Maluszkowe sprawy!!!

Zaczęty przez aja, 05 Sty 2009, 15:35:18

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kasiad

Cytat: maraxela w 08 Cze 2009, 09:49:17
no w porzadku ale ja mysle ze ocieplenie jeszcze nie jest na tyle duze aby w niemczech dragon miala klimat jak w hiszpanii-teoretycznie zalecenia powinny byc identyczne bo nasze strefy klimatyczne nie roznia sie chyba znacznie

z tymi zaleceniami to też tak nie do końca
np. w sprawach kąpieli, u nas dzieci kąpie się codziennie
a jak przyszła do nas położna, to opowiadała, że w Niemczech kąpie się dzieci np. co 3 dni
ostatnio wróciła z jakiegoś szkolenia i dowiedziała się na nim, że podobno w Niemczech niedługo zaleceniem będzie kąpanie dzieci raz na tydzień

marax

Cytat: kasiad w 08 Cze 2009, 10:03:10
a jak przyszła do nas położna, to opowiadała, że w Niemczech kąpie się dzieci np. co 3 dni
ostatnio wróciła z jakiegoś szkolenia i dowiedziała się na nim, że podobno w Niemczech niedługo zaleceniem będzie kąpanie dzieci raz na tydzień
co kraj to obyczaj.Niby zalecenia WHO sa usrednione-czytalam jednak w gazecie takiej typowo medycznej ze sa one robione z naciskiem na kraje afrykanskie.Stad zaleca sie karmienie wylacznie piersia do 6 miesciaca zycia-lepsza piers niz nic ..............

dragonfly

Cytat: kasiad w 08 Cze 2009, 10:03:10
ja mala kapie teraz codziennie bo uwielbia sie plaskac ale tak, to prawda, zalecane jest co 3 dni - i tak do ok 3 m-ca Ingrid kapalam (za stwierdzeniem mojego brata: "przeciez sie ze swiniami nie bije  :rotfl: ), wiem ze niektore matki to wlasnie raz na tydzien kapia...

zwierzatko_mojej_mamy

dragonfly ja znam wersje "z gownem sie nie bije" :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 08 Cze 2009, 10:54:37
dragonfly ja znam wersje "z gownem sie nie bije" :D

U mnei też taka wersja. Ze świniami to takie jakies subtelne ;)

vobi

Cytat: maraxela w 08 Cze 2009, 12:50:05
http://www.allegro.pl/item652247615_2_w_1_miarka_wzrostu_ramka_na_zdjecia.html
calkiem fajne

fajne... tylko poki co trzeba by na przewijaku polozyc, a potem przy samej podlodze powiesic ;)

aniak1211

W UK wogle sie nie podaje wit D a przeciez tu slonca nie ma tyle co w PL ;)

Piszecie ze do roczku sie podaje,to wykozystam to co mam i wystarczy :)

abkasia

ja kapie codziennie malego bo bardzo to lubi :D
wit D podajemy 2 kropelki, i wit k jedna kapsulke

foszek

ja mam wit D w tablekach :D maly je lubi,

aja

Foszek opowiadaj - macie jeszcze nocne pobudki?
miałam poić sowjego wodą ale się przestraszyłam bo sąsiedzi tak robili i mówią, ze mała do tej pory budzi sie po picie w nocy! a ma już 4 lata! nie wiem czy ryzykować!
mam jeszcze inny plan też podsłuchany!

abkasia

a moj dzis wstal o 7 rano...  :aaaa: :aaaa: oczywiscie  w nocy nie wstawal...

aja

u nas to wygląda tak że nawet oczyu nie otworzy ale zaczyna sie kręcić i zawsze wtedy wsadzam mu cycka, zję troszkę i dalej śpi! ale przezcież przesypiał już całą noc więc .... jutro dam mu na noc kaszkę ryżową (choć na wodzie to wątpię aby go zapchała na całą noc ) No ale zobaczymy

brawurka

kaszki "dodaj wode" teżsą na mleku,tyle,że juz je mają w sobie i są droższe od tych "dodaj mleko"

aniak1211

Jak Dominika nie budzila sie w nocy-ze 2 razy sie zdazylo w zeszlym tyg ;)
to ja i tak sie budzilam co chwile i czekalam az ona sie obudzi :headbang:
a ona niespodzianke i dopiero 0 6 rano :)

eva_luna

a nasza Tosia juz potrafila nie jesc od 19 do 5 (co nie znaczy, ze nie bylo picia wody w nocy....) a od kilku dni mamy pobudke na jedzenie ok 23-24 i potem 5.... Nie lubi spac ten moj maly dziec.

Za to wczoraj zrobila nam niespodzianke- w koncu obrocila sie z pleckow na brzuszek :D

brawurka

Iga wczoraj wreszcie z brzuszka na plecy :) gratulacje dla Tosi

eva_luna

I wzajemnie dla Igi! Szybka skubana jest!! Toska z brzuszka na plecy juz od jakiegos czasu sie obracala, w druga strone ni w zab. Generalnie ma zadatki na niezlego leniuszka.

marax

moja wstaje juz tylko raz w nocy druga pobudka jest ok 7.30

jestynka

to ja o spaniu swojego dziecia się nie wypowiadam, ale zazdroszczę tu wszystkim ;)

co do witaminy D ,to mamy podawać 1 kroplę dziennie, przyznam się że zapominamy o tym.

a kąpiemy nieregularnie. Staramy się codziennie, nieraz 2 razy dziennie, a nieraz są 2 dni przerwy ;)
to zależy od tego  o której i jakim snem zaśnie Filip wieczorem.
Lubi się kąpać , więc w weekend aby miał robimy dwie długie kapiele w ciągu dnia.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

Cytat: brawurka w 08 Cze 2009, 22:49:57
kaszki "dodaj wode" teżsą na mleku,tyle,że juz je mają w sobie i są droższe od tych "dodaj mleko"
chyba nie bo czytam i nic nie widzę w składzie że mają mleko! zresztą specjalnie szuakałam takiej bez mleka! to kaszka ryżowa Bobovity

Ale wgóle to są!  ;)

eva_luna

Cytat: aja w 09 Cze 2009, 09:37:16
chyba nie bo czytam i nic nie widzę w składzie że mają mleko! zresztą specjalnie szuakałam takiej bez mleka! to kaszka ryżowa Bobovity

Ale wgóle to są!  ;)

nestle ryzowa tez jest bez mleka

brawurka

no prosze codzienniesie czegos nowego dowiaduje:) dzięki

marax

mam z nestle i tez nic o mleku nie pisalo-moja mala dostala wysypki po tej nestle wiec dalej cycek tylko i nic wiecej