wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

nionczka

Cytat: magdalinska w 11 Paź 2009, 12:28:14
ja zrobie tak, bo mam metlik w głowie, nic nie wiem ;) wybiore sobie 2, 3 wózki, zrobie zdjecia drogi i napiszecie mi co sadzicie, ktory najbardziej bedzie nadawał :D

I dodaj jeszcze czy beda dlugie spacery, czy bedziecie czesto jezdzic samochodem i czy ma duzy bagaznik, czy trzeba bedzie gdzie wózek wnosic (wiem, ze macie dom, ale moze jakies schodki do wejscia sa?). Wazne jest tez czy chcesz wrocic szybko do pracy a dzieckiem zajmie sie babcia/opiekunka u Was czy trzeba bedzie dziecko odwozic/zaprowadzac do zlobka. Bo babcia/opiekunka moze chodzic z duzym wozkiem na sapcery spokojnie a jak trzeba dziecko dowiezc, wozek zapakowac i zabrac (w niektorych zlobkach nie ma gdzie skladowc wózków) to lepszy maly, skladany. Wprzypadku zlobka wózek uzywa sie tylko w drodze. My nawet nie bo mamy naprzeciwko i znosimy mala na rekach.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

magdalinska zanim sobie wybierzesz te 2-3, to jeszcze sprawdz jak Wam sie mieszcza w samochodzie, jesli planujecie czesto wozic wozek autem to trzeba sprawdzic zanim sie na jaki nakrecisz.

nionczka

Cytat: vobi w 11 Paź 2009, 12:34:47
magdalinska zanim sobie wybierzesz te 2-3, to jeszcze sprawdz jak Wam sie mieszcza w samochodzie, jesli planujecie czesto wozic wozek autem to trzeba sprawdzic zanim sie na jaki nakrecisz.

I w drzwiach. Moj nie miesci sie u mojej siostry w drziwach wejsciowych i u tesciowej w kilku wewnetrznych!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

jusia my tez kupilismy drugi, ale w sumie od poczatku zakladalam ze tak zrobimy.

kasiad

Cytat: vobi w 11 Paź 2009, 12:40:50
jusia my tez kupilismy drugi, ale w sumie od poczatku zakladalam ze tak zrobimy.

my tak samo

magdalinska

vobi racja, dzisiaj zmierze moj bagaznik, bo do M. na bank sie zmiesci, on w swoim cuda woził na budowe ;)
Nionczka - tez racja, wszystko opisze :)
na razie polewam za checi, a pozniej to juz za konkretne rady :)

vobi

magdalinska ale najlepiej przymierzyc wozek do bagaznika, bagaznik to najczesciej nie jest idealna bryla z rownymi bokami, wozek po zlozeniu tez jest dosc "nieforemny",  nam bez problemu pozwolili sprawdzic czy wozek wejdzie do bagaznika, choc nie wiem czy w kazdym sklepie jest to mozliwe :hmm:

Dodany tekst: nie 11 paź 2009 11:54:43 GMT-1

magdalinska  :beer: za przyjemne i skuteczne wybieranie

zuzia

Cytat: kasiad w 11 Paź 2009, 12:07:03moja koleżanka opowiadała o swojej koleżance, która urodziła dziecko we WRZEŚNIU
a na pierwszy spacer wyszła w KWIETNIU
maj gat! ja urodzona we wrzesniu to w grudniu na sylwestrze juz bylam na 2 koncu wawy (a dodam, ze jak sie urodzilam to moi rodzice nie mieli samochodu) i w ogole mam mase zdjec ze spacerow.
Ja Michala moze nie codziennie zabieram teraz bo np. dzisiaj leje to go nie wezme ale tak to chociaz na chwile ale wychodzimy.

Dodany tekst: 11 Paź 2009, 13:19:58

magdalinska
nie daj sobie wcisnac starego wozka. Wozki co i rusz sie zmieniaja, sa coraz lzejsze, bezpieczenijsze, lepiej amortyzowane.
My dostalismy wozek po maluchu ktory ma 2 lata, stoi na mazurach bo ma male kolka i u nas dla niemowlaka by sie nie nadawal (zwlaszcza, ze oni nie uzywali gondoli). Ale to dostany wozek i spacerowka bedzie ok jak Michal bedzie troche wiekszy kiedy to te "trzesienia" nie beda takie straszne.

elve

Cytat: jusia w 11 Paź 2009, 13:20:37znajomi kupili sobie CHICCO taki 3x 1 (fotelik, gondola i spacerowka), wszystko na podstawie parasolki, uznalam, ze to bardzo glupi pomysl, a teraz co? oni nadal jezdza parasolka, a ja musialm kupic druga, wrrr...
pocieszające
może mój wózek dłużej mi posłuży

rilla

Cytat: ishka82 w 18 Wrz 2009, 21:36:26
Ja byłam ostatnio pomolestować obsługę w sklepie z wózkami ;) Jejku, jakie niekompetentne panie tam pracują...jedna przede mną zwiała ;D Ale już wiem, ze do 1200, no najwyżej 1500zł można kupić fajny wózek z fotelikiem samochodowym :aaaa: Moimi faworytami w tej chwili są Tako Jumper i Coneco V4 ;) Jeszcze Coneco Barracudę muszę dokładnie oblookać, bo podobała się mojemu mężowi strasznie ;) A czy do zakupów mi się nie poodmienia, to nie wiem. Ale wiem już, że wcale nie trzeba wydać majątku, żeby wózek był fajny, ładny i funkcjonalny :D
masz takie typy jak my:D

ogladalam fajne chocci za ponad 2 tys i super, ale nei maja przekladanej raczki w spacerowce nawet

magdalinska

zuzia ja bym za niego 100zł nie dała. Jakbym nie miała rzeczywiscie innego wyjscia i ani grosza, a nasza sytuacja finansowa byłaby naprawde tragiczna, to bym sie zastanawiała. Poki co mamy sporo długów, ale mam nadz ze do konca roku cos sie wyklaruje, zreszta moj M. ma w najblizszym czasie dostac troche kasy (ale nie wiadomo keidy  :zly: ) wiec na wózek spokojnie wystarczy. zreszta jak mam kupic od nich staroc za 200zł to moge wziac taka sama od mojego brata za darmo  :stupid:  ma mi pokazac jak wyglada, ale moja bratowa mowila ze jest nieciekawy (ma juz własnie jakies 4 lata spokojnie ) ze tez na to wczoraj nie wpadłam ;)

magdalinska

własnie był moj brat, ma mi przywiezc swoej stare chicco do poogladania, jak chce, to moge go brac, dokupic tylko nosidełko. na razie pewnie wezme, a pozniej ozbacze jak z kasa bedzie, jak mnie bedzie stac to kupie sobie jakis nowy komplet, jaki wybierzemy :)

OlaFasola

Mi siostra mojego M też próbowała wcisnąć jakiś pięcioletni i pięciotonowy staroć i jeszcze parę innych gratów które już dobre parę lat zalegają u nich w piwnicy. Grzecznie powiedziałam, że nie chcę, bo jest za ciężki i za wielki do naszego mieszkania.

A dzisiaj byliśmy sobie pooglądać wózki na żywo i wstępnie zdecydowaliśmy się na szarego x-landera. Ciekawe ile razy mi się jeszcze zmieni :)

justynaaaa2

mnie dzisiaj u rodziców naszło na oglądanie zdjęć z mojego dzieciństwa ;) zwróciłam uwagę jakie były wózki 25 lat temu, komedia  :rotfl: teraz nawet menele mają lepsze do przewożenie swojego dobytku niż my wtedy miałyśmy :D a to był wtedy szał i kupę kasy moi rodzice dali za ten wózek  :padam:

Kasia

ja jestem mega zadowolona ze stokka :) nawet z tramwaju juz potrafię sama wysiąść ku wielkiemu zdziwieniu pozostalych pasażerów :) oczywiscie chodzi mi o takie stare tramwaje ogóry z kilkoma schodkami a nie o te niskopodłogowe, bo wsiadanie czy wysiadanie z tego to zaden wyczyn  :)
po schodach bez problemu zjeżdżam i wjeżdżam nawet nie korzystajc z tej składanej funkcji :)

ale mimo iż jestem mega zadowolona to nie wiem czy za rok nie kupie zwykłej parasolki :D

elve

magdalinska te stare chicco nie są w sumie takie złe, nie są niestety takie piękne jak te nowe wózki, ale są np. bardzo lekkie i zwrotne

zuzia

ja z mojej teutonii tez jestem bardzo zadowolona. i moze tylko nowe mutsy traveller do mnie przemawia, ale ono dopiero wchodzi z tego co wiem.

magdalinska

elvelve to dobrze :) zobaczymy jak z kasa bedzie, jak juz nas całkiem nie bedzie stac, to zostanie ten chicco, zobaczymy

Kasia

zosia2007

Cytat: Kasia w 12 Paź 2009, 15:40:54
masz jakieś fotki?
no wlasnie tez mnie zaciekawilo, bo mutsy jest jednym z mioch faworytow ale ten traveller to tylko fotelik znalazlam, to o to chodzi?

Kasia

Cytat: zosia2007 w 12 Paź 2009, 16:42:20ten traveller to tylko fotelik znalazlam

no własnie ja tez tylko fotelik znalazlam

a wogóle jak ktos szuka tańszego (od tych drogasnych) wózka to moze Mutsy transporter

Angie

OlaFasola

Cytat: Kasia w 12 Paź 2009, 16:45:40a wogóle jak ktos szuka tańszego (od tych drogasnych) wózka to moze Mutsy transporter

No właśnie on też jest bardzo fajny i moim zdaniem ładniejszy od x-landera, tylko że ma piankowe koła, a nie pompowane.
Kurcze wiedziałam, że mi się jeszcze 100 razy zmieni faworyt.

zuzia

Cytat: OlaFasola w 12 Paź 2009, 21:10:25
No właśnie on też jest bardzo fajny i moim zdaniem ładniejszy od x-landera, tylko że ma piankowe koła, a nie pompowane.

ja tam polecam piankowe kola zamiast pompowanych - mniejsze ryzyko, ze bedziesz potrzebowala wulkanizacji :)