Anupka przymierzyla suknie. Fotki str.17

Zaczęty przez Anupka, 07 Gru 2007, 01:16:49

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Anupka

wersja - plus minus wymodelowany dekolt z tylu, kiecka wciaz nie obcieta i nie dopasowana w pasie
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Anupka

to wklejam tylko dla pokazania materialu
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Anupka

tu juz pospinana, wprawne oczy dostrzega odstajacy material... dol jeszcze nie obciety... wklejam, bo widac tyl i w lustrze przod - a przeciez pytam was, czy pakowac pod ta jakas halke?

Anupka

ostatnie - tragiczne wg. mnie podpiecie trenu - czu nie da sie wymyslec nic innego? Od razu mowie - przyszycie guziczka i zlapanie trenu na raz odpada - kiecka ma tez tren boczny, ktory wisi...

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka to ja pierwsza :D :

1. ja bym dekolt jeszcze wyciela, aczkolwiek nie wiem na ile wyciely juz, zeby nie bylo takich szerokich na gorze ramion
2. dobrze ze sie podniosla, bo kwiatek wypadalby za nisko
3. pieeekny jest ten material i tren
4. ja bym pakowala halke - na pewno bym przymierzyla jeszcze raz bez i z halka i sprobowala potanczyc bez halki - ja w swojej stac moglam, ale tanczyc nie, bo wszystkie falbany ladowaly mi sie miedzy nogi i byla ogolna lipa - a halke mialam z litego materialu, bez falban, tylko z kolkiem na dole o malej srednicy - tylko po to zeby trzymalo dol - bez niej bym wyrznela juz na blogoslawinstwie, poza tym sukienka ladniej sie ukladala i mialam gwarancje ze bedzie taka ulozona non stop, a nie, ze caly czas bede patrzec po bokach i z tylu, czy jak siedze to sie przesiadlam wszystkiego
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka spytaj, czy nie mozna podpiac na 5 guziczkow - czyli jeden chwyta u gory ten rog najdluzszy a do reszty w trojkacik doczepia sie boczne - INDIA takie miala podpiecie z pronoviasa na pewno - to jest rzeczywiscie tragiczne, zrobilabym wszystko, zeby tak nie byl podpiety - i zauwaz jak wisi to wtedy z tylu bez halki. przemysl halke :D

www.annawilk.pl

niewiemjaka

i nasz Sala :) tez ma wiecej guziczkow do podpinania trenu w ksztalcie pol-okręgu
wydaje mi sie ze tu by pasowalo takie podpiecie trenu

zwierzatko_mojej_mamy

niewiemjaka masz gdzies zdjecie moze tego podpiecia - bo ja indie tylko taka znalazlam, a troszke malo tu widac:

www.annawilk.pl

Anupka

1. o dekolt jeszcze bede walczyc, na fotkach dekolt z przodu jest taki jak w oryginale, tylko spiety szpilkami, ale nic nie wyciete, czyli w ogole nie widac spiecia... ale i tak powalcze, zeby ciely ile sie da.
2. ramiaczka sa szerokie po podniesieniu kiecki do gory.. mam nadzieje, ze beda ciensze, poki co nie dalo sie spiac
3. z tym trenem i guziczkami jest problem, bo jak pisalam kicka prawie nie ma szwow i trzebaby przyszywac te guziczki bezposrednio na koronke. Pani z salonu (Pzs) twierdzila, ze przez takie zaczepienie kiecka mi sie porwie, bo koronka delikatna :( Generalnie wierze Pzs, bo zna sie lepiej na tym wszystkim, niz ja.. ale PzsI, ktora sprzedawala mi kiecke, zdawala sie bardziej profesjonalna, niz PzsII, ktora byla na przymiarce, stad moje watpliwosci. No i nie podoba mi sie kompletnie takie upiecie trenu, stad wolam o pomoc i pomysly, co tu zrobic?
Najbardziej podoba mi sie takie podpiecie trenu jak miala sierpniowajulka, ale w jej sukni byl taki fajny szef... ech... kumacie o co mi chodzi?

niewiemjaka

dokladnie mi przychodzi do glowy sierpniowajulka.. mam nadzieje ze sie nie obrazi za foto ponizej:)

faktycznie tutaj jest ten plus ze jest inaczej szyta suknia
a doszycie tych guziczkow do Twojej sukni moze zalamac calosc - jak myslicie ?  :-\

