Anupka przymierzyla suknie. Fotki str.17

Zaczęty przez Anupka, 07 Gru 2007, 01:16:49

niewiemjaka

Anupka teraz tak sobie pomyslalam ze moze by zrobic PODWOJNE troczki czyli:
podwojny na pupe i podwojny na lewy bok i podwojny na prawy bok, czyli jeden wyzej a pod nim drugi troczke,
wtedy moze te faldki ukladalyby sie tak kaskadowo.. czyli jedna faldka nad nia druga faldka podwinietego ternu:)

tylko nie wiem czy by to dobrze wygladalo niz buly :)

Anupka

niewiemjaka, no mama juz podobno umowila spotkanie z krawcowa, bedziemy kombinowac. Moim skromnym zdaniem wszystko bedzie wygladalo lepiej, niz buly. Zwlaszcza, ze buly wygladaja teraz jeszcze gorzej, niz pospinane szpilkami (to co jest na fotce). Podpiecie trenu wyglada teraz jak jeden wielki... PIERDOLNIK!! Sorry za slowo kobiety, ale tylko takie okreslenie jest wlasciwe. Zreszta zrobilam fote, moze pozniej wkleje.

Cos innego mi chodzi po glowie.. welon... jest krotszy, niz tren. Siega ziemii i troche lezy na trenie, ale jest krotszy (nie pamietam dokladnej roznicy). I nie wiem juz, czy bawic sie w szycie nowego welonu i dodatkowe koszty (dodatkowe koszty zaczynaja mi juz bokiem wychodzic), czy moze tak byc? We wszystkich salonach holenderskich Panie usilnie twierdzily, ze welon MA byc krotszy, niz tren. Wiem, ze na forum i w wiekszosci salonow w PL panuje opinia, ze ma byc co najmniej do dlugosci trenu, albo troche dluzszy. I nie wiem co robic.. zwlaszcza, ze ta dluga czesc to tylko do kosciola... no i fotek pozniej...

Jakbym sie jednak decydowala: Kasia, ty jestes z Wa-wy i wiem, ze szylas... podasz jeszcze namiary co-jak-gdzie-za ile?
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Anupka

A, jeszcze jedno: dzien slubu, na co umawiac sie wczesniej - na fryzure, czy na makijaz?

Bo caly czas bylam przekonana, ze najpierw do fryzjera, a moje az dwie kumpele, niedawne PM twierdza, ze najpierw makijaz mialy?Jak sie umawialyscie?
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

zuzia

ja się najpier do fryzjera umówiłam.

Kasia

Anupka koszty samodzielnego "szycia" welonu są śmiesznie niskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja kupiłam 3m bieżące tiulu szerokiego na 4m!!!!!!!!!!!!

zapłaciłam 26zł

z tego tiulu wyszłu mi dwa welony:
jeden długi na około 3,5m + krótsza cześć do ramion
a drugi podwójny do ramion

i jeszcze zostało mi tiulu około 2m bieżacych o szerokości 1,5 m
tym pozostałym tiulem owinęłam 3 koszyki do sypania kwiatów

grzebyki kosztowały 1,5

to żadne pieniadze

a welon robi sie badzo prosto

zaokraglasz rogi i przyszywasz na okretkę tiul do zębów grzebienia

kontakt do hurtowni

Hurtownia Tkanin Ślubnych Scarlett

Adres: Taneczna 71a; 02-829 Warszawa 1
Telefon: (022) 498-78-78 Fax: (022) 899-08-65
Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 09:00-16:00, sobota: 10:00-13:00

Anupka