Anupka przymierzyla suknie. Fotki str.17

Zaczęty przez Anupka, 07 Gru 2007, 01:16:49

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maroonbug

Anupka piekna ta suknia! A co do podpiecia trenu to moze tak:
tyl popiety na guzik tuz pod pupa- wtedy tworza sie nam te bulki po bokach
lapiemy prawa bulke i podpinamy jak najblizej miejsca gdzie podpiety jest tyl, po prawej stronie
lapiemy lewa bulke i podpinamy jak najblizej miejsca gdzie podpiety jest tyl, po lewej stronie
tworzy nam sie z tylu trojkacik z podpiec, ktore ukladaja sie w wachlarz, a suknia z przodu jest w rezultacie wezsza.
kroj sukni wtedy prypominalby XIX wieczne suknie a z tylu tworzylby sie sliczny kuperek.
dekolt do poglebienia ile sie da, nie ryzykujac,ze panienki wypadna z sukni.

niewiemjaka

ożesz w morde :D no to niezła kombinacja!

Anupka chyba na "brudno" jakoś musisz sprobowac nie ma rady ...

elizapj

anupka,
przeclecialam tylko rady dziewczyn wiec nie wiem czy sie powtarazam czy nie...
bez halki dla mie wyglada dobrze, wiec nie martw sie jesli jej nie bedzie:)

mi sie kwiatek podoba...wiem meiszam...ale taka prawda. jesli masz juz broszke to ok, ale jelsi mialabys problem ze znalezieniem to wg mnie ten kwiat bedzie slicnzie wygladal:)

co do trenu...moja suknia ma zupelnie inny material wiec moze ta rada sie nie nadaje...ale moj tren jest podpinany nie na guziki tylko na troczki. na materiale sukni od wew sa naszyte 2 wstazeczki w jakiejs tam wymierzonej odleglosci przez krawcowa...i gdy sie je wziaze tren na wierzchu sie 'sklada' i staje sie rowny z ziemia..
nie wiem czy takie rozwiazania nadaja sie tylko do ciezkich materilaow...czy na kronkach tez to ladnie wyglada, u mnie jest git..wiec moze zaproponuj paniom u siebie..:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Anupka

Przede wszystkim wielkie, wielkie dzieki, dla wszystkich  :thx:

zwierzak bron boze nie ignoruje, tylko jak przeczytalam Twoja wypowiedz, to nie zakumalam o co idzie, a potem musialam szybko ewakuowac sie ze strefy, bom w pracy i mnie namierzano ;)

Teraz z fotką jest troche jasniej, ale ciagle nie do konca kumam, bo na krawiectwie i podpinaniu trenow znam sie jak na obslugiwaniu pojazdow kosmicznych, czyli wcale

Kasia czy mozesz wkleic mi tu fotke z podpietym trenem? Widzialam na Twoim watku, ale pisalas, ze tam zle spiete bylo... (pierwszy taniec). Masz jakas inna?

co do troczkow - to mnie sie wlasnie wydaje, ze Pzs mowila o tym, ze to bedzie na troczki. Po czym ulozyla bulki. Najpierw jeszcze gorsze, bardziej sterczace po bokach. Powiedzialam, ze tak nie moze byc i kombinowalysmy z tym guziczkiem. Ale bylo, jak bylo. Bokow nie bardzo sie da pospinac osobno, bo lewe "skrzydlo" kiecki jest na innej wysokosci, niz prawe. Te tak kombinowalam - coby tyl na guziczek raz, a boki na dwa guziczki do gory. No dupa.

I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Kasia

nie ma jakiś normalnych zdjęć z podpieciem trenu

Kasia

Anupka

dzieki Kasia :)

niewiemjaka - czy to, co wkleilas, to jest podpiecie takiego trenu, jak ja mam? znaczy boczno-tylnego?
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka - ja obstaje przy swoich troczkach ;D jakbym miala ta sukienke pod reka to od razu bym Ci udowodnila, ze to najlepsze wyjscie ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Anupka

zwierzak, jak ja bym miala Ciebie pod reka, to bym porwala w piatek do salonu, zebys Pani wyjasnila o co biega z tymi troczkami... bo ja nie mam nic przeciwko i zgodze sie na wszystko, byle nie buly... Weekend w NL? :P ;)

Nic to... za Waszym pozwoleniem wydrukuje fotki, ktore dalyscie i powiem Pzs, ze ma cos z tym zrobic...

Jessssuuuuu... w dodatku bede sie pultac po angielsku, albo co gorsza tulipanic, mam nadzieje, ze mnie zrozumieja...

Jak ktoras ma jeszcze jakies pomysly, to bardzo prosze, najlepiej ze zdjeciem, albo instrukcja obslugi...

mignon

Anupka, ja się nieznam na trenach, troczkach i ślubnych stylizacjach, więc nie pomogę niestety.

Piszę tylko żeby powiedzieć, że Twoja suknia mnie po prostu zachwyciła. Ale to tak totalnie. Aż pożałowałam, że moja już wisi w salonie i czeka na pierwszą przymiarkę... Nie lubię patosu, ale... zobaczyłam Twoją sukienkę i umarłam z zazdrości :-[

Anupka

heh, mignon, dzieki :)

zaraz wyjdzie na to, ze jestem jedyna niezachwycona baba...

poza tym twoja kiecka jest pewnie powalajaca i nie ma czego zazdroscic... ide ogladac!

mignon!!! szukalam, szukalam i nie znalazlam Twojego watku! Za to z kalendarza wynika, ze Ty juz od 11 czerwca zona jestes? A fotki? A opis? Czy ja juz calkiem cos pokrecilam?

Anupka

Cytat: Kasia w 16 Lip 2008, 16:59:31

i była podpięta na 7 zatrzasków

a lekka koronka oddzielnie na e 7 zatrzasków :)

Kasia, pytanie czysto techniczne - czy ekhm... 7 zatrzaskow jest komfortowe? A mowiac prosto z mostu - czy wpijaly Ci sie w szanowna pupe?

Kasia

wogóle ich nie czułam :)

to takie duże przeźroczyste plastikowe zatrzaski

mignon

Cytat: Anupka w 16 Lip 2008, 23:27:11
heh, mignon, dzieki :)

zaraz wyjdzie na to, ze jestem jedyna niezachwycona baba...

poza tym twoja kiecka jest pewnie powalajaca i nie ma czego zazdroscic... ide ogladac!

mignon!!! szukalam, szukalam i nie znalazlam Twojego watku! Za to z kalendarza wynika, ze Ty juz od 11 czerwca zona jestes? A fotki? A opis? Czy ja juz calkiem cos pokrecilam?

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Ja dopiero 23 sierpnia... I wątku nie mam... Cały czas się waham  :-[

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka weekend w NL brzmi niezle, ale jakos dziwnie pewnie w plytkach wyladuje albo w wannach ;)

www.annawilk.pl

niewiemjaka

Cytat: Anupka w 16 Lip 2008, 19:45:53
niewiemjaka - czy to, co wkleiłaś, to jest podpięcie takiego trenu, jak ja mam? znaczy boczno-tylnego?
Anupka - szczerze mówiąc ja sie nie znam i nie wiem:(
poddałam jako pomysł, ale wydaje mi sie ze w Twojej sukni jest tak dużo materiału, szeroki ten tren - ze chyba trzeba jednak wziąć pod uwagę więcej punktów spinających czy podciągających niż jeden

a na tych zdjeciach wydaje mi sie ze tez sa troczki :)

elizapj

anupka wez konieczni fotki tym babkom i pokaz dokladnie o jaki efekt Ci chodzi..niech juz one siemartwia jak to osiagna, a Ty tam stoj o tup noga dopoki nie bedziesz 100% satisfied

salsa

Anupka, moje podpięcie (co prawda juz na sesji, a wiec kilka dni po, ale...) :

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Anupka

Kiecka juz w domu.

Pojechalam na 13:00, tupnelam nozka, powiedzialam:
- dekolt przedni be, poglebic
- ramiaczka za szerokie - poprawic
- podpiecie trenu koszmar, poprawic, pokazalam wydruk z kompa, i wytlumaczylam co sie da, zgodnie z Waszymi radami

Paniezs, z zwlaszcza krawcowa, mialy takie miny, ze... chyba bardzo mnie nienawidzily w tym momencie! Wszystkie inne laski przychodzily, grzecznie zakladaly kiecki, mowily ach, kiwaly glowa na to, co sie nie da, braly kiecke i w podskokach do domu.

Ze mna - jak zwykle - nie bylo latwo :P

Pzs pokazala mi jak jest skonstruowane podpiecie trenu. No i umarlam, bo mam wszyte 3 troczki, w systemie dupa i dwa po bokach, czyli chyba tak jak u zwierzaka. Ale u mnie uklada sie to w buly i to jeszcze gorsze buly, niz to, co Wam wklejalam. O ile wczesniej bylo tragiczie, to teraz jest po prostu jakas farsa... Wiec tupnelam nozka mocniej, ze tak nie moze byc, itd.
Pzs powiedziala: ok, robimy dekolt, wroc o 18:00 wtedy pomyslimy co z trenem.

Wracam o 18:00. Zakladam.  I malo trupem nie padlam. Ramiaczko lewe wezsze od prawego o jakis centymetr, w dodatku totalnie (widoczne golym okiem) krzywo wyciety dekolt!!!! Patrze, ze po tej stronie, gdzie wlasnie pojawila sie krzywizna, nie da sie juz bardziej wyciac, bo wyjdzie na wierzch gorset.

W koncu jakos zaradzily, ramiaczka sa tej samej szerokosci, dekold proporcjonalny, gorsetu nie widac.

Uff... wyczerpana psychicznie ;) zabieram sie do walki o tren... byla juz 20:00... a Panie swoje!!!  Nie da sie i tyle. To jedyny system podpiecia trenu, inaczej sie nie da! NIE DA SIE!!!

Przypomnialam sobie, ze moja mama mowila cos, o znajomosci z krawcowa z salonu na Koprzywianskiej. Chyba udalo jej sie zaaranzowac spotkanie.

Olalam Pzs i ich NIE DA SIE. Wzielam kiecke i wyszlam z ulga.

Sprobuje jeszcze w PL, na szczescie wychodzi na to, ze bedziemy tu 2 tyg. przed slubem. Jesli i tu powiedza mi, ze nic sie nie da zrobic z tym trenem, to trudno. Juz mnie to zaczyna grzac. Ale poki jest szansa, na zmiane, sprobuje.

ps. Salon Ann&John Eindhoven został przez przyszle i obcene klientki wybrany najlepszym salonem w Holandii. Ja - NIE POLECAM!!!

elizapj

hahah

dobrze tupalas:) tak trzeba! a juz na pewno z daczami;)

poprawkami w polsce sie nie martw. ja tez swoje robie tu. i pierwsza wyszlo czesciowo ok, obecnie suknia jest u drugiej krawcowej, kt bedzie poprawic to co sie pierwszje nie chcialo.. tlumaczyla ze tak jak ona robi jest lepiej..a wg mnie..sie jej po prostu nie chcialo zrobic tak jak ja prosilam...wtedy sama nie wiedzialam, ze noga trzeba tupac;)

z 2ga krawcowa na razie nie tupalam, wzielam ja na ambicja , mowiac o tym, ze poprzednia krawcowa zrobila to i owo zle i ze cala wiare pokladam w niej, ze ona mi to naprawi;)

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka jesli jak dobrze zgaduje masz slub w warszawie to z ramach szybkiej wiedzmowej interwencji mysle, ze spokojnie mozesz sie spodziewac sabatu nad Twoja suknia :D zarezerwuj jakies goloborze, ognisko i kilka haftek/igiel/nici/zatrzasek ;)

www.annawilk.pl

Anupka

Cytat: elizapj w 19 Lip 2008, 08:30:46
tlumaczyla ze tak jak ona robi jest lepiej..a wg mnie..sie jej po prostu nie chcialo zrobic tak jak ja prosilam...

Z ust mi to wyjelas kochana! dokladnie takie mialam odczucie w Ann&John!

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Lip 2008, 10:58:40
z ramach szybkiej wiedzmowej interwencji mysle, ze spokojnie mozesz sie spodziewac sabatu nad Twoja suknia :D zarezerwuj jakies goloborze, ognisko i kilka haftek/igiel/nici/zatrzasek

To by dalo rade zalatwic, hehe :)

Jak nie wypali z krawcowa, ktora nagrywa moja mama, usmiechne sie do krawcowej elizypj, no i sabat tez sie zorganizuje, jakby co ;)

sierpniowajulka

Cytat: Anupka w 19 Lip 2008, 08:15:22
ps. Salon Ann&John Eindhoven został przez przyszle i obcene klientki wybrany najlepszym salonem w Holandii. Ja - NIE POLECAM!!!
rok w Eindhoven mieszkałam i ani razu nie natknęłam się na żaden sklep z sukniami. Ale może wtedy klapki anty ślubne na oczach miałam...?  ??? ;D ???

Anupka

no w tej chwili jest tam 5, czy 6 salonow