Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

Kasia

Cytat: zuzia w 19 Wrz 2009, 12:36:07
ja tak sobie mysle, ze skoro myje Michala w wodzie kranowej to juz sie troche do chloru przyzwyczail :)

no własnie, nasz też myty w kranowce, od samego początku
buzia też

jestynka

Cytat: brawurka w 19 Wrz 2009, 12:38:36zastanawiam sie czy moge zabrac Ige (7 miesięcy) na basen z wodą chlorowaną? jak myślicie?

my byliśmy z Filipem jak miał 4 miesiące, nic mu nie było :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

Cytat: Kasia w 19 Wrz 2009, 13:17:00
no własnie, nasz też myty w kranowce, od samego początku
buzia też
tylko ze woda basenowa ma inna zawartosc chloru niz woda w kranie.
woda w karnie jest uzdatniana do picia i chlorowana, a na basen ta sama woa jest jeszcze dodatkowo dosc moccna chlorowana.
ja sama na wode w kranei uczulenia nie mam, ale juz na chlorowana basenowa-tak

brawurka

dzięki dziewczyny w tym tygodniu idziemy na basen :)
mam inny problem,Iga nie najada sie moim mlekiem,w dzień dostaje bardzo mało,raczej dla zaspokojenia pragnienia, w nocy je,ale widac ze sie nie najda i takim sposobem, o 3-4 w nocy karmimy ją łyzeczką  :padam:.nie potrafi pić z butelki

aja

Cytat: brawurka w 20 Wrz 2009, 13:42:55w nocy karmimy ją łyzeczką  .nie potrafi pić z butelki
o ja pierdziu! to współczuję ja nic nie widzę o tej godzinie!

Kasia

Cytat: aja w 21 Wrz 2009, 10:09:22ja nic nie widzę o tej godzinie!

ja też ;) n ieźle musze sie natrudzić aby zobaczyc podziałkę na butelce lol lol lol
a póxniej smokiem wcelować Michałowi do buziaka ;)

nionczka

Cytat: Kasia w 21 Wrz 2009, 10:23:39
ja też ;) n ieźle musze sie natrudzić aby zobaczyc podziałkę na butelce lol lol lol
a póxniej smokiem wcelować Michałowi do buziaka ;)

My na szczescie mleko odmierzone trzymamy w butelce, woda podgrzana w termosie a do buzi smokiem trafia sama zainteresowana. Ale podobnie jak Wy o tej porze to niewiele bylabym w stanie zrobic. Nawet po domu poruszam sie opierajac sie o sciany.

Kasia

Cytat: nionczka w 21 Wrz 2009, 12:32:58
My na szczescie mleko odmierzone trzymamy w butelce, woda podgrzana w termosie a do buzi smokiem trafia sama zainteresowana. Ale podobnie jak Wy o tej porze to niewiele bylabym w stanie zrobic. Nawet po domu poruszam sie opierajac sie o sciany.

no ale podziłka to do wody :)
z nasypaniem mleka problemu nie mam :)
tylko jak wode nalewam to nie widze podziałki ;)

nionczka

Cytat: Kasia w 21 Wrz 2009, 13:36:18Cytat: nionczka  Dzisiaj o 12:32:58

no ale podziłka to do wody Smiley
z nasypaniem mleka problemu nie mam Smiley
tylko jak wode nalewam to nie widze podziałki wink

woda odmierzona w termosie. po prostu trzeba przelac wszystko. Ja tez nie widze podzialki dobrze, nawet w dzien.

aja

udało nam się odstawić małego od smoka! wprawdzie nie było go jakoś dużo bo raczej wykorzystywany był do usypiania i sporadycznie gdy młody był bardziej marudzący! zauwałyłam że jakoś za nim nie płacze i jest dobry moment na wykluczenie go z naszego życia ;) stopniowo i się udało

nionczka

Cytat: aja w 30 Wrz 2009, 09:14:26
udało nam się odstawić małego od smoka! wprawdzie nie było go jakoś dużo bo raczej wykorzystywany był do usypiania i sporadycznie gdy młody był bardziej marudzący! zauwałyłam że jakoś za nim nie płacze i jest dobry moment na wykluczenie go z naszego życia ;) stopniowo i się udało

Super! Troche zazdroszcze. U nas smok w uzyciu nie tylko do zasypiania. Czasem lubie, zeby miala zatkana buzie bo wtedy nie wklada sobie wszystkiego od razu do pyska.

dragonfly

Cytat: nionczka w 30 Wrz 2009, 11:46:04
Super! Troche zazdroszcze. U nas smok w uzyciu nie tylko do zasypiania. Czasem lubie, zeby miala zatkana buzie bo wtedy nie wklada sobie wszystkiego od razu do pyska.

ha ha ha!!! to tak jak u nas ;D

vobi

u nas smoczek jest tylko do spania, ale za to jak nie ma smoczka, to zaraz pcha kciuka  :headbang:

nionczka

dragonfly pokaz to zdjecie Ingrid co masz w stopce!

