Ze_nitce brakuje tylko sensownej fryzury ;)

Zaczęty przez ze_nitka, 01 Gru 2007, 15:08:52

Kasia

no bo już sie zastanawiałam czy nie napisać że aksamit to kicz i wiocha :)

rilla

hehe nio to by słoma z butów wyszła:D na szczęście się opamiętałam:D

ze_nitka

Wywlekam wątek na górę, bo chyba czas najwyższy zdecydować jaki bukiet i jaka biżuteria.
Mam jakieś tam swoje typy, ale nie mam do nich przekonania.
Bardzo podoba mi się bukiet z zielonych storczyków:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

albo bordowy z róż:

A może lepiej darować sobie tak ciemne bukiety i postawić na taki:

W wątku o kwiatach mam6lat pisała że do ciemnych kwiatów mocniejszy makijaż, stawiałam na jasny na ślubie ;)

I jaka fryzura? Myślę że najlepsze byłoby jakieś upięcie (nie skróci sylwetki) i do tego chciałabym kwiat we włosy z bukietu. Tylko, że jakiego typu upięcie?

mary

ze_nitka, przydałaby się fotka Twoich włosów. Łatwiej będzie coś wymyślać, jak będzie widać jaką długością dysponujesz.

ze_nitka

mayagaramond

Cytat: "ze_nitka"http://zenitka.fotosik.pl/ - tutaj są zdjęcia z początku grudnia.

Pieknie wygladasz!

Chcesz miec wszystkie wlosy do gory czy tylko czesc?

Tu jest bardzo duzo fryzur, moze cos Ci sie spodoba:

http://galleries.weddingchannel.com/odb/themes/weddingchannel/Results.aspx?type=19&WC%20Galleries=Hairstyles&pageindex=0
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Kasia

ze_nitka, ale jesteś szczupła, zazdroszczę :)

na mnie ta Lorna była idealna :)

mary

Kasia, zawsze to jakiś plus. Przynajmniej mogłaś się zobaczyć, jak byś wyglądała w każdym modelu i nic nie wisiało ;)

Kasia

obelix wisiał :( i w lilea ta jaguarowata też wisiała :(

ale Lorna była bosko idealna :)

ze_nitka

mayagaramond, dzięki za tego linka, faktycznie dużo tam fryzur :)

Włosy raczej wszystkie do góry, cokolwiek wiszące mnie skróci, a i tak mam mało wzrostu.

[ Dodano: 31-01-2008, 14:15 ]
Pod welon wpiety na koka nalezy pewnie miec tego koka ulizanego, prawda? Bo takie postrzepiony zostanie przycisniety...

[ Dodano: 31-01-2008, 14:29 ]
Tego tzpu frzyurz mi sie podbajaŁ Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ale pod welonem chzba oklapna

[ Dodano: 31-01-2008, 14:31 ]
Albo taka jesycyeŁGuests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

[ Dodano: 31-01-2008, 14:31 ]
ta srodkowa

mary

tylko gdzie upiąć welon w takiej fryzurze? Na dole byłoby chyba ciężko.

ze_nitka

mary_popins, właśnie kurcze nie wiem... nie chce welonu na dole upiętego... nie za bardzo mi sie tak podoba...
A zmieniła się koncepcja kwiatowa, w związkuz tym ze przyszł kupił brązowy garnitur, zamarzyły mi się herbaciano-rude kalie  :lol:
zaraz moze jakies wyszukam

[ Dodano: 31-01-2008, 20:00 ]
Wydaje mi sie że bordo róże nie będą pasowąc.

[ Dodano: 31-01-2008, 20:35 ]

O kalie takiego koloru mi chodzi:Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

[ Dodano: 31-01-2008, 21:40 ]
Ten bukiet również mi przypadł do gustu:

Ten równiez, ale bez tych ogonów:

[ Dodano: 31-01-2008, 21:51 ]
I pytanie, czy niskiej osobie (znaczy się mi) taki bukiet bedzie pasował?

