wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Kasia

elve ja bym z gondolą nie ryzykowała, to nie jest najlepszy sposób na przewozenie malucha.

a nie masz fotelika chicco? on jest przeciez dla noworodków

maxi cosi maja ta wkładkę, inne foteliki niekoniecznie, ale te inne moge byc jakos specjalnie wyprofilowane tak że bez wkładki jest OK :)

zuzia

my mamy fotelik graco - tez ma ta wkladke dla noworodkow!

za to tutaj, tzn. w us, jaka masakra z fotelikiem!
rodzice pozyczyli od znajomych. fotelik ok. tylko on jest mocowany z baza i wychodzi na to, ze dziecko ma w nim pozycje siedzaca! masakra. a ze mlody garnie sie do siadania i glowke podnosi to on byl zadowolony.
dzisiaj bedziemy ten fotelik rozgryzac, zeby go pasami przyczepiac a nie do bazy.

zuzia

jako ciekawostke przyrodnicza chcialam wam pokazac jak wyglada tradycyjny amerykanski wozek.
sprzedaje sie go w komplecie z fotelikiem i baza.
fotelik pelni jednoczesnie funkcje gondoli! :padam:
takie zestawy kosztuja w przeliczeniu od 350 - 800 zl

sa oczywiscie dostepne bugaboo, ale kosztuja ok. 1000 $ za gondole + fotelik lub spacerowke + fotelik. natomiast malo nie padlam jak zobaczylam, ze kobieta wozi siedzace samodzielnie dziecko w gondoli bugaboo (oczywiscie maluch siedzial i nie byl niczym przypiety). To jednak jest dziki kraj!

z gory przepraszam za jakosc zdjec.

marax

zuzia wlasnie kiedys cos takiegowidzialam z ta gondola i nie moglam sie nadziwic o co chodzi :)

nionczka

Jane tez ma ten system. U nas jest bardzo popularny.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

opcję wczepiania fotelika do spacerówki parasolki maja maclareny, wczepia się w nie foteliki recaro :)

wrobelek0403

Cytat: zuzia w 14 Wrz 2009, 06:34:51

sa oczywiscie dostepne bugaboo, ale kosztuja ok. 1000 $ za gondole + fotelik lub spacerowke + fotelik. natomiast malo nie padlam jak zobaczylam, ze kobieta wozi siedzace samodzielnie dziecko w gondoli bugaboo (oczywiscie maluch siedzial i nie byl niczym przypiety). To jednak jest dziki kraj!

zuzia, to i tak tanio, w Polsce taki zestaw kosztuje ok. 4.200 zł  :padam: :padam:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

kasiad

zuzia widziałam u nas na spacerach foteliki włożone do wózków  :padam:
dziecia nie było za tym cudem widać :D

Kasia

a ja juz chyba wiem czemu mamuski tak chetnie wpinaja maxi cosi do stelaży

i nie chodzi tutaj wcale o pojemność bagaznika! i niemozność zabrania gondoli

nie wiem jak te maxi cosi i inne foteliki sa wyprofilowane ale zauważyłam że mojemu Michałowi w maxi cosi jest wyjatkowo wygodnie, mimo iż goraco (ale on lubi sie przypocić)

rozmawiałam z kilkoma kolezankami i u nich jest podobnie, dzieciaki w maxi cosi wygodnie leż ą i bardzo szybko smacznie zasypiają

no i własnie dwie z kolezanek powiedziały że tylko tak wychodza z maluchami na spacer!!! bo innej opcji nie ma, w gondoli dzieciaki nie chcą spać, w spacerówce na leżąco tez nie a na siedząco jeszcze się nie da. No i w domu tez się niestety maxi cosi ratują.

fatalne rozwiazanie ale one mimo iż wiedzą że to niezdrowe itd. twierdzą ze inaczej się nie da, że tak to by musiały cały dzień nosić maluchy

i jeszcze coś ... ostatnio była u mnie dziewczyna z maluchem w chuście i powiedziała że ona wogóle nie posiada wózka, ta chusrta jej wystarcza :) (nie wiem czy juz o tym nie pisałam :hmm: )

Angie

Kasia moja Lena tez lubi w maxi cosi. Nie poci sie w nim mocniej niż
w gondoli, bo ona w ogole mało się poci. Ale na spacery czy dłuższe wyjścia biorę
zawsze gondolę. Natomiast do marketu czy galerii wpinam fotelik
i ona smacznie sobie spi. W domu fotelika już nie używamy, Lena najwięcej czasu
spędza na macie lub w łóżeczku, a więc chyba w najlepszej dla dziecka
pozycji :) Problem z jazda w gondoli mialam przez chwilę, ale teraz Lena znowu
raczej spi na powietrzu :)  No a jak nie śpi, to samej nie moge jej zostawiać
bo łapie sie boku wózka i siada  :padam: :padam:

zuzia tez widziałam takie wózki u nas :)

abkasia

my juz jezdzimy w spacerowce, no ale maly ma juz prawie 6 mies.
maclaren rozklada sie praktyczie a plasko wiec maly ma bardzo wygodnie.
co do spanie na spacerach, to jak jezdzilam jeszcze w gondoli to wychodzilam na spacer jak maly chcial spac, i wtedy bez problemu zasyppial w gondoli, jak sie obudzil, to nei chcil w niej lezec ani minuty. ratowalismy sie troche pozycja na brzuszku. maly wtedy widzia sporo i tak chcial jezdzic. :D

ja mam obawy ze nie dpjezdzimy dlugo w maxi cosi... :( malemu juz wystaja nogi a glowka jest na rowni z gornym brzegiem.... dlugi jest Hugo i obawiam sie ze do roku nie uda nam sie jezdzic w tym 1 foteliku..

kasiad

Cytat: abkasia w 14 Wrz 2009, 13:19:52

ja mam obawy ze nie dpjezdzimy dlugo w maxi cosi... :( malemu juz wystaja nogi a glowka jest na rowni z gornym brzegiem.... dlugi jest Hugo i obawiam sie ze do roku nie uda nam sie jezdzic w tym 1 foteliku..

abkaś Olkowi nogi już dawno wystaja z fotelika ;D
za to do górnej granicy ma jeszcze jakieś 3 cm  ;)
zastanawiam się ile jeszcze w maxi-cosi pojeździmy  :hmm:
obawiam się, że niedługo ;D
nigdy w życiu nie uda nam się do 1 roku jeździć  :crazy:

ja zastanawiam się już nad fotelikiem do 18 kg Romer, tylko ta cena  :crazy: 1000 zł :padam:

Angie

abkasia my możemy miec ten sam problem z fotelikiem, bo o ile Lena jest szczupła
i nie ma w nim ciasno to jest bardzo długa. Lekarka mnie się pytała, czy mąż jest wysoki
że ona jest aż tak bardzo długa. A my oboje raczej wzrostem nie grzeszymy, więc nie wiem po kim ;D

kasiad

Cytat: Angelos w 14 Wrz 2009, 13:32:47
abkasia my możemy miec ten sam problem z fotelikiem, bo o ile Lena jest szczupła
i nie ma w nim ciasno to jest bardzo długa. Lekarka mnie się pytała, czy mąż jest wysoki
że ona jest aż tak bardzo długa. A my oboje raczej wzrostem nie grzeszymy, więc nie wiem po kim ;D

Angelos już bym coś napisała :D

abkasia

Cytat: Angelos w 14 Wrz 2009, 13:32:47
my jestesmy sredniego wzrostu, ja 170, maz 180 :D
chociaz sa w rodzinach naszych osoby bardzo wysokie po 194 :D wiec jest szansa ze Hugus bedzie wyski

Angie

Cytat: kasiad w 14 Wrz 2009, 13:35:59
Angelos już bym coś napisała :D

ha ha, podobna do taty więc  jest jego  :P

aniak1211

zuzia
W UK to bardzo popularne zestawy,
jak widze tak zadaszone dziecko (jak na 3 zdjeciu)
w upalny dzien to mam ochote zamknac tam sama mamuske :stupid:

A maclarena kilka dni temu wlasnie widzialam w takim zestawie w sklepie :)

zuzia

ja wszystko rozumiem, tylko tutaj te foteliki sa w wiekszosci bardziej siedzace niz lezace.
nasz fotelik ma takie wyplycenie na niemowlaka i michal tam lezyw takiej pozycji lodeczkowej jak ja na nia mowie. a tutaj? tutaj to normalne siedzisko, a jak to cudo przypniesz do bazy - to nawet taki 3 miesieczny maluch jak Michal juz siedzi bo fotelik wymusza taka pozycje.

konwalia

ja widuję taki wózek z dwoma budami na osiedlu-paskudne toto

marax

w maclarenie moze i moza ale spelnia to funkcje fotelika samochodowego i chyba nikt tam nie wklada noworodka ? Poza m maclareny nadaja sie dla dzieci 6+

Kasia

Cytat: maraxela w 14 Wrz 2009, 19:28:08
w maclarenie moze i moza ale spelnia to funkcje fotelika samochodowego i chyba nikt tam nie wklada noworodka ? Poza m maclareny nadaja sie dla dzieci 6+

ten zestsaw co wkleiłam widziałam juz w sklepie czyli w foteliku był niemowlak ;)
a nie wiem czy którys maclaren nie rozkłada sie całkowicie na płasko i nie koze byc używany przez niemowlaki ???

Dodany tekst: 14 Wrz 2009, 19:33:47

Cytat: Angelos w 14 Wrz 2009, 13:41:48Kasia moja Lena tez lubi w maxi cosi. Nie poci sie w nim mocniej niż
w gondoli,
nasz się troche poci :( ale my maxi cosi używamy do samochodu wiec altermatywy nie ma :(
no i bardzi rzadko aod wielkiego dzwony jak juzn jestem w mocnej desperacji, bo musze cos zrobic to połoze małego do maxi cosi w domu, ale to max na pół godziny ;)

Dodany tekst: 14 Wrz 2009, 20:35:19

Cytat: abkasia w 14 Wrz 2009, 14:19:52to jak jezdzilam jeszcze w gondoli to wychodzilam na spacer jak maly chcial spac, i wtedy bez problemu zasyppial w gondoli, jak sie obudzil, to nei chcil w niej lezec ani minuty.
no ja wychodze na spacery jak mały nie spi więc od niedawna gondola jest juz taka sobie bo maly srednio ja lubi :(
po prostu loteria, albo usnie albo nie ...

marax

kasia chodzilo mi o to ze nie sluzy to jako gondola wiadomo ze mozna wozic noworodka .A maclareny w europie sa od 6+ mimo ze rozkladaja sie na prawie plasko-nie rokladaja sie do konta 180 stopni ja bym to ocenila na 160 stopni

Kasia

no to totalna głupota skoro do wózka dla NIEniemowlaka mozna wpiąć fotelik dla niemowlęcia :hmm:

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 14 Wrz 2009, 22:25:10
no to totalna głupota skoro do wózka dla NIEniemowlaka mozna wpiąć fotelik dla niemowlęcia :hmm:
ja to rozumiem tak, że jak zuzia napisała skoro w stanach są osoby które nie używają w ogóle gondoli to kupują takiego maclarena z opcją dopięcia fotelika i przez pierwsze 6 miesiecy wożą w foteliku zamiast gondoli a potem cyk do maclarena ;)

abkasia

na maclareie XLR pisze ze jest on od 0+
choc ja nie wyobrazam sobie wozenia noworodka w spacerowce....