wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

mika

Cytat: kotabma w 14 Mar 2010, 10:10:07ze jak tylko zacznie siadac to czy zima czy lato w ruch pojdzie spacerowka
dlatego mi tez kolezanki radziły żeby wziąć gondolę z podnoszonym zagłówkiem żeby dziecko mogło w niej siedzieć - fajny wynalazek, ale ja się z tym spotkałam tylko w wózkach typu jedo czy mikado... dlatego mi zalezy żeby poza sporą gondolą wózek mial zabudowaną spacerowkę

mobka

Mika no wlasnie ciekawe czemu sprzedawcy nie zachwlaaja x-landerow - czyzby  mneijsze prowizje ze sprzedazy? Bo w koncu masa ich jezdzi, maja w necie dobre opinie... no nie wiem.
Co do kubelkowych spacerowek - ponoc x-lander xq/xv maja kubelek i na stronie x-landera wypowiada sie jakis prof. fizjoterapeuta, ze wlasnie ona pozytywanie wplywa na ksztaltowanie sie kregoslupa itd.

Ide tego vibe'a poogladac na jakis stronach, bo nie kojarze wozka w ogole ;D

Ja na razie obstawiam albo transportera, albo x-landera xq/xv :D W poniedzialek bede ogladac :D O ile je gdzies znajde w poblizu, bo najpopularniejszy jest xa jednak :/

mika a ty o jakims mutsy xa piszesz - nie masz na mysli czasami x-landera x-a? Albo mutsy 4ridera?

Dodany tekst: 14 Mar 2010, 10:16:35

Kotabma, ja obstawiam, ze spacerowka pewnie od stycznia pojdzie w ruch. Jak nie wczesniej ;D Dlatego szukam takiej dosc mocno oslonietej i strasznei podoba mi sie patent w x-landerach z rozpinaniem suwaka i rozszerzaniem daszka. No super dziecko oslania wtedy :D I ze wzgledu na te spacerowke glownie x-lander dla mnie wygrywa z Transoporterem. Choc jest 20zm dluzszy. Musze bagaznik zmierzyc :D

Angie

Cytat: mika w 14 Mar 2010, 10:08:47
a ja byłam i to specjalnie i dobrze mi z tym :) mam to za sobą i cieszę się bo później nie bede mogła się na pewno ruszać, a wczoraj dobrze sie czulam :)

:highfive: :highfive: :highfive: nam tez sprawiło przyjemność kupowanie tego wszystkiego :D

mika

oczywiście że miałam na myśli mutsy 4ridera :D one obok x landera xa staly w sklepie i mi sie mylą co z czym oglądałam :D :rotfl:
co do x landerów to nie wiem czy prowizje mniejsze, prawda jest taka, że ja też negatywne opinie o tych wózkach czytalam, my ogladaliśmy jednego właśnie xa i nam nie odpowiadał ;D

abkasia

mobka a po co chcesz dziecko w spacerowce na brzuszku klasc?
na brzuszku mozna fajne w ondoli jezdzic.. w spacerowce nie polecam, bo nawet pasow nei zapniesz... a zakladajac, ze do spacerowki przeniesiesz dizecko ok 5 mies, to ono nie zechce spac na brzuszku.. ono bedziei chcialo tylko siedziec... ;D

Angie

mobka jak ja szukałam wózka to chwalili xlandera, ale nie w świecie dziecka tylko w mniejszych sklepach ;D

mobka

Cytat: abkasia w 14 Mar 2010, 10:20:53
mobka a po co chcesz dziecko w spacerowce na brzuszku klasc?
na brzuszku mozna fajne w ondoli jezdzic.. w spacerowce nie polecam, bo nawet pasow nei zapniesz... a zakladajac, ze do spacerowki przeniesiesz dizecko ok 5 mies, to ono nie zechce spac na brzuszku.. ono bedziei chcialo tylko siedziec... ;D

Nie chce, tylko dziewczyny pisalay, ze w buzzie dziecko sie nie moze czy na brzuszek, czy na bok odwrocic. Dziecko powinno jezdzic na plecach do roku, a pozniej moze ew. na boku. No ale jakos nie widze takiego 2 latka spiacego na spacerze :D

Mika Vibe nie moja stylistyka ;D A Fabie macie hatchback, czy sedan?

