wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Kasia

własnie w mothercare widziałam jakiś taki wózek podobny do buzza :) nie przygladalam mu sie za bardzo ale na pierwszy rzut oka bardzo fajnie sie prezentował :)

kasiad

Cytat: Angelos w 27 Lis 2009, 19:15:49
mobka to na widok mojego byłby  :bad:  Muszę uważać, żeby Cie nie spotkać :D

mojego też :D

Dodany tekst: 28 Lis 2009, 12:28:23

Cytat: vobi w 27 Lis 2009, 19:19:22
tja... przez pierwsze... nie wiem... 2 godziny? Wez pod uwage ze na wozek bedziesz patrzec dosc czesto przez ok. 2 lata. W trosce o wlasne oczy moze jednak lepiej przemyslec jaskrawe kolory i wzorki ;D

vobi :beer:

zuzia

feeling.good
rozmawiałam wczoraj na gg z koleżanką, która też przymierza się do wózka.
i postanowiłam się wtrącić do dyskusji nt. xlandera.
xlandery są fajne, wg. mnie ładne, ale.. poza kołami nie mają amortyzacji żadnej innej.
jeżeli mieszkasz w terenach "trudnych" powinnaś pomysleć o wózku z dodatkową amortyzacją.
taką mają emaljungi, teutonie, jane bodajże, a z tańszych na pewno Jedo.
dlaczego?
bo owszem, spacer od czasu do czasu po lesie czy po jakieś wydeptanej tylko ścieżce jest ok. ale jeżeli taką drogę będziesz przemierzać codziennie to już gorzej.
my wybraliśmy teutonie właśnie ze względu na tą dodatkową amortyzację. do naszego osiedla droga jest z płyt betonowych. do najrówniejszych one nie należą. i jak przemierzam tą drogę kilka razy dziennie (bo spacer, bo coś ze sklepu potrzebne, bo po kogoś na przystanek etc) to bez tej dodatkowej amortyzacji moim zdaniem byłoby marnie dla michała. siostra mieszka na wsi (niby to jeszcze Gdynia, ale drogi asfaltowej na osiedlu nie ma, tylko zwykla z mega dziurami) i też sobie taki wózek chwali.
nie namawiam Cie na teutonie, ale przemyśl kwestię dodatkowej amortyzacji bo może się przydać.
to się wypisałam

abkasia

Cytat: nionczka w 27 Lis 2009, 23:45:55
Ja tez uwielbiam mocne nasycone kolory i napewno nie kupilabym niczego w dyskretnym kolorze. Ja nawet nie mam czarnych butów dla siebie :-)

Co do siedziska. Nasze jako kubelkowe (buzz) nie rozklada sie na plasko, ale ma trzy pozycje ustawienia, jedna jest lezaca i prawie nigdy z niej nie korzystamy bo dziecina nie chce ani spac ani lezec na spacerach. Nawet jak czasem przysnie i chce ja polozyc, budzi sie od razu i zaczyna marudzic. Zazwyczaj jezdzi w pozycji lezaka, czesto krzeselka, lezacej prawie nigdy.

Mobka, piwko za milosc do kolorów!

Mi tez czasem zle sie prowadzi wózek w sklepach, ale nie dlatego, ze kola sa skretne i mi uciekaja tylko ze wzgledu na material podlogi. Niektore sa jakies takie gumowate, ze gumowe oponki sie do nich jakby przyklejaja. Prowadzic na czyms takim jest trudniej, nie wspominajac juz o skrecaniu.
ja tez lubie kolorowe nasycone kolory! :D
co do kolek, to popsikaj kolka WD, mi jak sie gorzej krecily, slizgaly po gladkich nawierzchniach to popsikalam Wd i znowu zaczely smigac nawet na super gladkiej nawierzchni! :D

elve

zuzia dobrze pisze, ja przez ten mój wózek nie mam gdzie z młodą chodzić bo u mnie głównie wertepy
więc chodzimy ciągle po tych samych dwóch drogach  :crying:

przecież nie kupię nowego wózka...

