wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

magdalinska

nie wiedziałam o takim cudzie, ale musze to opanowac ;D
fajny zestaw, ja na razie kasy nie mam na wózek, ale za 2-3 mce musze tez zaczac polowac :)

marax

widzialm wczoraj bizza i spiace w nim dziecko.To ze ma nogi w gorze to nawet normaline wygladalo.DLa mnie odpada budka w spacerowce.Nie wiem czy to moze sie jeszcze jakos rozklada ? ta budka byla tak mala ze w ogole nie chronila dziecka spiacego w wozku.Ja cenie sobie maclarena szczegolnie za budke ktora opuszcza sie prawie do kolan dziecka.Jak wieje/pada to ciach i cale dziecko mam osloniete .Raz spadl deszcz a ja nie mialam foli ,zaslonilam budke i Laura miala tylko skarpetki mokre !

Kasia

maraxela wiem ze to nie sposób ale ja np. jak potrzebuję budkę bardziej od strony twarzy dziecka to odsuwam suwak przy gondoli i przekladam budke na druga stronę (podejrzałam u innych mamusiek) :)

większość budek ma normalne budki, to maclaren ma taka wydłuzoną, a maclaren dla noworodka nie kazdeego przekonuje, chociaż wiem że są maclareny dla noworodków

marax

hmmm chyba maclarenow takich typowych dla noworodkow nie ma mozna wpiac gondole w stelaz chyba-widzialam takie gondole do dokupienia.Ja w swoim roanie robilam tak jak ty mowilas zeby zaslonic od slonca gorzej juz jest z wiatrem i deszczem.Roan mial przekladane siedziko co praktycznie jest strasznie "niepraktyczne".co zrobic jak nagle zaczyna swiecic slonce w innym kierunku,wiatr zaczyna wiec na dziecko? przeciez nie poloze na ziemi noworodka i nie zaczne przestawiac siedziska .............CO innego przekladana raczka

gioseppe

Cytat: maraxela w 31 Sie 2009, 18:19:41Roan mial przekladane siedziko co praktycznie jest strasznie "niepraktyczne".co zrobic jak nagle zaczyna swiecic slonce w innym kierunku,wiatr zaczyna wiec na dziecko? przeciez nie poloze na ziemi noworodka i nie zaczne przestawiac siedziska .............CO innego przekladana raczka
na pewno przekladana raczka jest praktyczniejsza ale przekladane siedzisko to tez bardzo fajna sprawa
ja na spacerze przekladam siedzisko kilka razy
miesnie mam wyrobione jak nic ;)

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

marax

gios ale twoje dziecko juz chyba troche chociaz stoi.Jak mam przelozyc siedzisko trzymajac Lare na rece ? siedzisko w moim Roanie troche wazy i jak mozecie sie domyslic tez nie wklada sie na "klik " :):) NIe mam co tym momecie zrobic z dzieckiem ,mam ją posadzic na chodniku? nie wiem polozyc na trawie? to ma sens jak juz dziecko jest starsze i zejdzie z wozka

elve

wyprałam wszystkie zdejomowalne elementy wózka
sam stelaż dalej jeździ w samochodzie
mąż nie miał okazji jeszcze go wnieść

elve

no to co mam wygląda ok
granatowy, z elementami granatowo-żółtej kratki
ale ciekawa jestem stelaża, bo go nie widziałam, leży sobie zawinięty w folię w aucie

Kasia

maraxela chyba sa maclareny dla noworodków (nie chodzi o gondolę) bo nawet ten fotelik samochodowy co rubin kupiła wpina sie do maclarena :)

zuzia

moja teutonia ma jedno i drugie i powiem, że jestem zadowolona i obie te funkcje są przydatne.

nionczka

Ja przekladam siedzisko z dzieckiem w srodku. A budka zaslania jej glowke wiec od slonca chroni.
Maraxela, budki maclarenów sa raczej atypowe. Reszta w wiekszosci ma mniejsze budki. Szczególnie jesli chodzi o wozki, ktore nie sa parasolkami.  Ale na deszcz/zimno i tak bedziesz potrzebowala dodatkowej ochrony.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

ulala28 bedzie ci sie dobrze nim jezdzilo!! mamy taki sam. tylko w innym kolorze!

