JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Ja zrobiłam sobie właśnie fotki we Freyi Retro i moim ulubionym staniku z intimissimi i kurcze niebo, a ziemia.. Retro nie dla mnie..
Imagine there is no hate

mika

ten Freya retro też nietrafiony?? kurcze a ja sobie właśnie chciałam kupić

inkageo

Jest bardzo miękki i się cały marszczy, ma za długie ramiączka, nie da się ich bardziej skrócić. Pomijam już fakt, że ramiączka są paskudne i strasznie grube. Mogę Ci wysłać fotkę, ale nikomu nie pokazuj ;)
Imagine there is no hate

mika

chętnie zobaczę, bo na allegro mają kiepskie zdjęcie tego stanika

elizapj

Cytat: dodaa84 w 26 Kwi 2008, 16:36:10
dodam jeszcze, że poszukuję dla siebie odpowiedniego stanika i uważam, że Wasze rady i wskazówki są cenne. chodzę po sklepach i pytam o te małe obwody, na razie z małym skutkiem, ale się nie poddaję :)

skojarzyla mi sie HClinton z tego tygonia, ameryka sie nie poddaja i potrzebuje prezydenta, kt sie nie poddaje....i doda tez sie nie poddaje  ;D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

salsa

Inka, no cóz, nie trafiłaś z modelem, musisz szukać dalej-jesli chcesz oczywiście. pisałam ze retro nie nalezy do sztywnych staników, ze jest miększy zdecydowanie od inferno. modeluje bardzo ładnie, przynajmniej u mnie. NIE jest jednak tak, ze kazdemu kazy model pasuje
jesli nie ejstes zadowolona to odeslij albo sprzedaj na allegro, nic więcej CI nie poradze
jesli wolisz Intimisimi, to przeciez mozesz nosic, ja CI nie bronie.
ja wtopiłam z pierwszymi 3 stanikami, ale chciałam nosic dobry rozmiar od mojego pierwszego spotkania z Boochmenką z Lobby.

generalnie moze ja powiem tak-bo widzę, ze niektóre z was maja lekkie pretensje o to, ze mieszamy wam z zuzką w głowach na temat tych staników, Wy czujecie sie zachęcone, a potem wtopa

to jest TEMAT DOBROWOLNY, ja nie namawiam, wchodzicie tu na własną odpowiedzialność.
jesli ktos uwaza, ze lepiej mu w stanikach tych, ktore ma to na prawde nie namawiam do zmiany
ja zmieniłam i do tego co było kiedys na wróce a sklepy w stylu Intimisimi, ktore maja ładne wzory ale rozmiarówkę nie dla mnie-omijam, czasem na promocji kupie sobie u nich jakes majtusie ale na tym koniec. Ktos moze powiedziec, ze ta akcja z rozmiarami jest potłuczona i ma do tego prawo-nie oczekuje, ze pod wpływem mojego wątku zaczniecie nosic takie czy inne rozmiary ;P

na prawde nie chce zebyscie miały pretensje o to, ze model nie dla was, ze kasa wywalona, ze jednak rozmiar polecony zły - ja nie biorę juz odpowiedzialności za to, ze coś nie pasuje, albo nie tego oczekiwałyście, po zakupie. nie kazdy model każdemu pasuje, rozmiar tez ciężko określa sie w oparciu o same wymiary, bo każdy biust inny, bo kazyd model stanika inny, bo czesto odstają od rozmiarówki...

każdy powinien nosic to w czym sie dobrze czuje i kupować na własną odpowiedzialność:)

:flowers:

rozpętałam tą akcję na Strefie,  nie po to, żeby Wam życie utrudniac, ale  podzielić sie swoja wiedzą..... :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mika

elizapj

Cytat: dodaa84 w 26 Kwi 2008, 16:56:04
ale chyba nikt nie ma do nikogo pretensji.
jesteśmy dorosłymi kobietami, chyba musiałybyśmy poupadać na głowę, aby mieć pretensję do koleżanek ze strefy za nasze nietrafione zakupy stanikowe.