marax

ja mam w roanie przekladane siedzisko ale ja nie umiem chyba z tego korzystać.jak mam przelozyc siedzisko gdy jestem sama na spacerze a moje dziecko nie umie jeszcze stac na nogach ? polozyc dziecko na chodniku ? razem z dzieckiem w srodku jakos nie umiem tego wykonac jest mi za ciezko .przekladana raczka to chyba lepszy patent

zuzia

Cytat: maraxela w 28 Lis 2009, 13:10:46
ja mam w roanie przekladane siedzisko ale ja nie umiem chyba z tego korzystać.jak mam przelozyc siedzisko gdy jestem sama na spacerze a moje dziecko nie umie jeszcze stac na nogach ? polozyc dziecko na chodniku ? razem z dzieckiem w srodku jakos nie umiem tego wykonac jest mi za ciezko .przekladana raczka to chyba lepszy patent
ja przekładam razem z Michałem. moja gondola ma świetny uchwyt.

marax

Cytat: zuzia w 28 Lis 2009, 13:12:03
ja przekładam razem z Michałem. moja gondola ma świetny uchwyt.
a chodzi o gondole.Ja w roanie gondoli sa nie umialam uniesc z noworodkiem bo jakas taka duza jest ,szeroka i nie ma jak zlapac zeby dziecko nie zjechalo mi w tej gadoli w którąś ze stron .

vobi

maraxela ja najczesciej przekladam jeszcze w domu, zanim wyjde na spacer, mniej wiecej widze przez okno jaka jest pogoda. Na spacerze nigdy nie przekladalam. Wiem ze Mama czasem przeklada z Hania w srodku, ale sama nie probowalam.

marax

Cytat: vobi w 28 Lis 2009, 13:17:36
maraxela ja najczesciej przekladam jeszcze w domu, zanim wyjde na spacer, mniej wiecej widze przez okno jaka jest pogoda. Na spacerze nigdy nie przekladalam. Wiem ze Mama czasem przeklada z Hania w srodku, ale sama nie probowalam.
no tak to sie da ale jak jest przekladana raczka to sobie mozna szybko samej poradzic wiec dla mnie to lepsza sprawa

feeling.good

Cytat: zuzia w 28 Lis 2009, 12:37:14
feeling.good
rozmawiałam wczoraj na gg z koleżanką, która też przymierza się do wózka.
i postanowiłam się wtrącić do dyskusji nt. xlandera.
xlandery są fajne, wg. mnie ładne, ale.. poza kołami nie mają amortyzacji żadnej innej.
jeżeli mieszkasz w terenach "trudnych" powinnaś pomysleć o wózku z dodatkową amortyzacją.
taką mają emaljungi, teutonie, jane bodajże, a z tańszych na pewno Jedo.
dlaczego?
bo owszem, spacer od czasu do czasu po lesie czy po jakieś wydeptanej tylko ścieżce jest ok. ale jeżeli taką drogę będziesz przemierzać codziennie to już gorzej.
my wybraliśmy teutonie właśnie ze względu na tą dodatkową amortyzację. do naszego osiedla droga jest z płyt betonowych. do najrówniejszych one nie należą. i jak przemierzam tą drogę kilka razy dziennie (bo spacer, bo coś ze sklepu potrzebne, bo po kogoś na przystanek etc) to bez tej dodatkowej amortyzacji moim zdaniem byłoby marnie dla michała. siostra mieszka na wsi (niby to jeszcze Gdynia, ale drogi asfaltowej na osiedlu nie ma, tylko zwykla z mega dziurami) i też sobie taki wózek chwali.
nie namawiam Cie na teutonie, ale przemyśl kwestię dodatkowej amortyzacji bo może się przydać.
to się wypisałam

