Ze_nitce brakuje tylko sensownej fryzury ;)

Zaczęty przez ze_nitka, 01 Gru 2007, 15:08:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vobi

Cytat: ze_nitka w 12 Kwi 2008, 16:47:58
Kurde, co to za kolor: Marfil....

kosc sloniowa (przynajmniej wg slownika hiszpansko-polskiego :)

konwalia

Wg mnie również patrz na rozmiarówkę niemiecką czyli masz 36 :)

konwalia

Chociaż wg tabelki którą znalazłam wynika, że 38?!

Europa / USA / U.K
Europejska    34    36    38    40    42    44    46    48
UK    6    8    10    12    14    16    18    20
USA    4    6    8    10    12    14    16    18

konwalia

brytyjskie /Europejskie
06/34
08/36
10/38
12 /40
14 /42
16 /44
18 /46
20 /48
22 /50

ze_nitka

Czyli 38... a miała by 36... to nie dziwne że tyle za duża jest... a może cały czas była mowa o hiszpańskim rozmiarze 36 ;) nie wiem, już węszę jakiś podstęp po przejściach kilku dziewczyn ;)

ze_nitka

Cytat: vobi w 12 Kwi 2008, 18:23:56
Cytat: ze_nitka w 12 Kwi 2008, 16:47:58
Kurde, co to za kolor: Marfil....

kosc sloniowa (przynajmniej wg slownika hiszpansko-polskiego :)
Vobi dzięki za info :)
A to by sie nawet zgadzal ten kolor :D

sierpniowajulka

Ze_nitka, zacznę od rozmiaru. Jest to klasyczne 36 (niemiecka rozmarówka wskazuje właściwy rozmiar. We włoskiej i hiszpańskiej rozmiarówce trzeba zawsze odjąć 4, by wyszedł właściwy rozmiar, a we francuskiej 2. 10UK to wg mnie również 36, choć tabele w necie ostatnimi czasy pokazują sprzeczne informacje. Za to na metce z pewnością jest błąd w amerykańskim rozmiarze, bo nasze 36 to u nich powinna być 4!!! Sorry, ale żadna amerykanka z rozmiarem 8 nie wcisnęłaby się w tę suknię :P).

link do tabeli rozmiarów US/PL: http://www.e-wenus.pl/info.php?page=6 (są oczywiście różne tabele, z różnymi danymi - niekoniecznie pokrywającymi się... ja bym tej wierzyła. Wszystkie ciuchy, które mam z US, są w rozmiarze 0/2, czyli polskie 34. A mam trochę mniejsze wymiary od US4/6 i PL36 w tej tabeli.)

Co do sukni, to ładnie się w niej prezentujesz... mam tylko jedną uwagę. :( Do dołu ciągnie Cię (czyli optycznie skraca) wstążeczka. Suknię postrzega się dopiero od tej wstążeczki w dół, a nie od górnej krawędzi gorsetu... Na Twoim miejscu - jeżeli to możliwe - bym ją wyrzuciła.
Masz rację co do kolczyków: obszerniejsze będą znacznie lepsze. :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rilla

ze_nitka mam dwa pytania... czy twój welon jest jednowarstwowy? bo bardzo mi się podoba. A masz zdjęcia tej biżuterii robione przez siebie? bo kolczyki bardzo mi się podobają..

wis

Cytat: ze_nitka w 12 Kwi 2008, 12:13:00
A to jest bukiet ktory rozważam:

Ten bukiet jest prześliczny :)

ze_nitka

Cytat: rilla84 w 13 Kwi 2008, 09:55:11
ze_nitka mam dwa pytania... czy twój welon jest jednowarstwowy? bo bardzo mi się podoba. A masz zdjęcia tej biżuterii robione przez siebie? bo kolczyki bardzo mi się podobają..
Ten co mam na głowie ma jedną warstwę, ale docelowo będą dwie, jedna długa za tren, a druga do pupy na wesele.
Takich zdjęć nie mam i nie mam jak mieć bo kolczyki odesłałam, moge jedynie bransoletke sfotografować :)

ze_nitka

Cytat: sierpniowajulka w 13 Kwi 2008, 08:06:41
Ze_nitka, zacznę od rozmiaru. Jest to klasyczne 36 (niemiecka rozmarówka wskazuje właściwy rozmiar. We włoskiej i hiszpańskiej rozmiarówce trzeba zawsze odjąć 4, by wyszedł właściwy rozmiar, a we francuskiej 2. 10UK to wg mnie również 36, choć tabele w necie ostatnimi czasy pokazują sprzeczne informacje. Za to na metce z pewnością jest błąd w amerykańskim rozmiarze, bo nasze 36 to u nich powinna być 4!!! Sorry, ale żadna amerykanka z rozmiarem 8 nie wcisnęłaby się w tę suknię :P).

