wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Angie

Cytat: abkasia w 09 Gru 2009, 00:22:57
malo tego mi juz samo dziecko ciezko wniesc ... ;D

Moja nie jest ciężka. Ma pewnie trochę ponad 7 kg,
to moge ją wnosić ;D Inna sprawa, ze mam windę ;D

aniak1211

Moj maz wnosi wozek z mala w srodku,no ale to facet,
ja nawet nie probuje ;)
A wozek "wciagam"po schodach,nie podnosze go,
najpierw wchodze ja po schodach i wciagam wozek na tylnich kolach,
tak samo znosze.
Waga tez ma znaczenie bo jak zakupy to dosc ciezko,
a wnoszenie na raty tez nie za bardzo,
dziecko poki malusie lezy to spoko ale dlugo tak nie lezy i trzeba naprawde szybko to robic :)

Kasia

Cytat: Angelos w 09 Gru 2009, 00:13:55Zaden wózek nie jest chyba na tyle lekki
aby wnosić go na piętro razem z dzieckiem Grin

wnosic raczej nie ale kiedys pisałam aby sprawdzać czy da sie wózek pociągnąć/wciągnąć po schodach na tych tylnich kółkach

Moja siostra mieszka na 3 czy 4 piętrze bez windy
i nie mam problemu aby tam wciągnąć wózek
wciągam po schodku i tak samo zjeżdżam :)

widziałam że niewiemjaka bez problemu w ten sposób wjechała do mnie swoim xlanderem :)
mieszkam na parterze ale kilka schodków trzeba bez windy pokonać (tzw. wysoki parter)

rilla

zuzia ale własnie wszyscy mówią, że nawet lżejszy wózek nie będe wnosic! w koncu to i tak zawsze ok 10 kg (chicco chyba 9 kg ale odpada). Wiekszosc wozkow i tak wazy ponad 12 kg. Waga 14-16 jest w miare ok.
I w cenie zestawu 1200 zł lżejszego wózka nie uda się kupić.

Dla mnie ten jumper ma wszystko co chcialam (oprocz przekladanej raczki:D) - na rok moze byc:)

ishka a kolor nie wiem. Fajne te w kółka, ale nie wiem czy sie zdecyduje - wydaje mi sie, ze w spacerowce bedzie dziecko nozkami brudzic te jasniejsze wzory. Ja chyba jakis jednokolorowy kupie

Angie

No wlaśnie więc nie waga a koła są chyba ważne. Bo ja trzeba
wciągać wózek to  dobre koła to podstawa   :hmm: :hmm:

ishka82

Cytat: zuzia w 09 Gru 2009, 00:09:44
przemyśl to jeszcze i może poszukaj lżejszego wózka
bo wnoszenie na raty też takie świetne nie jest - wnosiłam do babci K.
no i problemem jest też to, że zostawiasz dziecko, albo na górze albo na dole.
Tylko lżejsze wózki są już z innej półki cenowej i to w tej chwili jest problem ;) Poza tym nie mam ochotę zapłacić tylko za lżejszą wagę. Na szczęście mieszkam na 1 piętrze, więc tak dużo tych schodów nie ma :) Jakoś będzie trzeba sobie radzić i już.

rilla

ten wozek tako ma 4 pompowane, przednie skretne blokowane, nie mam jakiejs dodatkowej amortyzacji ale jest dosc stabilny (sprawdzalam:)

ja mam swoje schody, bede wozek zostawiac na dole i bede brala dziecko. Jak maz wroci to mi wozek wniesie/zniesie

ishka82

Cytat: rilla w 09 Gru 2009, 10:41:16
zuzia ale własnie wszyscy mówią, że nawet lżejszy wózek nie będe wnosic! w koncu to i tak zawsze ok 10 kg (chicco chyba 9 kg ale odpada). Wiekszosc wozkow i tak wazy ponad 12 kg. Waga 14-16 jest w miare ok.
I w cenie zestawu 1200 zł lżejszego wózka nie uda się kupić.

Dla mnie ten jumper ma wszystko co chcialam (oprocz przekladanej raczki:D) - na rok moze byc:)

ishka a kolor nie wiem. Fajne te w kółka, ale nie wiem czy sie zdecyduje - wydaje mi sie, ze w spacerowce bedzie dziecko nozkami brudzic te jasniejsze wzory. Ja chyba jakis jednokolorowy kupie
Mnie się właśnie wydaje, że każdy wózek ponad 10kg będzie mi ciężko wnieść ze względu na jego gabaryty, a jeśli da się go wciągnąć, to już te kilka kg takiej dużej różnicy nie robi ;D
A co do kolorów, to te wzory fajne, ale tez nie wiem, czy nie wolałabym jednokolorowego. Trzeba przemyśleć i jeszcze z mężem pogadać ;)

Cytat: Angelos w 09 Gru 2009, 10:47:44
No wlaśnie więc nie waga a koła są chyba ważne. Bo ja trzeba
wciągać wózek to  dobre koła to podstawa   :hmm: :hmm:

Zgadzam się w pełni :) Ja chcę porządne pompowane kółka, nie zdecyduję się na piankowe i małe, a lekkie wózki zazwyczaj takie właśnie mają.

