsunąć tylko 1 część kanapy i wtedy zmieści się i fotelik i cały wózek :)
ale my nie odsuwałyśmy w końcu kanapy i wtedy trzeba zdjąć 1 kółko bo się klapa nie zamyka ;D aaaa no i półkę trzeba było zmontować ;)
a ja myslalam ze ty dziecka nie posiadasz jeszcze lol

Angie

Ja w swoim noszę duzoooo zakupów. Mam nawet ten dodatkowy kosz na zakupy i
do niego dużo się mieści - wrzucam rzeczy luzem.
A w ten mniejszy co jest w zestawie wkładam torbę ze sporą ilością zakupów.
Nie jest niewygodnie pchać taki wózek ;D

justynaaaa2

maraxela ja tylko wiozłam Angelos z Lenką ;D

marax

Cytat: justynaaaa2 w 13 Mar 2010, 19:48:09
maraxela ja tylko wiozłam Angelos z Lenką ;D
normalnie opis twoj wskazuje na spore zainteresowanie tematem :):)

Angie

I ja nigdy nie blokuję kół więc mi obojętnie gdzie ten przycisk jest.
Bez przednich obrotowych zle by się jezdziło ;D

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 19:49:54

Cytat: justynaaaa2 w 13 Mar 2010, 19:44:49

:D :D Masz lepsza pamięć niż ja :D

nionczka

Cytat: Angelos w 13 Mar 2010, 19:47:21Ja w swoim noszę duzoooo zakupów. Mam nawet ten dodatkowy kosz na zakupy ido niego dużo się mieści - wrzucam rzeczy luzem.A w ten mniejszy co jest w zestawie wkładam torbę ze sporą ilością zakupów.Nie jest niewygodnie pchać taki wózek

No to wlasnie zalezy od kazdej z nas. Ja i tak zakupów duzych na piechote nie robie. Na piechote z wozkiem to ja moge sobie spodnie czy buty kupic.
Mobka, jak chcesz na zakupy chodzic z wozkiem to z buzzem najwyzej po buleczki skoczysz ;-)

mobka

Cytat: kotabma w 13 Mar 2010, 19:36:43
mobka jak chcesz lekki wozek to x-lander pewnie od razu Ci odpadnie. lekki nie jest ale za to bardzo zwrotny :)

my bedziemy wlasnie mieli jakiegos x-landera od mojej kumpeli

Na wadze mi zbytnio nie zalezy, bo ja mam winde z poziomu chodnika. Stelaz tylko do auta bede musiala podniesc. A caly wozek z dzieckiem, gondola i stelazem i tak dla mnie, przy moim wzrosci ejest nie do podniesienia. Obiecuje obejrzec te x-landery i zdac szczegolowa relacje.

Jak beda bardzo ciezkie stelaze w x-landerze, to pewnie transporter bedzie faworytem

Warszawianki, a orientujecie sie czy w Swiecie dziecka na Towarowej maja x-landery?

Dodany tekst: sob 13 mar 2010 19:54:53 GMT-1

No ja z zakupow to bym chciala moc wrzucic chleb, jakies owoe, warzywa, troche miesa. No takie podstawowe rzeczy. Albo pora, marchewke, kalafior cebule jak bede z warzywniaka wracala ;)

justynaaaa2

co wy macie z tym porem ;D pamiętam jak inka pisała, że będzie woziła pora w koszyku bo wtedy będzie wyglądała jak przykładna pani domu  :mocking:

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 19:58:01

Cytat: maraxela w 13 Mar 2010, 19:48:57
normalnie opis twoj wskazuje na spore zainteresowanie tematem :):)
no w końcu jestem naczelną blacharą wózkową :P
a tak poważnie to musiałam jakoś ten wóz upchnąć, więc trzeba było kombinować ;)

Kasia

Cytat: mobka w 13 Mar 2010, 19:54:24Warszawianki, a orientujecie sie czy w Swiecie dziecka na Towarowej maja x-landery?

świat dziecka chyba w wogóle z nimi nie współpracuje :hmm:
na towarowej x-lanerów nie było

były w smyku na kruczej/jerozolimskie

mobka

Kasia no wlasnie tak mi sie wydawalo. No nic, musze do poniedzialku wytrzymac :D

A znalazlam na allegro zdjecie zlozonego XQ - satysfakcjonuje mnie chyba w zupelnosci :D Choc nie wiem czy za dlugi nie bedzie  :knuje: Pojade poogladac i bede czekala na kolory 2010 :D

