wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Kasia

doda zapomnij o wnoszeniu wózka
jak uda ci się wnosic to super ale jest wieksze prawdopodobieństwo że raczej bedziesz wciągać :)
a wciągnąć to każdy wózek na dużych kółkach dasz radę :D

abkasia

Cytat: Kasia w 11 Mar 2010, 12:53:36
doda zapomnij o wnoszeniu wózka
jak uda ci się wnosic to super ale jest wieksze prawdopodobieństwo że raczej bedziesz wciągać :)
a wciągnąć to każdy wózek na dużych kółkach dasz radę :D

dokladnie... po co wnosic?
przeciez mozna wciagac i jest to wygodne i proste

Kasia

Cytat: sputnik w 11 Mar 2010, 12:48:04od 3 miesiąca- prawda to? i do ilu kilogramów "udźwigu" należy spacerówę kupić? Ile takie dwuletnie waży? Bo dwuletnie to jeszcze w spacerówce czy jakieś herezje wypisuję?

:hmm:
powiem Ci że nigdzie nie sptkałam się z zagadnieniem odpowiedniego wieku na spacerówkę :hmm:

wiekszość spacerówej rozkłada się na płasko lub prawie płasko i chyba tak naprawdę nie ma różnicy od kiedy dziecko zacznie w niej jeździć

gondole sa z reguły bardziej zabudowane i przez to lepiej chronią dziecko przed wiatrem, chłodem czy nawet słońcem

znam osoby, które od maleńkiego woziły dzicko w spacerówce rozłozonej na płasko, bo np. doatły wózek bez gondoli lub nie kupowały jej z powodów oszczedności

z kolei mój Michał bardzo wkurzał się w gondoli że nic nie widzi itd
i dość szybko porzuciłam gondolę, chyba zainstalowalismy spacerówkę jak miał niecałe 3 miesięce
a miałam plan że ze spacerówki zaczniemy korzystać gdzieć po 6 miesiącu życia małego lol

Angie

Tez tak myslę, ja bym nie dziwgała ;D
Ja mam duże pompowane koła i kiedy muszę wciągam bez problemu ;D

mika

gdzie w Wawie można obejrzeć na żywo Transportera? W ogóle gdzie jest największy wybór wózków?

Kasia

na towarowej w świecie dziecka

tam na pewno widziałam transportery jak szukałam wózka dla Michała :)

martullek

Cytat: mika w 11 Mar 2010, 13:04:38
gdzie w Wawie można obejrzeć na żywo Transportera? W ogóle gdzie jest największy wybór wózków?

jak dla mnie najwięcej wózków jest w sklepie Eurobaby na Puławskiej (w Pyrach), ale to daleko od Ciebie

Kasia

Cytat: martullek w 11 Mar 2010, 13:54:50jak dla mnie najwięcej wózków jest w sklepie Eurobaby na Puławskiej (w Pyrach), ale to daleko od Ciebie

tak, tam jest duzy wybór ALE tam sa jakieś dziwne wózki, nie ma wielu obgadywanych to modeli :hmm:
ale Mutsy mają :)
nawet ostatnio w nim była, poogladac sobie co mają :D

Angie

Na pewno na Towarowej, ale Świat dziecka na Targówku,
czy Alei Krakowskiej ma chyba podobną ilość :)

asia407

aniak1211, jak sprawuje sie twoj obaby atlas? oplaca sie go kupic?
Potrzebuje cos lekkiego i skladanego w miare przystepnej cenie na wyjazd do Polski. Oparcie musi sie skladac na plasko, bo Klara bedzie wtedy miala dopiero 5-6 miesiecy. Sklaniam sie wlasnie ku temu wozkowi, wydaje sie ok, a jest o polowe tanszy od maclarenow. Podobaja mi sie te dwa kolory:
http://www.babyshop.co.uk/products/OBaby-Atlas-Stroller-%252d-Purple-Circles.html
http://www.babyshop.co.uk/products/OBaby-Atlas-Stroller-%252d-Khaki-Circles.html

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

asia407
W sumie to jestem zadowolona,
prowadzi sie lekko,
oparcie rozklada sie prawie na plasko,zostaje maly kat ale dla Klary to juz nie bedzie przeszkoda w 5 miesiacu :)
Moja Dominika lubi w nim jezdzic,nawet w domu ja woze ;)

Minusy:
budka jest mala i musze dokupic parasolke,
malo chroni przed sloncem,
kosz na zakupy w porownaniu z poprzednim wozkiem jest tyci ;)
ale poprzedni mialam wielki :D

Ja kupilam w mothercare i teraz zaluje bo na ebay sa tansze i parasolke daja gratis;)
ale kupowalam w grudniu i wtedy bylo ich malo;)
Folia przeciwdeszczowa jest przy kazdym wozku :)

