Anupka przymierzyla suknie. Fotki str.17

Zaczęty przez Anupka, 07 Gru 2007, 01:16:49

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Anupka

elizapj potwierdzasz moje obawy co do przekluwania uszu ;)

No dobrze, powiedzmy, ze przezyje z tymi klipsami. Ale gdzie znalezc fajne? Bo faje to ja tylko kolczyki widzialam ;-/

Acha, R. mi oznajmil, ze on chce garnitur w kolorze brazowym. Nie wie jeszcze jaki, w sensie czy ciemny braz, czy jasny braz. To tak gwoli ogolnego wygladu calosci ;)

Siostra podeslala mi zdjecie bukietu. Pojecia nie mam co to za kwiaty, znaczy chyba sa tam roze (ktorych ja raczej nie chce). Wklejam, bo sa w nim takie male biale pierdolki, ktore mnie urzekly.

eliza no tak tez zrobie, mam zamiar umowic sie na probna fryzure i makijaz oraz kupic buty jak teraz bede w PL... zeby tylko czasu na to wszystko starczylo...
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elizapj

no po moim weekedowym doktoracie z ogrodnictwa to tam sa astry, roze, gozdziki, i gipsowka:) -  ostattnia to te pierdolki, inaczej zwana kaszka - zywa rozslinka:)

Anupka

Dzieki elizapj, polewam za cenne rady :-)

Przejrzałam własnie cały Twoj watek o kwiatach i mam dola. Ja ciagle marze o tych slonecznikach! Czy naprawde nie da sie czegos z nich zrobic? Jakos tak zdelikatnic/uszlachetnic bukiet innymi kwiatami, zeby sloneczniki zostaly? Chociaz 1? Pół? ;)

Z przegladanych stron na razie wpadly mi w oko takie bukiety (ale ich nie kocham, po prostu zawiesilam oko):
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

mam6lat

odpisałam na Twojego maila, ale chyba "się cos zacięło"...
jak kochasz słoneczniki to MUSISZ je miec Smiley
suknia piekna i koronkowa i niby słoneczniki kojarzą sie z inna stylistyka ale:
- mozesz dobrać słoneczniki o małych kwiatach i w kolorze proponowałabym raczej nie typowym zółtym tylko w kieruknu rdzawych i bordo (ciemny bez sukni i Twój typ urody) do tego
bukiet słonecznikowy należy wykonczyc pasmanteryjnie tak, aby komponował sie z koronka (tu rustykalna rafia odpada)
z uszlachetniających dodatków proponowałabym dobrane kolorystycznie owocki dziurawca - to te kulki na jednym z pierwszych zdjec oraz ozdobny drucik  mozna by równiez pomyslec o dodatku preparowanych jakby-koronkowych  listków
- sugerowałabym na czas ślubu odpiąc kwiat sukni zeby nie "gryzł sie ze słonecznikami" a dopiac go dopiero na czas wesela, gdy kwiaty beda w wazonie  - tak podpowiedziałam wielu klientkom i były zadowolone Smiley

panikarola

mam 6 lat, a widzialas gdzies takie sloneczniki? w ogole nie moge sobie wyobrazic innego koloru niz zolte....
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mam6lat

Anupka

Pogrzebalam w linkach z fryzurami, ktore mi wrzucilyscie i zauwazylam, ze najczesciej zatrzymuje oczy na takich fryzurach, jakie wrzucam ponizej.
Acha i jedna uwaga: nie moge miec jednak wszystkich wlosow zaczesanych do gory, sprawdzilam przed lustrem, nie wyglada to fajnie, robi mi sie buzia - bula. Nie tylko z powodu nadwagi, takze linia wlosow jest nie do takiego uczesania. Wiec cos musi sie dziac na twarzy, albo chociaz z jednego boku.
Chyba najbardziej podoba mi sie fryzura w lewym gornym rogu (pani z kolczykiem), tylko nie wiem, jak wyglada dokladnie z tylu, no i trzeba by wykombinowac cos z tym odslonietym czolem (w sensie, zeby je troche zaslonic). Grzywki nie mam, ale moge przyciac, jakby co. Tyle, ze jesli, to wolalabym ukosnie, zeby tworzyla w miare naturalna linie wlosow.
Co wy na to? Bedzie pasowac do sukni? I jak to uczesanie rozwiazac?