Dodany tekst: 30 Wrz 2009, 11:55:22

A wiecie co jeszcze robi Irene ze smoczkiem kiedy spi? Ma dwa: jeden w buzi, drugi w lapce i przez sen sobie je przeklada! Strasznie to smieszne jest. Szkoda tylko, ze po ciemku nie moge zrobic filmiku z tego.

dragonfly

Cytat: nionczka w 30 Wrz 2009, 11:52:52
dragonfly pokaz to zdjecie Ingrid co masz w stopce!

Dodany tekst: 30 Wrz 2009, 10:55:22

A wiecie co jeszcze robi Irene ze smoczkiem kiedy spi? Ma dwa: jeden w buzi, drugi w lapce i przez sen sobie je przeklada! Strasznie to smieszne jest. Szkoda tylko, ze po ciemku nie moge zrobic filmiku z tego.

wstawilam w moim watku to zdjecie ;)

Ingrid sobie tak "na spiocha" wklada smoczka, swietnie to wyglada :)

kasiad

Cytat: nionczka w 30 Wrz 2009, 11:46:04
U nas smok w uzyciu nie tylko do zasypiania. Czasem lubie, zeby miala zatkana buzie

ja też lubie jak Olek czasami ma zatkaną buzię  :blush:
bo jak nie ma zatkanej to jest albo śmiech albo ryyyyyk ;D

aja

Cytat: nionczka w 30 Wrz 2009, 12:46:04Super! Troche zazdroszcze.
ja się chyba cieszę bo jak wczoraj w parku zobaczyłam dzieko 3 letnie biegające ze smokiem w buzi to jakoś mi sie dziwnie zrobiło/ nie powiem troszkę mnie to zszokowało - dokładnie nie pamiętam ale dzieciaczkom w rodzinie smoki "gineły" znacznie wcześńiej :)
a teraz zatykam Młodego bułką!
:point_lol: m.in to świetny gryzak!
a najdziwniejsze jest to że potrafi zjeść pół bułki albo pietki od chleba i nic  mu nie jest a jak tylko w zupie jest większy kawałek (a miksuję jeszcze wieć jak dla mnie to raczej tam nie ma kawałków) to próbuję zwymiotować i się krztusi  :crazy:

nionczka

Ja ostatnio we Francji widzialam takie dzieci, ze 4 lata mialy anwet bo dosc wyrosniete i calkeim czysto mówily i ze smokiem. Dosc dziwnie wygladaly przy Irene.

brawurka

kurcze no smoczek to moja porazka,Maja jest bardzo duża jak na swój wiek i nie pozwalam jej mieć smoczka na spacerach,ale czasem ma i aż sie wstydze,wygląda na więcej lat niż ma i smoka ma w buzi boszzz

foszek

a ja mieszkam w jakims dziwnym miejscu, bo tutaj wiekszosc 2,5-3 latkow paraduje ze smokiem w buzi.

abkasia

ja sie boje oduczania malego od smoka... mimo, iz mam w planach do roku ze smokiem, potem juz zdecydowanie mowimy mu nie!. w dzien damy rade bez... gorzej bedzie z zasypianiem... bo on jednak ulatwia sprawe o 10000%...

kasiad

Cytat: abkasia w 30 Wrz 2009, 22:46:58
gorzej bedzie z zasypianiem... bo on jednak ulatwia sprawe o 10000%...

u nas Olek zaśnie bez smoka, tego sie nie boję ;D
ale smok najbardziej jest potrzebny, gdy Mały budzi się w srodku nocy z rykiem przez duże R :(
i tak budzi się 5-10 razy w ciągu nocy z takim płaczem, ze jeszcze się dziwię, ze nikt z sąsiadów po MOPR nie zadzwonił ;D

gatka2804

my na szczescie obeszlismy sie bez smoka kompletnie. Ania zarloczek spodziewala sie ze z takiego smoczka bedzie lecialo mleko. Jak go dostawala i nic, to wrzask byl jeszcze wiekszy. Po prostu smoczek dzialal jak plachta na byka ;-) bo nie dawal mleka.

Siostrzeniec zostal tak odzwyczajony od smoczka, ze obcieto smoczkowi koncowke sluzaca do ssania. Zostal taki kikut i po kilku razach maluch stwierdzil ze jakies to nieprzyjemne w ciumkaniu i zaczal smoczek wypluwac.

nionczka

Cytat: gatka2804 w 02 Paź 2009, 13:16:53Siostrzeniec zostal tak odzwyczajony od smoczka, ze obcieto smoczkowi koncowke sluzaca do ssania. Zostal taki kikut i po kilku razach maluch stwierdzil ze jakies to nieprzyjemne w ciumkaniu i zaczal smoczek wypluwac.

Hmmm, interesujace, ale je jeszcze nie chce zabierac dziecku smoka bo widze, ze oprocz spania bardzo pomaga jej przy zabkowaniu.