ja tam wzięłam sobie do serca niektóre Wasze rady i szukam dobrego stanika. nie twierdzę, że moje stare są dobre, więcej - uważam, że w nich źle wyglądam :) i to, że nikt nikogo do niczego nie zmusza, to oczywiste. :)

mi sie tez salsa wydaje, ze jak dziewczyny pisza, ze kupiony stanik zle lezy to bardziej na zasadzie dizelenia sie info, o u mnie pada za oknem, lub w formie zblinasowanie innej dotychczasowej tylko donrej opinii jakiegos tam modelu. bo jesli 10 napisalo na strefie ze model x jest swietny, to mozna niechcacy pomyslec ze on bedzie swietny dla kazdego. a 1 zla opinia, moze kogos znowu innego powstrzyma przed zakupem bez namyslu.
mysle ze to sa zdrowe komentarze...o tym co na rynku, nie o waszych radach. nie odczulam tych wypowiedzi jako przeciw Wam, tylo przeciw danemu towarowi dla danej konsumentki...o jedno od drugiego dziewczyny odrozniaja;)
mysle, ze dziela sie tymi info ze szczerymi dobrymi intencjami.

jak ktos tu kogos namawia na cukiernie, a potem jakas pana mloda miala niesmaczny tort z tej cukierni, to dobrze wiedziec, ze mimo pochwal, zdarza sie tej cukeirni cos schrzanic...sugerujac sie jedynie pozytywnymi radami z forum, moznaby niechcacy naiwnie popelnic blad zbyt duzego zaufania do porad tu oferowanych...a jak sa jakies i zle opinie, to od razu komurki myslenia wracaja do ruchu. to jest  zjawisko jedynie pozytywne:) na serio. nie musicie sie martwic, ze ktos ma do Was pretensje:)

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

Cytat: mayagaramond w 26 Kwi 2008, 17:09:45
eliza - podpisue sie pod Twoim postem i stawiam piwo.  :)
dzieki ale ja na diecie nie moga:) wstawiam sobie do lodowki na potem:)

salsa

no to ok:)

czasem mam wrażenie, ze jesteście zawiedzione tym, ze nasze rady okazały sie kompletnie do "de"  i że mogłyśmy lepiej sie postarać, albo naopowiadałyśmy tu jakis bajek i od rzeczy:)

oczywiście, ze dobrze, że wymieniacie sie informacjami i cieszy mnie, ze eksperymentujecie-jednak, jesli ktos jest Ciągle w opozycji, to zaczynam myśleć, ze  jest to wyraz niechęci wobec rzeczy tu wypowiadanych....

zwracam honor i zachęcam do eksperymentów! :)

elizapj

Cytat: dodaa84 w 26 Kwi 2008, 17:24:12
o eliza napisała dokładnie to co ja myślę :)
mam jakis dar czytaniaw myslach what  to teraz wszyscy sie przytul

salsa

a i jeszcze chciałam powiedzieć, ze ramiączka nalezy mocno skracać, szczególnie w takich modelach jak retro czy inferno, do tego sa to staniki do mocnego wygarniania a tym samym do juz ustabilizowanego rozmiaru (o czym pisałam wczesniej) gdyż maja za zadanie wypychać do przodu
dodatkowo przy tego typy modelu linia biustu kończy się nad fiszbinami, co daje podobny efekt, jak w Inferno.

sonja

Znawczynie:) mam male pytanko, jak sądzicie który z tych staników:
1. Pollyanna
2. http://www.intimo4you.com/_,k15/Biustonosz_Pure,t30.html
będzie lepszy do pierwszych prób:) bo o ile pollyanna podoba mi sie, a ten drugi jest dość aseksualny;)) to wydaje mi się że ten Pure będzie fajny na lato, pod koszulki dość obcisłe, bo ma szanse sie nie odznaczać. Co o tym sądzicie?