Anupka

bukiet słonecznikowy należy wykonczyc pasmanteryjnie tak, aby komponował sie z koronka

sugerowałabym na czas ślubu odpiąc kwiat sukni zeby nie "gryzł sie ze słonecznikami" a dopiac go dopiero na czas wesela, gdy kwiaty beda w wazonie  - tak podpowiedziałam wielu klientkom i były zadowolone Smiley

Hmm... suknia jest na mnie za duza i za dluga, bedzie skracana, wiec moze uda sie wykombinowac, zeby dostala skrawki tej koronki z sukni?

A kwiatka przy sukni prawdopodobnie w ogole nie bedzie, sierpniowajulka zasugerowala jakas malutka broszke w tym miejscu i ja jestem bardzo "za"  ta propozycja :-)

A jesli chodzi o sloneczniki w innym kolorze: tak dlugo jak to sa sloneczniki i tak dlugo jak beda pasowaly do ogollnego wygladu - JESTEM ZA!!!!  Ale nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego bukietu, ktory proponujesz :( Moze ktoras ma mozliwosc zrobienia jakiegos w photo-shopie? Ja nie mam w tej chwili dostepu do tego programu :(

panikarola

aaa, takie troche ten slonecznik podobny jest do gerbery! fajny!
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

Anupka

znalazłam jeszcze słoneczniki ozdobne w necie http://www.swiatkwiatow.pl/slonecznik-ozdobny---helianthus-annuus-id117.html

I co? jak by były ozdobne, to "sie nada" do sukni? Jak myslicie?

mam6lat, czy mozesz mi przeslac na prv albo na maila proponowana cene swoich uslug?

Postanowiłam zabrac ten mix fryzur do fryzjera i poprosic o wykombinowanie czegos takiego, jak pierwsza w lewym gornym rogu z przodem jak pierwsza w lewym dolnym, albo w prawym dolnym. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Napiszcie prosze, czy Waszym zdaniem ta fryzura w ogole pasuje do mnie i do sukni?

Piszcie w ogole, prosze..

maroonbug

Hej! Moim zdaniem fryzura swietna i bardzo pasuje. A nawet jesli nie wyjdzie identyczna, to jak bedzie cos w podobnym stylu to bedzie ok.
Co do kwiatow, to powiem Ci, ze duzo lepiej beda wygladaly zwykle sloneczniki niz te ozdobne. Znam oba gatunki i te ozdobne mi sie tak ogrodowo i biednie kojarza :( Wiec blagam ponad wszystko wez zwykle sloneczniki. Poza tym skad sie to wzielo ze sloneczniki nie beda Ci pasowac? W odpowiedniej kompozycji beda pasowac no problem, wiec przestan sie martwic i szukaj slonecznikow. Wedlug mnie pasuja swietnie, tylko musza byc czescia eleganckiej prostej wiazanki, bez zbednych udziwnien.
Uwazam ze wiazanka zwyklych slonecznikow przewiazana szarfa bedzie wygladala lepiej niz te ozdobne. Nawet jesli wziac pod uwage tylko walory kolorystyczne. Sloneczniki sa wesole i maja piekny kolor, a te ozdobne sa ciemne, smutne i tak sobie wygladaja w rzeczywistosci.
A moze pomyslisz o prostej wiazance ze slonecznikow (zwyklych) polaczonych z jasnoczerwona cantadeska? Nie mam zdjecia, ale chodzi mi o trzy- cztery sloneczniki polaczone z 5-7 kallami i przewiazane to wszystko szarfa, na przyklad w radosnym jasnoczerwonym kolorze. Albo same sloneczniki.
Lodygi dlugie, koncowki lodyg odsloniete. Taki bukiet bedzie elegancki, mial ciekawa kolorystyke, fajowy ksztalt i strukture, bedzie nietuzinkowy i na pewno zgra sie suknia, bo przez to ze bedzie po prostu zwiazany szarfa, bez zadnych mikrofonow i udziwnien, zachowa romantyczny klimat. No i bedzie jak najbardziej retro :)

maroonbug

Moim typem jest ten pierwszy lub ten drugi, gdzie sa same sloneczniki z odlonietymi lodygami. Dodaj sobie do tego oczyma wyobrazni jasnoczerwona kalle i zobacz jak fajnie to wyglada :)
Jesli suknia jest ivory, to moglabys dodac broszke zloto-perlowa, do tego perlowa bizuteria i perlowa lub zlota szarfa wokol kwiatow. I byloby cudownie.
Lub jesli lubisz mocne kolory  to uzyj zamiast zantedeschii jaskrawozilonych margerytek Yoko Ono, super nowoczesny bukiet z tego bylby.

