Ze_nitce brakuje tylko sensownej fryzury ;)

Zaczęty przez ze_nitka, 01 Gru 2007, 15:08:52

errata

Cytat: "ze_nitka"errata, dzięki  aktywne poszukiwania zaczełąm 1 grudnia, więc troche ponad dwa tygodnie mi się zeszło. A ty kiedy masz ślub?

Ja mam ślub w sierpniu, zamierzam kiedyś w styczniu się wybrać na poszukiwania, raz już byłam we wrześniu, ale ogrom ilości sukienek w salonach mnie przeraził  :shock:
Mam jeszcze dużo czasu, ale zaczynam się stresować, że jako iż jestem jednak wybredną osobą, to może mi to troche czasu zająć. Nie wspomnie już o małej ilości czasu wolnego, który moge na ten cel przeznaczyć  :-?

ze_nitka

No a my zakupiliśmy drukarkę :D super drukuje zdjęcia !!!
I w styczniu chcemy wymyślić i wydrukować część zaproszeń.
Mam problem z makijażystką i fryzjerem. Mam makijażystkę polecona przez 2 dziewczyny i jest tez ta fryzjer, ale zupełnie go nie znam i tak w ciemno nie chcę się pakować. Ale w sumie wszystko lepsze od mojej ktorej fryzury lecą ok 24

inkageo

Imagine there is no hate

ze_nitka

inkageo, dziękuje :) chciałam wystawić Ci drugie piwo, ale miałam info że drugi raz w tym samym wątku nie można, ale jednak jest. Pewnie się przeniosło z poprzedniego posta.

Największy problem mam z biżuterią, na pewno nie chce mieć nic na szyi, więc pewnie same, dłuższe kolczyki i do tego bransoletka, tylko że jakie?
To samo z fryzura... wydaje mi się że najlepiej wszystkie włosy spięte, ale jak? Chciałabym do tego kwiat w to spięcie.
A bukiet, chciałabym albo bordowy z elementami zieleni, albo zielony. Ale nie wiem czy takie kolory do mnie pasują. Najpierw byłam za tulipanami, ale teraz nie bardzo podobają mi się bukiety z tulipanów.

mika

ze_nitka, a może kolczyki takie od Kati
http://butik.bialamagia.pl/242,la-llobella.html
tylko dopasowane kolorystycznie np. jeśli bukiet będziesz chciała bordo lub czerwony, to te perły w takim kolorze... jak poprosisz to wymyśli ci do tego bransoletke

ze_nitka

Wiesz co Mika, wolałabym klasyczną biżuterię, tzn jasną.
Myślałam o kryształkach: http://butik.bialamagia.pl/212,anielskie-lzy.html
z racji tego że Lorna ma na tej koronce świecidełka, ale nie wiem jaki kolor tych kryształków. I czy w ogole już nie za dużo tych kryształów by było ;)
A bukiet... pamietam że odradzałaś bordo... czemu?

mary

ze_nitka, panie z madonny same mi polecały kryształkowe kolczyki do połyskującej malasi. Myślę, że do Twojej lorny tak samo będą pasowały. Sama też myślę o kryształkach. Przymierzałam w madonnie taki komplet- kolczyki i bransoletkę- i bardzo się sobie podobałam. Na moim temacie jest fotka tej biżuterii na innej PM.

ze_nitka

Widziałam fotkę o czymś podobnym i ja myślę, przejżałam stronę białej magii i kilka kolczyków wpadło mi w oko.
Kurcze, żałuję że jak już zamawiałam Lorne to nie przymierzałam biżuterii i butów :/

mary

No ;) Mnie tam panie od razu ubrały we wszystko, aż żal było zdejmować ;)
Jak gdzieś znajdziesz fajne kryształki to daj znać. U mnie odpadają kolczyki na biglu, muszę mieć wkrętki, bo mam - powiedzmy- wadliwie zrobione dziurki w uszach, w zamierzchłych latach '80.

panikarola

mary, a co to jest bigiel?

[ Dodano: 13-01-2008, 13:16 ]
o matko, znowu przegapilam jubileuszowego posta 500, i to juz kawalek czasu temu  :-|
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mary

taka zawieszka, bez zatyczki. U mnie bardzo naciąga ucho i robi się większa dziurka :-? , co sprawia wrażenie długouchego z Wysp Wielkanocnych ;)

Oto przykładowe kolczyki

ze_nitka

mary_popins, wydaje mi się że u Kati (www.bialamagia.pl) mozesz zażyczyc sobie taka zawieszkę jaka chcesz.

panikarola

aaaa, ok, dzieki mary. jest jeszcze zapiecie angielskie i myslalam ze ten bigiel to jakas kolejna nazwa na okreslenie zapiecia angielskiego.

ze_nitka

mary_popins, zobacz jak  łądnie wyglądaja niektore komplety z tej białej bagii na pannach młodych: http://bialamagia.pl/28,panny-mlode-bialej-magii.html

panikarola, a jak wygląda zapięcie angielskie? ;)

mika

Cytat: "ze_nitka"panikarola, a jak wygląda zapięcie angielskie?

zapięie angielskie to taki bigiel z zapięciem, czyli ma jeszcze taki drucik z pętelką na zapięcie :mrgreen:

ze_nitka

panikarola

ze_nitka, na stronie Kati ktora wkleilas prawie na samym dole jest Justyna, ktora poslubila Pawla. to ona ma wlasnie angielskie zapiecie, drucik jest zapinany od dolu.

ze_nitka

Przejżałam sobie stronę białej bagii i oto co wpadło mi w oko:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Tylko czy te złote kryształki nie za ciemne do Lorny? Rezygnuje z naszyjnika wiec chyba kolczyki powinny być bardziej okazałe niż to co wyżej...

mary

Wszystko na biglach, ale pierwsze kolczyki bardzo mi się podobają. Gdyby dorobić do nich bransoletkę to by chyba było to, czego szukam ;)

mika

mary_popins, myślę że u Kati możesz sobie zażyczyć żeby to było na wkrętach :mrgreen:

mary

mika9983, chyba będę musiała się z nią skontaktować ;)

ze_nitka

Właśnie najbardziej podobają mi się dwa pierwsze zestawy (tylko w drugim kolczyki chyba są za delikatne) i zamiast naszyjnika bransoletka. Podobna mi się kolor tych drugich, ale do Lorny są za ciemne. Na dniach zgłoszę się pewnie do Kati :)
mary_popins, a Ty też nie bierzesz naszyjnika?

rilla

ze_nitka, mam prośbę. Chciałam spytać o twoją szelkę w Lornie. Ona jest z atłasu tylko? Czy musisz za przeróbkę dopłacać? Czy myślisz, że jest szansa zrobić ją w formie "doczepianej". Bo myślę o myku - bolerko bez szelki na ślub, na wesele rondalla z szelką:)

Kasia

Cytat: "rilla84"Ona jest z aksamitu tylko

z aksamitu  :shock:

nie lepiej jakiś atłsek lub satyna lub jeszcze coś innego niemisiowatego

kurdę aksamit nie pasuje do koronki