JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

salsa

elizapj no ja kiedys tez nosiłam staniki pod bluzki na ramiączkach
teraz nie musze bo sciagam stanik a piersi sa dlaej w tym samym miejscu
lubie tez jak spod bluzki takiej letniej cos tam migdnie, wiec sie za bardzo nie rpzejmuje jak mam stanik i gdzies mi cos wyglada
poza tym mam tez staniki, ktorym odpinam ramiączka i stoja w miejscu
czesto tez zakładam pod bluzke na ramiączkach stanik w innym kolorze
i najwazniejsze-jak chodzę to juz mi nic nie podskakuje, a to w biuście najwazniejsze! dobry stanik poznasz po tym również ze piersi nie ruszają sie przy chodzeniu:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

inkageo

Salsa nie zaczepiaj mnie ;)
Teraz piszesz, że to forum eksperckie, a jeszcze niedawno twierdziłaś, że na małobiuściastych mają małe doświadczenie, forum jest młode i lepiej czerpać wiedzę z biuściastych ;)
I nie wprowadzajmy tu terroru, że jest jedna prawda stanikowa i innej wyznawać nam nie wolno ;) Dziewczyny mają prawo mieć swoje zdanie oraz wątpliwości :)
Imagine there is no hate

panikarola

nie bylo mnie raptem tydzien i przez ten czas 40 stron stanikowych jest wiecej, szok!!!! ale jestescie plodne!!! domyslam sie, ze dzieki zuzi i salsie wszystkiw juz nosza wlasciwy rozmiar?? albo i nie, bo wnosze, ze jakas dyskusja byla?? ja i tak wam stawiam po piwie, robota jest gigantyczna, a Was znajacych tylko 2.

nie czytam tego wszystkiego, wiec nie wiem, czy tak sie jeszcze robi? ale chcialam sie pochwalic, ze przyszly moje staniki z avocado. creole, ktory mial byc tak piekny, ze z wrazenia malo nie padlam, jak go ogladalam w necie, okazal sie strasznie waski w fiszbinie, przestrzegam te, ktore sobie na niego ostrza zeby. jest taki U z ksztaltu, mialam wrazenie, ze az cisnie. drugi byl fajny, opisany jako sredniozabudowany, ale ta miseczka jakos zbywala u gory, za duza byla mocno, jakby caly ten kawalek doszyty z gory byl zbedny. rzeczywiscie wszysko co sie dalo i jak umialam wygarnelam i  dol stanika wypelnil sie, ale ta gora to masakra, odznaczalo sie ten pod bluzka. tak ma byc, ten biust sie w koncu przesunie? chcialam zamienic na C, ale C nie ma. Poza tym myslalam o tym, zeby wziac mniejszy obwod, 60 zamiast 65, bo jakos nie czulam, zeby mi bylo przesadnie ciasno, zupelnie normalnie bylo.

ostatecznie wymienilam na inne modele w tym samym rozmiarze co poprzednie, czyli 65 D. jak mie beda dobre to odesle na dobre i przenosze sie do belissimy albo intimo, zeby to wyprobowac, bo w avocado juz mi nic nie podoba sie poza tymi.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

golinda

Salsa, i znowu nam prawisz morały - to wam robić wolno, a tego nie wolno!
Laski na tamtym forum zachowują się czasem jak w jakiejś sekcie
zobacz sobie na ten wątek, w który sama zresztą w podobnym tonie się wypowiedziałaś:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=78950195&v=2&s=0

mi się chciało śmieć jak czytałam te głupoty, one nie mają nic innego do roboty jak tylko "nawracanie"?!?
to nie brzmi sekciarsko?
dla mnie tak...

sonja

Podpadnę, ale dla mnie też:) to wygląda tak jakby piersi i ich "migracja" stanowiły jedyny sens życia co niektórych tam:(

Golinda, dzięki za linka;)

inkageo

Wróćmy do tematu głównego :) Zrobiłam cudną wizualizację żeby udowodnić, że miseczka 70B niewiele się różni od 60DD :)
Imagine there is no hate

mary

a ja Wam powiem, że mnie poważnie zniechęca brak rozmiarów poniżej 70 w sklepach. Stanik za 170zł chcę przymierzyć by mieć pewność, że będzie dobry, a nie bawić się w odsyłanie.
Póki co mam 70, a dotychczas nosiłam 75, więc postęp jest ;) Chętnie bym sobie przymierzyła 65, ale na pewno nie za tak wysoką opłatą w ciemno.

