wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Kasia

Cytat: nionczka w 09 Lis 2009, 22:03:25
Moja mama dostala rozne dzieciece katalogi i wypatrzylam tam takie wózki: http://www.babydesign.pl/espiro.php
Baaardzo mis ie spodobaly, ale nic o nich nie wiem. Sa polskie i tanie. Ale wzornictwo i kolorystyka fajne.

espiro do PL sprowadza tylko jeden facet na allegro
i one takie mieszane opinie mialy, jedni chwalili inni tak trochę narzekali :hmm:

chociaz sam wózek bardzo fajnie wyglada i jest w całkiem przyjemnej cenie :)

na forum wózkowym gazety sa opinie, jest wątek.

nionczka

Cytat: Kasia w 09 Lis 2009, 22:58:55
espiro do PL sprowadza tylko jeden facet na allegro
i one takie mieszane opinie mialy, jedni chwalili inni tak trochę narzekali :hmm:

chociaz sam wózek bardzo fajnie wyglada i jest w całkiem przyjemnej cenie :)

na forum wózkowym gazety sa opinie, jest wątek.

To one nie sa polskie??? rany, ja zrozumialam, ze ta cala firma gdzies pod Lodzia czy w Plocku produkuje. :-(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: nionczka w 09 Lis 2009, 23:13:37
To one nie sa polskie??? rany, ja zrozumialam, ze ta cala firma gdzies pod Lodzia czy w Plocku produkuje. :-(
strona tez na to wskazuje

Kasia

to chyba pomyliłam ups z jakim na L lol

edit: pisalam o Leviroo

rilla

zosia ta bexa bardzo mi się podoba! jedyne co mnei martwi to, że w wiekszości kolorów w spacerówce miejsce na nózki jest jasne... nie będzie od razu się brudzić? takie opinie wyczytałam przy tako jumperze

zosia2007

napisze dzis maila do tej mojej kolezanki jak jej sie ten wozek bexa sprawuje

wrobelek0403

a ja dzis widziałam w spożywczaku babeczke z takim wózkiem rodeo abc desing

http://dino.sklep.pl/nowy/rodeo-abc-design-spacerowkagondola-fotglobus-kurier-gratis-p-4689.html

gadała z kolezanką i akurat mowiła, ze super z wozka zadowolona :D
no i cena przystepna :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

wrobel mi sie bardzo podoba no i maly jest po zlozeniu

Dodany tekst: 13 Lis 2009, 17:11:28

ten woek bexa tz fajny niepodoba mi sie tylko ze dziecko nogi trzyma na materiale-czyli co ublocone buty maja byc na tym materiale od wozka?

konwalia

wróbel, fajny, ale mi się podoba jako spacerówka, gondola jakoś nisko

brawurka

sprzedajemy wózek.decyzja podjęta. dziewczyny poubierane w kurtki,kombinezony,wiec jest im ciasno a mi ciężko. mam spaceróke xlandera i tym będzie jeździłą iga,a dla Majki kupie
http://allegro.pl/item818751537_buggy_board_dostawka_do_wozka_lascal_hit_krakow.html
lub
http://allegro.pl/item823375937_dostawka_przyczepka_do_wozka_nowa.html

dobry pomysł?

mobka

Brawurka, ale ty x-landera nie masz podwojnego? A te dostawki fajne - u mnie na osiedlu dwie mamuski takimi smigaja  :thumbup:

Dodany tekst: 25 Lis 2009, 15:31:29

A, nie, tfu pomylilo mi sie - ty masz maclarena podwojnego. Tez chyba nim dlugo nie pojezdzilas nie?

Angie

brawurka chyba dobry :)  Majka to już duża Panna, więc pewnie ta dostawka jej
wystarczy :)  Chyba, że będzie zazdrosna  :hmm: :hmm:

brawurka

maja juz woli sama isc niz jechac w wózku,wiec chyba nie bedzie kłopotu. mobka miałam juz fxbebe smile (podróba mutsy)potem tego x landera, potem keesa,maclarena i teraz bedzie dostawka

justynaaaa2

brawurka moim zdaniem pomysł ok  :thumbup: u mnie na osiedlu też mamuśki jeżdżą z tymi nakładkami i chyba się to sprawdza  :hmm: Maja jest już duża i jak mówisz, że woli chodzić, to taka nakładka jej wystarczy w razie gdyby się zmęczyła czy na dłuższy spacer :)

Chermelle

brawurka widze sporo wozków z przyczepka wiec chyba sie sprawdza

gonisz maraxele w ilosci sprzedanych wozków?  :mocking:

Dodany tekst: śro 25 lis 2009 16:44:04 GMT-1

Cytat: brawurka w 25 Lis 2009, 16:05:50
miałam juz fxbebe smile (podróba mutsy)potem tego x landera, potem keesa,maclarena i teraz bedzie dostawka

:rotfl: :rotfl:

i w ilości zakupionych też gonisz  ;)

feeling.good

My myślimy i myślimy, ale najprawdopodobniej zdecydujemy się na x-landera. Mieszkamy na wsi, gdzie możliwości spacerów po chodnikach lub asfaltowych ścieżkach są praktycznie równe zeru;) Za to mam ogrom pól, wąwozów etc:):):)

Po przeczytaniu wielu opinii i rozmów ze sprzedawcami w sklepach, wybór x-landera wydaje się najrozsądniejszy.

