Nocnikowanie-rady, rady

Zaczęty przez konwalia, 22 Lut 2012, 10:53:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: olgaaa1 w 16 Lip 2013, 15:49:41zajebiste odpieluchowywanie-tylko się zabić, aż się dziwie, że jej się udało mnie odpieluchować, i że ja nie robię w majtki,
lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

Cytat: errata w 16 Lip 2013, 14:00:55u nas nie było harówki. Ani nawet ekstra prania.
no u nas tez na szczescie, bo bym sie.. ale nic nie mowie, bo kto wie co czeka mnie kiedys z kolejnym :D

olgaa1  opluty

errata

Cytat: niewiemjaka w 16 Lip 2013, 16:46:19bo kto wie co czeka mnie kiedys z kolejnym

tego się boję :D bo A. pod każdym względem była idealana, więc kolejne dla równowagi da nam w du... :D

niewiemjaka

errata no niekoniecznie :D aczkolwiek jestem bardzo ciekawa jak to u Was będzie :D

errata

Cytat: niewiemjaka w 16 Lip 2013, 15:56:37
errata no niekoniecznie :D aczkolwiek jestem bardzo ciekawa jak to u Was będzie :D

ja już to widzę, jak w du... dostaję :D jak to drugie w nocy nie chce spać, i przez to budzi A., jak ma kolki, bolesne ząbkowanie lol lol tym razem czuje, że zaliczę wszystkie atrakcję, których wcześniej nie zaznałam :D

Angie

errata ja mam takie same obawy. Boję się, że przy drugim będzie masakra dla równowagi.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Angie w 16 Lip 2013, 17:30:03errata ja mam takie same obawy. Boję się, że przy drugim będzie masakra dla równowagi.
a co tam, i tak sprawdzicie lol lol

Dodany tekst: 16 Lip 2013, 16:51:33

wmawiajac sobie "moje bedzie inne" lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marcheewka

Cytat: olgaaa1 w 16 Lip 2013, 10:19:37
Dziwne trochę, tak jakby chciała Ci zrobić "na złość"
Ja bym nie odpuszczała i motywowała nagrodami, np. Jak będziesz siusiać cały dzień do nocniczka, to będzie...nagroda.
A ile ona ma nocników, nakładek itd.? Jak długo próbujesz?

No, mnie też tak wyglada, ze na złosć.
Ale teraz siedzę z nia w domu, bo teściowa chora i jest lepiej, niestety przekupuje ją crispello ( czekoladkami)
Pytam,  A ty dzisiaj nie chcesz jeść crispello? Pamietasz, ze sie umowiłyśmy? No i zazwyczaj działa ;)

Nocniki ma dwa, woli sikać do nowego, grajacego.
Ma dwie nakładki, ale woli sikać bez nakładek, do samej ubikacji. Ma podnózek, staje sobie sama, ściąga majtki i sika. Zazwyczaj mowie -Idę siku,  zmienisz mnie zaraz?
a ona Doobra!, no i za chwile przychodzi, siada i zazwyczaj nasika.

Kupa niestety w większosci w majtki, bez słowa.

No i są nagrody za sikanie.
Teraz chciała isć na takie dmuchane zjeżdzalnie, no to jej mówie, że nie moze dopóki nie bedzie wołac siku, bo tam nie mozna sie zsikać w majtki.
No i jest motywacja, trenujemy, żeby isć na te dmuchańce ;)

Trwa to juz długo, sika w majtki od miesiąca, niestety...
Od 2 tygodni jest wogóle bez pieluchy, wcześniej pielucha była na wyjścia.

U nas jest problem, że ona nie chce się wysikać, choć chce. Pytam na placu zabaw - Chcesz siku? Nie chce! a za minutę powódź.
Nawet jak widzę, ze posikała trochę i chce ja wysikać, to krzyczy, ze nie chce.

foszek

marcheewka a maona jakies ulubiona postac z bajeki?
Pamietam jak dragon ubierala I. majteczki, chyba ze swinka peppa i tlumaczyla ze ona nie lubi jak ma mokro.

errata

Angie juz za niedługo dam znac, czy obawy sie sprawdziły ;) narazie szykuje sie jak na wojnę :D

kasiad

Cytat: marcheewka w 16 Lip 2013, 18:03:32
ona nie chce się wysikać, choć chce. Pytam na placu zabaw - Chcesz siku? Nie chce! a za minutę powódź.
Nawet jak widzę, ze posikała trochę i chce ja wysikać, to krzyczy, ze nie chce.