Mi jeszcze podobal sie ten wozek,tylko ten roz nie taki ;)
http://cgi.ebay.co.uk/Silver-Cross-POP-Vogue-BonBon-Pushchair_W0QQitemZ170455583300QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL?hash=item27aff1ca44
ma duza budke i dodatkowa taka folie chroniaca przed sloncem-nie wiem jak to nazwac,
no i uchwyt na kubek :D

asia407

aniak, ogromne dzieki. Piwko za pomoc sie nalezy  :beer:
Chyba sie na niego zdecydujemy, musze jeszcze pomyslec o kolorze. Zasatanowie sie tez nad parasolka skoro piszesz, ze budka mala.
Jeszcze raz dzieki :)

aniak1211

asia407
Ostatnio na ebay znalazlam wozek z parasolka za 60 funtow takze poszukaj a znajdziesz dobra oferte :)
A wybór w kolorach jest dosc duzy,najlepiej jak pójdziesz do sklepu pooglądać  na żywo :)

mobka

Nionczka to znow mam watpliwosci :D Skoro daszek sie rusza, to moze nie jest zle :D Musze na zywo obejrzec, ale to juz w jakims sklepie pewnie, zeby wszystkie 3 porownac. Wybiore sie chyba do Swiata dziecka na Twowarowa (dzieki Mika za uprzedzenie mnie, bo mialam o to samo pytac :)). Moz enawet w sobote wybierzemy sie polazic, hmmm :)

wis

Cytat: doda w 10 Mar 2010, 21:47:25
wis a Ty co byś brała?
Transporter/Speedi.
Ja mam czasem odpały i np. w transporterze nie podoba mi się sposób regulacji wysokości rączki  :rotfl:
Ale mojemu mężowi to też się nie podoba, więc mamy razem jakieś zboczenia.
A w speedi nie podoba mi się gondola zamontowana, te przednie koło tak strasznie wystaje wtedy, jak w chopperze jak to określił mój mąż :D

Kasia

chciałam powiedzieć ze wczoraj nabyliśmy spacerówkę ;)
szajs straszny ale na Egipt wystarczy :) mam nadzieję że mi ją zniszczą w drodze powrotnej i zwróca kasę lol

abkasia

Kasia

Cytat: abkasia w 12 Mar 2010, 11:30:59
Kasiaa jaka? daj zdj :D

szukam w necie, wczoraj był na allegro ale dzisiaj juz go nie widze :hmm:

w kazdym razie, pomarańczowy huggle buggle najprostszy model ;) za całe 70zł lol

Dodany tekst: 12 Mar 2010, 11:43:44

mam!

http://www.allegro.pl/item954002788.html

na allegro mozna tańsze znaleźć ale my nie mozemy ryzykowac z przesyłką :hmm: wiec kupiliśmy w sklepie.

justynaaaa2

mobka

Wstapilam dzisiaj u mnie w Tesco do Swiata Dziecka i mieli Buzza, co prawda 4 kolowego, ale byl. I byl tez transporter. Buzz nie ma sobie rownych, ten daszek w spacerowce az tak maly nie jest.... no i chyba jednak wydam 3000 na wozek  :headbang: :headbang: :headbang: Transporter jest ok. Ladnie wykonany, wcale nie taki maly jak myslalam. Musze jeszcze oboma pojezdzic, poskladac, popodnosic. Ale to w maju pewnie. Na razie m-ce nr ma buzz, nr 2 transporter ;D

Kasia

Cytat: justynaaaa2 w 12 Mar 2010, 11:54:43Kasia mogę  wink blush hahahaha rotfl boska
możesz możesz lol lol

boska, pewnie ze boska :D jak bratowa pozyczyła od kogos takiego grzmota to się śmiałam że to wózek dla lalek ;)
od razu dodam że dla dużego dziecka on się nie nadaje bo ten materiał się na tych rurkach przedziera ;)

no ale top jest wózek na jeden raz, może dwa lol
w wakacje albo pojedziemy samochodem do grecji, wtedy weźmiemy stokka albo może te Kanary samolotem (wtedy weźmiemy dziada :D  )

a kolejne wakacje to juz pewnie bez wózka :)

ddu

mobka transporter? czyli xlander?
słabo się orientuje, ale xlander to chyba na razie nasz typ. kolezanka pozyczy mi moze gondole, probwalam tym jezdzic - fajnie sie prowadzi

Kasia

mobka buzzzzzzz fajny jest, transporter tez :)
jakbym miała wiekszą gotówke to pewnie brałabym buzza
a jak bym chciała oszczedniej to z transportera bardzo bym się cieszyła, bo to naprawdę fajny wózek!

Dodany tekst: 12 Mar 2010, 12:13:15

Cytat: ddu w 12 Mar 2010, 12:12:51mobka transporter? czyli xlander?
transporter to mutsy :D

ddu

tak, juz doczytalam, ze mutsy
mutsy tez jest super
inna kolezanka jezdzi...ale w sklepie u nas nie widzialam

Angie