Anupka przymierzyla suknie. Fotki str.17

Zaczęty przez Anupka, 07 Gru 2007, 01:16:49

Kasia

na słoneczniki nie jest za wcześnie
u mnie w kwiaciarni już są - nawet jednego dostaliśmy od koleżanki na ślub

justynaaaa2

Jasne, że są :) ale są to tylko te najpopularniejsze odmiany (jak się uprzesz to i w ziemie je dostaniesz :) ) Od lipca mniej więcej powinien być znacznie większy wybór i będzie ich pełno. Np. tych co Anupka wstawiła ja teraz nie widziałam a niedługo być może się pojawią  :)

Anupka

ok.. to czekam do lipca, w koncu to troche ponad tydzien, moge poczekac..

dzieki za odp, polewam Wam wszystkim, a co tam ;)  :drunk:
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Majeczka

hmmm a te 'nowe' sloneczniki to nie jakas odmiana dalii?? zaraz poszukam :)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

Majeczka

Zobacz, nie podobne? tylko trzeba kupic w zoltym kolorze  :)
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

Anupka

Majeczka, no podobne, fakt!
Ale to jednak nie sloneczniki :P

W sobote bylismy z R. po garnitur. Kupiony, tylko trzeba na tego szupaka dopasowac.

Przy okazji zlazlam cale Maastricht w poszukiwaniu butow i... dupa, no! Nie ma nic, a jak juz jest to moje cale 22,5 cm stopy plywa w tych wszystkich butach. Holenderki to duze kobity sa i duze stopy maja.. Buu...

W dodatku jutro przymiarka, a gorset nie doszedl. I pies mi zezarl bialy biustonosz! Pojde boso i z golymi cyckami :P

Buty chyba zostana jak te ponizej. Beda pasowac do kiecy?
Chociaz powoli zaczyna mnie grzac, czy beda pasowac, a raczej zaczynam sie zastanawiac, czy w ogole jakies znajde.
Mierzylam takie jak na zdjeciu, ale za duze, po to, zeby w ogole miec pojecie, jak na nodze wygladaja i bylo wygodnie. A to mnie zdziwilo, bo obcas nie klocek i mnie wygodnie? No ale jednak byly za duze, wiec biore poprawke na to, ze dobre moga juz nie byc wygodne. O ile ja w ogole znajde tu jakies buty w moim rozmiarze  >:D
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka chyba zwariowalas - masz takie pieknosci i chcesz szukac???? cudne te buciki!!!  brawo
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

Cytat: Anupka w 26 Cze 2008, 23:08:46

W dodatku jutro przymiarka, a gorset nie doszedl. I pies mi zezarl bialy biustonosz! Pojde boso i z golymi cyckami :P

Twoja psina chyba tez sie stresuje weselichem hihi ;)
buty masz sliczne! gdzie mozna kupic?:)

Anupka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Cze 2008, 10:26:18
Anupka chyba zwariowalas - masz takie pieknosci i chcesz szukac???? cudne te buciki!!!  brawo

zwierzak, dzieki :) no tak jak pisalam wyzej - szukac juz nie chce, ale  mam mala stope i jest duze prawdopodobienstwo, ze po prostu nie znajde nic w moim rozmiarze. Chociaz jedna Pani w salonie mowila, ze jakby co mozna jeszcze wymodelowac dopasowanie jakimis tam wkladkami specjalnymi.

Anupka

Cytat: niewiemjaka w 27 Cze 2008, 12:59:13
Twoja psina chyba tez sie stresuje weselichem hihi ;)
buty masz sliczne! gdzie mozna kupic?

moja psina uczy sie zostawac w domu bez zamkniecia w kojcu.. a ten biustonosz hmmm.. wrocilam do domu i spieszylam sie do sklepu przed zamknieciem, przebralam sie i pizgnelam biustonosz na krzeslo, z zamiarem, ze "pozniej odniose do kosza do lazienki". Niestety biustonosz zlecial z krzesla i znalazl go Ridder... tia..

a co do butow: ogladalam je najpierw w necie, tutaj: http://www.elsarainbow.nl/

potem poszlam szukac w sklepach, bo z moja stopa lepiej mierzyc.. a mieszkam w NL, wiec sklepy tutaj.

