wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

marax

Cytat: abkasia w 14 Wrz 2009, 22:42:47
na maclareie XLR pisze ze jest on od 0+
choc ja nie wyobrazam sobie wozenia noworodka w spacerowce....

w angli jest od 0+ w polsce normy dopuszczaja go od 6

nionczka

Ja tez znam osoby, ktore nie kupily wcale gondoli. Ktos kto mieszka w domu, ma letnie dziecko i z domu rusza sie niemal wylacznie samochodem nie potrzebuje w sumie gondoli.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

Cytat: abkasia w 14 Wrz 2009, 22:42:47

choc ja nie wyobrazam sobie wozenia noworodka w spacerowce....

Czesto widze noworodki w spacerowkach :stupid:

marax

nie moge znalsc tego 6 miesiecy gdzies to czytalam ale nie wiem gdzie moze chozilo o ten XT

abkasia

Cytat: maraxela w 14 Wrz 2009, 22:50:45
nie moge znalsc tego 6 miesiecy gdzies to czytalam ale nie wiem gdzie moze chozilo o ten XT
mi sie wydaje, ze XLR jest od 0

Kasia

Cytat: abkasia w 14 Wrz 2009, 22:52:04
mi sie wydaje, ze XLR jest od 0

no i własnie do tego XLR wpina się ten fotelik recaro :)
tak mi sie wydawało że jeden maclaren jest od 0 miesięcy

nionczka

Ja noworodków w spacerówkach raczej nie widuje, ale juz 3 miesieczne dzieci czesto. Mialam obiekcje przed przesadzeniem Irene do spacerówki (teoretycznie od 6 mcy) kiedy miala skonczone 5. Ale stwierdzilam, ze wole sprobowac ze spacerówka wczesniej niz zeby mi sie rzucala i wierzgala w gondoli. I kiedy zaczelam rozmawiac z innymi mamami i czytac na forum okazalo sie, ze my to nawet zapóznione jestesmy  bo wiekoszosc okolo 3-4 miesiaca sie przesiada do spacerówki.

marax

Ja czytalamze w angli on jest od 0+ a w Europie od 6 miesiecy zalecany

Dodany tekst: 14 Wrz 2009, 22:59:37

http://www.sklepbambino.pl/product-pol-2081-Techno-XLR-2009-kolor-Coffee-Brown-Powder-Pink.html

abkasia

Cytat: maraxela w 14 Wrz 2009, 22:55:25
Ja czytalamze w angli on jest od 0+ a w Europie od 6 miesiecy zalecany
na tym linku co wkleilam pisze ze od 0..
co nei zmienia faktu, ze ja bym nie wsadzila noworodka do spacerowki ;)
a wiesz, mialam juz isc reklamowac go z powodu tych kolek piszczacych :D no ale postanowilam przeczytac instrukcje zanim to zrobie :D no i pisze jak wol: w przypadku piszczenia kol, uzyc preparatu WD :D

brawurka

abkasia myśle,że Iga w swoim folelikupojeździ max do listopada, w kombinezonie jej nie upchne

abkasia

Cytat: brawurka w 15 Wrz 2009, 08:31:37
abkasia myśle,że Iga w swoim folelikupojeździ max do listopada, w kombinezonie jej nie upchne
w kombinezonie to ja wogle nie wyobrazam sobie zmiescic hugusia w fotelik..... w polarze juz sie ledwo miesci.... :zly:

jestynka

Filip już od dawna nie jeżdzi w foteliku maxi-cosi. Kupiliśmy mu fotelik renolux od urodzenia do 18 kg.
Musieliśmy maxi-cosi oddać jak Filip miał 4 miesiące i nie opłacało się kupować nowego maxi-cosi.

justynaaaa2

zuzia a ja mam takie pytanie z ciekawości  :P ile kosztuje stokke w stanach ?

zuzia

Cytat: justynaaaa2 w 18 Wrz 2009, 16:45:39
zuzia a ja mam takie pytanie z ciekawości  :P ile kosztuje stokke w stanach ?
nie widzialam go w sklepach a bylam w 2 duzych sieciowkach. na stronach internetowych te sklepy tez nie maja stokka w ofercie (bo tutaj czesto jest cos dostepne wylacznie on-line).

