jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniak1211

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Kwi 2012, 16:13:04
uprzedzam lojalnie, ze ciemne doly lapia kurz z podlogi i wszystkie mozliwe zacieki ze zmywania blatu, ze zmywarki oraz pralki, w ogole wszystko lapia i wszystko widac ;) odbitki palcow tez ;) problem kurzowo-zaciekowy nie istnieje powyzej blatu :D
To jestem ciekawa jak ta kuchnia wyglada po rocznym uzytkowaniu:D

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: aniak1211 w 27 Kwi 2012, 17:05:35
To jestem ciekawa jak ta kuchnia wyglada po rocznym uzytkowaniu:D

ja Ci moge pokazac jak wyglada po 4letnim lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

aniak1211

mobka

Na bialych frontach tez to wszystko widac. No moze procz kurzu ;) Al eja i tak fronty co tydzien wycieram w calej kuchni ;D

suegro

Na czerwonym mało widać albo ja staram się nie zauważać. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Kwi 2012, 16:13:04
uprzedzam lojalnie, ze ciemne doly lapia kurz z podlogi i wszystkie mozliwe zacieki ze zmywania blatu, ze zmywarki oraz pralki, w ogole wszystko lapia i wszystko widac ;) odbitki palcow tez ;) problem kurzowo-zaciekowy nie istnieje powyzej blatu :D
tez potwierdzam, ale drugi raz i tak zrobiłabym tak samo ;) a jesli nie tak samo, to na pewno nie z powodu zacieków.
aniak - wygaladaja tak samo jak nowe, jak sie je wyczysci ;) ja biore mokra sciereczke mokra, przetre i albo zostawiam, albo do sucha wycieram recznikiem papierowym.

bozena.dp

na jednej wizualizacji którą zrobiłam kolor szafek wyszedł mi taki bordowy (chociaż to brąz był) i mąż powiedział, że mu się nawet taki kolor - wiśniowy, bordowy - podoba + do tego jakaś jasna góra

tylko, że fronty będziemy mieli z mdf-u, bo już na lakier nie możemy sobie pozwolić, bo ta kuchnia i tak przekracza nasz budżet na ten cel przeznaczony
nie wiem czy nie będziemy musieli tymczasowo zrezygnować z jednej szafy zabudowanej...
no nic, zobaczymy jak to będzie

Dodany tekst: 27 Kwi 2012, 21:13:58

jeżeli o mnie chodzi to nie mam jakiegoś konkretnego, upatrzonego koloru kuchni
myślałam o całej jasnej +tylko blat ciemny, ale to by było za dużo tego jasnego, dlatego zostajemy przy wersji - ciemny/ciemniejszy dół, jasna góra ;)
kolor płytek w kuchni będzie szary, te które pokazywałam
ściany - jeszcze nie wiem

magdalinska

bozena.dp

magdlinska, a czemu? powaznie pytam

magdalinska

tzn ja to napisałam pod siebie, nie podoba mi sie...... kojarzy mi sie z takimi straszymi mieszkaniami, kilka lat wstecz, wisnia+wanilia. Mdło. chyba ze jakies bordo lakierowane + biały lakierowany, ale na to nie macie kasy. Z płyty zwykłej ja bym tego nie robiła w bordo. Ciemną czesc zrobiłabym z czegos "drewnianego", cos takiego jak Elve ma

bozena.dp

znalazłam artykuł o małych kuchniach jak się powinno/nie powinno je robić i... moja kuchnia nie spełnia kilku kryteriów
prosze http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93228,5408856,Mala_kuchnia.html

aniak1211

Cytat: magdalinska w 27 Kwi 2012, 22:04:44aniak - wygaladaja tak samo jak nowe, jak sie je wyczysci wink
Ja czesto sprzatam i przecieram fronty wiec problemu nie bedzie;) :D

mobka

Wiecie, ze ja nie wiem, czym sie rozni zwykly mdf od lakierowanego? Myslalam, ze zawsze biale/kolorowe (niedrewniane) to sa z lakierowanego....

aniak1211

mobka
ja tez nie wiem co to mdf,lakierowane itd.
nigdy nie kupowalam mebli wiec sie nie interesowalam;D
Jak bede musiala juz cos wybierac to sie doszkole:)

elve

bozena.dp ja ci kilka stron wczesniej pisałam jak widze twoja kuchnie

dół mdf drewniany (tu mozesz zaszalec bo nic cie nie ogranicza, ale poszla bym w dab, jasny orzech, ciepłe, jasne rodzime drewno)
góra i ta płytka szafka stojąca w jasnej folii (biały, szary, matowej - łatwiejsza w utrzymaniu)
blat dopasowany w kolorze dolnych szafek albo w odcieniu zblizonym do górnych szafek (takie udajace piaskowiec sa bardzo praktyczne)
płytki w kolorze gornych szafek

myslałas o tym składanym stole i krzesłach?

bozena.dp

Cytat: elvelve w 28 Kwi 2012, 08:24:26myslałas o tym składanym stole i krzesłach?

myślałam, żeby zamontować taki składany stół na ścianie na wprost wejścia (przed lodówką, jak pisałaś), ale nie wiem, bo będzie go widać z daleka i nie wiem czy to nie będzie szpecić... zastanawiam się jeszcze nad tym...
myślałam też o takim wysuwanym blacie zamiast stolika, o coś takiego http://www.meblekuchenne.pl/skany/img05.jpg ale nie wiem...

Dodany tekst: 28 Kwi 2012, 12:28:45

w ogóle mam nadzieje, że będę zadowolona i nie będę żałować, że wybrałam akurat ten projekt :blush:

marax

TA szuflada ala blat to dziwny pomysl . Latwo mozna to zamknac i wszystko co stoi na stole poleci na ziemie - uwag na herbate i dzieci . Nie mOzna sie na tym opierac bo latwo to wylamac  . Przy nadmiernym obciazeniu prowadnice szybko sie uszkodza .

elve

Ten blat ze zdjecia jest super mocny i wytrzyma duze obciazenia
Ma jeden minus
Cena

marax

Cytat: elvelve w 28 Kwi 2012, 16:27:00
Ten blat ze zdjecia jest super mocny i wytrzyma duze obciazenia
Ma jeden minus
Cena
Aaaa czyli to taki profesjonalny ? Ile kOsztuje ? Ja mialam skladany syolik z ikea i nie kozystalam . Zeby to zlozyc wszystko trzena sciagnac , poscieracitp niepraktyczne to bylo . Zrob kuchnie i zobaczysz czy jest on ci miezbedny do zycia .

Kasia

elve

Kasia

:knuje: musze sobie zapisac ku pamieci :D

elve

marax

Kasia w domku bedzie ci takie cos potrzebne ?