Dodany tekst: nie 14 mar 2010 10:24:44 GMT-1

Cytat: Angelos w 14 Mar 2010, 10:21:23
mobka jak ja szukałam wózka to chwalili xlandera, ale nie w świecie dziecka tylko w mniejszych sklepach ;D

Czyli pewnie zalezy od umowy z producentem i prowizji :D Im wiekszy obrot jakis zagraniczznych form, tym kasa dla nich pewnie wieksza. A gdzie x-landery ogladalas? Myslisz, ze w guciu maja wszystkie modele na stanie do obejrzenia? Bo mam ochote sie do nich wybrac :D

Dodany tekst: 14 Mar 2010, 10:28:14

Mika a w bugaboo nie boisz sie tych malych kolek z przodu?

Angie

mobka w guciu jest mra, mutsy, x lander.m Ale to nie duży sklep, nie mają wszystkich modeli.
Nie wiem czy są te kubelkowe xlandery  :hmm: :hmm:

mika

Cytat: Angelos w 14 Mar 2010, 10:21:23

nam w sklepach na al. solidarności mówili,że to nie są złe wózki, ale przy naszych założeniach nie polecają ;D
my mamy hatchback

ddu

my pewnie właśnie xlandera xa kupimy....

abkasia

co do tego podnoszonego dna w gondoli to mi sie to wydaje niebezpieczne....
dziecko w gondoli powinno lezec, gondole nie maja pasow.. ja bym nie posadzila dziecka w gondoli, bo balabym sie ze wypadnie... a jesli dziecko chcejuz przyjac pozycje pol lezaca, to mozna sie pzresiasc do spacerowki i rozlozyc ja maxymalnie. efekt ten sam a bezpieczeninstwo wieksze, bo pasami jest dziecko przypiete..
Angie, twoje Lenka tak wstawala w gondoli... ;)

Jeszcze sie wypowiem, co do przekaladania spacerowki w obie str.
wiadomo, ze quinny nie ma takiej opcji... ale mi to zupelnie nie pzreszkadzalo... dziecko wcale nie chcialo sie na mnie patrzec, tylko na otoczenie, nigdy nie plakalo, i bylo zadowolone

Myjak kupowalismy wozek, to mutsy, tez mi sie podobal, ale jak poszlam do sklepu i sprzedawca sie spytal na ktorym pietrze mieszkam, odradzil od razu.. :(
nie wiem, czy wtedy byl ten transporter...( bo on jest chyba najlzejszy)

mika

Cytat: mobka w 14 Mar 2010, 10:23:37Mika a w bugaboo nie boisz sie tych malych kolek z przodu?
W bugaboo jest przekładana rączka (także w gondoli) jak chcesz przejechać w trudnym terenie to przekładasz rączke i jedzeisz duzymi do przodu, albo w ogóle składasz male i jedziesz tylko na duzych
na zime sa kolka zimowe - większe
mysmy wczoraj takim sklepowym modelem jeździliśmy po piachu :rotfl:

vobi

Cytat: mobka w 14 Mar 2010, 10:23:37Dziecko powinno jezdzic na plecach do roku, a pozniej moze ew. na boku.

mobka, pozniej to jak usiedzi dluzej w wozku to jest sukces, o lezeniu mozesz zapomniec ;D

Dodany tekst: 14 Mar 2010, 10:39:37

Cytat: abkasia w 14 Mar 2010, 10:33:05co do tego podnoszonego dna w gondoli to mi sie to wydaje niebezpieczne....dziecko w gondoli powinno lezec, gondole nie maja pasow.. ja bym nie posadzila dziecka w gondoli, bo balabym sie ze wypadnie... a jesli dziecko chcejuz przyjac pozycje pol lezaca, to mozna sie pzresiasc do spacerowki i rozlozyc ja maxymalnie. efekt ten sam a bezpieczeninstwo wieksze, bo pasami jest dziecko przypiete..

tez tak mysle

Angie

Tez uważam że jak nie ma pasow w gondoli to bez sensu jest to podnoszone dno.
To jest zwyczajnie niebezpieczne, a jak dziecko ma tak jezdzić w gondoli to już chyba lepiej w spacerówce  :hmm:
Lenkę przesadziłam do spacerówki jak miała ponad 5 miesięcy, w gondoli łapała się boków, siadała i wychylała się,
albo przekręcała się na brzuch i wstawała do pozycji raczkowania :D

mobka

Cytat: mika w 14 Mar 2010, 10:31:43
nam w sklepach na al. solidarności mówili,że to nie są złe wózki, ale przy naszych założeniach nie polecają ;D
my mamy hatchback

