Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eva_luna

siog, a moze sa juz za male?  sprobuj 4.

niewiemjaka

marax ja bym sprawdzila 5 - i tak kiedys sie na nie przerzucisz wiec sie nie zmarnuja jak kupisz :)

dziekuje za rady butelkowe! polewam all! :beer:

aja

marax może za mocno zapinasz - sory ale to już mało możliwe jest aby nie było dla Was pieluch, Mała musiałaby być gigantycznie wielka i gruba!
5 piluchy! a jak sie okażą znów ciasne?

ja kupiłam 4 Huggisy na noc ale i tak jak źle zapne to Mały sie przesika ale już więcej Hugisów nie kupię bo są sporo grubsze i jakieś sztywniejsze a na lato wole już pampersy  i 4+ są aktualnie dla nas ok.
kiedyś marax sie pytałaś czym one sie różńią mi sie wydaję że właśńie w tych 4+ jest więcej miejsca między zapięciem a udami - nie wiem jak to wytłumaczyć ale one są jakoś inaczej wyprofilowane!

kasiad

Cytat: jestynka w 10 Cze 2009, 17:39:01
dlaczego musi być spożyte w ciągu godz?
coś się stanie dziecku jeśłi będzie miało ponaD GODZ. I ZOSTANIE PODANE?
jeśli tak to jak mamy karmiące tylko butlą mają radzić sobie z wyjściami? jeśli robią mleko w domu a dziecko chce jeść np. 2 godz. po wyjściu?

na NAN-ie, który je Olek nie jest napisane, w jakim czasie od przyrządzenia mieszanki należy ją podać dziecku
ja wcześniej przygotowywałam kilka butelek i wstawiałam do lodówki
ale gdzieś już w którymś wątku była na ten temat dyskusja
teraz robię inaczej, mam odmierzoną ilość wody w butelce, wstawiam ją do podgrzewacza i przed samym podaniem wsypuję mleko i jedzenie gotowe
ale na spacer z termosami nie chodzę  ;) gotowe mleko wytrzyma przecież 2 godziny

jusia

a ja karmie przed wyjsciem, a nastepnie wlewam goraca wode do butelki i wkladam w taki termosik do butelek, za 3 godziny woda jest jeszcze ciepla, a nawet troche za ciepla :) wsypuje proszek i gotowe, mozemy w sumie 6 godzin byc poza domem  :jejeje: :jejeje:
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

abkasia

a a nie karmie na spacerach :D jak maly zasnie to ma w nosie jedzenie...

sonatina

Mój Ignac jak o 10.00 wypije mleko (ok 180 ml) to nawet do 15.00 wytrzymuje bez jedzenia. Oczywiście staram sie go nie przegładzać. Zazwyczaj serwuję mu na spacerkach jego ulubione twarożki z owocami, danonki, owoce.

marax

ale jak mozliwe ze je zle zapinam? przeciez nie zapinam ich na udach tylko w pasie.W pasie jej nie uciskaja-probowalam juz zapinac je nizej w pasie i to niewiele daje.zmierze jej obwod w udach i zaraz wam podam.Jak przewija ja moj maz ,mama czy tez tesciowa to jest to samo tez uciska wiec 4 osoby zle zapinaja pampersa?

Dodany tekst: 12 Cze 2009, 11:26:10

obwod uda to 26 -mierzlam toprzykladajac centymetr zaraz pod zapieciem pieluszki na udzie-wzdluz tego lini pampers czyli po skosie lekko

nionczka

wlasnie zmierzylam udo Irene, 28 cm po linii pieluchy. Nic jej nie uciska...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

kupilam te pieluchomajtki rozowe pamnpersa zobaczymy

vobi

maraxela a moze to nie kwestia wielkosci uda ale bardzo wrazliwej skory? Moze trzeba ja smarowac jakas oliwka albo kremem w tych miejscach gdzie pieluszka uciska? Tez mi sie nie chce wierzyc ze takie wielkie ma te uda, Hanka jest (sadzac po zdjeciach) sporo wieksza  a jeszcze z Pampersow 4-ek nie wyrosla :hmm:

nionczka

Cytat: vobi w 12 Cze 2009, 18:01:10
maraxela a moze to nie kwestia wielkosci uda ale bardzo wrazliwej skory? Moze trzeba ja smarowac jakas oliwka albo kremem w tych miejscach gdzie pieluszka uciska? Tez mi sie nie chce wierzyc ze takie wielkie ma te uda, Hanka jest (sadzac po zdjeciach) sporo wieksza  a jeszcze z Pampersow 4-ek nie wyrosla :hmm:

