Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

nionczka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

Cytat: nionczka w 16 Cze 2009, 14:15:54
Stozek?
w sumie nie o to mi chodzilo ale tak mam stozki -jak sie patrze w lustro to coraz czesciej mysle zeby juz skonczyc to karmienie.MOje dziecko uzadza wieczorem taki cyrk z jedzeniem ze musze jej butle dac dopiero sie uspokaja.Nie wiem dlaczego od mojej piersi sie odwraca az cala sie pręzy

zwierzatko_mojej_mamy

o matko i corko - az mi sutki cierpna...... lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 16 Cze 2009, 14:47:57
o matko i corko - az mi sutki cierpna...... lol
teraz sobie wyobraz ze ktos cie za niego lapie i ciagnie do siebie przez 20 minut ruszajac energicznie glowa w rozne strony :P

zwierzatko_mojej_mamy

ze ja musze to wszystko czytac.........

to jest dla mnie niewyobrazalne i koniec :D jak na razie zawczasu bojkotuje karmienie piersia lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Angie

Lena tez tak robi. Mało przyjemne  :ohboy:

abkasia

Cytat: maraxela w 16 Cze 2009, 14:22:00
w sumie nie o to mi chodzilo ale tak mam stozki -jak sie patrze w lustro to coraz czesciej mysle zeby juz skonczyc to karmienie.MOje dziecko uzadza wieczorem taki cyrk z jedzeniem ze musze jej butle dac dopiero sie uspokaja.Nie wiem dlaczego od mojej piersi sie odwraca az cala sie pręzy
ja tak mam od 3 mies :) tyle ze moj na butelke tez tak reaguje jak na cyca.. :) a mieszankami pluje na odleglosc ;)

eva_luna

Cytat: maraxela w 16 Cze 2009, 14:22:00

u mnie bylo to samo, tyle, ze w ciagu dnia. Jedyna pora kiedy Tosia ciagnela cycka to wieczor na pol spiaco. Przeszlam na butelke. Teraz moge ocenic jak wygladaja piersi po karmieniu- MASAKRA. Jakby ktos 2 obciazniki zawiesil...

niewiemjaka

abkasia tak sie zastanawiam bo moj maly ma taki delikatny nalot na jezyczku czy ta niechec to nie jest spowodowana plesniawkami ? czytalam ze wtedy maluszki czasami wlasnie nie chca jesc, probuje narazie to zlikwidowac i zobaczymy

abkasia

Cytat: niewiemjaka w 18 Cze 2009, 21:43:47
abkasia tak sie zastanawiam bo moj maly ma taki delikatny nalot na jezyczku czy ta niechec to nie jest spowodowana plesniawkami ? czytalam ze wtedy maluszki czasami wlasnie nie chca jesc, probuje narazie to zlikwidowac i zobaczymy
podobno tak moze byc,  moj tez miewa plesniawki, ale ja tego nie lacze z niechecia do jedzenia...
moj teraz je juz lepiej, wogle jakby zaczynal kochac cyca :D potrafi zasnac jedzac... :D

niewiemjaka

Cytat: abkasia w 18 Cze 2009, 22:47:12
moj teraz je juz lepiej, wogle jakby zaczynal kochac cyca :D potrafi zasnac jedzac... :D
chcesz mi powiedziec ze na ta love do cyca mam jeszcze czekac 2 miesiace ? wtedy to mam juz zamiar zaczac konczyc z karmieniem... hm

abkasia

Cytat: niewiemjaka w 19 Cze 2009, 09:37:49
chcesz mi powiedziec ze na ta love do cyca mam jeszcze czekac 2 miesiace ? wtedy to mam juz zamiar zaczac konczyc z karmieniem... hm
no nie wiem czy dwa, ale jest szansa, ze maly pokocha cyca... ;D u nas to jest jeszcze ciagle zmienna milosc, ale nie jest zle :D

brawurka

niewiemjaka Iga tez miała taki nalot,smarowaląm czymś ale nie pamiętam nazwy

aja

ja mam pytanie do mam troszkę starszych dzieci! czy wasze dzieciaczki śpią na jakiś podusiach (bo noworodki to wiadomo/ nawet szyi nie mają to i nawet byłoby im niewygodnie) czy może lekko złożonych pieluchach? czyli ogólnie i najprościej pytając czy mają coś pod głową!