No XA rzeczywiscie ma spore wymiary z kolami po zlozeniu. Ale juz XV/XQ wygladaja przyzwoicie (nie patrze na wymiary podane na stronie producenta, bo grubosc na pewno 68cm nie ma :D ) i waga, no tu juz zalezy gdzie czytac. Producent podaje na stronie 13,5kg z kolami... ale nie pisze czy to sam stelaz, czy ze spacerowka ;D Na bobowozki bodajze podaja, ze stelaz z kolami to 9,5kg, a gondola/spacerowka ok. 4kg, wiec tragedii nie ma. Mi na wadze za bardzo nie zalezy. Podnosilam osobno gondole od transportera i osobno stelaz. Jakbym zlozyla wszystko razem i miala to podniesc z dzieckiem w srodku, to byloby to niewykonalne ;D Ale ja niska jestem, wiec ja nawet nie mam jak tego poderwac :D

Przypuszczam, ze dla mnie przeniesienie noworodaka w foteliku samochodowym bedzi eniemalze wyczynem na miare zlotego medalu na olimpiadzie ;D

Przypuszczam, ze w 90% wozek do auta bedzie pakowal maz, pozostale 10% to moje wypady na jakies spotkania, zakupy, czy wizyty u lekarza - stad bym chciala, zeby stelaz wszdl mi do bagaznika i zeby wazyl rozsadnie. Jezeli x-lander rzeczywiscie wazy 13,5kg  - sam stelaz z kolami, to odpada. ale jakos w to watpie, bo co wtym wozku moze tyle wazyc - prawie wszystkie stelaze to teraz aluminium i pewnie waza podobnie ;D

Jak pisalam mieszkam na pietrze, ale mam winde z poziomu chodnika, wiec calego wozka nosic nie bede. Jedyni eu moich rodzicow w domku jednorodzinnym mam wysoki pater ze schodami - ale zawsze moge wozek te kilkanascie schodkow wciagnac. No i nie bede tam jakos czesto. Wiec dla mnie waga nie jest istotana. Wazne jest, zeby sie latwo skladal, do rozsadnych wymiarow bez sciagania kol. Zeby spacerowka byla dosc mocno zabudowana. No i dobrze by bylo, jakby sie w 2 kierunkach montowala. Ale Transporter tego nie ma na pewni, a x-lander chyba tez nie.

Dodany tekst: 14 Mar 2010, 10:43:07

Cytat: vobi w 14 Mar 2010, 10:38:35mobka, pozniej to jak usiedzi dluzej w wozku to jest sukces, o lezeniu mozesz zapomniec Grin

No dlatego dla mnie spacerowka kubelkowa w buzzie nie byla duzym problemem, mnie sie tam tylko skromny daszek nie podobal. No, ale buzz odpadl z rywalizacji na 90% ;D

vobi

Cytat: abkasia w 14 Mar 2010, 10:33:05Jeszcze sie wypowiem, co do przekaladania spacerowki w obie str.wiadomo, ze quinny nie ma takiej opcji... ale mi to zupelnie nie pzreszkadzalo... dziecko wcale nie chcialo sie na mnie patrzec, tylko na otoczenie, nigdy nie plakalo, i bylo zadowolone

A z tym sie akurat nie zgodze, dla nas w kazdym razie opcja przekladania spacerowki (ewentualnie przekladania raczki, na jedno wychodzi) byla i ciagle jest bardzo pomocna. Zwlaszcza kiedy jest wietrzna pogoda, mozna obrocic dziecko tylem do kierunku jazdy i spokojnie isc na spacer. Tylko ze my mieszkamy w gorach i wietrzna pogoda to dosc powszechne zjawisko :mocking:

abkasia

Cytat: vobi w 14 Mar 2010, 10:38:35
mobka, pozniej to jak usiedzi dluzej w wozku to jest sukces, o lezeniu mozesz zapomniec ;D
na wizazu est taka dziewczyna, ktora wozila swoje dziecko chyba do 10 mies w gondoli... az nieprawdopodbne to dla mnei, ze dziecko chcialo lezec na spacerach!

mobka

Cytat: Angelos w 14 Mar 2010, 10:30:55mobka w guciu jest mra, mutsy, x lander.m Ale to nie duży sklep, nie mają wszystkich modeli.

