wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

marax

maclaren naprawde jest dlugi mi wchodzi do bagaznika pod kontem i zajmuje w sumie wieksza jego część zakupy sie juz w bagażniku nie mieszczą . Ja sie juz troche przeprosilam z roanem . jednak maclaren to nie wozek na bloto . Teraz pol zimy jezdzilam tylko roanem bo maclaren po polnej blotnistej nieutwardzonej drodze to nie najlepszy pomysl . Maclaren jest fajny na wyjazdy ,latem , jak ktos ma chodnik pod domem to zima na pewno tez spokojnie mozna nim jezdzic.  Nam sie super sprawdzal w gorach jak wialo bo ma genialną budkę . Swoja drogą ciekawe czemu inne firmy nie odrapią tej budki - to naprawde strasznie ulatwia zycie .

abkasia

Cytat: maraxela w 12 Mar 2010, 14:32:12
maclaren naprawde jest dlugi mi wchodzi do bagaznika pod kontem i zajmuje w sumie wieksza jego część zakupy sie juz w bagażniku nie mieszczą . Ja sie juz troche przeprosilam z roanem . jednak maclaren to nie wozek na bloto . Teraz pol zimy jezdzilam tylko roanem bo maclaren po polnej blotnistej nieutwardzonej drodze to nie najlepszy pomysl . Maclaren jest fajny na wyjazdy ,latem , jak ktos ma chodnik pod domem to zima na pewno tez spokojnie mozna nim jezdzic.  Namie super sprawdzal w gorach jak wialo bo ma genialną budkę . Swoja drogą ciekawe czemu inne firmy nie odgapią tej budki - to naprawde strasznie ulatwia zycie .

maclaren to zdeydowanie nie jest wozek na bloto i snieg.. ja go wogle z domu nei wyciagam w taka pogode... po co ma biedaczek marznac czy sie zabrudzic :mocking:

na taka pogode duze pompowane kola, szerokie wozki sa najlepsze :D

Angie

abkasia mi się mieści we wszystkich marketach, ale raz w Krk się nie zmieścił.
Mieli mega wąskie kasy.

abkasia

Cytat: Angelos w 12 Mar 2010, 14:36:11
abkasia mi się mieści we wszystkich marketach, ale raz w Krk się nie zmieścił.
Mieli mega wąskie kasy.
gupi supermarket! :D

mobka

Kasia ale do buzza daja dwie spacerowki od razu :) Przynajmniej na allegro  za 1900zl niecale sa z dwoma spacerowkami. Mysle, ze w Swiecie dziecka za te cene tez mieli komplet gondola+ 2x spacerowka.

Mnie sie wlasnie w 4riderze i urbanroderze nie podoba to, ze ono po zlozeniu dluie sa. Mura, transporter i buzz "lamia" sie w polowie jeszcze. Ina tym mi zalezy, bo ja mam wciaz nadzieje, ze do lupo stelaz zmieszcze :D

Angie

mobka a jak będziesz miała taki złamany stelaż
to włożysz gondolę?

asia407

Ja mam Buzza,stelaz okazal sie troche wiekszy niz mi sie poczatkowo wydawalo. Bez problemu pakujemy go do Octavii meza, natomiast do mojej Ibizy musze ten stelaz wsadzac "na stojaca" (tak jakby po przekatnej) i zdejmowac jedno kolo. Nie sprawia to jednak problemu,kola sa na jedno klikniecie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Cytat: Angelos w 12 Mar 2010, 15:11:48
mobka a jak będziesz miała taki złamany stelaż
to włożysz gondolę?

No do lupo zapewne nie, ale do lupo tylko stelaz z fotelikiem ma sie zmiescic. Jesli nie do bagaznika, to za siedzenie w ostatecznosci.

A golfa mamy w kombi, wiec tam wszystko wejdzie :D

nionczka

Mobka, nie chce Cie namawiam na bryke, ktora sama wybralam, ale zapewniam Cie, ze ja nie zaluje. Drugi raz wybralabym zdecydowanie Buzza tylko, ze w turkusie. Jak ja kupowalam to nie bylo.