sonja

salsa

sonja

1. Pollyanna to dobry staniczek na poczatek
miekki i rozmiarowo w standardzie
ładnie zbiera
wiem, ze ma wiele zwolenniczek, i chyba nigdy w galerii nie było takiej sytuacji zeby któraś ewidentnie sie skarżyła, co wiecej gdy okazywał sie ciut za duzy to dziewczyny zostawiały sobie w nadziei ze z czasem nagarną tam troche biustu, co w praktyce im sie udawało;)

2. o tej marce wiem mało, ponieważ nic z niej nie mam:)
z tego co wiem z "przeczytania" to ciezko dobrać rozmiar bo modele róznią sie znacznie miedzy soba,  trzeba miec szczescie zeby tego pierwszego (i to z kazdego modelu) nie zwracac i nie wymieniac na inny model

sonja

Dzięki:) to machnę sobie na pierwszy raz pollyannę i evę:) i chyba ff po ponownym luźnym i uczciwym obmierzeniu się;)) Piwko, na zdrowie:)

inkageo

Ja absolutnie nie mam tu do nikogo pretensji ;) Skomentowałam stanik w odniesieniu do opisu na stronie intimo4you, zresztą pod linkiem do tegoż opisu ;)
Myślę, że informacja, że retro ma długie ramiączka, nawet po maksymalnym ich skróceniu jest istotna, szczególnie dla drobnych dziewczyn.
Generalnie obecnie czerpię wiedzę u źródła, czyli na lobby, więc dziewczyny nie czujcie się odpowiedzialne za moje stanikowe poczynania ;)
A w poniedziałek powinna dotrzeć moja Pollyanna :)
Imagine there is no hate

salsa

Inka, bardzo dobrze ze ejstes na Lobby, tylko czemu ja Cie widze na małobiuściastym?

powiem Ci tak-zdecydowanie wolałabym jako osoba poczatkujaca byc na Twoim miejscu na zwykłym lobby

bo to małobiusciaste jest nowe i tam wiele dziewczytn ma ledwo kilka staników od poł roku i tyle
i galeria do ktorej nikogo nie wpuszczaja

na zwykłym lobby sa dziewczyny ktore maja wieloletnie doswiadczenie, miały na sobie chyba wszytsko co jest dostepne kupowały na calym swiecie a i galeria jest na prawde gogata i moza sie duzoooo dowiedziec:)

inkageo

Ale ja czytam tu i tu :) I naprawdę nie mam do Ciebie ani grama pretensji, że retro nie pasuje, bo pytałam Cię tylko o inferno. Retro kupiłam bo było tanio na allegro i chciałam spróbować :)
Imagine there is no hate

salsa

retro jak kazda freja jest wąskofiszpbinowcem, natomiast panache lubi szerokie fiszbiny
ja generlanie chocby dlatego wole freye poniewaz własnie musze miec wąskie fiszbiny

Kasia

oj to cosik czuję że to panache to nie dla mnie

no ale zobaczymy ;)

sonja

Kurcze Freyi to ja bym najchętniej całą kolekcję wykupiła:) są prześliczne, jestem zakochana w połowie modeli:) następny będzie chyba eleanor i arabella jak zmierzę w jakimś stacjonarnym:) różowa Arabella wygrywa też u mojego J;) w końcu zaczynam się cieszyć moim biustem:) A i fajna jest sklep w UK bravissimo, bo jak doczytałam przy wymianie płaci się tylko za wysyłkę tam, a przysyłają już oni. Promocje mają super,a 5,5 funta za wysyłkę to spokojnie do przeżycia:) dzięki Wam Zuzia i Salsa:)

salsa

sonja, co racja to racja
ja freya kocham i mam duzo
mierzyłam juz tone arabelek ale jeszcze musze zmierzyc 60 E lub F bo to chyba bedzie moj rozmiar

arabela jest małomiskowa, dlatego 65 D ktore mierzyłam jest ciasniutkie i robi czteropierś