jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

jeżeli dół kuchni będzie ciemny, a póki co taki ma być, to blat będzie jasny, wstępnie ma być biały ;)

yoy

a, właśnie! Bożenka, nie przejmuj się! Mysmy tez mieli chwile załamania, na markety budowlanie juz nie mogłam patrzec :bad:
No i też mi się wydaje, że uniknąć błędów jest bardzo trudno - bo po prostu wszystkiego się nie przewidzi. Najważniejsze, by jakichś wielkich błedów nie popełnic, a drobne mozna z czasem "naprawić". Głowa do góry! :)

bozena.dp

dzięki dziewczyny
ja dziś mam jakiegoś ogólnego doła, który zahacza też o mieszkanie

bozena.dp

a wiesz, że przydaloby się
ale to nie dziś, bo zaraz spać ide

errata

bozena.dp z tego co widzę to nie jedyna załapałaś doła remontowego na strefie bighug bighug

ishka82

dół remontowy jest nieodzowną częścią remontu ;) ja nie znam nikogo, kto by zrobił remont bez chwili załamania ;D

wrobelek0403

Cytat: ishka82 w 05 Maj 2012, 08:47:30
dół remontowy jest nieodzowną częścią remontu ;) ja nie znam nikogo, kto by zrobił remont bez chwili załamania ;D

o toto ;) bozenka, :beer:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

bozena.dp

łazienka
pod umywalką będzie szafka, a na ścianie między wc a prysznicem będzie kaloryfer drabinkowy
wersja z grubym paskiem mozaiki

wąski pasek mozaiki

wąski pasek mozaiki+ciemny pas płytek (wizja pani robiącej projekt)

reszta łazienki, bez względu na to jaki pasek mozaiki będzie ;)

fasolka1980

bozenka - jesli już dekor to ja bym dała wąski i bez tego ciemnego paska na dole

bozena.dp

aha, i kabina prysznicowa będzie ze zwykłego przejrzystego szkła, nie grafitowa jak na projekcie

a mozaika jest inna niż na tym projekcie
jest taka

Dodany tekst: 05 Maj 2012, 11:08:07

tutaj jeszcze projekt łazienki wg wizji pani projektantki
wnęki nad/za umywalką by nie było, bo tam są rurki z co i w rzeczywistości była by o połowę mniejsza, więc bez sensu
no i w tej wersji nie byłoby mozaiki w ogóle
https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Azienka2?authkey=Gv1sRgCOWzl6vsmpSrbw#5738972707939106210

wrobelek0403

bozenka, ja bym dała nad umywalką wlasnie taki jeden cienki paseczek jak na zdjeciu - na granicy lustra i płytek i bez tych ciemnych na dole :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

aniak1211

Lazienka pani projektantki nie bardzo mi sie podoba;)
Pasek mozaiki bez ciemnych paskow mi sie podoba:)
Ale mi sie podoba ten szeroki,cienszy z reszta tez;)
Nie umialabym zdecydowac:D

Przerażacie mnie z tym dolem remontowym;)
Nasz domek bedzie troszke wiekszy i nie wiem jak to ogarne na odleglosc;) :D

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 05 Maj 2012, 12:23:01
bozenka, ja bym dała nad umywalką wlasnie taki jeden cienki paseczek jak na zdjeciu - na granicy lustra i płytek i bez tych ciemnych na dole :)

będzie bez ciemnych na dole, nie wiem po co tam one, jak jeszcze szafka pod umywalką bedzie i tego pasa prawie wcale nie byłoby widać

też myślałam o takim cienkim pojedyńczym pasku mozaiki, ale to może być trochę mało jednak, bo te kosteczki są malutkie, mają tylko 1x1cm
no i nie wiem własnie czy zostawić mozaikę tak na środku pomiedzy lustrem a umywalką czy zaraz pod lustrem dać...
ale powiem wam, że nawet mi się podoba tak na środku, może dlatego, że nie widziałam opcji zaraz pod lustrem, i podoba mi się i ta węższa i szersza wersja ;D

Dodany tekst: 05 Maj 2012, 20:22:25

po przemyśleniu, chyba jednak ten cieńszy pasek mozaiki lepszy...

Dodany tekst: 05 Maj 2012, 21:24:39

dziewczyny, właścicielki białych drzwi - jak to jest z brudzeniem się ich?
zdanie yoy już znam ;)
aha, ja bede miała drzwi w białej okleinie, nie malowane
już pisze dlaczego pytam - mąż był dziś u szwagra i mówił, że będziemy mieli białe drzwi, na co jego żona "widze, że bożena lubi sprzątać", wg niej białe drzwi brudzą się bardziej niż ciemniejsze
no to jak to jest?

yoy

ja jeszcze tylko dodam, że mam białe drzwi w okleinie ;)

ja też wszedzie slyszałam, że białe się brudzą. Z tego powodu zrezygnowałam z białej kuchni na rzecz dębu bielonego. To jest mój najwiekszy remontowy błąd - mogłam brać białą kuchnię, bo biel uzytkuje się swietnie. Teraz to wiem i już obczajam, jak pomalować moją kuchnię na biało :D

aniak1211

Cytat: bozena.dp w 05 Maj 2012, 17:54:16na co jego żona "widze, że bożena lubi sprzątać", wg niej białe drzwi brudzą się bardziej niż ciemniejsze
A czy ona uzytkowala biale drzwi ze tak twierdzi???

bozena.dp

Cytat: aniak1211 w 05 Maj 2012, 22:31:14
A czy ona uzytkowala biale drzwi ze tak twierdzi???

chyba nie
albo jak już to takie stare, chyba 20letnie przez kilka lat

feeling.good

bozena.dp ja moje ciemne drzwi przeklinam przy każdym sprzataniu, a te przesuwane to kilka razy dziennie. Świetnie eksponują małe wszędobylskie rączki ;)

magoo

bozena.dp mamy białe drzwi, myję je raz na ruski rok a brudu i tak nie widać

Kasia

U nas tez białe drzwi, brudza sie normalnie, jakiegoś szybkobrudzenia nie zaobserwowalam :)

szelma

Miałam białe wcześniej - trzeba było sie przyjrzeć, zeby jakikolwiek brud zobaczyć. Ciemniejsze bardziej sie brudza - a przynajmniej bardziej na nich widać :D.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

co prawda białych nie miałam, za to na ciemnych cały czas widze, jak nie kurz to jakies plamki i to białe - na białych nie miałabym takiego problemu :D :D

jestynka

ja mam białe (b.stare, jeszcze z poprzedniej epoki 2 skrzydła mamy) i się nie brudzą szybko,zresztą białe meble też nie

konwalia

mam białe i sosnowe, bierzcie białe