elizapj

Anupka, fryzura z lewego gornego rogu. super. od razu skojarzyla mis ie z Twoja sunia. wygladaja z tej samej eoki, wiec idziesz dobra droga:)
i jak pisze marron, jesli wyjdzie ciut inaczej, to i tak bedzi epodobnie wiec bedzi epasowac. najwazniejsze zeby Tobie w tym bylo dobrzed przed lustrem. wiec nie panikuj do momentu wizyty:) nie szukaj wiecej inspiracji, jesli te Ci sie podobaj, sa w sumie wszystkie do sobei bardzo zlizone, to widac to jest Twoj typ. wznowisz myslenei o tym po probnym jelsi by sie okazalo ze to nei wypal. w co jakos nei wierze:)

co do slonecznikow. tez nei wiem skad przekonanie ze nei moga byc:) jakos tak od poczatku piszesz...i nikt nie zakwestionowal..ale maroon znow ma racje, one jak najb moga byc:)
wersja  mam6lat z innymi odmianami i kolorami tez dobra, bo wiecej fantazji mozna wlozyc w bukiet...ale przemyslalam obie wersje i chyba do mnei tez przemawia bardziej bukiet minimalistyczny z dlugimi lodygami...boze ja jestem kompletnie nie w temacie, bo u mnie nic nie rosnie, a sprowadzaja sam chlam, wiec nie smiejcie sie jesli to bez sensu pomysl bo npo slonecznikow teraz nie ma, ale jesli juz sa  (w Nl wszytsko mozlliwe) to moze kup sobie kilka i przed lustrem pokombinuj:)

a i przejrzyj strefe relacji, w zdzjeciach salsy znajdziesz sloneczniki do bardzo elegancko stylizowanego wesela i slubu:)

Anupka

maroonbug, elizapj - lejecie miód na moje serce!! No ja chce słoneczniki od samego początku, wrzucam ich zdjęcia od pierwszej strony i własnie o zoltych zawsze marzylam, bo - dokaldnie tak jak piszecie - sa takie wesole. Poza tym ja je uwielbiam, na poczatku powiedzialam, ze bede nawet sukni szuakc pod sloneczniki :-P Wyszlo inaczej.

A pomysl, ze nie beda pasowac nie wyszedl ode mnie, tylko z forum... bo za bardzo polne... Ja sie na stylizacjch nie znam, poza tym jestem zaslepiona miloscia do tych kwiatow, dlatego wlasnie prosze o rady :-)

maroonbug

Tam polne! Bardziej polna jest dla mnie eustoma, bo taka wiotka i delikatna.
Sloneczniki wybierz zotle, stosunkowo male i wybierz prosta, surowa kompozycje z dlugimi lodygami (taka jak na tych dwoch zdjeciach ktore wkelilam) bez zbednej zieleniny, ozdob, farfocli, mikrofonow, kwiaciarnienej pasmanterii i akcesoriow. Wtedy bedzie bardzo elegancko, szlachetnie i dostojnie. I w sam raz do tej przecudnej sukni :)

sierpniowajulka

Zaproponowane przez Maroonbug bukiety z słoneczników są zapewne najlepszym z możliwych słonecznikowych rozwiązań. Jednak... ja bym do Twojej sukni sobie bukietu ze słoneczników nie dobrała. Szukałabym raczej takiego rozwiązania, by słoneczniki towarzyszyły mi przez cały dzień, tylko nie w ślubnym bukiecie. Tak jak podczas tego ślubu: http://www.davinoflorist.com/FogertyWedding.html
Trochę ewentualnych inspiracji niebukietowo-niesukienkowych:

gioseppe

Anupka, chcialam wczoraj odpisac ale mi nie dzialala strefa.

W 100% zgadzam sie z julka, super pomysl - sloneczniki zastosuj jako motyw przewodni na przyjeciu a bukiet wybierz inny
te bukiety na stolach na 1 zdjeciu wygladaja uroczo :)

a jesli upierasz sie przy bukiecie ze slonecznikow to mam jeszcze takiw w swoich zbiorach

Wydaje mi sie, ze fajny bukiet moglby byc z samej hortensji+ wpleciony 1 zgrabny slonecznik lub 3malutkie miniaturki slonecznikow
niestety nie mam zdjecia, cos jak w tym http://strefaslubna.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=977.0;attach=11388;image ale wiecej hortensji a mniej slonecznikow
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

tachogti

cudne te sloneczniki i dziewczyny maja swietny pomysl z nimi i dekoracja i zastanawiam sie czy takiej dekoracji stolow od Was nie "sciagnac ;) CUDO! a pierwszy i trzeci bukiet od gios poezja :)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

