Anupka przymierzyla suknie. Fotki str.17

Zaczęty przez Anupka, 07 Gru 2007, 01:16:49

elizapj

orchidee chyab zawsze sa...bo zawsze musza je sprowadzac...

ale nie wiem czy akurat taki gutune...z tym na prawde musisz bezposrednio w kwiaciarni pytac...
jak ja sie pytalam o te ponizsze na 2.08 w uwazam 1 z najlpeszych kwiaciarni w wawie (MDM) to mi powiedzili ze nie moga zagwarantowac

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elizapj

Cytat: Anupka w 11 Cze 2008, 19:36:12
hmm.. a co to za gatunek? wiesz może?

i jeszcze jedno: czy orchidee i storczyki to to samo? bo jak w google wrzucam orchidee (zeby sprawdzic, czy to na fotce to na bank orchidee), to mi storczyki wyskakuja

no i jak w ogole do tej mojej fir.. znaczy sukni :D ?
z mojej kwieciej wiedzy wynika ze to to samo:)

mam ten zolty bukiet zapisany jako: white hybrid cattleya orchids
fotka raczej pochodzi z brides, bo mam bukiety prawie zawsze zapisane skad..poza pierwszymi w zbiorach...a te pochidzlu albo z the knot albo z brides. brak loga the knot, wiec, to musi byc brides:)

czy dostepne nie mam pojecia:(

Anupka

ok, dzieki :)

a przy okazji - wyglada na to, ze koszmar obraczkowy zakonczony.. w koncu przyznali sie do bledu i wymienia!!!  jupi
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

gioseppe

Cytat: Anupka w 11 Cze 2008, 19:23:43
A tak na marginesie (bo przeciez nie ogladam kwiatow, nie nie... ;) ) - te ponizej to orchidee sa, tak? nie zapisalam nazwy i nie pamietam skad sciagnelm zdjecie...
tez mam ten bukiet w folderze ale niestety nie mam nazwy kwaitow
ale nie wydaje mi sie, ze to sa orchidee
mi to bardziej przypomina jakies rozciapirzone irysy :P
ale piekne sa

Cytat: Anupka w 09 Cze 2008, 16:02:57
gioseppe, :D
az Ci poleje, hehe... tylko chyba soczkiem, tak?
:0 dzieki :) soczus pyszny  :drunk:
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

Anupka

porobilam w photoshopie cantedeskie + słoneczniki... wyszło beznadziejnie, bo nie mam wprawy w photoshopie.. generalnie wklejałam słoneczniki na róże :P

wrzucam do oceny, ale pod kątem czy te dwa rodzaje kwiatów przejda razem...

jedyne co mnie sie nasuwa na myśl, to to, że jeśli już to te cantedeskie powinny byc czerwone, albo takie ciemne pomaranczowo-czerwone...

ale generalnie nie wiem.. to jednak nie sa naturalne kompozycje, wiec nadal nie jestem w stanie sobie wyobrazic do konca czy to by bylo ok...
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Anupka

Anupka

maroonbug

ten drugi wyglada fajowo, a w naturze i z bordowymi cantadeskami to w ogole bedzie super

Anupka

i jeszcze (nie mieszcza sie, a nie chce mi sie zmniejszac, wybaczcie)

elizapj

wyszlo ci calkiem fachowo haha

wg mnie moga byc. nawet bukiet nr 1 mi sie podoba mimo, ze nie lubie za bardzo 'dziwnych ksztaltow' to akurat zestawienie gatunkowe uwazam, ze wyszlo niezle:)

Anupka

maroonbug, no wyglada fajowo, tylko nie wiem, czy udalo mi sie zachowac proporcje malych slonecznikow w stosunku do cantedeskii.. co do kolorow tych ostatnich to sie zgadzam :)

Anupka

Cytat: elizapj w 13 Cze 2008, 18:50:43
to akurat zestawienie gatunkowe uwazam, ze wyszlo niezle:)

no wlasnie eliza - wiem, ze masz juz doktorat ;) z kwiatow, to powiedz mi prosze, co tam jeszcze jest w tym bukiecie? moj nieprawdziwy slonecznik, cantedeskie i....?

elizapj

na swoja obrone powiem ze fotka jest malo widoczna, ale ja tam widze: kremowa i blado rozowa piwonie ( na tej samej wysokosci) a pod kremowa piwonia to chyba czerwony gozdzik (?), to bordowe, to raczej nie kwiat, tylko przybranie..jakies liscie..ale nie spotkalam sie z nimi:(

maroon - a czy Ty glosowalas w moje ankiecie kokowo kucykowej:D?
anupka sorry ze kradne czas na antenie:)

Anupka

eliza - no problem, w koncu antena publiczna :)

maroonbug

Glosowalam na kucyk, bo jak zobaczylam Twoje zdjecie w kucyku to mi zabraklo tchu :D
Ja mam rekolekcje jakas nie wyrazna, ze sugerowalam kucyk na poczatku Twojego watku..Ale moze tylko myslalam, ze by pasowal :)

elizapj

Cytat: maroonbug w 13 Cze 2008, 19:27:33
Glosowalam na kucyk, bo jak zobaczylam Twoje zdjecie w kucyku to mi zabraklo tchu :D
Ja mam rekolekcje jakas nie wyrazna, ze sugerowalam kucyk na poczatku Twojego watku..Ale moze tylko myslalam, ze by pasowal :)
generlanie da sie srpawdzic;), ale moja pamiec tez zawodzi... ;D

bije sie zmyslami i chwilowa w ogole staram sie o tym nie myslec. zauwazylam ze najlepiej na (moj) proces decyzyjny wplywa odstawienie tematu na dluzszy czas:)

justynaaaa2

Anupka ja o tych kwiatkach w wiązance nr 1.

