wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

niewiemjaka

zwrotne przednie koła to podstawa ;)
ja mam xlandera no i Wiktor jezdzi przodem, fakt ze on placzek jest i nie lubi jezdzic w wozku, ale naprawde daje rade! ;) wiec nie jest to super konieczne miec przekladana raczke/siedzisko
w xlanderze jest tez taki przezroczysty kawalek zadaszenia ze ja widze co on tam sobie robi, czy na przyklad zabawke wyrzucil czy cos majstruje itp

edit: mam tez kola pompowane, ktore sa super do jezdzenia, ale ostatnio przykleja sie do nich mnostwo piachu, ktorym chodnik posypali i niestety wnosze ten piach do domu
sąsiadka np zostawia wozek pod drzwiami az kolka obeschna, otrzepuje i dopiero wjazd - mi sie nie chce  :blush: skutkiem czego zgrzyta pod nogami i musze go zamiatac  :headbang:

Kasia

no ja tez sobie nie wyobrażam i dlatego jak ktoś może kupic wózek ze zwrotnymi kółkami to polecam zwrócic na to uwagę :)

vobi

Cytat: Kasia w 27 Lis 2009, 10:51:03mo sie wydaje ze przekładane siedzisko wystarczy, w większości wózków jest tylko taka funkcja

kasia, to chyba jest alternatywnie, przynajmniej nie kojarze wozka w ktorym bylaby i przekladana raczka, i przekladane siedzisko (bo w zasadzie po co? :hmm:)

zosia2007

Cytat: vobi w 27 Lis 2009, 11:14:47
kasia, to chyba jest alternatywnie, przynajmniej nie kojarze wozka w ktorym bylaby i przekladana raczka, i przekladane siedzisko (bo w zasadzie po co? :hmm:)
teutonie tak maja ;D

vobi

Cytat: zosia2007 w 27 Lis 2009, 11:15:11
teutonie tak maja ;D

o, to nie widzialam - ale nie za bardzo rozumiem po co dwie funkcje, ktore w zasadzie daja ten sam efekt.

zuzia

ja mam obie opcje tzn. przekładaną rączkę i przekładane siedzisko/gondolę.
i do tego zwrotne kólka.
jak wieje czy słońce świeci to przekładam gondolę
jak jadę po bardzo nierównym terenie to przekładam rączkę bo wtedy te duże koła dają super amortyzację. małe można zablokować aczkolwiek K. nie blokuje bo mu się i tak lepiej prowadzi.

feeling.good

Cytat: Kasia w 27 Lis 2009, 10:51:03

z x-landerów bardzo podoba mi sie XA :)

Właśnie o XA myślimy ze względu na spacerówkę. XQ ma kubełkową i nie da się jej wtedy na płasko rozłożyć. Dziecko będę przekładać do spacerówki jesienią, będzie wtedy jeszcze malutkie i całkowite rozłożenie siedziska wydaje mi się naprawdę ważne.

Jedyny minus, który widzę to właśnie brak przekładanego siedziska. Może faktycznie w nowej kolekcji to zmienią. W porównaniu z 2008 rokiem, kolekcja z 2009 miała kilka dość znaczących ulepszeń (gdzieś to sobie zapisałam...tylko gdzie??? :) )

PS. Nie w temacie, ale jestem bardzo podekscytowana, więc muszę się Wam pochwalić naszym pierwszym zakupem dla dziecka. Wczoraj przyszła przesyłka z kołyską Coneco Simplicity. Jest śliczna:):):)

kasiad

Cytat: feeling.good w 27 Lis 2009, 11:47:25
Właśnie o XA myślimy ze względu na spacerówkę. XQ ma kubełkową i nie da się jej wtedy na płasko rozłożyć. Dziecko będę przekładać do spacerówki jesienią, będzie wtedy jeszcze malutkie i całkowite rozłożenie siedziska wydaje mi się naprawdę ważne.

tylko w XA spacerówka nie rozkłada się zupełnie na płasko ;D

Dodany tekst: 27 Lis 2009, 12:28:10

Cytat: Kasia w 27 Lis 2009, 10:51:03
wózki z tymi zwrotnymi przednimi kółkami o niebo lepiej sie prowadzi, jest naprawde wyczuwalna różnica

to ja jestem jakaś dziwna bo mnie się gorzej prowadzi  :blush:
jak tylko wchodzimy do sklepu to Mąż odblokowuje mi te kółka, a ja je zablokowuje :D
bo jak mam je zablokowane to tak fajnie mi się ten wózek prowadzi, jest taki stabilny  ;)
a jak odblokowane to mi wózek na regały wlatywuje :D

feeling.good

Cytat: kasiad w 27 Lis 2009, 12:21:31
tylko w XA spacerówka nie rozkłada się zupełnie na płasko ;D

w XA z kolekcji 2009 rozkłada się całkiem na płasko. Sprawdzaliśmy.