Tak jak mówi Abkasia, Buzz jest szeroki. Moze nawet nie bardziej niz inne wózki typu 3 w 1, ale jednak jest szeroki i czasem sa problemy, zeby przejsc w supermarkecie czy gdzies. Ale raczej rzadko. W normalnych sklepach da sie przejsc. Wiadomo, ze z wózkiem jest inaczej niz jak sie chodzi samemu. Nie da sie juz wszedzie wejsc, podejsc, zrobic sobie skrótu. Takie zycie, ale ogolnie wózek jest wygodny. I wchodzi do bagaznika Mazdy2 a myslalam, ze to nie do zrobienia!
Nasz silver cross jest leciutki i waski, ale wygoda w porównaniu z buzzem dla dziecka i rodzica to zadna jest. zrobilismy wczoraj 5 km  i az sie zmeczylam od pchania, podjezdzania na krawezniki. Z Buzzem tego problemu nie ma.
Policz sobie na ile chcesz wózek, 2, 3 lata? Ile to dni? Podziel róznice na liczbe dni i zastanów sie czy nie warto.

mobka

Ten nowy jest raczej ok.
Ten uzywany, no coz,ma slady uzytkowania... przydaloby sie go na zywo zobaczyc.

Angie

mobka

Cytat: sputnik w 13 Mar 2010, 10:23:07
a w ogóle kupiłybyście używany wózek na allegro bez oglądania? czy ryzyko jest za duże?

Chyba bym nie kupila. No chyba, ze bylyby duze i wyrazne zdjecia i oferta nie wygladalaby na oferte jakiegos handlarza, kumisu itp. Sprawdzilabym co ta osoba jeszcze sprzedaje, co sprzedawala itd.

Angie

sputnik myślę, że sporo osób kupuje używane wózki,
bo mogą mieć dobry wózek za fajną kasę. Wiadomo wózek używany
zawsze ma jakieś ślady użytkowania, ale raczej bardzo się nie niszczy ;D
Jak na zdjęciach wyglądałby ok to czemu nie kupić ;D

vobi

Cytat: Kasia w 12 Mar 2010, 14:20:44ja nawet nie sadziła że "dzisiejsze" wózki nie mieszczą się przy kasach

zalezy od kasy... nasz jest dosc szeroki (mam na mysli wielofunkcyjny, parasolka sie oczywiscie miescie wszedzie) i np. w Kauflandzie obok kasy nie przejade ;D

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 10:50:36

a w ogóle kupiłybyście używany wózek na allegro bez oglądania? czy ryzyko jest za duże?

Ryzyko zawsze jest, ale zastanowilabym sie powaznie - poprosilaym o wiecej zdjec, zwlaszcza zblizen kol i stelaza, bo najbardziej one sie niszcza (rysuja). No i tak jak mobka napisala popatrzyla na konto sprzedawcy - czy to jakis handlarz(wtedy raczej bym sie nie zdecydowala) czy ktos sprzedaje po swoim dziecku, jakie ma opinie itd. Znajoma kupila uzywanego Roana na allegro, gdyby mi nie powiedziala ze to uzywany to bym nie zauwazyla nawet :D To zalezy przede wszystkim jak ktos uzywa wozka - naszego bym juz raczej nie sprzedala (zreszta, marka zadna), bo ma bardzo porysowane kola, no ale my go uzywalismy do zadan specjalnych, np. bylismy na mini wycieczce gorskiej ;D

abkasia

ja kupilam, ale nowy z gwarancja,
wczesniej wybralam model w sklepie

nionczka

Bez ogladania napewno nie. Wozek moze miec jakies znieszczenia, ktorych na zdjeciu widac nie bedzie, np. przetarta tapicerka czy jakies obicia. WIadomo, ze osobiscie etz pewnych rzeczy nie wychwyci sie od razu, ale zawsze to cos.

marax

nioniczka jezeli przyjdzie ci wozek ktorego stan odbiega od opisu to masz prawo go reklamowac . Sa tam jakies przepisy na sprzedaż poza lokalem sprzedającego . Ja dotychczas sie nie nacielam jeszcze na opisach a kupuje odsyc duzo rzeczy na allegro . Ludzie zazwyczaj opisują dokladnie co jest uszkodzone zniszczone itd

mobka

Cytat: maraxela w 13 Mar 2010, 16:50:04
nioniczka jezeli przyjdzie ci wozek ktorego stan odbiega od opisu to masz prawo go reklamowac . Sa tam jakies przepisy na sprzedaż poza lokalem sprzedającego . Ja dotychczas sie nie nacielam jeszcze na opisach a kupuje odsyc duzo rzeczy na allegro . Ludzie zazwyczaj opisują dokladnie co jest uszkodzone zniszczone itd

