wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

abkasia

fajny wozeczek :)
po kolorze wnioskuje, ze bedzie chlopak :D

nionczka

Cytat: jowita w 02 Gru 2009, 19:51:28
Ja właśnie będę wozić swojego malucha espiro gtx. Miał być quinny speedi bądź x-lander ale bardzo chciałam wózek z opcją przekładania rączki/siedziska. Espiro poleciła mi znajoma pracująca w sklepie z wózkami, natomiast stanowczo odradzała x-landery te z 2009 roku. Te starsze o wiele lepiej oceniała. Natomiast nasz espiro ma wszystko co chciałam aby miał wózek, kosztował z fotelikiem montowanym na stelaż 1400 zł. Może i jeszcze komuś się spodoba.

No i fajny jest!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: jowita w 02 Gru 2009, 19:51:28Natomiast nasz espiro ma wszystko co chciałam

A to najwazniejsze! Piekny kolor :) I widze ze pokoj dla Malucha juz przygotowany :D

jusia

odkad Franek zasuwa na dobre, nawet parasolka poszla w kat, bo On chce tylko na nogach  :headbang: :headbang: i po co ja pieniadze wyrzucilam na drugi wozek :headbang: :headbang:
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

rilla

jowita ja mam kilka pytan dot tego espiro gtx:D

- jest okienko w budne?
- czy w komplecie jest folia przeciwdeszczowa?
- mozna dokupic spiworek/parasolke?
- jak oceniasz torbe?
- czy spacerowka rozklada sie na plasko?

elve

widziałam dziś na spacerze dwa tako jumper, super są

rilla

ja go mam ciagle na liscie.. ze wzgledu na cene... ale ciezkie sa ponoc, i torba mi sie nie podoba:D

siog

ostatnio w the irish times byl art o mclarenie. tylko nie pamietam kt model. ze sa problemy z bezpieczenstwem i wycofuja ze sklepow

mobka

siog pisalysmy juz o tym na forum - ponoc przy skladaniu palce dzieciom przycinal ;)

siog

Cytat: mobka w 04 Gru 2009, 12:41:33
siog pisalysmy juz o tym na forum - ponoc przy skladaniu palce dzieciom przycinal ;)

to musze poszukac ja taka zacofana

nionczka

Cytat: siog w 04 Gru 2009, 12:49:24
to musze poszukac ja taka zacofana
Jakies 2 tygodnie temu, moze 3.

vobi

Cytat: rilla w 03 Gru 2009, 20:50:36
ja go mam ciagle na liscie.. ze wzgledu na cene... ale ciezkie sa ponoc, i torba mi sie nie podoba:D

Faktycznie, popatrzylam w necie i ludzie jako podstawowy minus podaja wage, ja nim chwile jezdzilam a  maz rozkladal go i wkladal do bagaznika, wydawal sie lekki, ale moze to tylko pierwsze wrazenie :hmm:

Dodany tekst: 04 Gru 2009, 13:14:38

cholera, faktycznie ciezki - ca 16 kg, moj wazy ok. 13 kg (przynajmniej wg producenta), dodatkowe 3 kg chyba jednak robia duza roznice :hmm:

ishka82

Wydaje mi się, że od jumpera lżejsze są coneco...muszę to sprawdzić ;) Ale każdy wózek z dużymi pompowanymi kołami swoje waży ;D

nionczka

Cytat: ishka82 w 05 Gru 2009, 11:02:32Ale każdy wózek z dużymi pompowanymi kołami swoje waży

Niekoniecznie. Najwazniejszy jest stelaz i material z jakiego jest wykonany. Widzialam wozki parasolkowe z malymi kolkami, ktore tez 10 kg waza.

aniak1211

Cytat: ishka82 w 05 Gru 2009, 11:02:32Wydaje mi się, że od jumpera lżejsze są coneco

Moj coneco wazy ok 10 kg. :)

ishka82

Cytat: aniak1211 w 05 Gru 2009, 15:51:47
Moj coneco wazy ok 10 kg. :)
I to mi się podoba :) No nic, będzie trzeba niebawem się zmierzyć z tematem ;)

Dodany tekst: 05 Gru 2009, 15:55:37

Cytat: nionczka w 05 Gru 2009, 13:06:16
Niekoniecznie. Najwazniejszy jest stelaz i material z jakiego jest wykonany. Widzialam wozki parasolkowe z malymi kolkami, ktore tez 10 kg waza.
No jasne, ale jednak te kółka też trochę dodają.

feeling.good

W zimowym wydaniu Dziecko Zakupy i My jest zapowiedź nowej kolekcji X-landera. Wózki wyglądają naprawdę fajnie i kolory zapowiadają się super. Ładna zieleń i niebieski indygo.
Niestety niewiele jest na ich temat napisane, więc wciąż nie wiadomo czy zostały wprowadzone jakieś ulepszenia.
Nowością jest też parasolka.

