Ze_nitce brakuje tylko sensownej fryzury ;)

Zaczęty przez ze_nitka, 01 Gru 2007, 15:08:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magdarynka

Cytat: ze_nitka w 11 Mar 2008, 11:50:20
Abaco, bardzo proszę piwo, w ramach podziękowań :)
Czy któraś z Was, żony, miała grzywkę na czole w uczesaniu ślubnym? Jak taka fryzura się sprawdza, grzywka nie wygląda nieestetycznie po jakimś czasie?

Wprawdzie jeszcze jestem przed slubem ale czesalam sie w ubieglym roku w koki na dwa wesela i ...za pierwszym razem grzywka byla tylko wymodelowana na szczotce, mialam jakas jasnosc umyslu i powiedzialam zeby fryzjerka nie nakladala mi za duzo kosmetykow do stylizacji i efekt byl swietny. Za drugim razem grzywke potraktowano mi prostownica i nablyszczaczem i efekt szybko byl zalosny. Mysle ze w duzej mierze zalezy to od tego jak twoje wlosy reaguja na rozne utrwalacze ( pianki, lakiery, itd. )
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ze_nitka

Mary, nie długo. Z Kati najlepiej skontaktować sie na gadu (jej numer jest na stronie). W jeden wieczór dogadałam się z nią co to ma być, zrobiła w ciągu chyba 4 dni, przesłała zdjęcia, poprosiłam o zmianę zapięcia, zmieniła i wysłała, myślę że całość trwała niecałe 2 tygodnie

ze_nitka

Magdarynka, no ja mam włosy które mi osobiście łatwiej się układa bez pianek itp. Po za tym włosy myję codziennie (dwa dni to już za dużo, wieczorem drugiego dnia są mało estetyczne). Zauważyłam że po odżywkach, nawet fryzjerskich moje włosy szybko klapną i wyglądają jak selery.
Właśnie mi się przypomniało że kiedyś też miała grzywkę, ale to taka cieniutką słabiutką i średnio to wyglądało. Także jedyna opcja to gęsta, zakrywająca całe czoło, albo jakaś na bok... Mam duże czoło i zakola i nie chce go za bardzo odkrywać.

magdarynka

Ja bardzo dlugo mialam wlasnie taka prosta, ciezka grzywke, moj fryzjer namowil mnie na asymetryczna i jestem zadowolona. zreszta ja na punkcie grzywki mam fizia, i trzymam sie zasady ze dopuszczam do niej tylko polecone i sprawdzone osoby ( po cieciu pseudoprofesjonalistki kiedy to wygladalam jak....... wlasciwie to nie wygladalam wcale ;D ) Teraz mam jakas odmiane i mozliwosc delikatnego zaczesania na bok. Wlosy tez myje codziennie, inaczej nie wyjde z domu.
Co do butow to tez chyba pojde boso, wczoraj schodzilam wszystkie sklepy w moim miescie i wrocilam do domu z tenisowkami w kratke, moze sie sprawdza  ;)

ze_nitka

Tenisówki... dobra myśl :D przynajmniej większa szansa że nie obetrą. W przyszłą środę przejdę się po kilku salonach ślubnych, może tam mają coś co mnie zainteresuje, do początku kwietnia muszę buty kupić, bo w okolicach 10 mam pierwszą przymiarkę.
A co do grzywki, ja nigdy nie miałam takiej zakrywającej czoło, nawet by mi do głowy taka nie przyszła (mnie tez fryzjerka namówiła) ale myślę że miała rację. Chociaż na początku ciężko mi było się przyzwyczaić że mam nie zgarniać włosów na bok ;)
Żałuję że nie idę na żadne wesele przed moim, to bym mogła potestować upięcia z grzywką ;) a tak, bez przyczyny wydawać stówkę to trochę mi szkoda ;)

mary

mary

ze_nitka, a jest tu gdzieś Twoje zdjęcie w grzywce? Bo grzywka grzywce nie równa ;)

ze_nitka

Nie ma ani tu żadnego zdjęcia ani w aparacie. Fryzura próbna będzie ale to dopiero tydzień przed ślubem