Aukcja tu: http://allegro.pl/item951568403_x_lander_xq_gondola_torba_plecak_dodatki.html

justynaaaa2

ten x-lander trochę do transportera podobny chyba  :hmm:

mobka

Wszystkie wozki sa do siebie podobne :D

justynaaaa2

mika

My też wczoraj oglądaliśmy wózki, wszystkie składaliśmy, jeździliśmy, montowaliśmy wszystko co się da. Oglądaliśmy w kolejności: jane slalom pro, jane nomad air, pp gt3, jedo fyn 3ds, mikado aston (nowy model nie ma go nawet na stronie firmowej jeszcze), mikado oxford, mutsy transporter, mutsy xa, quinny buzz, quinny speedi, phil&teds vibe, bugaboo, stokke, concord neo i joolz :)
Nasze założenia: przede wszystkim mały po złożeniu, musi się zmieścić do fabii, w miarę lekki, duża gondola bo będe z niej przesadzać dopiero wiosną ponad półroczne dziecko, w miarę zabudowana spacerówka i jakakolwiek amortyzacja.
Jeśli miałabym do wydania na wózek do 1500 (za komplet z fotelikiem) wzięlabym mikado aston - waga ok 14 kg, ale ma wszystko czego potrzebuje... te wózki tansze (łącznie z jedo) mają natomiast tą wade że są dość duże po złozeniu, nam do fabii stelaże mieszczą sie pod skosem ale się mieszczą.

Dla nas najbardziej optymalnym rozwiazaniem wydaje się mutsy transporter - genialnie się składa, jest lekki, ma wszystko na miejscu, o wadach napisała już Mobka - choc ja może źle pamiętam ale mi ten kąt pochylenia spacerówki nie wydawał się tak duży - ja bym mu dała max 20 stopni i wydawało mi się to na tyle mało że na początku w ogóle nie zwróciłam na to uwagi.

My się wczoraj natomiast zakochalismy w Vibie - jedyne minusy to montaz w jedną stronę spacerówki, uboga kolorystyka (jest tylko czarny i czarno-czerwony ;) ) za to wszystko inne - no po prostu cud, miód malina - ale gdybym miala wybierac dziś to ze wzgledu na cenę i ceny wszystkich dodatków wzielabym transportera (idealnie by było gdybymial gamę kolorystyczną xa :D )

A gdybym mogła szaleć to i tak wzięłabym bugaboo - ten wózek ma wszystko - no ale cena zabija koszmarnie. Co do kubełka - wczoraj się dowiedziałam od sprzedawcy (zazanczam nie wiem ile w tym prawdy, ale cos może w tym być) spacerówka bugaboo była projektowana przez lekarza pediatrę-rehabilitanta i to połozenie kubełkowe ma wpływać na krążenie dziecka i dobre ułożenie bioder - muszę to sprawdzić bo jednak większosć tych nowoczesnych wozków jest z kubełkowa spacerówką ;D

Pozostałe wózkie już sa dużo dalej w klasyfikacji... no może poza joolzem - który mi się po prostu podoba, ale rozsądek w tym przypadku tez podpowiada bardziej vibe, joolz się montuje w obie strony, ale spacerówke ma słabiej zabudowaną. Poza tym vibe ma ten plus ze jak bedzie drugie dziecko to wózka zmieniac nie trzeba ;) ależ mam plany :rotfl:

Podobal nam się też concord neo, przede wszystkim dlatego, ze jego gondola skąłda się w kostkę a stelaz po złożeniu jest wielkości transportera :D wiec jest super, jest też lekki i ma wszystko .... tylko ja czytałam o sporych kłopotach z gwarancją tych wózków ale to były opinie dosć stare - muszę poszukac nowych opinii.

Mój mąz mnie namawia na zakup używanego bugaboo ;D i kto wie czy czasem tak nie zostanie ;D
Jesli nam się finanse nie skomplikuja to będzie albo nowy vibe, albo nowy transporter albo używany bugaboo. Mam nad czym myśleć :) Jeśli ktoś ma pytania o jakiś z tych wymienionych wózków to pytać póki pamiętam ;D
aha: w 3 sklepach przy naszych założeniach x landery nam od razu odradzono proponując w zamian od razu transportera ;D bądź droższe wózki tj. bugaboo, joolz czy vibe

dragonfly

Cytat: golinda w 14 Mar 2010, 08:57:49
w życiu bym mojego męża nie zaciągnęła na rajd po sklepach z wózkami - sama siebie bym nie zaciągnęła lol

my tez nie bylismy tylko"po wozek" - zreszta my obejrzelismy reklame Stokke na youtube, zachwycilismy sie i tylko raz pojechalismy specjalnie zobaczyc go w sklepie.... malo odpowiedzialne, ale coz ;D

Angie

Golinda coś ściemia :D Pamiętam jak pisała, że była z mężem oglądać wózki i zachwyciła się stokke :D

mika

a ja byłam i to specjalnie i dobrze mi z tym :) mam to za sobą i cieszę się bo później nie bede mogła się na pewno ruszać, a wczoraj dobrze sie czulam :)

kotabma

Cytat: mika w 14 Mar 2010, 08:17:10duża gondola bo będe z niej przesadzać dopiero wiosną ponad półroczne dziecko,
ja tez mam nadzieje ze cala zime mala przejezdzi w glebokim, choc brat sprowadzil mnie na ziemie i powiedzial, ze jak tylko zacznie siadac to czy zima czy lato w ruch pojdzie spacerowka :)
kiedy dzieci zaczynaja siadac? :D