link do tabeli rozmiarów US/PL: http://www.e-wenus.pl/info.php?page=6 (są oczywiście różne tabele, z różnymi danymi - niekoniecznie pokrywającymi się... ja bym tej wierzyła. Wszystkie ciuchy, które mam z US, są w rozmiarze 0/2, czyli polskie 34. A mam trochę mniejsze wymiary od US4/6 i PL36 w tej tabeli.)

Co do sukni, to ładnie się w niej prezentujesz... mam tylko jedną uwagę. :( Do dołu ciągnie Cię (czyli optycznie skraca) wstążeczka. Suknię postrzega się dopiero od tej wstążeczki w dół, a nie od górnej krawędzi gorsetu... Na Twoim miejscu - jeżeli to możliwe - bym ją wyrzuciła.
Masz rację co do kolczyków: obszerniejsze będą znacznie lepsze. :)

Sierpniowajulka, przyznam że nawet nie myślałam o pozbywaniu się tej wstążki, ale może warto... zapytam na 2 przymiarce czy mogą coś z nią zrobić. Dla wydłużenie sylwetki miała być szelka na szyi... zaraz wyszukam zdjęcie z przymierzania na ktorym mam szelke...

Zdjęcie nieostre ale nie mam innego

ze_nitka

Cytat: cumberland w 12 Kwi 2008, 17:32:39
ze_nitka wyglądasz naprawdę świetnie, pamietaj, że w końcu właśnie dlatego wybrałaś LORNĘ! ;) a prostota i skromność przy jednoczesnym zachowaniu elegencji i wdzięku to ATUT tej sukni a nie wada !!

Masz racje :D prawdę mówiąc nadal mój wzrok przykuwają właśnie sukienki w takim stylu, więc co ja się martwię :hammer: :hammer:

rilla

Cytat: ze_nitka w 13 Kwi 2008, 12:45:26
Ten co mam na głowie ma jedną warstwę, ale docelowo będą dwie, jedna długa za tren, a druga do pupy na wesele.
Takich zdjęć nie mam i nie mam jak mieć bo kolczyki odesłałam, moge jedynie bransoletke sfotografować :)

a będzie miała ten welon 2 w 1?

Panie w Madonnie taki CI zrobią?

ze_nitka

Cytat: rilla84 w 13 Kwi 2008, 13:16:54
Cytat: ze_nitka w 13 Kwi 2008, 12:45:26

a będzie miała ten welon 2 w 1?

Panie w Madonnie taki CI zrobią?

W kościele 2w1, po kościele zdejmę dłuższą cześć i zostanie jeden krótszy, żeby swobodnie można było siadać i tańczyć.
Tak, to Pani w madonnie tak zaproponowala i tak zrobi/

ze_nitka

A nasmaruj :) może zrobią... ja nie wiem na jakiej podstawie, które salony co oferują. To jest jedna wielka zagadka

ze_nitka

u mnie na umowie byl welon grafis, i wszystkie poprawki ustalone przy kupnie i nie mam z tym zadnego problemu...
Mam wrazenie ze kazdej PM ce daja welon mgielke grafis w ten Madonnie na wilczej.

Trzymam kciuki Rilla zeby udały ci sie targi z Madonna

ze_nitka

mary

Zenitka, co będzie przy kolczykach dodane? Masz pomysł?
Kurcze, może ja z moimi też powinnam pokombinować ;)

ze_nitka

Nie wiem co... może jakieś kryształki na dole? a może dodatkowy sznurek perełek?

Mary, Ty masz ładne ramiączka... może nie ma potrzeby kombinowania?

mary

mary

Zenitka, czy rozmiarówka Arte di Roma jest lekko zaniżona? Przymierzałam dziś buty rozmiarze 37 i były lekko luźne, ale to nie był ten nasz model. Zastanawiam się czy dobrze robię biorąc 36,5.