jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

bozena.dp

no marax taki problem mam, ze nie wiedząc która kuchnia, nie wiedziałam w którym miejscu te gniazdka zrobić :P
jedynie gniazdko, gdzie lodówka podłączona będzie zrobione, bo miejsce lodówki jest jedno i niezmienne ;)

wrobelek0403

Cytat: maraxela w 24 Kwi 2012, 21:54:09
Ufff co za problem z tymi gniazdami masz ? Daj sobie nad blatem z 4 gniazda w rownych odstepach i na pewno starczy plus gniazdo nad ziemia w miejscu piekarnika i zmywarki .

ja bym pomyslala, gdzie chce ustawić sprzety typu czajnik, ekspres i tam dała. koniecznie podwójne. plus koniecznie jedno blisko płyty - jak chce sie zmiksowac zupe w garnku.

plus jedno podwójne powyzej szafek na wyciag

no i za lodówką.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mobka

Cytat: wrobelek0403 w 24 Kwi 2012, 22:25:48
ja bym pomyslala, gdzie chce ustawić sprzety typu czajnik, ekspres i tam dała. koniecznie podwójne. plus koniecznie jedno blisko płyty - jak chce sie zmiksowac zupe w garnku.

no i za lodówką.

DObrze prawi :D

magoo

Cytat: wrobelek0403 w 24 Kwi 2012, 22:25:48

no i za lodówką.

i daj jedno lub dwa przy blacie roboczym na mikser czy blender

wrobelek0403

Cytat: magoo w 25 Kwi 2012, 13:35:57
i daj jedno lub dwa przy blacie roboczym na mikser czy blender

no dlatego pisze podwojne :)

Angie

Ja mam gniazdko przy każdej części blatu i to się sprawdza :)

marax

Cytat: Angie w 25 Kwi 2012, 14:17:46
ja tez mam ich az za duzo :)

bozena.dp

Cytat: Angie w 25 Kwi 2012, 14:17:46

pod oknem też? :knuje:

Angie

Cytat: bozena.dp w 25 Kwi 2012, 21:53:54
pod oknem też? :knuje:

koło okna, na kawałku ściany obok lodówki :)

bozena.dp

Cytat: Angie w 25 Kwi 2012, 21:54:59
koło okna, na kawałku ściany obok lodówki :)

hmm... bo ja bym nie miała koło okna gdzie dać gniazdka, a tam główny blat roboczy by był, z lewej lodówka do samego okna, z prawej zlew... no chyba, że zrobiłabym te gniazdka w balcie jak zwierz ma, wtedy myślę dałby radę zrobić jedno pod oknem... no nic pomyślimy jak będzie tak daleko ;)

errata

Cytat: bozena.dp w 25 Kwi 2012, 21:58:17
hmm... bo ja bym nie miała koło okna gdzie dać gniazdka, a tam główny blat roboczy by był, z lewej lodówka do samego okna, z prawej zlew... no chyba, że zrobiłabym te gniazdka w balcie jak zwierz ma, wtedy myślę dałby radę zrobić jedno pod oknem... no nic pomyślimy jak będzie tak daleko ;)

teściowa też ma w blacie, i to jest rewelacyjne ;D A jak masz mieć tam blat roboczy to tym bardziej bym je tam dała.

aniak1211

Takie gniazdko w blacie ma jakas oslone???
Bo na blacie roboczym to bedzie wiecznie zabrudzone.
Od razu mam wizje jak robie ciasto a w gniazdku pelno maki:D

errata

Cytat: aniak1211 w 25 Kwi 2012, 23:13:36
Takie gniazdko w blacie ma jakas oslone???
Bo na blacie roboczym to bedzie wiecznie zabrudzone.
Od razu mam wizje jak robie ciasto a w gniazdku pelno maki:D

można dać takie zaślepki, jak i na ścianę. Nie wiem, jak się fachowo nazywają ;D

konwalia

zakłada się gniazdko z izolacją i klapką takie jak do łazienki i miejsc wilg.

zwierzatko_mojej_mamy

ja w blacie mam z klapkami i wygladaja jak nowki ;) w odroznieniu od sciennych bezklapkowych ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Angie

no własnie, to mój kolejny błąd, że nie mam z klapkami  :headbang:

errata

a no właśnie klapki miałam na myśli :)

aniak1211

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Kwi 2012, 09:13:47
ja w blacie mam z klapkami i wygladaja jak nowki ;) w odroznieniu od sciennych bezklapkowych ;)
Hmmm,
to moze i ja sobie tak zainstaluje jak chwalicie:)

ziuta

Cytat: aniak1211 w 26 Kwi 2012, 14:02:24
Hmmm,
to moze i ja sobie tak zainstaluje jak chwalicie:)

ale to chyba ma sens tylko jak nie ma możliwości zainstalować na ścianie, bo jak można na ścianie to po co robić w blacie? :hmm:

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ziuta w 26 Kwi 2012, 15:05:50bo jak można na ścianie to po co robić w blacie?
zeby nie straszyly ryjki swinek ze sciany ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

iksa_nl

ale wtedy blat szerszy tez kupujecie czy standardowy na szafki 60 i troche miejsca ubywa (i kabel idzie w srodku szafki/za szuflada)?

bozena.dp

dziewczyny, czy zna któraś fimę new trendy i ich kabiny prysznicowe z linii gold?