elve

u mnie nie ma takich bajerów, myślicie ze będzie mi to przeszkadzało? :P

Kasia

ja wam powiem ze najlepszym sposobem na ochronienie dziecka przed słońcem jest rozwieszona na budce pielucha lol

a jakie kombinacje zawieszenia jej juz widziałam to hoho

ja pozbyłam sie parasolki, sama budka + ewentualnie ta pielucha wystarcza :)

elve

jezu pieluch nie kupiłam !!! a już myślałam, ze mam wszystko :P

Kasia

Cytat: elvelve w 31 Sie 2009, 21:28:12
jezu pieluch nie kupiłam !!! a już myślałam, ze mam wszystko :P

zaryzykuje i Ci napisze ze pieluchy najwazniejsze ;) bez nich ciężko zyć

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

aniak1211

Cytat: Kasia w 31 Sie 2009, 21:25:58
ja wam powiem ze najlepszym sposobem na ochronienie dziecka przed słońcem jest rozwieszona na budce pielucha lol

a jakie kombinacje zawieszenia jej juz widziałam to hoho

ja pozbyłam sie parasolki, sama budka + ewentualnie ta pielucha wystarcza :)

Tak samo robilam,pielucha czasem kocyk zawieszony na budce :)
Tylko tu ciagle wieje wiec jeden rog pieluchy na raczce wozka trzymany reka a drogi pozawijany gdzie sie dalo a i tak ciagle mi spadala :D

Co do przekladania siedliska,
nie lubie tego,lepsza przekladana raczka,
moj maz przeklada z mala w srodku a ja musze ja wyjac,
teraz nie ma problemu bo sama stoi a nawet mi ucieka :D

Kasia

Cytat: aniak1211 w 31 Sie 2009, 23:29:57Tylko tu ciagle wieje wiec jeden rog pieluchy na raczce wozka trzymany reka a drogi pozawijany gdzie sie dalo a i tak ciagle mi spadala

no ja widzialam i na to patent ;)
babka miała pieluche poprzypinana klipsami/spinaczami do prania

aniak1211

Cytat: Kasia w 31 Sie 2009, 22:35:03
no ja widzialam i na to patent ;)
babka miała pieluche poprzypinana klipsami/spinaczami do prania

hehehe
na to ja nie wpadlam ;)
Ale po czasie jak juz nie chcialo mi sie trzymac pieuchy na budce wpadlam na pomysl ze zabawke moge w tym miejscy zaczepic,na chwilke pomagalo :D

gioseppe

Cytat: maraxela w 31 Sie 2009, 19:21:19
gios ale twoje dziecko juz chyba troche chociaz stoi.Jak mam przelozyc siedzisko trzymajac Lare na rece ? siedzisko w moim Roanie troche wazy i jak mozecie sie domyslic tez nie wklada sie na "klik " :):) NIe mam co tym momecie zrobic z dzieckiem ,mam ją posadzic na chodniku? nie wiem polozyc na trawie? to ma sens jak juz dziecko jest starsze i zejdzie z wozka
hmmm od samego poczatku do dzisiaj przekladam siedzisko z zawartoscia ;)
bez znaczenia wiec czy stoi czy lezy
no tyle ze ciezko to zrobic :) pewnie zalezy tez od umocowania siedziska, czy da sie to zrobic nie uzywajac nogi mlotka cyz innych wspomagaczy ;) u mnie jest na klik wiec sie da
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

marax

mi ciezko umocowac to siedzisko nawet jak dziecka nie ma w srodku wiec nawet nie bralam pod uwage tego zeby przekladac to z dzieckiem.A co do budki bizza to byla ona (ta co widzialam ) duzo mniejsza od normalnych budek w innych wozkach

Dodany tekst: wto 01 wrz 2009 06:43:54 GMT-1

a ja korzystam z tego snajpera aukcyjnego www.snip.pl

ulala28

wózek już w domu, stan idealny, używali go tylko 7 m-cy, potem dostalli parasolkę, a że mieszkają w bloku na ten już nie było miejsca:) M utargował jeszcze 30 zł bo klips do parasolki był zepsuty (naprawił go w domu w ciągu 10 min:) jedyny mankament to fotelik, maxi cosy city, bez tej całej bazy więc trzeba go przypinać pasami. Ale stwierdziłam, że do tych 13 kg jakoś przeżyjemy a potem kupimy już z bazą. A tak a propos to na ile starcza ten do 13 kg? :)

Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.

nionczka

Ja wprawdzie pieluszki nie zawieszalam, ale apaszki tak. zawsze mam przy sobie paszmine wiec problemu nie ma. szczególnie przy maxi cosi. przewieszalam przez czarny palak, spuszczalam po obu stronach jak zaslonke i przywiazywalam do tej czesci, ktora sie prowadzi wozek (rany, jak to sie nazywa???)

Ulala28, co do tych 13 kg to zalezy. Sa dziewczyny, ktore maja mlodsze dzieci niz ja a od dawna sie skarza, ze dziecie sie nie miesci. Nasza ma 8 i pol miesiaca, wazy niespelna 8 kg i jeszcze dlugo pojezdzi. Teoretycznie to chyba ponad rok powinno starczyc, ale roznie to bywa. Zalezy czy dziecko duze, czy chlopiec czy dziewczynka, etc.