Angie

Mój się nie rozkłada zupełnie na płasko, zostaje niewielki kąt ;D
Ale to bez znaczenia, bo Leny i tak w takiej pozycji nie utrzymam ;D
A myślę, że do spania to nachylenie nie przeszkadza :)

kasiad ciekawe  :hmm: Może to kwestia wózka  :hmm:
Pamiętam jak woziłam moja siostre (ponad 10 lat temu)
to tez przeszkadzały mi skrętne koła, bo ciężko było nad tym panować.
A w moim wózku one jadą dokładnie tam gdzie chcę :)

Kasia

Cytat: Angelos w 27 Lis 2009, 12:44:49Ale to bez znaczenia, bo Leny i tak w takiej pozycji nie utrzymam Grin

Michal tez nie lubi na płasko, tzn lubi tylko jak spi w domu
w wózku musi wszystko widzieć i na płasko sie wkurza ;)

Dodany tekst: 27 Lis 2009, 12:52:21

Cytat: kasiad w 27 Lis 2009, 12:21:31to ja jestem jakaś dziwna bo mnie się gorzej prowadzi  blush
jak tylko wchodzimy do sklepu to Mąż odblokowuje mi te kółka, a ja je zablokowuje Cheesy
bo jak mam je zablokowane to tak fajnie mi się ten wózek prowadzi, jest taki stabilny  wink
a jak odblokowane to mi wózek na regały wlatywuje Cheesy

może za szybko zrezygnowałaś ;)
mi wózek na poczatku też uciekał przez te zwrotne kółka
ale bardzo szybko sie przyzwyczailam do nich (tydzień) teraz mam wózek pod całkowita kontrolą :)
i bardzo lchwalę sobie to że praktycznie w miejscu mogę skrecać czy zawracać :)

kasiad

Cytat: feeling.good w 27 Lis 2009, 12:39:18
w XA z kolekcji 2009 rozkłada się całkiem na płasko. Sprawdzaliśmy.

a jak tak to git :) w XA z 2008 roku się nie rozkłada ;D

Dodany tekst: pią 27 lis 2009 13:03:06 GMT-1

Cytat: Angelos w 27 Lis 2009, 12:44:49

A w moim wózku one jadą dokładnie tam gdzie chcę :)

no w moim też jadą tam gdzie ja chcę :D
tylko ja wolę im trudniej tym lepiej :D
znaczy lubię czuć opór  :rotfl:

rilla

ja wlasnie chcialabym przekladana raczke...
ale i montowane siedziesko, gondole i fotelik tyłek i przodem do kierunku jazdy
drugą opcję ma na pewno tako jumper x

elve

golinda w moim chicco to dopiero telepie
po 2 miesiacach jezdzenia tym wozkiem stwierdzam, ze bajery SA WAZNE

mobka

Cytat: kasiad w 26 Lis 2009, 12:29:52oczojebne róże, pomarańcze i groszki  bad
No nie mow? Ja groszek ubostwiam. Najladniejszy :D A za to jak widze wozki granatowe, szare, ciemnozielone lub ciemno czerwone to  :bad:

Obecnie to mi sie buzz w takim zoltym kolorze najbardziej podoba :D

Angie

mobka to na widok mojego byłby  :bad:  Muszę uważać, żeby Cie nie spotkać :D

elve

mój jest w biało-granatowa kratke ;D

vobi

Cytat: mobka w 27 Lis 2009, 18:16:40No nie mow? Ja groszek ubostwiam. Najladniejszy

tja... przez pierwsze... nie wiem... 2 godziny? Wez pod uwage ze na wozek bedziesz patrzec dosc czesto przez ok. 2 lata. W trosce o wlasne oczy moze jednak lepiej przemyslec jaskrawe kolory i wzorki ;D

mobka

Cytat: vobi w 27 Lis 2009, 19:19:22
tja... przez pierwsze... nie wiem... 2 godziny? Wez pod uwage ze na wozek bedziesz patrzec dosc czesto przez ok. 2 lata. W trosce o wlasne oczy moze jednak lepiej przemyslec jaskrawe kolory i wzorki ;D
E tam,ja lubie intensywne kolory - wsciekle zielona mam sciane w salonie i duzo dodatkow w intensywnych kolorach, bordo, fuksji, zoltym... A te wozki o stonowanych kolorach takie smutne mi sie wydaja :(

nionczka

Ja tez uwielbiam mocne nasycone kolory i napewno nie kupilabym niczego w dyskretnym kolorze. Ja nawet nie mam czarnych butów dla siebie :-)

Co do siedziska. Nasze jako kubelkowe (buzz) nie rozklada sie na plasko, ale ma trzy pozycje ustawienia, jedna jest lezaca i prawie nigdy z niej nie korzystamy bo dziecina nie chce ani spac ani lezec na spacerach. Nawet jak czasem przysnie i chce ja polozyc, budzi sie od razu i zaczyna marudzic. Zazwyczaj jezdzi w pozycji lezaka, czesto krzeselka, lezacej prawie nigdy.

Mobka, piwko za milosc do kolorów!

Mi tez czasem zle sie prowadzi wózek w sklepach, ale nie dlatego, ze kola sa skretne i mi uciekaja tylko ze wzgledu na material podlogi. Niektore sa jakies takie gumowate, ze gumowe oponki sie do nich jakby przyklejaja. Prowadzic na czyms takim jest trudniej, nie wspominajac juz o skrecaniu.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magoo

nionczka, mobka polewam za milosc do kolorow  :beer:

Kasia

Mi sie jeszcze nasz zielony kolor nie znudził :)
wolę żywe kolory

Angelos :) ten czerwony w mutsym jest super :) sama tez go rozważałam :) zreszta wiesz :)

Angie

Kasia  :beer:
W starszej kolekcji był kiedyś taki malinowy, jeszcze bardziej mi się podobał :)

Dodany tekst: 28 Lis 2009, 00:38:45

I na stronie sklepu wypatrzylam taki czerwony

http://dino.sklep.pl/nowy/advanced_search_result.html?keyword=promocja+mutsy

Ale nigdzie więcej takiego nie widzialam, na oficjalnej stronie mutsy tez nie ma,
a bardzo mi się podoba :)

feeling.good

Też uwielbiam żywe kolory, ale odblaskowe już raczej mniej. W x-landerze byłam zdecydowana na zieleń, dopóki jej nie zobaczyłam na żywo. Niestety kolor jest fatalny. Odcień zieleni przypomina kolor flamastra-zakreślacza. Myślę, że dziecku też byłoby ciężko wytrzymać w takim kolorze.

Bardzo ładną zieleń mają np. wózki Jedo. Żywą, intensywną, ale właśnie nie żarówiastą.

Pozostaje mi mieć nadzieję, że x-lander poprawi teraz kolory. W 2008 były naprawdę ładne, turkus zwłaszcza.
Też chciałabym wózek w ładnym kolorze. Jeśli jednak tegoroczna kolekcja będzie miała z różnych względów przewagę nad nowszą, to wtedy zdecyduję się na szarość.

aniak1211

A ja wlasnie chce kupic spacerowke,
musze sie jeszcze rozeznac po sklepach ale zawsze podobala mi sie ten
http://www.mothercare.com/Silver-Cross-Pop-stroller-Bubbles/dp/B001AXELGA/sr=1-4/qid=1259399686/ref=sr_1_4/276-2957045-8220251?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44333031&mcb=core#productInfo

Tylko ze on czarny,i tak sie zastanawiam czy latem nie bedzie w nim goraco???
Nie wiem czy sa one w innych kolorach,ale wiekszosc jest wlasnie czarna.

Dodany tekst: 28 Lis 2009, 10:57:08

Przegladam tez ebay i znalazlam maclaren
http://cgi.ebay.co.uk/Maclaren-Techno-XLR-Coffee-Pink-Pushchair-VGC_W0QQitemZ150392334234QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL?hash=item230414e79a
ale mam obawy kupic uzywany