rilla

wrzucam linka, bo coś mi nie działa picasa

http://ikf.com.pl/fryzury-slubne/fryzura6356.htm
to nic specjalnego, ale realna fryzura, bo te wystylizowane modelki jakoś mi się nie podobają:/

magdarynka

Calkiem fajnie sie prezentuje ) Ja wlasnie sie zastanawiam na kiedy umowic sie na probna, tydzien przed wydaje mi sie  pozno

ze_nitka

Ja się umawiam właśnie na około tydzień przed ślubem, przed przymiarką sukni. Po to żeby zobaczyć czy fryzura pasuje do sukni.
A tak w ogólę to jaką fryzurę polecacie do Lorny? Klasyczną? Nowoczesną?

Kupiłam wczoraj buty.. przymierzałam różne i stanęło na arte di roma, 5,5cm, sofia z paseczkiem... nic mnie w palcach nie uciska, są na prawdę wygodne...chcialam te 8,5... ale stwierdziłam że nie mam doświadczenia w chodzeniu w obcasach powyżej 7cm, wiec nie ma co na ślub szaleć. Narzeczony ma 175 wiec nie muszę się podwyższać.  Przymierzałam też te pełne, ale mam za szczupłą stopę w pięcie i klapalyby mi.

ze_nitka

Tak, wybrałam białą perłę bo ecru były duuużo za ciemne (patrzyłam przy świetle dziennym)

Wolałabym takie jak masz Ty, albo pełne, ale kurcze no nie trzymają mi sie takie buty na pięcie :(

rilla

mnie sie też całkiem nie trzymają, ale:
1) nogą troszkę spuchnie (ja tak mam) od biegania od rana w dniu slubu,
2) kupilam wkladki do butów, które podnoszą i przody i pięta się lepiej trzyma

mona_liza

ze_nitka, a czy Ty planujesz po ślubie sprzedać te buty? Jak tak to chyba byłabym chętna, pod warunkiem, że rozmiary się będą pokrywać  ;)

ze_nitka

ze_nitka

zwierzatko_mojej_mamy

ja glosuje za wersja numer 3 ;) tzn jesli chodzi o grzywe i sposob podkrecenia bokow w tej wersji - a co chcesz w ogole zrobic z nimi ? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ze_nitka

Chce upiąć... :D i nie wiem gdzie upchnąć grzywkę.
Rozpuszczone po kilku godzinach będą brzydkimi farfoclami, więc wole upiąć.

rilla

masz wlosy niesforne jak moje chyba.
Jezeli fryzjer wyprostuje co dobrze wlosy to wyjdzie fajna grzywka... ale nie przylizana. Wtedy z tylu możesz zrobić wszystko. Masz szelkę przy Lornie wiec pewnie najfajniejszy bylby kok. I jestem za wyprostowanymi wlosami, niesforne loki się pewnie rozwala, mimo, ze po wyjsciu od fryzjera wygladalyby super

zwierzatko_mojej_mamy

ze_nitko, mam ten sam problem z grzywka, tak juz chodze zarosnieta z chowana na bok grzywka, bo nie wiem czy ja pyknac nad brwiami, czy wystrzepic troche i na bok - sklaniam sie ku wersji na bok, bo boje sie, ze taka prosta i rowna to mi zasloni pol lba i caly makijaz..
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ze_nitka

Rilla, moje włosy układają się jak chcą, mogę machać na szczotce 20 minut, a potem one i zrobią swoje, dlatego planuję wszystkie upiąć, również ze względu na szelkę :)

Zwierzątko, Ty grzecznie chodujesz do ślubu, a ja ciachnełam 3 tygodnie temu taka co za ucho się ładnia chowała ;)

Chyba zdam się na fryzjerkę... ale tak jak patrze na te zdjęcia to najmniejsze zło to chyba opcja 4... co myślicie? W opcji pierwszej mam jakby niemiecki hełm na głowie (zwłaszcza zdjęcie sprzodu)

kathrines

Wersja nr 4 zdecydowanie...jeśli chodzi o grzywkę. A do tego jakis gładki niski koczek i będzie super :)