Model XA ma być dostępny na początku stycznia, pozostałe modele pod koniec stycznia 2010.

Poczekamy, zobaczymy:)

czarnasia13

My stajemy przed wyborem spacerówki dla Pawła, bo na wiosnę będzie przesiadka ;) mamy co prawda wózek wielofunkcyjny i jestem z niego zadowolona ale on waży 20 kg. ( bez dziecka ;) ) więc trochę dużo. Zastanawiamy się nad lekką spacerówką albo parasolką, z tym że wszędzie czytam że dla rocznego dziecka parasolka nie nadaje się bo jest ma za miękkie siedzenie i oparcie i nie rozkładane a roczniak lubi jeszcze pospać na spacerze, więc  jesteśmy w kropce. Co o tym myślicie?

aniak1211

My dzisiaj chcielismy kupic...
ale w sklepie nie bylo wiec czekamy az nam przywioza.
Nie moglam sie zdecydowac,chodzilo mi glownie o kolor bo mala pewnie duzo w nim nie pojezdzi,
zdecydowalismu sie na taki
http://www.mothercare.com/OBaby-Atlas-Sport-Stroller-Black/dp/B002RL25NK/sr=1-10/qid=1260118766/ref=sr_1_10/276-2957045-8220251?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44333031&mcb=core
oparcie rozklada sie i folia w zestawie :)

czarnasia13

aniak ładny ten wózek i cena też nie najwyższa, muszę się nad nim zastanowić.  :beer: dla ciebie

abkasia

Cytat: czarnasia13 w 06 Gru 2009, 17:46:02
My stajemy przed wyborem spacerówki dla Pawła, bo na wiosnę będzie przesiadka ;) mamy co prawda wózek wielofunkcyjny i jestem z niego zadowolona ale on waży 20 kg. ( bez dziecka ;) ) więc trochę dużo. Zastanawiamy się nad lekką spacerówką albo parasolką, z tym że wszędzie czytam że dla rocznego dziecka parasolka nie nadaje się bo jest ma za miękkie siedzenie i oparcie i nie rozkładane a roczniak lubi jeszcze pospać na spacerze, więc  jesteśmy w kropce. Co o tym myślicie?
nie bardzo to rozumiem...
sa rozna parasolki.
nasza nie jest miekka, jest stabilna i rozklada sie prawie na plasko.
no i my przesiedlismy sie do parasolki jak maly mial 6 mies.
mamy maclarena

czarnasia13

abkasia ja k widzę w sklepach parasolki ( przynajmniej tak piszą) to są to właśnie takie wózki z miękkim siedzeniem i bez rozkładanego oparcia, może jeszcze nie natknęłam się na taką spacerówkę jak ty masz, dzięki za uświadomienie bo ja ciemna w tym temacie jestem ( wózek wielofunkcyjny dostałam ;):beer: dla ciebie. Nasz mały na razie jeździ w spacerówce ale chciałabym coś lekkiego.

brawurka

czarnasia myślę,że roczne dziecko spokojnie moze jeździc w parasolce

aniak1211

czarnasia13
Do konca tygodnia bede go miala w domu,
dam znac jak sie spisuje ;)
Ciekawe tylko czy Dominika bedzie chciala do niego wsiasc;)
w sklepie nie udalo mi sie ale tam bylo tyle ciekawych zabawek :D

A wozki te w przeroznych kolorach;)
http://www.obaby.co.uk/products.php?category_id=147

Cytat: abkasia w 06 Gru 2009, 18:31:59

mamy maclarena

Oj wzdychalam do maclarenow :dreaming:
no ale Dominika jest duza i pewnie nie za duzo posiedzi w wozku ;)
szkoda wydaz az tyle kasy ;)

rilla

Cytat: ishka82 w 05 Gru 2009, 11:02:32z
sa lzejsze, ale aniak ma v3... ja myslalam o nowej wersji v4... ale juz dwie znajome, ktore go maja musialy go reklamowac. A to troszke trwało... nio i wiadomo, bez wozka z maluchem ciezko

ja od poczatku chcialam coneco: plusy to waga, kolory, fajna torba, koła.
na razie dalej biore go pod uwage, ale musze poogladac mechanizm skladania i blokowania kołek (to sie u kolezanek psuło)

a jumper x ma wszystko co bym chciała... gdyby ważył troszkę mniej to bym się juz nie zastanawiała