JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abkasia

salsa

ja niestety nie zamierzam tu z nikim walczyc, zwłaszcza na staniki, bo z moich strzelac sie nie da są scisłe.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

abkasia

Cytat: sonja w 29 Kwi 2008, 21:46:05
Ale ja nie mam ani pół pusha;) to czymś się muszę bronić!
hmmmmmm pozycze ci jakis stary!!! ;D

sonja

abkasia

abkasia

inkageo

Ja też chcę piwo! W końcu kupiłam już drugi miękki stanik, mimo że pierwszy nie pozostawia cienia nadzieji, że może być dobrze ;)
Imagine there is no hate

sonja

Ale ta walka to koniecznie w kisielu musi być;P

Inka, proszę masz nawet 2:)

salsa

Doda, to moze przeczytaj sobie oba te wątki-dziewczyny mówią tłumaczą, a tu dalej swoje i swoje i swoje. Każdy ma prawo spojrzec na te watki po swojemu, ja rozumiem, dlaczego w pewnym momecie ogarneła dziewczyny irytacja. Mnie sie chciało smiać jak to czytałam. i chyba tyle w tej materii.

temat jest jak widać kompletnie nietrafiony, dajmy sobie spokój z tymi stanikami i nich kazda nosi co uwaza za swoj właściwy rozmiar.

abkasia

inka ja tez 2 Ci za to polalam...:) a ja nie kupilam zadnego stanika:) to mi sie zadno piwo nie nalezy....

abkasia

inkageo ale to ty sobie kupilas taki mieki cieniutki stanik??? bo nie w temacie jestem..

sonja

Cytat: salsa w 29 Kwi 2008, 21:52:11

temat jest jak widać kompletnie nietrafiony, dajmy sobie spokój z tymi stanikami i nich kazda nosi co uwaza za swoj właściwy rozmiar.

Tu się nie zgodzę, bo ja jestem wdzięczna i Tobie i Zuzi za pomoc. Za szczegółowe opisy poszczególnych staników. I to w jaki sposób ten wątek jest prowadzony tu mi pasuje w znacznej mierze. Natomiast nie podoba mi się atmosfera na obu forach gazetowych.

inkageo

Cytat: abkasia w 29 Kwi 2008, 21:53:47
inkageo ale to ty sobie kupilas taki mieki cieniutki stanik??? bo nie w temacie jestem..
Tak, ale pierwszy to niewypał, a drugi dopiero dzisiaj kupiłam i czekam na przesyłkę :) Będę siedzieć w miękkim w domu i się przyzwyczajać, ale na ulicę to ja tak nie wyjdę  :-[
Tu zestawienie push up i stanik miękki, niestety obietnice z lobby, że to tylko 3mm różnicy u mnie się nie potwierdzają ;)
Push up oczywiście po lewej!
Imagine there is no hate

sonja

mayagaramond

Cytat: dodaa84 w 29 Kwi 2008, 21:59:45
krótko mówiąc atmosfera jest taka:
nie przyjmujesz argumentów o dobrze dobranym staniku, to się nie odzywaj. Ja już usłyszałam tu od zuzi, że skoro się nie znam, to nie powinnam się wypowiadać i że to jest nie fair, że śmiałam powiedzieć, że mam wątpliwości, co do tego, że zdjęcie, które przedstawiła to wynik źle dobranego stanika.

ja rozumiem argumenty za dobrze dobranym stanikiem i nie dam z siebie zrobić opozycji :)
natomiast nie znoszę AUTORYTARNEGO tonu wypowiedzi i nawet jeśli się zgadzam z osobą, która taki ton prezentuje, to i tak wzbiera się we mnie irytacja.

i ja sie pod tym podpisuje. To taka samo jakby napisac np. zwierzakowi, ze jak nie chce piorka to niech nie odzywa.
Dobor odpowiedniego rozmiaru jest wazny (moze wreszcie stanik nie bedzie mi jezdzil w gore i w dol ;), ale dorabianie calej ideologii do tego, lacznie ze opowiesciami, ze stanik trwale deformuje cialo/prowadzi do chorob jest moim zdaniem przesada.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