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka  no w indii na zdjeciu powyzej tez jest ten szew wlasnie do ukrycia guziczkow - pani moze miec troche racji, ale tren tylko na wierzch mozna przypiac?? bo moj byl od dupy strony przeyczepiany na trojkat - doslownie :D

czyli, w polowie trenu od spodu byl troczek i taki sam byl na tylku moim od spodu i siwadkowa nurkowala pod spodnice i zwiazywala te dwa troczki pod spodem i tren sie wciagal i czesc ta od troczka do troczka wystawala na wierch i robila wlasnia ta linie/naddatek o ktorej mowisz - nie wiem jakby to wygladalo przy koronce

www.annawilk.pl

sierpniowajulka

Suknia rzeczywiście może się porwać... nawet moja się porwała mimo, iż był szew. :(
Anupka, ja u Ciebie złapałabym tylko na raz to podpięcie. Tak by utworzył się z tyłu trójkąt po podpięciu. Dobrze korespondowałoby to z górą sukni. :) Bo te buły co się teraz robią po podpięciu są STRASZNE.
A poza tym, suknia świetna. :)

zwierzatko_mojej_mamy

sierpniowajulka a moze tak po mojemu na 3 pod spodem troczki ? co myslisz?

www.annawilk.pl

sierpniowajulka

zwierzatko_mojej_mamy

sierpniowajulka zaraz poszukam, tylko, ze ja miala wszedzie takie buly, ze nie wiadomo co od podpiecia, co na stale :D

www.annawilk.pl

Anupka

sierpniowajulka, tak tez sugerowalam Pzs, ale ona slusznie zauwazyla, ze oprocz tego ze tren jest z tylu, to rozklada sie tez na bokach.. tam sa takie... cholera wie jak to nazwac.. skrzydelka ;) i jak sie podepnie tylko tyl, to i tak boki zostaja na ziemi.

No i pozostaje kwestia guziczka, ktorego wlasciwie nie ma do czego przyszyszc, poza golym materialem, co grozi porwaniem...

Kiecka jest niesymetrycznie szyta... poszukam jakiejs fotki, moze gdzie bedzie widac te skrzydeka...

Kurcze, nic sie nie da wymyslec?

niewiemjaka

chyba im proscie tym lepiej - faktycznie podpiecie na 1 mocny gudzik bylby najlepszy
ewentualnie 2 dyskretne do pomocy zeby sie nie urwalo i nie trzeba biegac za agrafka...
kurcze ale jak funkcjonuja inne treny ??? przeciez chyba wszystkie sa na 1 guzik najczęściej si ?;>

dopisuje faktycznie 1 guzik spowoduje wyplywanie sukni po bokach bo jest dlugi ten tren
jest jeszcze jeden pomysl - pentelka na palec:) ale nie kazdy chce wojowac tak cale weselicho ...

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka no przeciez podalam pomysl wspanialy :) czego go ignorujesz he??? moim spodobem wszystkie troczki sa przypinane nie z wierzchu koronki, tylko od spodu, a w takim wypadku wydaje mi sie(moge sie mylic), ze jakas podszewka tam istnieje ;)

www.annawilk.pl

sierpniowajulka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 16 Lip 2008, 16:40:47
Anupka no przeciez podalam pomysl wspanialy :) czego go ignorujesz he??? moim spodobem wszystkie troczki sa przypinane nie z wierzchu koronki, tylko od spodu, a w takim wypadku wydaje mi sie(moge sie mylic), ze jakas podszewka tam istnieje ;)
no, właśnie. :)

zwierzatko_mojej_mamy

sierpniowajulka nie ma podszewki ? :D czy co wlasnie? :>

u mnie tak bylo - prosze wlaczyc wyobraznie i zawinac sukienke pod spod ;D drugie zdjecie to propozycja dla sukienki z bokami - chociaz moja tez miala boki i w ten sposob wlazlo wszystko ;)

www.annawilk.pl

niewiemjaka

chyba musisz jasniej napisac bo ja nie imaginuje tych troczkow:| znaczy sie jak - suknia miala sznureczki ktorymi wiazalas tren? czy co... :(

p.s. zwierzatko sliczne rysuneczki:)

sierpniowajulka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 16 Lip 2008, 16:51:16
sierpniowajulka nie ma podszewki ? :D czy co wlasnie? :>
że no właśnie poddajesz dobry pomysł.   :D

poli

uwielbiam twoje wizualizacje zwierzak, te strzały prosto w tyłek są wielce sugestywne :D a rozwiązanie wydaje się super, ładne, dyskretne i bezpieczne dla kiecki

Kasia

moje liporio też miała "boczny" tren

i była podpięta na 7 zatrzasków

oddzielnie była podpięta CIĘŻKA podszewka - w jednym miejscu

a lekka koronka oddzielnie na e 7 zatrzasków :)

koronka się nie porwała (tylko zatrzaski sie poodpruwały) ale to już kwestia solidniejszego ich przyszycia

zwierzatko_mojej_mamy

niewiemjaka tak - pomiedzy materialem od sukienki i moim tylkiem byl jeden troczek ;) drugi byl OD SPODU trenu na wysokosci lydki jak tren lezal rozpuszczony - teraz wlazisz pod sukienke z tylu - chwytasz troczek od tylka i ten kolo lydki i zwiazujesz razem - tren sie podciaga, a na zewnetrzu robi sie zakladka.

www.annawilk.pl