Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

foszek

Widzialam dzisiaj reklame smoczkow dla dzieci do 36 miesiaca :D

zuzia

Cytat: foszek w 04 Paź 2009, 22:06:39
:padam:

nionczka

Cytat: foszek w 04 Paź 2009, 22:06:39

A ja widzialam chodzaca antyreklame smoczków po 36 miesiacu!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

nionczka miałyście morfologię robioną?zaleca sie u Was?

aja

kurcze koleżanka przekuła uszy sowjej "księżniczce"   ale 9 mc dziecko to jednak dla mnie jest za małe na kolczyki! u mnie Nataek często ciągnie się za uszy jak np. chce spać - i to samo jest u znajomych co mają dziewczynkę węc pewnie z jej kolczyków tzn. uszu dużo by nie zostało! ( NIE no przesadzam ale jednak dla mnie to bardzo wcześnie!   http://nasza-klasa.pl/

faktycznie justa zablokowana! szkoda - ani pieknie to nie wygląda ani powalająco  :stupid:

justynaaaa2

aja ma zablokowaną galerię ;)
jak dla mnie to też głupota przekuwać uszy takiemu małemu dziecku  :crazy: czemu/komu to ma służyć? chyba tylko rodzicom, bo prezcież to dziecko nic nie kuma a jeszcze może sobie krzywdę zrobić  :crazy: pomijając fakt, że wizualnie mi się to w ogóle nie podoba  ;) no ale to moje zdanie

dragonfly

9 miesiecznemu dziecku? Moja kolezanka przebila uszy swojej 4 miesiecznej corce (znalazla jakims cudem kogos kto to zrobil, bo w zadnym zakladzie nie robie do 6 m-ca) a druga - jak jej miala cos kolo 5 m-cy. A, i zdziwko oczywiscie, ze ja swojej nic nie przebijam.... Jak to? Dziewczynka? Bez kolczykow? A, dodam, ze one kupuja dzieciom zlote bransoletki, takie mini, co po kilku m-cach sa juz za male oczywiscie. Swoja droga dziewczyny sa super, ale jako matki im zdecydowanie odbija.... ;D

marax

moje tesciowa tez przebakuje ze trzeba melej kolczylki zalozyc.Dla mnei to jakas paranoja.CHodzic nie umie a ja mam jej kolczyki na uszy wkladac..........

siog

Cytat: dragonfly w 12 Paź 2009, 17:14:29
9 miesiecznemu dziecku? Moja kolezanka przebila uszy swojej 4 miesiecznej corce (znalazla jakims cudem kogos kto to zrobil, bo w zadnym zakladzie nie robie do 6 m-ca) a druga - jak jej miala cos kolo 5 m-cy. A, i zdziwko oczywiscie, ze ja swojej nic nie przebijam.... Jak to? Dziewczynka? Bez kolczykow? A, dodam, ze one kupuja dzieciom zlote bransoletki, takie mini, co po kilku m-cach sa juz za male oczywiscie. Swoja droga dziewczyny sa super, ale jako matki im zdecydowanie odbija.... ;D

mnie sie to kojarzy z pewnym srodowiskiem z council flats:)

aniak1211

A ja chcialam przekuc uszy Dominice na roczek :)
Ale ona widocznie nie,machala glowka i raczkami :D
teraz sie ciesze bo chyba ja uszy bola przy zabkowaniu,
nawet wyczyscic jej nie moge.

aniak1211

Dziewczyny,
musze kupic aspirator do noska,ten co odkurzacza sie podlancza ;)
Dajcie jakies namiary gdzie moge to kupic przez net :)

Mam dosc fajna gruszke ale Dominika ma takie gluty w nosku co sie ciagna w nieskonczonosc a ona jest ta nietykalska ze nie daje sobie nawet wytrzec noska.
Aspirator coprawda teraz juz nie zdaze uzyc ale na nastepny raz juz bedzie :)

zuzia

aniak1211

zuzia
Dziekuje,chodzilo mi o jakies sprawdzone bo zielonego pojecia o tym nie mam :)
:beer:

Szukalam na ebay ale same gruszki,zreszta maly wybor bo kilka bylo,
ale zainteresowal mnie elektroniczny aspirator :)
No ale troche drogi;)

nionczka

Moj maz kupil ten co sie wysysa ustami glutki przez rurke bo mu nasza pediatra polecila. Powiedziala, ze na mocny katar to wedlug niej najlepsze rozwiaznie. Kupil, ale nie uzyl wiec sie nie wypowiem na temat jego skutecznosci :-)
Marka chicco. 12 euro, tyle wiem.

zuzia

Cytat: nionczka w 25 Paź 2009, 17:45:04
Moj maz kupil ten co sie wysysa ustami glutki przez rurke bo mu nasza pediatra polecila. Powiedziala, ze na mocny katar to wedlug niej najlepsze rozwiaznie. Kupil, ale nie uzyl wiec sie nie wypowiem na temat jego skutecznosci :-)
Marka chicco. 12 euro, tyle wiem.

u nas jest marimer i frida - oba dzialaja na tej zasadzie. jest ok. ale nie wiem czy na mocniejszy katar dziala.

aniak1211

Mialam w rece ten co ustami "obsługuje sie"
ale nie wiem czy dalabym rade ;)
A Dominika ma calkiem zatkany nosek,biedna nie moze oddychac,jesc tez nie bardzo,
a gluty to takie geste ciagnace sie :D

fasolka1980

Cytat: aniak1211 w 25 Paź 2009, 18:59:35
A Dominika ma calkiem zatkany nosek,biedna nie moze oddychac,jesc tez nie bardzo,
a gluty to takie geste ciagnace sie :D

aniak - tylko zakrop jej wczesniej nosek solą fizjologiczną, jak troche "rozmoknie" łatwiej będzie glutki wyciągnąć :)

aniak1211

Cytat: fasolka1980 w 25 Paź 2009, 20:14:40
aniak - tylko zakrop jej wczesniej nosek solą fizjologiczną, jak troche "rozmoknie" łatwiej będzie glutki wyciągnąć :)

No teraz to meczymy sie z gruszka,
w sumie to nawet wyciaga te gluty ale nie "trzyma"ich i one wracaja  :crazy:
Wczesniej kropelki daje,pewnie nie za duzo dociera przez gluty ale one sa bardziej "wodniste" :mocking:
Jak kladlam Dominike spac to zaczela troszke noskiem oddychac,ciezko ale zawsze cos ;)
Mam nadzieje ze jutro chociaż troche jej przejdzie :)

nionczka

Cytat: aja w 09 Paź 2009, 13:43:53nionczka miałyście morfologię robioną?zaleca sie u Was?

Nie, nie miala. Chyba sie nie zaleca bez powodu. Moze gdyby slabo jadla, byla blada, zle spala lub nie przybierala na wadze? Ale to okaz zdrowia jest.

Dodany tekst: 26 Paź 2009, 11:00:39

Cytat: dragonfly w 12 Paź 2009, 17:14:299 miesiecznemu dziecku? Moja kolezanka przebila uszy swojej 4 miesiecznej corce (znalazla jakims cudem kogos kto to zrobil, bo w zadnym zakladzie nie robie do 6 m-ca) a druga - jak jej miala cos kolo 5 m-cy. A, i zdziwko oczywiscie, ze ja swojej nic nie przebijam.... Jak to? Dziewczynka? Bez kolczykow? A, dodam, ze one kupuja dzieciom zlote bransoletki, takie mini, co po kilku m-cach sa juz za male oczywiscie. Swoja droga dziewczyny sa super, ale jako matki im zdecydowanie odbija.... Grin

w Hiszpanii kiedys robilo sie wszystkim na porodówce. Teraz tzreba isc do kosmetyczki lub apteki. wsrod znanych mi dizewczynek oporcz Irene tylko jedna jeszcze nie ma przeklutych uszu. Co kraj to obyczaj.

marax

Cytat: nionczka w 26 Paź 2009, 10:57:49
Nie, nie miala. Chyba sie nie zaleca bez powodu. Moze gdyby slabo jadla, byla blada, zle spala lub nie przybierala na wadze? Ale to okaz zdrowia jest.