justynaaaa2

Cytat: zuzia w 18 Wrz 2009, 18:27:24
nie widzialam go w sklepach a bylam w 2 duzych sieciowkach. na stronach internetowych te sklepy tez nie maja stokka w ofercie (bo tutaj czesto jest cos dostepne wylacznie on-line).
dziwne  :hmm: czyli mój niecny plan za za kilka lat może się nie sprawdzić ;D

nionczka

Cytat: justynaaaa2 w 18 Wrz 2009, 18:31:33
dziwne  :hmm: czyli mój niecny plan za za kilka lat może się nie sprawdzić ;D

eeee, do tego czasu moze jeszcze Ci sie odwidzi. Dla mnie tez Stokke byl piewrsza wózkowa miloscia a jak przyszlo co do czego juz nawet nie pamietalam o jego istnieniu :-)
Moze do tego czasu pojawi sie cos co spodoba Ci sie jeszcze bardziej?

siog

Albha jezdzi juz w spacerowce chyba z miesiac, ona nienawidzi gondoli i bardzo lubi maxi cosi:)

A tak w ogole dzisiaj sie zastanawialam po jaka cholere kupowac tak drogie wozki jak quinny, bugaboo itd itp. Gondola wystarcza na krotko a potem i tak kazdy rozglada sie i kupuje parasolke mclarena  :hmm: :hmm: wiec po cholere takie drogie i ciezkie bazowe wozki??? ja na 100% tez kupie mclarena, juz doczekac sie nie moge.

abkasia

siog moje spostrzeżenia na temat wózków sa następujące:
- jestem bardzo zadowolona z quinny gondoli jak i spacerówki. uważam, ze dla noworodka zdecydowanie lepsze sa kola pompowane niz takie piankowe jakie sa w maclarenach, bo mimo, ze maja amortyzatory to o wiele bardziej podskakują na nierównościach niz takie duze pompowane kola. dla dziecka, ktore juz trzyma glowke, nie ma to znaczenia, ale dla noworodka, bym nie zalecala, bo balabym sie ze ta glowka za bardzo bedzie mu skakala
- mysle , ze jak bedzie snieg i chlapa to tez lepszy bedzie quinny.
- no i maclaren nie nadaje sie na mocno nierowne drogi... ja mam wrazenie, ze te koleczka moga sie rozpasc...
co nei zmienia faktu, ze maclaren to bardzo udany wozek i prowadzi sie bardzo wygodnie.

ishka82

Ja byłam ostatnio pomolestować obsługę w sklepie z wózkami ;) Jejku, jakie niekompetentne panie tam pracują...jedna przede mną zwiała ;D Ale już wiem, ze do 1200, no najwyżej 1500zł można kupić fajny wózek z fotelikiem samochodowym :aaaa: Moimi faworytami w tej chwili są Tako Jumper i Coneco V4 ;) Jeszcze Coneco Barracudę muszę dokładnie oblookać, bo podobała się mojemu mężowi strasznie ;) A czy do zakupów mi się nie poodmienia, to nie wiem. Ale wiem już, że wcale nie trzeba wydać majątku, żeby wózek był fajny, ładny i funkcjonalny :D

Kasia

Cytat: ishka82 w 18 Wrz 2009, 22:36:26Tako Jumper

a w Warszawie czasem nie bedziesz?
bo Tako sa na stadionie w okolicy 700zł

ishka82

Cytat: Kasia w 18 Wrz 2009, 21:42:24
a w Warszawie czasem nie bedziesz?
bo Tako sa na stadionie w okolicy 700zł

U mnie nie pamiętam dokładnie ile, chyba coś koło 800-900zł +fotelik. No i Tako są różne, mnie interesuje konkretnie Jumper. Chociaż jeszcze nie jestem na niego zdecydowana ;) No i nie wiem, czy wózek ze stadionu to dobry pomysł, bo gdzie się zgłosić w razie reklamacji :hmm: Ja pewnie w Wawie nie będę, ale mam kogo tam poprosić o zakup jakby co ;)

Kasia

Cytat: ishka82 w 18 Wrz 2009, 22:46:34No i nie wiem, czy wózek ze stadionu to dobry pomysł, bo gdzie się zgłosić w razie reklamacji hmm Ja pewnie w Wawie nie będę, ale mam kogo tam poprosić o zakup jakby co wink

no tutaj to nie wiem, jak z reklamacją :hmm:
w kazdym badx razie są, tylko nie wiem czy konkretnie te jumpery
jak taka niewielka róznica to raczej sie nie oplaca.