mayagaramond

Cytat: golinda w 29 Kwi 2008, 19:02:40
mi się chciało śmieć jak czytałam te głupoty, one nie mają nic innego do roboty jak tylko "nawracanie"?!?
to nie brzmi sekciarsko?
dla mnie tak...

rzeczywiscie nie za dobrze. Nikt nie podchwycil Twojego kawalu ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

sonja

Te wypowiedź to esencja:
Re: Trochę gorzka refleksja...
   aadrianka 29.04.08, 10:29 Odpowiedz

Tak, to naprawdę irytujące, że wszystkie baby, zamiast docenić tę
wiedzę, którą się dzielimy i odziać się natychmiast wg naszych
wskazówek, kiwają głowami i mają nas za mniej lub bardziej
nieszkodliwe wariatki

mary

z ciekawości tam zajrzałam i ... uciekłam. Ja nie mam siły do takich ludzi ;)

panikarola

ja sobie wykalkulowalam, ze skoro nie moge tych stanikow zmierzyc, to zainwestuje x razy 8 zl za przesylke, zeby zmierzyc i odeslac, ewentualnie kupic, bo alternatywa jest nie miec takiego stanika wcale. jestem ciekawa, czy mi sie biust zmieni i chce w to zainwestowac, bo jesli sie zmieni to uznam ze inwestycja sie oplacala :D allegro to nie chce tak calkiem na poczatek, bo moge zostac bez kasy i ze zlym stanikiem. na to jestem za skapa. wiec zaczelam z grubej rury z avocado i zobacze co z tego wyniknie.

lobby malo- czy duzobiusciastych to nie czytam, wiec nie wiem, ale w sumie to nawet jak sa nawiedzone to chyba nieszkodliwie? ten ton jest taki strasznie z gory?

inkageo

Dziewczyny gdyby ktoś przeanalizował nasze wypowiedzi na temat sukienek ślubnych i bukietów to też mógłby nas uznać za jakąś sektę ;)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: sonja w 29 Kwi 2008, 19:56:20
Te wypowiedź to esencja:
Re: Trochę gorzka refleksja...
   aadrianka 29.04.08, 10:29 Odpowiedz

Tak, to naprawdę irytujące, że wszystkie baby, zamiast docenić tę
wiedzę, którą się dzielimy i odziać się natychmiast wg naszych
wskazówek, kiwają głowami i mają nas za mniej lub bardziej
nieszkodliwe wariatki

mowiac szczerze to bym nie wpadla na pomysl, zeby "uswiadamiac" moja kolezanke z pracy albo zone szefa. Mysle, ze jest to osobisty temat i o ile net daje jakas tam anonimowosc i dystans to nie chcialabym, zeby ktos z kim pracuje mowil mi w biurze, ze chodze w zlym staniku... ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Panikarola ja mam nowy sposób na zakup staników - sklepy na allegro, tam można zwrócić w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny, a czasem coś się może trafić fajnego :)
Imagine there is no hate

mary

ja też nikogo nie uświadamiałam i nie zamierzam. Mam na to zawsze pasujące hasło "wódko pozwól żyć" ;)

sonja

Ja tam jak już dobrze sobie dobiorę i zauważę różnice to będę najbliższym sugerować, nie tyle co uświadamiać;) (ale niech mi sie o cm powiekszy to utluke i wepchnę z powrotem pod pachę!!!)

panikarola

Cytat: inkageo w 29 Kwi 2008, 20:01:00
Panikarola ja mam nowy sposób na zakup staników - sklepy na allegro, tam można zwrócić w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny, a czasem coś się może trafić fajnego :)

dzieki za wskazowke, inka! zanotuje sobie! jak spogladalam przed zamowieniem w avocado to akurat dla mnie nic nie mieli w sklepach. jak mi sie znudza ci to bede szperac na allegro! tylko nie lubie za bardzo... w sklepie jakos jest prosciej. ale chyba mniejszy wybor.