Dodany tekst: 26 Paź 2009, 11:00:39

w Hiszpanii kiedys robilo sie wszystkim na porodówce. Teraz tzreba isc do kosmetyczki lub apteki. wsrod znanych mi dizewczynek oporcz Irene tylko jedna jeszcze nie ma przeklutych uszu. Co kraj to obyczaj.

ja to bym sugerowala zeby te mamusie przebily  sobie mózg takimi np  gwoździami zawsze istnialaby  szansa ze storzą sie dodatkowe polacznienie neuronalne i mozg zacznie dzialac prawidlowo .A no i jaka ozdoba do zdjec rentgenowskich mozna pozowac lol lol

kasiad

Cytat: aniak1211 w 25 Paź 2009, 18:59:35

ja wiem, że nie dałabym rady i dlatego kupiłam katarek  ;)
ale moje dziecko go nie lubi i na sam odgłos włączanego odkurzacza ostaje spazmów  :(

jest ryk na cały blok :(
Mąż musi trzymać Olkowe rączki, a ja główkę, bo w przeciwnym wypadku trafilibyśmy katarkiem do oka zamiast do noska ;D

ale za to po takim czyszczeniu jaki spokojny sen mój Syn ma :)

aniak1211

Wlasnie zobaczylam ze Dominika ma drobne,czerwone plamki na plecach i brzuszku,
troche za pozno bo wlasnie przychodnie zamkneli i dopiero w pon. bedzie czynny,
miala je wczoraj ale bardzo malo.
Miala tez goraczke jednodniowa ale to bylo 2 dni temu,
kurcze mam nadzieje ze przejdzie i nie bede musiala jechac do szpitala.

vobi

effik pytala o kombinezony dla dwulatka

Moim zdaniem dwu-czesciowy lepszy, popatrzylabym w C&A, Tesco (powaznie, ciuchy dzieciowe z ichniej marki Cheeroke sa naprawde fajne), no i na Allegro oczywiscie. Wydaje mi sie, ze to jest ciuch do zdarcia w jednym sezonie (dwulatki raczej grzecznei siedziec w wozku nie beda, tylko jezdzic na tylku, biegac, kulac sie w sniegu itd.) wiec nie szukalabym mega-wypasu ze znana metka, tylko porzadnego (=wytrzymalego) ciucha, ktorego nie bedzie zal wywalic po jednym sezonie.

effik

Cytat: vobi w 02 Lis 2009, 09:12:18
effik pytala o kombinezony dla dwulatka

Moim zdaniem dwu-czesciowy lepszy, popatrzylabym w C&A, Tesco (powaznie, ciuchy dzieciowe z ichniej marki Cheeroke sa naprawde fajne), no i na Allegro oczywiscie. Wydaje mi sie, ze to jest ciuch do zdarcia w jednym sezonie (dwulatki raczej grzecznei siedziec w wozku nie beda, tylko jezdzic na tylku, biegac, kulac sie w sniegu itd.) wiec nie szukalabym mega-wypasu ze znana metka, tylko porzadnego (=wytrzymalego) ciucha, ktorego nie bedzie zal wywalic po jednym sezonie.

dzięki vobi za wrzucenie tematu tutaj :)
wiedźmy dzieciowe, wypowiedzcie się, co mogę kupić na zimę dla dwuletniego chłopca. żeby to dość solidne było, a nie szajs - ale w rozsądnej cenie :)