JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

zuzia

dziewczyny, wynocha do plot z takim tematami!!!
porządek musi być :D

inkageo

A ja się nie mogę doczekać żadnej fachowej stanikowej porady, ani tu, ani na lobby. Ja się tak nie bawię ;)
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: inkageo w 29 Kwi 2008, 11:04:57
A ja się nie mogę doczekać żadnej fachowej stanikowej porady, ani tu, ani na lobby. Ja się tak nie bawię ;)

Inka,
wczoraj wróciłam do domu prawie o 24. Poprawię się :)

inkageo

Zuziu doszłam do wniosku, że w tym staniku wyglądam jak 80-cio letnia babinka i nie wiem czy go zwrócić, czy próbować wymieniać na mniejszy..
Imagine there is no hate

ze_nitka

Staniki na małe biusty powinny być trochę inaczej szyte. Przede wszystkim cieńsze ramiączka. O ile staniki na dużym biuście wyglądają efektownie o tyle na małym komicznie. Mierzyłam model, chyba Lola z Frei która ładnie wygląda na małym biuście. Inka, może z tą sprobuj...

ze_nitka

Mierzyłam też Darcey i było komicznie, biust ściupiony jeden obok drugiego a po bokach pusto i ogromnie zabudowany, jednym słowem nie to.

mika

inkageo

Hmm dostałam odpowiedź z lobby, że stanik nie jest za duży tylko niekompatybilny i powinnam spróbować Panache/Kalyani... Ale z tych firm nie ma w polskich sklepach internetowych ani jednego modelu w moim rozmiarze! Ale jestem zła :(
Lola jest tylko w takim dziwnym kolorze i wygląda jakby miseczka kończyła się na ramieniu  :'(
http://www.intimo4you.com/_,k14/Biustonosz_Lola_Mint,t818.html
Imagine there is no hate

abkasia

inkageo jakis taki mocno zabudowany ten biustonosz.. i z pod moich letnich bluzek napweno by wystawal..

inkageo

Ale dlaczego on nie jest za duży skoro właśnie wpakowałam do miseczek wszystkie wkładki jakie posiadam i jeszcze jest miejsce na skarpetki?
Imagine there is no hate

abkasia

Cytat: inkageo w 29 Kwi 2008, 11:54:20
Ale dlaczego on nie jest za duży skoro właśnie wpakowałam do miseczek wszystkie wkładki jakie posiadam i jeszcze jest miejsce na skarpetki?
:o :o :o :o :o :o ja sie na tym nie znam wcale.. :) :D :D :D :D

abkasia

ze_nitka

Inka ja przymierzalam tą Lole i mały rozmiar znaczy 65D nie był taki zabudowany. Jak zobaczy łam po przymiarzaniu to zdjecie to bylam zdziwiona ze tak wyglada

Kasia

taaaaaaaaaaaa NIEKOMPATYBILNY to ulubione słowo na lobby

inka cholernie ciężko trafić na dobry stanik :(

ja ostatnio kupiłam okazyjnie 70c i jestem na razie zadowolona chociaż to nie jest stanik IDEALNIE do mnie dopasowany

idealnego wciąż szukam
teraz czekam na infermo od mobki - może ten bedzie dobry, chociaż zaczynam powątpiewać ;)

mary

zuzia

Cytat: inkageo w 29 Kwi 2008, 11:51:56
Hmm dostałam odpowiedź z lobby, że stanik nie jest za duży tylko niekompatybilny i powinnam spróbować Panache/Kalyani... Ale z tych firm nie ma w polskich sklepach internetowych ani jednego modelu w moim rozmiarze! Ale jestem zła :(
Lola jest tylko w takim dziwnym kolorze i wygląda jakby miseczka kończyła się na ramieniu  :'(
http://www.intimo4you.com/_,k14/Biustonosz_Lola_Mint,t818.html

Inka,
1. czasami tak jest, że stanik jest dobry, dobry rozmiarem etc. a i tak wygląda to tragicznie. Ja mam taki jeden. K. mi go kupił za taką kasę, że głowa mała a on tworzy mi "dziób". Na szczęście mogę go wymienić lub zwrócić. Czekam na dostawę i może coś wybiorę.
2. jednym pasuje panache, drugim freya. Kwestia miseczek, fiżbin etc.
3. niestety - poszukiwania TEGO stanika czasami są długie :)
4. fotka to fotka. na żywo, szczególnie w tych mniejszych rozmiarach, te staniki wyglądają bardziej przyjaźnie.

zuzia

sonja

Mary masz teorie jak laska ze sklepu, o której ostatnio pisałam. Opowiadała mi jak to Freya i inne brytyjskie siłą się wciska na polski rynek. Śmieszne jest to, że w sklepie ma tylko megapancerną nrd-owską Anitę i jakiś polski badziew, bleee. A w Toruniu na żywo ani Panache ani Freyi nie uświadczysz.

Ps. nie wiecie ile może iść przesyłka z intimo? Mam nadzieję, że moje staniki będą ze mną kompatybilne;)

mayagaramond

Niezaleznie od korzysci dla nas konsumentek, to cos takiego jak lobby jest dla tych firm wiecej warte niz kazda kampania marketingowa. Oczywiscie nie twierdze, ze lobby ma umowe z freya albo panache ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Otarłam łzy po Pollyannie i chcę o niej jak najszybciej zapomnieć, kupiłam Miss Mandalay Coco, pod bluzę dresową wystarczy ;)
A na przesyłkę z intimo czekałam 2 dni od maila o potwierdzeniu wysłania.
Imagine there is no hate

sonja

No zapewne:) ale szczerze to właściwie tylko te firmy produkują duże ładne biustonosze+to co na avocado, gdzie indziej to miseczka ponad D wygląda jak pancernik potiomkin:)

Dzięki Inka:)

salsa

cóz nie miałam netu i w dyskusju udziłu nie wziełam, teraz czytam i ...

W kwestii Lobby chce wam powiedziec, ze to nie ejst zadne towarzysto wzajemnej adoracji, ale forum tematyczne, ktorego działanie opiera sie na dwóch podstawowcyh zasadach:
1. kazdy biust jest piękny, bez ulepszaczy
2. każdy biust nalzey dobrze odziac i pomoc jego włascicielce nosic go dumnie z przodu

jesli komus to nie odpowiada to trudno, ale nie moze oczekiwac, ze wchodząc na forum działajace w taki sposob i stając do tego okoniem-zostanie ulubieńcem

Jest na prawde wiele miejsc, gdzie mozna sie powyśmiewac z biustów, ale to do nich nie nalezy i robienie tego tam niestety nie spotka sie ze zrozumieniem:) TU tez mamy zasady-chocby w kwesti komentowała stylizaci weselnych a i juz w szczególnosci zdjęć PO ŚLUBIE

Zwierzu-nie daj sie wystraszyć Ince, ze tam sie dowiesz o sobie samych złych rzeczy bo prawdą to nie ejst:) tam sie dowiesz ze masz wszystko ok i nie potrzeba ci watowanych staników zeby wyglądać pienie i czuc sie pieknie.

Inka-nie obraz sie, ale jesli wchodzisz na forum ekspertek i pokazujesz im od progu ze masz gdzies wiedzę, ktorą Ci sprzedają, choc sama nie masz bladego pojecia o dobieraniu staników i nie przyjmujesz do wiadomości nic a nic-to nie dziw się, ze dziewczyny tracą cierpliwosc, weszłas i zaczełas tupac nozkami, niestety.....

poza tym jesli osoba X wchodzi na forum o fotografi o ktorej ma mgliste pojecie i chce sie dowiedziec czegos na temat to słyszy od osob doswiadczonych: ktory aparat dobry a ktory zły, jaka rpzesłona, jaki film, jaka karta pamieci, jak sie takich czy inncyh zdjeci zabierac itp
i śmiem tweirdzić, ze osoba obeznana w tym temacie wei jednak wiecej niz osoba, ktora całe zycie robiła złe zdjecia złym aparatem i do tego prześwietlała....

osobiscie uwazam, ze wieksze kołko wzajemnej adoracji mamy TU , tam pewne rzeczy komunikuje sie niejako wprost, tu wielu rzeczy sobie po prostu nie mówimy, nie komentujemy, zostawiamy bez słowa

KASIA-jesli czekasz na migrację w staniku puszapie to czekaj zdrów-nic z tego nie bedzie
stanik taki głoweni spłaszcza i rozmasowuje piersi, zeby mogł sobie kształtowac po swojemu
dlatego tak wazne jest przy miogracji noszenie miekkich staników na fiszbinach-trzeba te cycki sobie ukształtowac zanim sie zacznie eksperymentowac
migracja to nie ejst załozenie stanika dwa razy i juz mam dobry biust!
migracja trwa długo, czasami zmienia sie rozmiary ciagle, poza tym czasem sie chudnie czasem sie tyje itp
ale op tej pierwszej fazie migracji puszap juz CI nie ebdzie potrzebny

CDN

musze zjesc obiad:P
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

MIka-ja Ci na prawde dobrze radze-na razie nie szukaj staników typu inferno, bo nie wiesz jak sie czuje biust Twoj w takim staniku
bo to stanik narzuca kształt
poza tym jest to stanik raczej na wyjscia, do odpowiedniego dekoldu, nie nalezy tego modelu traktowac jak stanika codziennego

Kasia, na prawdę-sama pisałaś nieprzyjemne rzeczy na temat biustów, a teraz mówisz, ze nie rozumiesz jak ktos obraża inne biusty broniąc swojego-to ja juz nic nie kumam, przecież tak własnie robiłaś..... dajmy moze temu juz spokój, bo strasznie sie to zapętliło....

dziewczyny-nikt wam nie kaze robic tego, co jest głoszone tu rpzeze mnie i zuzkę oraz na forum, ale jesli juz sie pytanie, jesli juz chcecie wiedziec, to proszę nie zachowujcie sie tak, jabyscie pytały o pomoc tylko po to, zeby powiedziec - a ja wiem lepiej i zrobie po swojemu a Tobie nie wierze i koniec.

cóz no-czasem sie okazuje ze trzeba zmienić punkt widzenia albo chociaż rozważyć taka zamianę pod wpływem słow osob , ktore jednak na temacie zeby zjadły-i nie mowie tu o mnie czy o Zuzi, ale chociażby takiej TURZYCY z Lobby:)
osobiscie uwazam, ze jesli ktos chce i umie korzystac z wiedzy innych, to bardzo mu lobby moze pomoc ale jesli ktos na siłe chce udowodnic ze wie lepiej, to szkoda czasm.

to tak jakby osoba, ktora nigdy nie organizowałą slubu, nigdy nie wybierała sukni, nie chodziła po salonach, nie dobierała dodtków weszła tu na nasze watki i oznajmiła osobom ktore na stylizacjach slubnych tu zęby zjadły-ze maja w nosie ich wiedze i doswiadczenie, bo generalnie to wiedza lepiej a nasza wiedzę mozna o kant dupy rozbić, bo przeciez nikt sie tu nie zna na rzeczy.....

to tyle jesli chodzi o moje 3 grosze.
:)

salsa

Arabelka to nie ejst dobry stanik dla osoby, która nie ma jeszcze ustalonego rozmiaru
to kapryśny biustonosz
jednak do kupowania arabelki trzeba miec pewne doświadczenie:)