Chyba jutro do nich zadzwonie sie zapytac czy  maja te x-landery, ktore mnie interesuja.

Angie

Mi się przydaje montowanie w dwie strony. Lena woli mnie widzieć,
choć mi się bardziej spacerówka podoba jak jest tyłem do mnie :D
ALe dużo korzystamy z opcji przodem do nas - np. w galerii, żeby mieć ją na oku,
albo na dworze jak jest wiatr, bo wtedy wydaje mi się bardziej osłonięta ;D

mika

Abkaś widocznie nie mieli transportera bo on jest lżejszy od obu quinny
mi nie zalezy żeby miał przekladaną spacerówkę bo już kiedyś na tym wątku czytalam właśnie, ze jak dziecko już siedzi to nie za bardzo chce patrzeć na mamę :rotfl: mi najbardziej zalezy żeby był mały po złozeniu i w miarę lekki i żeby miał osłoniętą spacerówkę

Angie

Cytat: vobi w 14 Mar 2010, 10:43:18
A z tym sie akurat nie zgodze, dla nas w kazdym razie opcja przekladania spacerowki (ewentualnie przekladania raczki, na jedno wychodzi) byla i ciagle jest bardzo pomocna. Zwlaszcza kiedy jest wietrzna pogoda, mozna obrocic dziecko tylem do kierunku jazdy i spokojnie isc na spacer. Tylko ze my mieszkamy w gorach i wietrzna pogoda to dosc powszechne zjawisko :mocking:

:)  No właśnie my tak samo :)

mobka

Cytat: Angelos w 14 Mar 2010, 10:44:30
Mi się przydaje montowanie w dwie strony. Lena woli mnie widzieć,
choć mi się bardziej spacerówka podoba jak jest tyłem do mnie :D
ALe dużo korzystamy z opcji przodem do nas - np. w galerii, żeby mieć ją na oku,
albo na dworze jak jest wiatr, bo wtedy wydaje mi się bardziej osłonięta ;D

Z tych wlasnei powodow chcialabym ten bajer. Ale jak nie bedzie trudno ;D

abkasia

Cytat: vobi w 14 Mar 2010, 10:43:18
byc moze, jesli sie mialo mozliwosc skorzystania z takiej opcji to jest ona pozniej uzywana i przydatna. ja nie mialam, i nie mam z tego powodu dyskomfortu

Dodany tekst: 14 Mar 2010, 10:49:01

Cytat: mobka w 14 Mar 2010, 10:46:17
Z tych wlasnei powodow chcialabym ten bajer. Ale jak nie bedzie trudno ;D
jesli bedziesz mial, to pewnei bedziesz korzystala.. jesli nei, t mysle, ze tez latwo sie przystosujesz...

Dodany tekst: 14 Mar 2010, 10:50:37

Cytat: mika w 14 Mar 2010, 10:45:39
Abkaś widocznie nie mieli transportera bo on jest lżejszy od obu quinny
mi nie zalezy żeby miał przekladaną spacerówkę bo już kiedyś na tym wątku czytalam właśnie, ze jak dziecko już siedzi to nie za bardzo chce patrzeć na mamę :rotfl: mi najbardziej zalezy żeby był mały po złozeniu i w miarę lekki i żeby miał osłoniętą spacerówkę
takie rzeczy to ma tylko maclaren :rotfl: :rotfl: :rotfl: super oslonieta budke i  jet lekki ale dlugo po zlozeniu.. ;D

no nikt mi nie mowil o transporterze.. ;D

Dodany tekst: 14 Mar 2010, 10:52:15

mika, a moze to!
http://maclaren.pl/product_info.php?products_id=235

mika

u nas też buzz odpadł z rywalizacji i to bardzo szybko, teraz jak miałabym wybierać wśród quinny to wzięlabym speediego
moj maż też zwrócił wczoraj uwagę na to dziwne rozchwianie tego stelaza w buzzie i sprzedawcca powiedział że to jest jego amortyzacja ;D

abkasia