Eliza dobrze zaczęła :) to czerwone schowane to też mi na goździka wygląda, a to wystające bordowe to jest roślina używana jako ozdobna do bukietów i jest to leucadendron :)

Anupka

Anupka

A przy okazaji justynaaa.. kliknelam w Twojego linka i odkrylam, kwiaciarnie, w dodatku rzut beretem ode mnie (no od moich rodzicow)!

No kochana, to prosze Cie bardzo, wypowiedz sie co sadzisz o kombinacji tych kwiatow i zestawieniu czegos takiego z moja suknia (suknia str. 15).???

justynaaaa2

Dobra jestem  :) musiałam poszukać dokładnych zdjęć kiecki i poczytać co mniej więcej dziewczyny ostatnio pisały i co Ty na obecną chwilę ustaliłaś :)
A więc tak:
Suknia BOSKA  jupi po prostu cudo, poważnie. Widać, że takie szybkie zakupy służą pannom młodym, bo aż nie mogę się napatrzeć :)
Jeśli chodzi o wiązankę, to do takiej sukni ja bym polecała jeden typ kwiatów, bez żadnych ozdób, proste łodygi, przewiązane wstążką. Jeśli tak bardzo lubisz słoneczniki, to nie rezygnuj z nich, bo to Ty masz się dobrze czuć i myślę, że jeśli będą małe i nie będzie ich za dużo to efekt będzie ładny :)
Obawiam się, że Twoje ostatnie kombinacje w photoshopie nie za bardzo pasują do tej kiecki. Zdecydowanie lepiej jednolity bukiet!!!
Poza tym słoneczki są boskie do dekoracji sali czy kościoła, bo są długie, duże i można je fajnie wykorzystać, uzupełniając je jakimiś innymi drobniejszymi kwiatami. A poza tym w sierpniu są dostępne bez problemu :)
Ehhh z tą kwiaciarnią to bez przesady ;) jeszcze takowej nie posiadam  :-\, ale bardzo bym chciała - muszę się jednak nieźle dorobić na razie, żeby w takową zainwestować  :o
Ten adres to po prostu siedziba firmy, ale staram się być elastyczna (na tyle, na ile mi druga praca pozwala) i umawiać się mogę wszędzie :)

Ufff, ale się napisałam  ??? 

Anupka

Ekhmm.. tu słonecznikowa maruda. Znalazłam odmianę słoneczników, której wcześniej nie widziałam (albo jakims cudem nie pamiętam). Boskie są!!! Właśnie takie bym chciała!!!

Wklejam poniżej i pytam:
- czy są do dostania w Polsce
- jaki jest ich rozmiar (tzn. czy to są te małe słoneczniki, których ja szukam)

Anupka

a i jeszcze jeden z tej strony, płec ;) nieokreslona byla, wiec proszę o odp. CO TO ZA KWIAT?
bo wyglada prawie jak te podwojne sloneczniki... może by je tak zmiksowac ;)

btw: justynaaaaa2 masz jakies wiesci z gieldy?

justynaaaa2

Jestem jestem :)
powiem Ci szczerze, że ten czerwony kwiat to nie wiem co to  :-[ musiałabym poszukać, bo teraz nic mi do głowy nie przychodzi, ale obawiam się, że to nie jest słonecznik (inny ma środek).
Te 3 zdjęcia co wkleiłaś, to jakieś dziwne odmiany  :-\ i przyznam, że nie wiem czy są u nas - nigdy się za nimi jakoś specjalnie nie rozglądałam, a jeszcze trochę za wcześnie na słoneczniki (w lipcu się pojawią na giełdzie w większych ilościach i różne odmiany, więc łatwiej będzie ich poszukać).
Napiszę Ci dzisiaj wieczorem na priv, bo ciężko mi teraz w pracy myśleć aż tak intensywnie  :D

riannka

Cytat: Anupka w 24 Cze 2008, 14:54:59
a i jeszcze jeden z tej strony, płec ;) nieokreslona byla, wiec proszę o odp. CO TO ZA KWIAT?
bo wyglada prawie jak te podwojne sloneczniki... może by je tak zmiksowac ;)

btw: justynaaaaa2 masz jakies wiesci z gieldy?

Ten kwiat to gerbera :)

justynaaaa2

Ano riannka ma rację  :) to jest faktycznie gerbera, zmyliły mnie te liście pod spodem (nie powiększyłam sobie zdjęcia) i obstawiałam, że to jakiś rabatkowy kwiatek  :-[