Marax, mozesz zwrocic w ciagu 10dni jesli kupujesz pozamiejscem sprzedazy (czyli no. wysylkowo, czy przez net), ale tylko wtedy jak kupujesz nowe i od firmy ;D

Bylam wozki ogladac - ogladalam 4ridera Mutsy, Transportera Mutsy i Buzza Quinny oczywiscie. I wiecie co? Zaden mi w 100% nie odpowiada. Ale pokolei. Z tych 3 wahalabym sie m-dzy buzzem a transporterem. To na czym mi zalezalo - mial byc ladny ;), w miare lekki a przede wszystkim latwo sie skladac i nie zajmowac malo miejsca.

1. Transporter
Plusy:
-latwe blokowanie przednich kol - klikacie butem blokade, ruszacie wozkiem, zeby kolka sie na wprost ustawily i same sie blokuja w tej pozycji. W innych trzeba blokowac rekami po wczesniejszym ustawieniu kolek na wprost.
-cicho skladana budka od spacerowki
-skladanie stelaza wraz ze spacerowka
-male wymiary po zlozeniu - przdnie kola jak sa odblokowane, to ladnie sie na bok klada i chowaja, nie zajmujac miejsca - na oko wozek wejdzie do mojego lupo!
-amortyzacja tylnych kol
-waga
-duzy kosz pod wozkiem

Minusy:
-Spacerowka montowana tylko w jednym kierunku, do przodu
-spacerowka nie rozklada sie calkiem na plasko - i nie jest to maly kat, dziecko sie raczej na brzuchu czy boku nie polozy. Spodziewalam sie ok. 15st nachylenia, jak dla mnie jest ze 30st.
-brzydki hamulec (maz mnie wysmial)

2. Buzz
Plusy:
-najladniejszy
-latwe skladanie i rozkladanie
-male rozmiary po zlozeniu - choc jest dluzszy niz transporter, za to wezszy. Do lupo tez powinien wejsc
- fajny chamulec, z jednej strony sie blokuje przez nacisniecie, z drugiej przez takie samo nacisniecie sie odblokowuje
- duze pompowane kola tylne
- lekki
- spacerowka montowana w dwoch kierunkach
Minusy
- model, ktory ogladalismy byl mocno wyklekotany, ruszala sie raczka, kiwala spacerowka - poluzowane wszystko w miejscu tego kolka, w ktorym sie wozek lamie na pol - sprzedawca tlumaczyl, ze wozek ma 2 lub 3 lata, ale IMO za taka kase i tylko przy ogladaniu przez ludzi nie powinien sie tak wyklekotac - dziewczyny, ktore go maja - nionczka przede wszystkim - jak u ciebie po ponad roku ta sprawa wyglada?
- glosno skladajaca sie budka od spacerowki i to skladanie tez takie wyklekotane bylo, kiepsko generalnie ten palak w budce od spacerowki wyglada
- maly daszek, jest dosc gleboki, ale brakuje mu po bokach materialu 0 trzeba by bylo dokupic zestaw sezonowy i byloby git, ale to kolejne 100zl.
- w komplecie, tylko nieduza torba montowana na dole stelaza - kosz na zakupy trzeba dokupic osobno, ale IMO jest on maly i plaski

4rider:
- na plus: nieduze rozmiary stelaza, jak wozek stoi, osie sa dosc blisko siebie i bardzo fajnei to wyglada
ale juz na [/b]minus[/b]: po zlozeniu wymiary sa dosc spore - przednie kolka nie chowaja sie tak fajnie jak w transporterze, przez co na calej dlugosci jest dosc szeroki, a do tego dlugi. Do lupo w pionie by mi raczej nie wszedl, a w poziomie tez moglabym miec problem. Od razu zaznaczam, ze nie biore pod uwage, ze wozek wloze plasko, tylko na ktoryms boku - w pionie tak jakby. Nie wiem, czy wiecie o co mi chodzi ;D
- nie zapytalam sie o mozliwosc mocowania spacerowki w dwoch kierunkach - Angelos jak jest w rzeczywistosci??
- na minus w stelazu w wersji lekkiej piankowe kola i brak innej amrotyzacji. Wozek dosc twardy. W ciezszym stelazu z pompowanymi kolami, to kola zapewniaja jakotaka amortyzacje.
Wiecej nie ogladalam, bo gondola i spacerowka sa dla mnei ok w tym modelu, tylko o stelaz mi chodzilo. AAAA i stelaz jest kiepsko wykonczony jak za jego cene! Raczk ajest niby skorzana, ale obszycie brzydkie, caly stelaz z takiego jakby szczotkowanego aluminium, a srodek raczki z czegos chromaowanego - no beznadziejnie to wygladalo.