jusia

moj od niedawna ma...taka podusie, ale prawie plaska, tylko, ze b.mieciutka (w komplecie do kołdry była ; ) )
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

marax

moja od urodzenia ma poduszke wiem ze to nie zdrowe ale inaczej nie chciala zasnac

vobi

Hania od czasu jak sie zakrztusila czy cholera wie co to bylo (czyli jak mala ca 2 miesiace) spi na takiej poduszce-klinie (lekarka nam zalecila)

Dodany tekst: 21 Cze 2009, 15:59:43

widzialam ze Zawitkowski zrabal to bez litosci, ale bardziej mnie zdanie "naszej" lekarki w tej kwestii obchodzi ;D

Kasia

vobi co to za poduszka?
gdzie ją mozna kupić? I od kiedy mozna uzywać?

Nasz mały spi na boczkach bo sie boję go tak całkowicie na plasko na wznak kłaść - w szpitalu te "wanienki" były pod kętem i to mi sie podobało.

konwalia

kasia gdzies kiedyś czytałam, żeby pod materacyk podłożyć segregator-daje to podobno pożądany kąt

kasiad

Cytat: konwalia w 21 Cze 2009, 17:34:56
kasia gdzies kiedyś czytałam, żeby pod materacyk podłożyć segregator-daje to podobno pożądany kąt

u nas leżą 2 segregatory :D

nionczka

U nas tez przez jakis czas ksiazka grubasna lezala.

abkasia

przez 1 mies kladlismy malego spac na boczku w obawie przed ulaniem i zachlysnieciem. teraz jet to niemozliwe bo maly wierci sie jak szalony w nocy.
mnie martwi jedna rzecz: Hugo nigdy nie odbija po nocym karmieniu. zsypia na cycu i mimo ze probuje go odbic udaje sie to baaardzo rzadko.. :( czy wasze mluchy bez problemu odbijaa w nocy? a moze macie jakis sposob, zeby zmusic je do odbicia?

nionczka

Ja w nocy nie zmuszalam do odbicia. Jesli widzialam, ze dziecko jest spokojne i zasypia kladlam ja spac i zazwyczaj smacznie sobie spala. Pilnowalam, zeby jej sie odbija tylko kiedy byly oznaki tego, ze cos jej przeszkadza (przerywala jedzenie, wiercila sie, etc). Mialam tez sposób na odbicie, ktory polegal na zatkaniu buzi smoczkiem od razu po odjeciu od cycka. wtedy odbijalo jej sie na smoczku zanim zaczela plakac i lykac jeszcze wiecej powietrza.

abkasia

Cytat: nionczka w 21 Cze 2009, 19:14:27
Ja w nocy nie zmuszalam do odbicia. Jesli widzialam, ze dziecko jest spokojne i zasypia kladlam ja spac i zazwyczaj smacznie sobie spala. Pilnowalam, zeby jej sie odbija tylko kiedy byly oznaki tego, ze cos jej przeszkadza (przerywala jedzenie, wiercila sie, etc). Mialam tez sposób na odbicie, ktory polegal na zatkaniu buzi smoczkiem od razu po odjeciu od cycka. wtedy odbijalo jej sie na smoczku zanim zaczela plakac i lykac jeszcze wiecej powietrza.
no moj tez spi spokojnie, choc jak je to slysze ze czasem polyka powietrze..  kiedys probowalam go odbic nawet przez pol godz bez rezultatu wiec teraz, jak nie odbije od razu to kalde go spac...
ja swojego zawsze obijam kladac na brzuszku na swoich kolanach :D to najskuteczniezy sposob dla nas..

aja

ja w nocy teraz wogóle nie odbijam! a jak była taki malusi to jednak odbijałam! ale to trwało do jakiegoś 3/4 mc!