Kasia

Cytat: salsa w 29 Kwi 2008, 17:31:22

Kasia, na prawdę-sama pisałaś nieprzyjemne rzeczy na temat biustów, a teraz mówisz, ze nie rozumiesz jak ktos obraża inne biusty broniąc swojego-to ja juz nic nie kumam, przecież tak własnie robiłaś..... dajmy moze temu juz spokój, bo strasznie sie to zapętliło....

salsa spokojnie

ja nigdy nie biadoliłam że

ktoś śmieje sie z małych dytków tylko dlatego że sam ma kompleksy z powodu swojego rozmiaru biustu

sama się śmieję ze swoich marniutkich piersi, z ich rozmiaru - chociaż tak naprawdę jestem z nich zadowolona :)

a tam wyraźnie w kilku postach widziałam że JEDNOCZEŚNIE dziewczyny wku....wiały sie na niemiłe komentarze i kończyły biadolenie że takie obelgi  padają z ust zdesperowanych małobiuściastych

i tylko o to mi chodzi !!!!!!!!

A o samo lubienie/nielubienie małego czy dużego biustu się nie czepiam
BO KAŻDA Z NAS LUBI CO INNEGO :)
i tak chyba powinno być :)

co do tego dobierania prawidłowego rozmiaru to pamiętam jak jedna ekspertka doradzała zuzi do obwodu POD 71cm stanik o obwodzie 70  what
Taka z niej ekspertka była  lol

nikt nie jest nieomylny

a co do atmosfery na LOBBY
to za CHINY LUDOWE nie wiem czemu laski tak zjechały tam golindę
golinda napisała że w miękkim piersi miały sie nieźle i że rzeczywiście miękki stanik ładnie zebrał jej piersi
ALE że po założeniu bluzki nie podobał jej się końcowy efekt

i dostała za to niezłą zje...kę
dlatego że śmiała powiedzieć że miękki stanik jest w jej przypadku porażką ???

co do INFERMO to też mam obawy że mój zakup nie będzie zadowalający
przymierzałam miękkie Freye i niestety pod bluzkę dla mnie sie nie nadawały, bo mój biust gdzieś zaginął w akcji

w MIĘKKIM staniczku to mogłabym chodzić, za radą Elizy, bez bluzki :)  ;)  brawo

sonja

Doda, masz piwo, Ty zawsze tak ładnie ujmujesz w słowa co ja myślę:)

golinda

no właśnie byłąm w szoku powagą tego miejsca, ja rzuciłam żartem, a one bardzo poważnie mi odpowiedziały
i zjebkę dostałam rzeczywiście, że nie uznaję zasady, jedynej i słusznej - tylko miękki
"liga rządzi, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi" - podobnie, nie? ;)

golinda

a już ten link podawany jako super przykład nawrócenia mnie rozwalił:
stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html

sonja

Noooo:) ja już wczoraj Ince pisałam, że zrobiły tam z Ciebie biedną, szarą, zakompleksioną myszkę:) co mnie totalnie rozwaliło, bo już kto jak kto... prędzej ja ze swoimi licznymi centymetrami:(

Kasia

golinda ja to się tylko dziwiłam że inwektywami nie zaczęłaś słać
bo mnie już korciło

golinda

no zobacz, a ja się tylko chciałam dowiedzieć gdzie łądny push up w rozmiarze 65D kupię ;)

sonja

Dobra będę niepopularna, ale nie wierzę, najzwyczajniej w świecie nie jestem w stanie w to uwierzyć, że kobiecie z niezbyt dużym biustem on urośnie bądź zmieni kształt do tego stopnia, że będzie wyglądał jak przy push upie. A ja mam bogatą wyobraźnie.

Kurcze po domu to podejrzewam że Wam vsio rawno w czym chodzicie, moze byc i miękki, ale po co bronić komuś czuć się komfortowo "na zewnątrz". Tam push up to jak źródło wszystkich nieszczęść:) a ja zawsze zazdrościłam dziewczynom z A/B bo tak sobie myślałam, że ładny pushupik założą i jest super, nie zależnie od tego co pod nim;)