Podsumowujac - chce obejrzec jeszcze x-landery :D W swiecie dziecka u  mnei akurat nie  mieli. Ale przypuszczam, ze nie skaldaja sie tak fanie jak Transporter.

Podsumowujac dla mnie klasyfikacja jest nastepujaca:
1. Transporter, za stosunek jakosci do ceny i mala wage i wymiary
2. Buzz za design, skladanie.
3. 4rider - poprawny wozek, choc dobor materialow stelaza nie powala, dl a mnie za duzy stelaz po zlozeniu

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 18:17:21

A, i pan mowil, ze w buzzach maja sporo reklamacji naprzednie kolka - wyrabiaja sie dosc szybko i lataja ;)

Poza tym wszystkie 3 ogladane wozki maja w komplecie adaptery do maxi cosi.

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 18:17:53

Aaaaa i w Transporterze 2010 reguluje sie juz podnozek.

Angie

mobka spacerówka montowana jest w dwóch kierunkach ;D

Co do stelaza - ta skórzana rączka jest rzeczywiście nienajlepiej obszyta.
A co do stelaża to czemu brzydki? Był srebrny czy czarny?  

mobka

Byl srebrny - ogolnie jest ladny, bo takie szczotkowane aluminium wszedzie, procz tego kawalka pomiedzy pseudoskora w raczce. Ten kawalek jest brzydki chromowany, no, ale brzydki.

Angie

mobka az poszłam zobaczyć :D Nawet bym uwagi na to nie zwróciła :D

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 18:36:42

A stelaż jest mały jak zdejmiesz koła, ale rzeczywiście składa się inaczej niż w innych wózkach ;D
Nam akurat odpowiadało to, że można go zrobić na płasko, a na co dzień mieści się  kołami ;D

mobka

Ja patrzylam na skladanie lacznie z kolami, bo wiadomo, ze jak sie kola zdejmie, to wszystko i wszedzie niemalze wejdzie :D

A rzeczywiscie, gdybym pod katem mojego lupo nie patrzyla, to 4rider sklada sie fajie, bo jest waziutki, czy tam cieniutki, no glebokosc jest nieduza i rowna na calej dlugosci. Generalnie ma regularneksztalty po zlozeniu. Na minus jest tylk odlugi, wiecdomalych aut moze nie wejsc.

Angie

Cytat: mobka w 13 Mar 2010, 18:40:58
Ja patrzylam na skladanie lacznie z kolami, bo wiadomo, ze jak sie kola zdejmie, to wszystko i wszedzie niemalze wejdzie :D

A rzeczywiscie, gdybym pod katem mojego lupo nie patrzyla, to 4rider sklada sie fajie, bo jest waziutki, czy tam cieniutki, no glebokosc jest nieduza i rowna na calej dlugosci. Generalnie ma regularneksztalty po zlozeniu. Na minus jest tylk odlugi, wiecdomalych aut moze nie wejsc.

Ja wkładałam do Justyny samochodu i musiałam sciągnąć chyba tylko jedno kółko  :hmm: :hmm:

mobka

Cytat: Angelos w 13 Mar 2010, 18:43:42
Ja wkładałam do Justyny samochodu i musiałam sciągnąć chyba tylko jedno kółko  :hmm: :hmm:

Ale do bagaznika wkladalas?

X-lander (XA) jest super jak sie popatrzy na niektore rozwiazanie w spacerowce - powiekszany daszek, rozpinany od tylu, pelniacy w lecie tylko funkcje daszka a zapewniajacy przewiew. Dla mnie niestety odpada ze wzgledu na skladanie - z kolami zajmuje duzo miejsca, bo tez sie tak fajnie jak w transporterze nie skladaja. A szkoda ;D

A, Angelos Lupo ma znacznie mniejszy bagaznik niz A klasa Justyny ;) A tam nie wkladalas czasami w poprzek bagaznika?

Angie

mobka no do bagażnika ;D I na pewno w poprzek, do naszego też tak wkładam ;D

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 18:55:36

mobka a murę oglądałaś?