JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Salsa a mierzyłaś Retro? Zastanawiam się czy to moja nietypowa budowa, czy ten model jest jakiś nieudany ;)
Imagine there is no hate

salsa

Inka, mierzyłam retro i wybrałam intimo, bo intimo leży na mnie lepiej pomimo, że wole freya od panache
problem w retro polegał u mnie na tym, ze pomimo skrócenia ramiączek, ktore nota bede nie byly za długie po skróceniu (mimo ze mozna mnie nazwać drobną) bo nosze obwód nisko, gdzieś w połowie pleców
ale - pomimo skrócenia i to znacznego, dobrej fiszbiny itp to od góry  po wewnętrznej części stanik domagał sie większego wypełnienia-ale rozmiar mniejszy juz był ewidentnie za mały-nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam:)
po porsru albo robił mi buły albo odstawał
nie dało sie ustawić na nic posredniego
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

mam jeszcze jeden apel-jesli ktos chce zyc dobrze z Lobby to niech sie tam nie nasmiewa z biustów, bo to co tu przeszło bez echa, tak juz widze wywołao niezła burze... ;) tam wszytskie biusty są piekne żadnym dogadywac nie mozna:) taka niepisana zasada:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elizapj

przestaly mi przychodzic powiadomienia:(

a ustawienia nadal prawidlowe...

Majeczka

Dla dziewczyn, ktore szukaja usztywnianych w 'dobrych rozmiarach' moge polecic M&S. swoje piersze odpowiednio dobrane zakupilam wlasnie tam i wciaz sa moimi ulubionymi. wklejam jeden z nich. Kupilam od razu dwa- tak swietnia na mnie leza. Usztywniaja i sa jednoczesnie bardzo delikatne. ja mam odcien aqua i cream. bardzo polecam, wklejam linki

http://www.marksandspencer.com/gp/product/B000VF6GKM/sr=1-1/qid=1209317721/ref=sr_1_1/203-4572719-6346300?ie=UTF8&node=&m=A2BO0OYVBKIQJM&keywords=&mnSBrand=core&size=63&rh=n%3A75050031%2Cp%5F91%3A30DD&page=
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

martos82

Ja niedawno stalam sie oswiecona posiadaczka nowego stanika w calkiem nowym rozmiarze.

Z dawnego 85D przeszlam na 70F. Pierwszego dnia bylo mi troche ciasno, ale potem przyzwyczailam sie i jest super. Zdecydowanie lepiej niz w starym rozmiarze - nic nie gniecie, biust na swoim miejscu, nawet jak biegne i sie schylam.

Stanik -  Porcelain od Panache polecam. Dla mnie jest swietny, szczegolnie ze lubie gladkie biustonosze. Bardzo milo wspomniam tez wizyte w stacjonarnym sklepie Bravissimo - dostepne sa wszystkie rozmiary, w kazdym kolorze z kazdego chyba modelu, ktory maja na stronie. Obsluga fachowa - poga dobrac odpowiedni stanik, jesli ktos nie wie jaki nosi rozmiar.

Na razie kupilam w Bravissimo jeden stanik, zeby sie piersi sie ulozyly i przyzwyczaily do nowego rozmiaru. Bylam tez w polecanym sklepie we Wroclawiu w NOCie na Pilsudzkiego - faktycznie spory wybor rozmiarow.

Jako uswiadomiona staram sie teraz uswiadamiac innych - na razie podarowalam siostrze stanik w innym rozmiarze.

Przerazajace jest to, ze wiekszosc osob mysli, ze przy duzym biuscie ramiaczka musza byc szerokie, zeby nie wpjaly sie w cialo, a to przeciez nie ramiaczka podtrzymuja ciezar biustu !

Zobaczcie co znalazlam na allego - specjalna poduszeczke pod ramiaczka

http://www.allegro.pl/item354456996_duzy_biust_podkladki_silikowne_pod_ramiaczka_.html

A wystarczy dobry rozmiar i takie wynalazki nie sa potrzebne.

golinda

salsa, rozumiem, że ten komentarz jest do mnie ;)
"żyć dobrze z Lobby"...hmm, ja widzę, że tam jest takie kółko wzajemnej adoracji
jak zapytałam gdzie ładny push up w warszawie w rozmiarze 60 to od razu mnie zjechały, że push up fuj, push up bee! jak się nie wyznaje jedynej słusznej zasady, że miękki stanik TAK, to już się jest na marginesie

zuzia

Cytat: golinda w 28 Kwi 2008, 09:23:28
salsa, rozumiem, że ten komentarz jest do mnie ;)
"żyć dobrze z Lobby"...hmm, ja widzę, że tam jest takie kółko wzajemnej adoracji

to nie jest kółko wzajemnej adoracji. Raczej oznaka wzajemnego szacunku: nikt nie krytykuje rozmiaru biustu, niezależnie od tego jaki on jest. Szczególnie na takim forum jest to niezwykle zdrowa zasada!