Anupka

Dekoracje ze słoneczników przepiękne.
Obstaje za słonecznikami w bukiecie, z dwóch powodów:

1) ja po prostu kocham te kwiaty, najbardziej ze wszystkich

2) nie mam pojęcia jakie inne kwiaty wybrac, obejrzalam miliony bukietow w necie i nic... Moze macie jakies propozycje kwiatow/bukietow, ktore pasowalyby do mojej sukni? Kto wie, moze mnie cos przekona...

elizapj

Cytat: Anupka w 14 Maj 2008, 21:25:52
Dekoracje ze słoneczników przepiękne.
Obstaje za słonecznikami w bukiecie, z dwóch powodów:

1) ja po prostu kocham te kwiaty, najbardziej ze wszystkich

2) nie mam pojęcia jakie inne kwiaty wybrac, obejrzalam miliony bukietow w necie i nic... Moze macie jakies propozycje kwiatow/bukietow, ktore pasowalyby do mojej sukni? Kto wie, moze mnie cos przekona...
anupka, mysle ze na choroba zauroczenia jest 1 lek...haha ulec pokusie...nic innego nie pomaga:)
mysle, ze jesli bardzo pragniesz miec sloneczniki przy twarzy non stop to po prostu tysiac slonecznikow na sali Ci tego nie zastapi:) choc pomysl julki i gioseppe bardzo fajny:)

gdyby tylko rosly piwonie w sieprniu to by mnie za zadne skarby swiata nikt nie namowil na inne..choroba na ulubione kwiatki to choroba na ulubione kwiatki;)
mysle ze spokojnie znajdziejsz kompozycje slonecznkiowa kt Ci sie spodoba i pasowac do sukni bedzie:)
z reszta ja nadal uwaza, ze same zwykle sloneczniki ulozene w bukiecie, kt mi najlatwiej okresla sie jako berlo, bo waski i dlugi, beda bardzo ladnie wygladaly i polnego efektu nie powinny dawac:)

gioseppe

chodzi o to, ze ta suknia nie jest w stylu "dziewczyna na łące" ;0 jest elegancka dlatego jesli zdecydujesz sie na sloneczniki to unikaj wykonczen typu "słoma", rafia etc
nie wierze, ze dobra florystka nie zaproponuje Ci bukietu ze slonecznikow z eleganckim wykonczeniem. Na pewno sie cos znajdzie :)

wedlug mnie te moga byc
jesli pojedynczy slonecznik - zastanowilabym sie nad wykonczeniem, moze owinac to atlasem? a nie w tym zielonym "mikrofonie" czy jak to sie nazywa ;)

gioseppe

obstawiam prawy gorny rog  lub lewy dolny
(zalezy od dodatkow jakie planujesz, pomysl nad tym z florystka, zeby bukiet nie byl mdly do sukni)

Anupka

dzięki gioseppe :-)

z przedstawionych przez Ciebie podobają mi się w sumie wszystkie.. No ale tu wszędzie są słoneczniki, więc ja nie jestem obiektywna...
Może najmniej podoba mi się ten w lewym górnym rogu, bo... kojarzy mi sie z gniazdem dla ptaków, hehe... Chyba wolałabym, żeby to właśnie był bukiet kwiatów, a nie jeden kwiat. Mały, z małych słoneczników (no albo innych, jesli mnie coś przekona), ale bukiet.

Cały czas ciekawa jestem, jakby wyglądał bukiet zaproponowany przez maroonbug:

same sloneczniki z odlonietymi lodygami. Dodaj sobie do tego oczyma wyobrazni jasnoczerwona kalle i zobacz jak fajnie to wyglada
...... i perlowa lub zlota szarfa wokol kwiatow.
Lub jesli lubisz mocne kolory  to uzyj zamiast zantedeschii jaskrawozilonych margerytek Yoko Ono, super nowoczesny bukiet z tego bylby.

tyle, że ja nie umiem sobie wyobrazic, jak nie zobacze... może któraś umiałaby to jakoś sklecic w graficznym programie, co?

zwierzątko_mojej_mamy, może Ty?

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka chetnie - jak znajde chwilke - ostatnio jakas nerwowa sie robie i brakuje mi czasu :D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

gioseppe

zwierzatko_mojej_mamy Twoj slub jest w ta sobote?
bo nie ma Cie w kalendarzu :P