Ale mozna je kupic tez w necie, np, tutaj: http://www.bruidsmode.org/index1.html

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka ja juz bez wkladek nie chadzywam w ogole, bo mam wysokie podbicie i wrazliwa ta poduszke i juz wole wieksze kupic i wsadzic tam niz dobre i cierpiec - moje ulubione to tez zelkowe polwkladki ;)
a w bucikach najbardziej mi sie podoba ten azurek na piecie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

Anupka dzięki za info:) kurde zapomniałam ze Ty nie tu.. ehh no nic szukam dalej cos w PL bo ja to niestety mam lapki jakies beznadziejne ze wszystkie (slownie wszystkie) szpilki/polbutki na obcasie mnie obcieraja, wiec musze zmierzyc i wybrac te ktore najmniej beda bolec.. :/

Anupka

nie moge kupic tych butow :'( :'( :'( :'(
zmierzylam dzis na przymiarce buty od nf, byly dwa numery za duze.. pani specjalnie gdzies dzwonila, zeby sie dopytac, czy zrobia dla mnie rozmiar.. ale nie.. nie produkuja ich w tak malym rozmiarze :(  :'( musze wybrac inne, zwyczajne, bo tylko takie tu dostane w tak malym rozmiarze... niech to szlag trafi!!! >:D

bede musiala wziasc podobne do tych na zalaczonym zdjeciu, tylko te "moje" z zakryta pieta i ten glupi krzyzak maja chyba podwojny... ladnie wygladaja na nodze, ale to nie to samo...

elizapj

kurcze szkoda ze nie da rady tych pierwszych, ale nie przejmuj sie!!!
butow prawie przeciez nie widac!!!
to co w  tamtych pierwszych bylo ciekawe to ich tyl a tylu butow to juz nigdy nikt nie zauwazy;) a przody maja obie pary bardzo podobne. wez te jelsi wygodne i w twoim rozmiarze. lepiej miec:)
a jelsli potem jeszcze cos przypadkowo znajdziejsz lepszego najwyzej je sprzedasz. przez to, ze masz mala stope powinno ci byc latwo, wiele panien z twoim rozmiarem pewnie ma ten sam problem:) wiec chetnych do kupna slubnych w njietypowym rozmiarze powinno byc:)

z reszta jesli beda nie chodzone to moze nawet ua Ci sie w sklpeie oddac? krotki okres od kupna...

Anupka

Dokladnie elizapj - butow i tak nie widac, tak staram sie sobie teraz to przetlumaczyc... juz kupilam te drugie...
zreszta juz mi wszystko jedno... to tylko buty.. a jak sie ma taka  mala stope, to trzeba sie liczyc z problemami.. przeciez nawet w PL czesto szukajac butow slysze od sprzedawcow uszczypliwe zarty w stylu "z taka stopa to niech Pani idzie w Smyku szukac"... tia... a co dopiero w NL, gdzie kobiety sa wieszke...
no nic, kupilam i mam to gdzies, teraz najwazniejsze, zeby je rozchodzic...
A cale moje rozgoryczenie stad, ze po raz kolejny juz, na cos sie napalilam, a ze wzgledu na moja budowe musialam zrezygnowac. Tym razem obilo sie o mala stope.

justynaaaa2 - mam material z obciecia kiecki, wiec moze sie uda wykombinowac cos do zawiniecia ;) tych slonecznikow...

generalnie obejrzalam wlasnie zdjecia, ktore mi R. zrobil na przymiarce... zdazylam juz zapomniec, ze ta kiecka byla na mnie za duza... generalnie jestem pospinana szpilkami, wszystko odstaje i wygladam w tej kiecce jak szafa trzydrzwiowa.. ech... mam nadzieje, ze to tylko taki efekt przez ten odstajacy pospinany material...

dobra ide stad, bo jakims pesymizmem ode mnie bije...

acha, jakbyscie mialy jakies pomysly na bizuterie to wklejcie, co? ja sie bije z myslami wlasnie w tym temacie...

siog

Anupka, a jaki masz rozmiar butow? I jakie chcesz? bale, kremowe czy moga byc zlote, srebrne??? Duzy/maly obcas??Moge zerknac na wyprzedazach. Moja siostrzenica ma rozmiar 34/35 i udaje sie jej kupic piekne buty.

justynaaaa2

No to super z tym materiałem  brawo myślę, że jakby co to bardzo się przyda :)
A i właśnie mi się przypomniało (bo chyba zapomniałam napisać wcześniej :-[) , że na ten Wasz samochód pasują moim zdaniem słoneczniki. Coś skromnego i delikatnego, ale ze słonecznikowym motywem, fajnie będzie wyglądało  :D 

Anupka

Cytat: siog w 29 Cze 2008, 13:18:38
Anupka, a jaki masz rozmiar butow? I jakie chcesz? bale, kremowe czy moga byc zlote, srebrne??? Duzy/maly obcas??Moge zerknac na wyprzedazach. Moja siostrzenica ma rozmiar 34/35 i udaje sie jej kupic piekne buty.

siog, no 35 wlasnie, co w NL jest nie do osiagniecia praktycznie... zreszta, juz kupilam buty..nie dlatego, ze mi sie podobaly, tylko dlatego, ze to jedyne w rozmiarze 35, ktore znalazlam w NL, a przeszukalam 2 miasta, wiec zakladam, ze wszedzei bedzie podobnie...

co najlepsze.. chyba sa polskie, bo pudelko ma polskojezyczne opisy typu : rozmiar, itd.