[ Dodano: 31-01-2008, 22:01 ]
A czy welon i kwiat we włosach to już nie za dużo?

rilla

zenitka- moja koleżanka miała bukiet z takich kalli + kremowa eustoma, wygladalo super. W dodatku trzymala sie kalia ładnie we włosach i butoneirce. I meili super przybranie z tych samych kwiatów na aucie!

mary

ze_nitka, kalie też są piękne. Sama mam je w rezerwie ;) Z fryzurą nie mam pojęcia- welon na górze chyba nie pasowałby do tej fryz. Choć ja zmysł fryzjerski mam kiepski ;)

ze_nitka

Tak mi przyszło do głowy żeby ten kwiat wpiąć z boku i wtedy welon go nie zasłoni :D
Inka zdaje się miała kwiat z boku i welon na czubku...?
rilla84, jak wygląda eustoma?

rilla

jest bardzo podobna do róży, tylko delikatniejsze, ale ponoć trwalsza - http://picasaweb.google.com/Rilla84/SprawyLubne/photo?authkey=-8PjCmXzTQw#5144921947588626162

a ten bukiet z kalii i róż to podobnie wygląda z eustomą, kolorystycznie ot o właśnie mi chodziło:)

[ Dodano: 01-02-2008, 19:37 ]
aha na stronie zysiaka, jest bukiecik małe z eustomy i kalli ale biłąych, ostatni - mnie się bardzo podoba, w wersji z pomarańczowymi kaliami byłby lepszy moim zdaniem

Kata

ze_nitka ja miałam lekko postrzępionego koka i welon i kwiaty i wcale nie było tego za dużo. Welon był podpięty od dołu, i dobrze się z takim podpięciem czułam, a kwiaty (2 różyczki takie jak w bukiecie) po bokach. Całość wyglądała naprawdę fajnie. Poniżej zamieszczam zdjęcia.

Myślę, że pomarańczowo-brązowy bukiet to w Twoim wypadku strzał w dziesiątkę, będzie pasować do Twojej urody i do garnituru narzeczonego  :-D
Pozdrawiam

Kata

Kata

rilla84 biżuterię (kolczyki, bransoletkę i naszyjnik) zrobiła mi Kati z Białej Magii :-)
Oto fotka całości:
Pozdrawiam

Kata

rilla

dzięki:) coś podobnego bym chciała, tzn same kolczyki.. hm jakoś muszę podjąć decyzję niedługo

mary

ze_nitka, i jak Ci idą poszukiwania butów? U mnie nadal zima  :-/

ze_nitka

Kata, bardzo fajnie wyglądała Twoja fryzura z welonem.
Tylko że ja jednak wolałabym welon upięty tak żeby zasłaniał kok i się ładnie rozkładał na ramiona. I do tego gdzieś kwiat... nie wiem, może w okolicy ucha...a może w ogole sobie daruje.
Kata a jak było z realizacja zamówienia w białej amgii? to był twoj wlasny projekt?

[ Dodano: 13-02-2008, 11:38 ]
Cytat: "mary_popins"tylko gdzie upiąć welon w takiej fryzurze? Na dole byłoby chyba ciężko.

Wydaje mi się że w przypadku upięcia które ma dziewczyna stojąca po środku(ostatnie zdjęcie), można bez szwanku przypiąć welon na górze, nad kokiem.

A co do kwiata z boku... teraz mi przyszło do głowy że poszerzy mi twarz, a i tak wąziutka nie jest...

dagi

Cytat: "mary_popins"ze_nitka, i jak Ci idą poszukiwania butów? U mnie nadal zima  :-/
ja co prawda nie zenitka ale mogę powiedzieć, że u nas niestety też nadal zima.

[ Dodano: 13-02-2008, 13:13 ]
Pani z salonu poleciła mi sklep Menbur w Wola Parku, podobno mają ładne buty ale jeszcze tam nie byłam.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

ze_nitka

Ja już gdzieś pisałam, że z butami czekam do marca. Ale postanowiłam nie szaleć tzn odwiedze KDT w Warszawie i Maximusa w Nadarzynie, ktoś na forum (nie pamiętam czy tym, czy innym) pisał że jest tam jakas jedna alejka z białymi butami.

dagi

o znalazłam stronę http://www.menbur.com/pol/index.php
mają kolekcję ślubną, tylko na stronie jakoś mało tych butów.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]