Akurat na jesień będę przekładać dziecko do spacerówki, więc taka solidna się na pewno przyda. Parasolkę pewnie kupimy kiedyś niedrogą - tylko na wypady do Wrocławia do mojej mamy. Teściowie też mieszkają w hard core'owym terenie:)

Zastanawiam się tylko, czy zamawiać teraz, czy wstrzymać się do nowej kolekcji. Ciekawa jestem jaka będzie nowa kolorystyka. Chyba jednak zaczekamy. W razie gdyby w nowej kolekcji żaden kolor się nie spodobał albo cena byłaby sporo wyższa, pozostaje przecież zakup na allegro.

Dobrze rozumuję:)?

Kasia

kasiad

Cytat: feeling.good w 25 Lis 2009, 17:48:28

Zastanawiam się tylko, czy zamawiać teraz, czy wstrzymać się do nowej kolekcji. Ciekawa jestem jaka będzie nowa kolorystyka. Chyba jednak zaczekamy. W razie gdyby w nowej kolekcji żaden kolor się nie spodobał albo cena byłaby sporo wyższa, pozostaje przecież zakup na allegro.

Dobrze rozumuję:)?

dobrze :)

felling.good ja też bym się wstrzymała, ale nie z powodu kolorystyki, ale wyglądu kół :D

my x-landera kupiliśmy w tym roku w styczniu i wygląda super  ;)
ma czarne pompowane koła, metalowe szprychy, wygląda jak mini koło od roweru  :mocking:
to była kolekcja zeszłoroczna  ;)
kolory też były fajniejsze, ciemne czerwienie albo zielenie  ;)

a te z kolekcji tegorocznej są okropne ;D
oczojebne róże, pomarańcze i groszki  :bad:
koła z plastikowymi elementami, paskudztwo  :blush:

jeśli więc w nowej kolekcji te wózki będą ładniejsze to bym się wstrzymała, warto poczekać  :P
a jeśli nie to szukać na allegro starszych modeli  ;D

feeling.good

Kolory są fatalne, to prawda. Pod uwagę bierzemy tylko szary z tegorocznej kolekcji.

Szczerze mówiąc nie porównywałam wyglądu kół, a jak się okazuje warto:) Jedyne, na co zwróciłam uwagę w kołach tegorocznych, to gładka opona, bez bieżnika. Na moje tereny to ważne, bo nie będę przywoziła ze sobą aż tyle błota.

Orientujecie się może kiedy wchodzą nowe kolekcje? Dopiero po Nowym Roku?

rilla

feeling good.. ja sie tez zastanawiam nad xlanderem. Ale jakoś brak przekładanej rączki jak dla mniejest jego minusem. Cekam na nowa kolekcje czy to poprawia. Ale ponoc w 3 kołowcahc i tak się to nei sprawdza, ale ja chce 4 kółka...

vobi

rilla w 3-kolowcach chyba sie nie da przekladac raczki, ale czesto mozna odwracac wozek (spacerowke oczywiscie, nie gondole) tak zeby dziecko bylo twarza do prowadzacego albo ogladalo sobie swiat ;) Moim zdaniem wazna rzecz, u nas przynajmniej bylaby bryndza bez mozliwosci odwracania. Jak Hania miala ca 6 miesiecy, czyli zaraz po przesiadce  do spacerowki, wozilismy ja przodem do nas, i ona czula sie pewniej, i my. Potem chciala coraz wiecej widziec, wiec odwrocilismy wozek tak ze jechala tylem do nas, i w zasadzie tak jest do tej pory, chyba ze jest bardzo wietrzna pogoda, wtedy lepiej znow odwrocic tak zeby siedziala tylem do kierunku jazdy. Ale sie rozpisalam, mam nadzieje ze jasno sie wyrazilam ;D

Angie

vobi  :beer:  U nas jest tak samo :)  Korzystam z obu opcji :)
Jak wieje wiatr/ świeci jej słońce w twarz, to biorę ja przodem do siebie :)

Ja nie mam przekładanej rączki, tylko siedzisko :)

vobi

Angelos no to   nextbeer za przekladane siedzisko (siedzisko - wlasnie tego slowa mi brakowalo :rotfl:)

Kasia

mo sie wydaje ze przekładane siedzisko wystarczy, w większości wózków jest tylko taka funkcja :)

a do przekladanej raczki wszystkie koła muszą być identyczne i wydaje mi się że lepiej mieć np. przednie zwrotne kółka (czesto sa mniejsze) niż przekładana rączkę

wózki z tymi zwrotnymi przednimi kółkami o niebo lepiej sie prowadzi, jest naprawde wyczuwalna różnica

z x-landerów bardzo podoba mi sie XA :)

Angie

Kasia nie wyobrażam sobie wózka bez kół zwrotnych  ;D  Czasem widzę wózki z kołami
nie zwrotnymi i każdy nawet mały skręt to podnoszenie wózka  :crazy:
Mi wystarczy jak na wysokich krawężnikach mój podnoszę ;D  
Także dla mnie zwrotne koła to podstawa :)