No dlatego "pod prąd" śmiałam wątpić na lobby, że w miękkim nie będę wyglądała lepiej, ale bardzo grzecznie się tam wypowiadałam ;)
Imagine there is no hate

Angie

To i ja się wypowiem. Uważam że uwagi zuzi i salsy są bardzo przydatne i ja np. dzięki nim mam w końcu dobrze dobrany stanik, bo wcześniej zawsze kupowałam staniki z zadużym obwodem  i takie w których robiły sie bułeczki.

A co do lobby to ja tam właściwie nie zaglądam. Rady na naszym forum są wystarczające. I wydaje mi sie że każda z nas swój rozum ma i jak juz sie pomierzy to niech sama szuka właściwego dla siebie biustonosza ( choc wiem że wybór w sklepach jest niestety dość ubogi)
I nie ma się co nakręcać zbyt kategorycznymi wypowiedziami na lobby.

salsa

Doda, problem polega na tym, ze nie kazdy bedzie sie cackał z pewnym sposbem wypowiadania sie na dzień dobry. mowie o dwóch watkach na Lobby, ktore niestety, ale dosc mocno rpowokowały. nie raz i nie dwa na Lobby pojawiały sie osoby ktore wylewały morze wątpliwości, ale jednak nie zachowywały sie tak, jakby przyszły na dzien dobry pokazać komuś tam, gdzie jego miejsce. pierwszy raz widziałam, zeby Lobby w taki sposb zareagowało na czyjeś powiedzmy kompleksy-wtpliwosci, ale tez pierwszy raz ktos tak prowadził watek.

KAzdy z nas postrzega to subiektywnie, i tyle.

nasz watek na sterfie to zupełnie inna bajka, bo obie z zuzią jak mozemy to omijamy starannie pewne wypowiedzi a onosimy sie tylko do kwestii merytorycznych. WYnika to z wiekszej prywatnosci i specyficznego chcrakteru tego forum, oraz tego ze bliżej sie znamy wiec po prostu lepiej pewne teksty przemilczeć i tyle.

Cieszy mnie, ze są osoby, ktore skorzystały (sonja piwo), ale ja juz pisałam, nikogo nie namawiam, wolna wola.

sonja

Doda, niech się Inka wypowie, ale na moje to wlaśnie pierwszy jest push i daje lepszy efekt:)

abkasia

inkageo wg mnie lepiej lezy pierwszy z lewej!!! czy to ten z lobby, czy twoj wasny?
i jeszcze jedno: jaki ty masz piekny plaski brzuch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! olac cycki, masz piekny brzuch.... obiekt moich marzen!!!

inkageo

Podpisałam już, że pierwszy po lewej to push up, chociaż ja bym go tak nie nazwała, to jest t-shirt bra bez poduszek, wkładek itd.. Kilka milimetrów usztywnienia termicznie formowanego i tyle ;)
Imagine there is no hate

Kasia

z lewej to inkowy własny push-up

a prawej mięciutki stanik polecany przez lobby

salsa

Cytat: dodaa84 w 29 Kwi 2008, 22:06:46

jak można w ogóle powiedzieć, że stanik jest niekompatybilny? (to na gazecie)

ja akurat czesto uzywałam tego zwrotu zanim jeszcze trafiłam na temat stanikowy, oczywiscie nie w kwestii staników.
widocznie cos ze mną nie tak....

INka, miękki dla mnie wygląda lepiej, różnica prawie żadna ale nie sterczy Ci ta dziwna konstrukcja spod bluzki
w obu stanikach niestety piersi rozwałkowane.

inkageo

Po prawej to mój pierwszy miękki stanik, bez koszulki wygląda jeszcze gorzej, ale nie zrażam się i szukam dalej :)
Imagine there is no hate

abkasia