Bardzo dziękuję za Twoje spostrzeżenia. Starałam się poczytać ile się da o wózkach i rozmawiałam ze sprzedawcami w kilku różnych sklepach. To właśnie oni mi sugerowali, że na takie tereny x-lander jest najlepszy.  Dlatego też zaczęłam myśleć tylko o nim.
Dobrze, że napisałaś, bo dzięki temu wiem, że do tematu wózka i jego amortyzacji koniecznie muszę wrócić. Bardzo, ale to bardzo dziękuję!!! :beer:

A czym jest ta dodatkowa amortyzacja? Na co zwracać uwagę w opisach wózków?

vobi

Cytat: maraxela w 28 Lis 2009, 13:20:21
no tak to sie da ale jak jest przekladana raczka to sobie mozna szybko samej poradzic wiec dla mnie to lepsza sprawa

Pewnie tak, ja nie mowilam ze przekladane siedzisko jest lepsze, tylko ze efekt ten sam co przekladana raczka. No i w trzykolowkach chyba sie nie da zrobic przekladanej raczki (tak na logike przynajmniej), a ja mam trzykolowke.

konwalia

u mnie wczoraj dziewczyna wjeżdżała po schodach w klatce x-landerem i te pompowane koła od wczoraj do mnie nie przemawiają, bo wyglądały jakby miały strzelić

kasiad

Cytat: konwalia w 28 Lis 2009, 13:22:56
u mnie wczoraj dziewczyna wjeżdżała po schodach w klatce x-landerem i te pompowane koła od wczoraj do mnie nie przemawiają, bo wyglądały jakby miały strzelić

konwalia
ja tylko tak zjeżdżam po schodch od kilku miesięcy i z kołami nic się nie dzieje ;D

zuzia

abkasia

teutonia, ma chyba wsztstko co powinien miec wozek...
niestety mi sie kompletnie nie podoba jego stylistyka... ;D

jestynka

Cytat: magoo w 28 Lis 2009, 00:09:22
nionczka, mobka polewam za milosc do kolorow  :beer:

ja też lubię mocne intensywne kolory. Nasza spacerówka jest mocno pomarańczowa, dla niektórych oczojebna.
Ja miałam przez kilka lat na oczojebno rózowy pomalowany pokój :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Cytat: abkasia w 28 Lis 2009, 12:48:55
ja tez lubie kolorowe nasycone kolory! :D
co do kolek, to popsikaj kolka WD, mi jak sie gorzej krecily, slizgaly po gladkich nawierzchniach to popsikalam Wd i znowu zaczely smigac nawet na super gladkiej nawierzchni! :D

Dzieki Kasia, ale co to jest Wd?

justynaaaa2

kasiad

Cytat: nionczka w 30 Lis 2009, 19:12:41
Dzieki Kasia, ale co to jest Wd?

nionczka
taki spray ułatwiający np. odkręcanie zaśniedziałych śrub  ;)
można nim popsikać zawiasy w drzwiach, wtedy nie skrzypią  ;)
główne zastosowanie:
smarowanie i rozluźnianie połączeń i zawiasów, usuwanie zabrudzeń, wykręcanie zablokowanych śrub i wkrętów oraz zapobieganie rdzy :)

nionczka

Ja spacerówke kupilam wlasnie w takim zakreslaczowym zielonym z turkusem, zeby za dyskretnie nie bylo ;-)

gioseppe

Cytat: maraxela w 28 Lis 2009, 13:10:46
ja przekladam razem z Wiktorem, juz teraz troche ciezko ale daje rade

nionczka, ja na kolka polecam sylikon w sprayu, tak mi doradzili w serwisie emmaljungi
wd40 za szybko wysycha
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

nionczka

Cytat: gioseppe w 30 Lis 2009, 20:09:44ja przekladam razem z Wiktorem, juz teraz troche ciezko ale daje rade

ja tak samo. raz i dwa i po klopocie. Chociaz teraz jest trudniej niz wczesniej bo irene wazy juz 9 kg plus waga siedziska, ale ja silna baba jestem.

gioseppe

to ja mam troszke ciezej no ale moj to chlopczyk w  koncu! nawet nie wiem ile teraz Wiktor wazy, ostatnio jakies 1,5 mca temu wazyl 1100
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP