wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

marax

ja mysle ze starcza do ok roku taki fotelik do 13 kg

Dodany tekst: wto 01 wrz 2009 08:04:52 GMT-1

ale moja mala juz go dosyc szczelnie wypelnia wiec pewnie za max 2 miesiace sie przesiadziemy na wiekszy.A potrzebny ci ten iso fix ? ja dosyc czesto jezdze sama z dzieckiem i spokojnie daje sobie rade bez tego iso fixa.To wcale nie jest jakies trudne czy denerwujące.tz chyba to sie baza nazywa czy jak ?

ulala28

nie w iem, ten z bazą jakoś tak stabilniej/bezpieczniej wygląda niż samo przypięcie pasami. Ale nie będziemy go zmieniać, poczekam aż mała wyrośnie i wtedy już kupimy ten z bazą, tym batrdziej że chyba wtedy fotelik jest już raczej na stałe w samochodzie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.

zuzia

Cytat: ulala28 w 01 Wrz 2009, 08:10:30
jedyny mankament to fotelik, maxi cosy city, bez tej całej bazy więc trzeba go przypinać pasami. Ale stwierdziłam, że do tych 13 kg jakoś przeżyjemy a potem kupimy już z bazą.
a ja nie kupowałabym tego małego z bazą.
sprawdzaliśmy i jedno i drugie rozwiązanie i ten z bazą jest wprawdzie stabilniej zamocowany ale duuuuzo bardziej w nim trzęsie co ma szczególne znaczenie na tych równych polskich drogach :)

marax

no wlasnie pozniej ten fotelik juz jest na stale w samochodzie i chyba nie ma bez bazy ? tz ja mam juz ki z baza ten od 9 kg

ulala28

Ten, który mamy ma jesz cze jeden plus - już go mamy:) używane cabrio kosztują min 600zł a to jest kasa, którą mogę spożytkować na tysiąc innych sposobów. Jedyne co by mnie przekonało do kupna tego cabrio to to, że byłby bezpieczniejszy

Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.

zuzia

Cytat: maraxela w 01 Wrz 2009, 09:12:21
no wlasnie pozniej ten fotelik juz jest na stale w samochodzie i chyba nie ma bez bazy ? tz ja mam juz ki z baza ten od 9 kg
później dziecko jest też większe/starsze ale nie chciałam żeby mi tak trzęsło niemowlakiem

elve

:)

Kasia

maraxela jak ty sie na tego speedi szykujesz to ty może go dxwignij próbnie, bo jest wielce prawdopodobne że i speede bedzie dla Ciebie za ciężki

marax

kasia przemyslalam sprawe i doszlam do wniosku ze to bez sensu juz kupowac speedi jak dziecko ma ponad 7 miesiecy i mam maclarena.Roan jest prawie nowy a sprzedac go moge za ok 500 zl wiec sie nie oplaca.ROan jest dobry na zime,do jazdyu bo moich bezdrozach rozumianej jako piesze spacery.DO calej reszty bedzie mi sluzyl maclaren.Kupowanie uzywanego speedi (bo na noa spacerowke to kasy nie mam) i pozbywanie sie za bezcen prawie nowego wozka jest chyba bez sensu ?

zuzia

elvelve
my tez podobny dostalismy. tzn.  z takimi samnymi kółkami.
nie używam go bo na nasze wertepy to nie bardzo, ale mam go na mazurach jako spacerówkę.
no i korzystamy z fotelika mimo, iż nie jest wpinany do naszego stelaża.

elve

zuzia no wlaśnie boję się moich wertepów.... i ten fotelik taki mi się mało bezpieczny wydaje (a fotelik macie z takim cienkimi pasami, i bez bazy?)
choć z drugiej strony jedno dziecko z wózka korzystało i było ok

marax

elve mialam bardzo podobny fotelik juz go oddalam dalej niech sluzy komus innemu.Nic dzieku nie bedzie wolniej pojedziesz i bedzie ok

zuzia

Cytat: elvelve w 01 Wrz 2009, 09:38:00
zuzia no wlaśnie boję się moich wertepów.... i ten fotelik taki mi się mało bezpieczny wydaje (a fotelik macie z takim cienkimi pasami, i bez bazy?)
choć z drugiej strony jedno dziecko z wózka korzystało i było ok
my fotelik mamy bez bazy.
korzystamy z tego, który dostaliśmy a z tego co czytałam to Graco nie ma złych opinii (bo my mamy Graco).

abkasia

my mamy fotelik bez bazy i sparwdza sie swietnie. po wpieciu w pasy trzyma sie bardzo dobrze, nic nie lata!

a u nas decyzja zapadla, kupujemy maclarena XLR :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

Angie

abkasia gratulacje !!!

My mamy maxi cosi cabrio bez bazy i jestesmy zadowoleni. Fotelik chwilę się montuje i jest bardzo stabilny :)

marax

Cytat: abkasia w 01 Wrz 2009, 15:56:41
my mamy fotelik bez bazy i sparwdza sie swietnie. po wpieciu w pasy trzyma sie bardzo dobrze, nic nie lata!

a u nas decyzja zapadla, kupujemy maclarena XLR :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:
chcesz najpierw sprobowac czy kupujecie w ciemno ?

abkasia

Cytat: maraxela w 01 Wrz 2009, 18:27:56
chcesz najpierw sprobowac czy kupujecie w ciemno ?
wiesz co chyba kupujemy w ciemno, skoro juz nawet ty zachwalasz!!!
ale powaznie, warto kupic? jeszcze je zastanawiam nad tym XT

marax

Cytat: abkasia w 01 Wrz 2009, 18:44:23
wiesz co chyba kupujemy w ciemno, skoro juz nawet ty zachwalasz!!!
ale powaznie, warto kupic? jeszcze je zastanawiam nad tym XT
XT jest taki sam tyle ze nie ma tego spiworka.Ta oslonka za duzo nie daje i ja bede mala wozic w spiworku-ta oslonka to nie jest spiworek to jest takie cos jak przykrycie gondoli (tylko material).

abkasia

Cytat: maraxela w 01 Wrz 2009, 18:50:26
XT jest taki sam tyle ze nie ma tego spiworka.Ta oslonka za duzo nie daje i ja bede mala wozic w spiworku-ta oslonka to nie jest spiworek to jest takie cos jak przykrycie gondoli (tylko material).
jeszcze w sklepie zobacze!, tylko kolory XT mi sie nie podobaja...
ja mam spiwor fajny z quinny, wiec moze zdecyduje sie na ten xt....
a tylko chyba XT jest do 15 kg, a lr do 25....i to jest dla mnie znaczaca roznica...

marax

tak chyba tak jest doza roznica w tych kg.Pytanie tylko czy bedziemy mialy dzieci ktore maja 6 lat beda jezdzily wozeczkem.Ja nie zamierzam dopuscic do takiego rozpasania :crazy: :crazy: :crazy:

konwalia

ale moja 1,5roczna chrzesnica wazy 12kg, więc te 15 osiągnie pewnie niedługo, a na dłuższym spacerze warto by maluch zasnął w wózku, a nie na rekach ;)

marax

mojego meza siostrzeniec wazy 20 kg a ma 6 lat.Roznie dzieci przybieraja.No w sumie moze i racja zawsze warto miec wozek ktory udzignie wiecej w razie czego .

nionczka

Cytat: konwalia w 01 Wrz 2009, 20:05:47ale moja 1,5roczna chrzesnica wazy 12kg, więc te 15 osiągnie pewnie niedługo, a na dłuższym spacerze warto by maluch zasnął w wózku, a nie na rekach

Niekoniecznie. na poczatku dzieci przybieraja bardzo szybko na wadze a pozniej to sie spowalnia. Bratanek mojego meza ma 6 lat i jego mama mówi, ze 18 kg wazyl baaardzo dlugo. Az sie martwila, ze mu sie waga zatrzymala.

konwalia

wiem, ze tak jest z tym przybieraniem, ale wydaje mi się, że nawet przy 12 kg bezpieczniej czulabym się z wózkiem do 25kg niż 15, zwłaszcza, że w mclarena da sie coś wpakowac w koszyk