No wlasnie. to musi chodzic o cos innego bo Irene spokojnie 3 uzywa a jest starsza i wedlug naszych pomiarów w udzie tez ma wiecej niz Laura.

aja

może ma lekką alergię na te tworzywa? albo poprostu tak jak dziewczyny piszą bardzo delikatna skórę

marax

no moze.......... bo to wszytko jakies dziwne.Kupilam te pieluchomajtki sa bardzo luznew pasie ale maja bardzo delikatny "materiaL"porownywalam z active baby pamprs tymi granatowymi 4 i material porownywalny maja do pampers 1 taki ze w dotyku jest jak bawelna.No mala teraz w nim spi zobaczymy

Dodany tekst: 12 Cze 2009, 20:49:35

cos moze byc z ta skora bo jak tylko jest w maxi cosi 30 minut to ma cala pupe czerwona i poodciskana .

abkasia

maraxela to moze na tetre sprobj przejsc... :knuje: :knuje:

marax

Cytat: abkasia w 12 Cze 2009, 20:54:29
maraxela to moze na tetre sprobj przejsc... :knuje: :knuje:
nawet mi nie mow ................. nie mam do tego nerwow.tetra to jest ostatecznosc

abkasia

Cytat: maraxela w 12 Cze 2009, 20:57:59
nawet mi nie mow ................. nie mam do tego nerwow.tetra to jest ostatecznosc
no rozumiem, ale jak tak bardzo odciskaja te pieluchy... mojego tez troche odciskaja, ale najgorzej nie jest...

Dodany tekst: 12 Cze 2009, 21:16:31

Cytat: maraxela w 12 Cze 2009, 20:57:59
no rozumiem, ale jak tak bardzo odciskaja te pieluchy... mojego tez troche odciskaja, ale najgorzej nie jest...

Angie

nionczka

Cytat: Angelos w 14 Cze 2009, 21:03:01
Dziewczyny muszę kupić łóżeczko turystyczne i nie wiem na jakie się zdecydować  :hmm: :hmm:

Macie jakieś, które mogłybyście polecić ???

zastanawiam się nad tymi

http://www.allegro.pl/item657880905_lozeczko_turystyczne_kojec_przewijak_baby_ono.html

http://www.allegro.pl/item658859002_lozeczko_turystyczne_arti_deluxe_nowe_kolory.html

http://www.allegro.pl/item654897304_lozeczko_turystyczne_2_poziomy_budka_zabawki.html

Jak Irene konczyla 4 m-ce bylismy u mojej siostry i korzystalismy z przedpotopowego lozeczka bez zadnych bajerów (chyba jeszcze nalezalo do mojego szwagra ;-)). Spala na dole bez problemu. Wiec uznalam, ze tak naprawde te dwa poziomy nie sa az tak wazne.
Fajne jest wyjscie otwierane jak dziecko starsze (jak w psiej budzie), ale zrobilam rekonensans i stwierdzilam, ze nie doplace 50 euro za okienko.
Wreszcie kólka, ktora czasem sa, czasem nie.
Materac zcasem jest cienki, czasem gruby. Wszystko zalezy od Waszych potzreb.
Czy lozeczko ma byc na stale rozlozone (np. w letnim domu, u babci) Czy wozone w samochodzie, nadawane na samolot? Jesli jest na stale wybierz lepszy materacyk, jesli jest do wozenia postaw na rozmair, wage, zeby sie miescilo w pokrowcu a ten w samochodzie...
Gadzety (kosze, siatki, polki, zabawki) maja sens kiedy lozeczko jest na stale gdzies zamontowane. Jesli nie i tak ich nie bedziecie zabierac bo z dzieckiem zawsze za duzo bagazu.
Ja postanowilam kupic najtansze. Znalazlam takie za 50 euro i jak chcialam pokazac mezowi akurat byla przecena na 29! wiec kupilismy. Ma kolka z blokada, nie ma okienka ani dwóch poziomów i byl tylko jeden kolor pomaranczowy z oliwka. Ale mysle, ze dla nas i tak wystarczy.

Dodany tekst: 14 Cze 2009, 21:26:23

Angelos, u nas takie lozeczka to okolo 100 kosztuja! Super masz. Moze powiem mamie, zeby takie kupila jak do warszawy zlecimy ;-)

Angie

Jest mi potrzebne na wyjazdy do rodziców i pewnie jak gdzies na wakacje pojedziemy.

Chciałabym żeby miało w miarę dobry materac, ale tu nic na ten temat nie piszą jakie one są grube.

I powinien sie montowac na dwóch poziomach, bo w normalnym łóżeczku też

Lenka spi na samej górze.

Dodany tekst: 14 Cze 2009, 21:29:10

nionczka no właśnie one nie są takie drogie.

nionczka

Te materace, ktore mieszcza sie do pokrowca sa cieniutkie, sztywne ale cienkie. Napewno nie nadaja sie do ciaglego spania (a wiem, ze sa ludzie, ktorzy korzystaja na stale z takich lozeczek). Sa tez grubsze i lepsze ale to dodatkowa torba wielkosci polowy lozeczka. Wiec ja od arzu powiedzialam, ze nie. Bo do bagaznika jeszcze musi sie wózek zmiescic i bagaze.
Jak lozeczko jest w jednym miejscu mozna miec taki materac grubszy, ale do podrózy trudno mzoe byc.

marax

angelos nie lepiej uzywane-ja mam uzywane jeszcze ani razu nie uzywalam .Takie rzeczy sa sporadycznie uzywane mozna to kupic za grosze na allegro jak nowe bo inni tez nie uzywaja czesciej niz kilka razy

Angie

Cytat: maraxela w 14 Cze 2009, 22:15:07
angelos nie lepiej uzywane-ja mam uzywane jeszcze ani razu nie uzywalam .Takie rzeczy sa sporadycznie uzywane mozna to kupic za grosze na allegro jak nowe bo inni tez nie uzywaja czesciej niz kilka razy

U nas będzie często używane, bo jeździmy do rodziców i Lena musi mieć gdzie spać.

Zreszta kasę na łóżeczko dała specjalnie w tym celu babcia więc nie wypada mi kupić używanego :)

Dodany tekst: 14 Cze 2009, 23:08:33

Chyba zdecyduje się na ten w kolorze czarno różowym bo inne jakieś nie ładne mi się wydają.

http://www.allegro.pl/item658859002_lozeczko_turystyczne_arti_deluxe_nowe_kolory.html

marax

kupilam te toujour w LIDLU i potwierdzam sa bardzo dobre chlonnosc ok material ok kupilam tez te rozowe pieluchomajtki Pampers material super mieciutki chlonnosc tez ok-niestety skutek ciagle ten sam czerwone wgnicenia w ciele .Bede musiala jednak przejsc chociaz czesciowo na wielorazowe pieluchy.Kurcze jestem zaskoczona lata swietlne minely od czasu ceratwych majtek i tetry teraz sa jakies super rozwiazania :
http://www.pieluszkarnia.pl/i44,w-pigulce.html

sonatina

maraxela
z tego co pamietam to jestynka uzywa tych pieluch ale zamiast wkładów wkłada do środka tetrę.
Widziałam pieluchy na zywo. Fajnie wygladają.Jedna pielucha - wszystkie rozmiary :).  Ciagle nie mogę się zmobilizować aby je zamówić.