Dodany tekst: 09 Gru 2009, 11:03:04

Cytat: aniak1211 w 09 Gru 2009, 10:24:42
A wozek "wciagam"po schodach,nie podnosze go,
najpierw wchodze ja po schodach i wciagam wozek na tylnich kolach,
tak samo znosze.

Waga tez ma znaczenie bo jak zakupy to dosc ciezko,
a wnoszenie na raty tez nie za bardzo,
dziecko poki malusie lezy to spoko ale dlugo tak nie lezy i trzeba naprawde szybko to robic :)
I to jest chyba metoda :D A jumper ma solidne koła i na pewno można w ten sposób sobie radzić :D

Angie

ishka82  też myślę, że to dobry wybór :)
Poza tym jest fanka pompowanych kół gdzie przednie są skrętne :)

rilla

ishka to chyba mamy swojego faworyta;) a widzialas jakie fajne spiworki sa do niego? :)

ishka82

Cytat: rilla w 09 Gru 2009, 11:35:01
ishka to chyba mamy swojego faworyta;) a widzialas jakie fajne spiworki sa do niego? :)
Widziałam, super :) I czasem trafiają się aukcje, gdzie te śpiworki są gratis ;) A nie znalazłam info ile on kosztuje osobno ;D

jowita

Cytat: rilla w 03 Gru 2009, 18:46:41
jowita ja mam kilka pytan dot tego espiro gtx:D

- jest okienko w budne?
- czy w komplecie jest folia przeciwdeszczowa?
- mozna dokupic spiworek/parasolke?
- jak oceniasz torbe?
- czy spacerowka rozklada sie na plasko?

Przepraszam ze dopiero dziś odpowiadam, ale w nocy po napisaniu wiadomości odeszły mi wody :)
Opis wózka ze strony producenta:
nowoczesny aluminiowy wózek uniwersalny
możliwość montowania wersji spacerowej przodem lub tyłem do kierunku jazdy
wszystkie koła pompowane i amortyzowane, przednie obrotowe z możliwością blokady
wózek 3 w 1 – możliwość wygodnego montowania wersji spacerowej ,gondoli i fotelika samochodowego z adapterem
regulacja oparcia i podnóżka (w wersji spacerowej),oraz oparcia w gondoli
zdejmowana barierka , ergonomiczna rączka z możliwością regulacji wysokości,
możliwość przenoszenia gondoli za wygodny uchwyt
składana budka w wersji spacerowej i głebokiej posiada okienko
pięciopunktowe pasy z miękkimi ochraniaczami,
bezpieczny i nowoczesny hamulec blokujący jednocześnie obydwa tylne koła i komfortowa amortyzacja,
w komplecie  pokrowiec na gondolę i spacerówkę, torba na akcesoria oraz pompka.

Więc tak:
w obu budkach są okienka
nie ma foli w komplecie
nie wiem czy można dokupić parasolkę i śpiworek, na stronie producenta nie widzę aby były dostępne
torba ma w środku jedną przegródkę, kilka małych kieszonek, przewijak taki ceratkowy i na zewnątrz dwie kieszonki na suwak
spacerówka rozkłada się prawie na płasko, mąż ocenił że pod kątem jakieś 10 stopni

zosia2007

zuzia

justynaaaa2

jowita a to niespodzianka  :bravo: gratulacje  :daisy:

fasolka1980

jowita

Dziękuję bardzo za gratulacje. Dla mnie to tez było sporym zaskoczeniem. Ale już od wczoraj jesteśmy z synkiem w domu.

Kasia

jestynka

jowita gratuluję  :daisy: jak Ty i mały się miewacie?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

konwalia

aniak1211

jowita
Gratuluje synka, :champaign:
czekamy na jakies zdjecia ;)

ishka82

Cytat: rilla w 09 Gru 2009, 14:16:15
u nas w sklepie ok 80-100 zł
Poprzeglądałam dziś Allegro i widzę, że bez problemu można go wygarnąć jako gratis do zestawu :D Jedyne co mnie niepokoi, to że na każdej aukcji te same kolory wyglądają zupełnie inaczej ;D Ciekawe czy w sklepie uda się podpatrzeć te, którymi jestem zainteresowana :knuje:

Dodany tekst: 09 Gru 2009, 22:23:43

Cytat: jowita w 09 Gru 2009, 20:21:58
Dziękuję bardzo za gratulacje. Dla mnie to tez było sporym zaskoczeniem. Ale już od wczoraj jesteśmy z synkiem w domu.
Ale fajnie :) Gratuluję Wam bardzo :daisy: A jak się czujecie?

Angie

Moja szwagierka kupiła dziś maxi cosi mura ;D  Po mutsy to moja druga miłość  :dreaming:

jakby któras była zainteresowana to jest dobra promocja

http://www.90n.pl/sklep/product/p/248/maxi,cosi,mura,4.html#