zwierzatko_mojej_mamy

golinda o patrz pani, nie wiedzialam - w sumie to tam nawet nie wlazlam ;) zostalam opomiarowana na tym forum i mi wystarczylo ;)

a co do puch-upow, to ja tez nie zycze sobie rezygnowac - mam cycki bardziej na boki niz do srodka i pushupy pieknie mi  wszystko zbieraja ;) pewnie zaraz napiszecie, ze nowy rozmiar zbierze niezaleznie od tego, czy pushup czy nie, ale ja tam wole cycki wyzej i do przodu :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

zwierzaku, to dziewczyny na Lobby zaraz ci napiszą, że push up cię tylko spłaszczy i zniszczy piersi, a miękki dopiero ładnie zbierze
może i mają trochę racji, ale jak dla mnie to za dużo betonu w poglądach tych najbardziej tam zakorzenionych

inkageo

Zwierzu to lepiej tam nie zaglądaj bo przeczytasz o swoich kompleksach, oszukiwaniu siebie i otoczenia, o rozmaślaniu piersi i o tym, że push up je znacznie spłaszcza i pomniejsza ;) O ty wstrętna oszustko, jak możesz tak żyć w kłamstwie? ;) Nie czujesz, że to nie Ty, to nie Twój biust? ;)  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

golinda eeee tam - nie mam czasu na dodatkowe forum - mamy tutaj specjalistki przekazujace najwazniejsze porady to po co mi sie tam pchac ;D

www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

inkageo rozmaslanie ? :D  lol fajne ;)

ja poszukujac stanika pod suknie - czyli najwiekszego pancerza swiata mierzylam triumpha - czyli juz jestem stracona ;) - 70C - pod cyckami byl calkiem dobrze scisliwy, byl to push-up z dodatkowa wkladka - czyli caly taki z juz pogrubionej gabki + wkladki dodatkowe w kieszonkach - i byl za MALY :D szczesliwosc wielka mnie opanowala, na przemian z wcielkoscia, ze tego nie kupie :)

www.annawilk.pl

zuzia

dziewczyny,
po co bierzecie tego typu poglady do siebie? chcesz kupić push-up? kup go. Nie musisz się tym chwalić na forum jak nie chce. I już po sprawie :)

Kasia

no mi bardziej odpowiada atmosfera na strefie

tutaj chociaż nikt nie pisze o zakompleksionych bezbiuściastych  :o

a tam w tym całym szacunku dla biuściastych takie teksty padają  :hammer: :hammer: :hammer:

no ale jedna (chyba biuściasta) forumka znalazła rewelacyjne zastosowanie testu ołówka  lol lol lol
w skrócie: że jak ołówek nie wypada z pod założonego STANIKA to znaczy że konieczna jest pomoc LOBBY :)

a ja na miękkiego stanika sie nie przerzucę bo moje dydki wygladaja w takich stanikach żałośnie :)

uwielbiam gąbczaste staniki i przy takich zostanę dopóki mi biuścik w większy nie przeemigruje :)

na razie czekam :)

zwierzatko_mojej_mamy

zuzia ja chce kupic i sie pochwale - bo moze ktos widzial ;) na razie z tego co mierzylam, to 2 babki sprzedajace polecily mi unBra ;D

www.annawilk.pl

inkageo

No trochę to forum jest tendencyjne i przez to traci na tym bardzo cenna mimo wszystko misja :) Dobieranie rozmiarów jest najważniejsze, a nie propagowanie za wszelką cenę określonego fasonu staników, bez pozostawenia marginesu dla innych. I na przykład sztandarowy przykład biustu nr 16 jest delikatnie mówiąc przesadzony.
http://stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html
No bo kto nosi tak fatalnie dobrany push up? Brakuje tam troszkę obiektywizmu ;)
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: Kasia w 28 Kwi 2008, 09:54:12
no mi bardziej odpowiada atmosfera na strefie
tutaj chociaż nikt nie pisze o zakompleksionych bezbiuściastych  :o
a tam w tym całym szacunku dla biuściastych takie teksty padają  :hammer: :hammer: :hammer:

Kasiu,
a ty co niby pisałaś kilka dni temu bo większych biustach?
fajnie jest jak Ci ktoś biust krytykuje? Miło się poczułaś?
To może zastanowisz się zanim znowu chlapniesz coś takiego jak ten test ołówka i swój opis do niego?
skoro Ci ta atmosfera odpowiada to może jej nie psuj :)

Kasia

zuzia ja tam nie biorę tego do siebie jak ktoś pisze o zakompleksionych deskach

i wcale żle sie z tym nie czuję, bez przesady każdy ma swoje zdanie

tylko śmiać mi się chce jak ktoś broni swojego biustu obrażając inny
taka postawa mnie śmieszy

a nie krytyka czy opinia na temat małego biustu - sama potrafię sie smiać ze swoich wad i nie ubolewam że komuś się nie podoba to czym mnie natura obdarzyła lub nie

rozmowa znowu zmierza na złe tory a chyba nie o to nam chodzi

reasumując:
dobrze mi na strefie i cieszę się że nie muszę korzystać bezpośrednio z LOBBY :)

mika

ja się dobrze czuje w stanikach typu inferno, to nie są push up ale jakieś tam gąbki mają, lepiej modelują biust niż push up, no chyba że znajde prawdziwy push up w rozmiarze 65D lub 60DD ale jeszcze nie spotkałam

mika

Zuziak jaki jeszcze model oprócz Inferno jest tak właśnie usztywniany??

zuzia

Cytat: Kasia w 28 Kwi 2008, 10:06:57
tylko śmiać mi się chce jak ktoś broni swojego biustu obrażając inny
taka postawa mnie śmieszy

ALE TY DOKŁADNIE TO ZROBIŁAŚ!!!

zuzia

Cytat: mika9983 w 28 Kwi 2008, 10:10:39
Zuziak jaki jeszcze model oprócz Inferno jest tak właśnie usztywniany??
nie mam pojęcia. Ja mam w zasadzie tylko miękkie lub pół-usztywniane.

a może balkonetka?

mika