Ale dzieki za chec pomocy :)

elizapj

Anupka wpadlam na str, kt moze nie znasz, to czyjesz zbiory bukietowe - az 215:)
wsrod nich kilka pieknych ze slonecznikami...wrzucam pierwsze 2 kt b mi sie spodobaly i uwazam ze wcale nei maja w sobie wygladu polnego wiec do Twojej sukni chyba by pieknie szly:)

link http://madzienka4.fotosik.pl/albumy/414689.html#e

elizapj

i jeszcze takie cudo

co prawda gerbera;) ale slonecznik w jej mojesce sobie latwo wyobrazic:)

ze str http://www.istockphoto.co

Anupka

elizapj dzieki, cudne sa! ide ogladac reszte, hehe :)
no i - polewam!

elizapj

dzieki wrobelek poznalam str http://www.tortweselny.pl
oraz wpadlam na sliczny tort dla Was

sierpniowajulka

gdzie była Eliza, tam poszłam pobuszować i ja. Do słonecznikowej kolekcji:

poli

jacie! te torty niektóre, to jak żywcem wzięte z inspirations board (powinnam już przestac, wiem  ;) ) piekne są! a szanowny narzeczony ma rodzine w ostrołęce, więc goście będa dumni  ;D

przepraszam, to było zupełnie nie na temat, ale sie strasznie podnieciłam :D

Anupka

Dzieki dziewczyny :) napewno jakis motyw sloneznikowy wykorzystam, jaki - jeszcze nie wiem. R. generalnie z wszystkich tortow podoba sie sie tylko jeden, jest gdzies fota na strefie na tortach, wiec tu juz nie wrzucam. To model tortu - walizek, na ktorym siedza 2 fioletowe sloniki. Slonie pojda pewnie w odstawke, a cukiernikowi powie sie, zeby zamiast nich poczarowal cos ze slonecznikami. Mniej to sobie wyobrazam, niz na okraglych pietrowcach, ale to nie znaczy, ze nie da sie tego zrobic ladnie. W tym juz glowa cukiernika, a na 99% wezme Bliklego, wiec chyba sobie poradzi?

W kazdym razie polewam Wam :)  :drunk:

I ten tego... wstydzilam sie wklejac fotki z przymiarki, ale musze sie poddac, bo potrzebuje Waszych rad. W piatek ide na 2 -ga przymiarke i byc moze bede tez odbierac kiecke, wiec ostatni dzwonek... Kiecka byla na mnie generalnie za duza i duzo zmian bylo, wszystkich fotek nie wkleje, ale takie strategczne moze. W kiecce wycinany byl z tylu dekolt, z przodu troche poglebiany, byla pospinana szpilkami w pasie, bo jej tam bylo zdecydowanie za duzo, pospinane szpilkami zostaly tez ramiaczka, bo cala kiecka poszla troche do gory (na gorze tez spieto ramiaczka) i zrobily sie za szerokie. Tren o i - jak twierdz Pani - to co na focie, to jedyna mozliwosc. Zaznaczam, ze ta jedyna mozliwosc, zostala najpierw spieta jeszcze gorzej, w strczace koszmarne trojkaty, kazalam poprawic i stanelo na tym.

A pytania mam takie:

1) przede wszystkim co z trenem - czy naprawde nie da sie z tego nic innego wyczarowac?

2) dekold moge jeszcze troche poglebic, ale nie duzo, do linii cyckonosza

3) mialam na przymiarce zmierzyc ta kiecke z halka, ale zapomnialam... i majaczy mi sie, ze mierzylam juz ta kiecke z halka, jak kupowalam, i chyba bylo na NIE. Ale nie pamietam. Widzicie jak wygladam ja i plus minus - pospinana kiecka - na mnie. Widzi Wam sie tam halka? I czy jak kiecka zostala obcieta bez halki, to sie po zalozeniu halki nie podniesie do gory?

4) kwiatek wylatuje, to pewne, na przymiarce juz mi sie go nie chcialo odpinac. Bedzie zastapiony broszka, o ile jakas znajde.

No dobra, to teraz fotki, zebyscie wiedzialy o czym  w ogole mowa...