marcheewka
Olek ma prawie 4,5 roku i robi dokładnie tak samo
oczywiście w majtki nie sika ale nie mówi, że chce siku
po nocy gdy gonię Go do łazienki krzyczy, że nie zrobi bo nie chce
a musi chcieć bo ostatni raz robi przed spaniem
jak już zrobi to leje do sedesu przez kilkanaście sekund :D
i zawsze gdy pytam, czy chce do wc to mówi, że nie chce  ;)
ale karze Mu robić i robi

kotabma

marcheewka Z miala dlugo blokade przed sikaniem w obcych miejscach i np na trawke ;)
nosilismy nocnik ze soba tak dlugo az sie przelamala
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: foszek w 16 Lip 2013, 19:27:35
marcheewka a maona jakies ulubiona postac z bajeki?
Pamietam jak dragon ubierala I. majteczki, chyba ze swinka peppa i tlumaczyla ze ona nie lubi jak ma mokro.

h,mm, jakoś mocno się nie identyfikuje z postaciami

Lubi Peppe, ma majtki z pepą, ale jakoś jej nie wzrusza to, ze zesika.
Ma majtki z myszką Minie, z księżniczkami, z kotkami itp.

Ona sika wtedy, kiedy ma na to ochote. Dosć często rano pomimo pieluchy z nocy biegnie do nocnika z okrzykiem siusiu i robi.

Wieczorem też często robi, problemem jest dzień, plac zabaw, jak się bawi.

Ale nie narzekam, już jest lepiej.

W końcu kiedyś się nauczy, co nie? Nie znam żadnego pierwszoklasity z pieluchą ;)

Dodany tekst: 18 Lip 2013, 16:17:19

koleżanka poleca coś takiego, warto?

http://allegro.pl/zestaw-potette-nocnik-turystyczny-33-wklady-i3405587599.html

nocnik i deska od razu, może się sprawdzi w terenie i na urlopie??

marcheewka

Cytat: sputnik w 18 Lip 2013, 16:33:21
Marchewku, ale to jest NORMALNE!
Alicja jest grubo ponad rok bez pieluchy a się zdarza, że się zapomni w zabawie! I to nie ona jest wyjątkiem, wyjątkiem są dzieci, którym takie rzeczy się nie zadarzają! Chwal, wierz w nią, jest naprawdę dobrze!

chwale, chwalę! Już całą paczkę cukierków zjadła ;)

problemem jest to jej zapieranie się, ze nie chce siku, choć chce.

Ale "pozwalam" jej na to, może zrozumie zależność - niewysikanie się i posikanie w majtki.

Niestety jej posikane majtki nie przeszkadzają...

Kasia

Posikac przy zabawie to i Michalowi sie zdarzy i nawet jego 7letniemu kuzynki sie zdarza. Znajomi tez zawsze gacie na zmianę dla dzieci maja. Dzieci bezwpadkowe tez są, oczywiście ale to nie tak ze wszystkie :)

magdalinska

Cytat: marcheewka w 18 Lip 2013, 17:41:02problemem jest to jej zapieranie się, ze nie chce siku, choć chce.
u nas to samo, jak juz nei moze wytrzymac, ostatnie sekundy, to wtedy mowi ze mu sie chce ;)

Angie

Lenie też nigdy się nie chce ;D do kibelka biegnie jak juz leci, albo nawet kilka kropel ma na majtkach.choć to jej przeszkadza
i wtedy obowiązkowo trzeba majtki zmienić. I ja jej nie słucham jak mówi, że nie chce, długo nie sikała, a np. gdzieś wychodzimy.
Wtedy musi odwiedzić toaletę i koniec. Wysika się w 99% przypadkach.

marcheewka

Dzisiaj od rana była z M , wszystko do nocnika, sama siadała, zadne majtki nie zsikane :thumbup:

poźniej też nocnik, dopiero wieczorem sie zsikała i kupa w majtki, ale później znów nocnik.

mam nadzieję, że załapała ;)

mobka

U nas jest tak samo. Wczoraj wieczorem nie zdazył się rozebrać i zesikal się przed samym kibelkiem. Pierwszy raz my się w sumie zdarzyło, bo tak to parę kropli co najwyżej na majtkach i resztę trzyma. Ale wczoraj był mega zmęczony i myślę że myślał, że już bez majtek jest ;)

olgaaa1

U nas przekonała się na sikanie na trawie :) zdejmuje majtki i siusia, po czym wstaje patrzy nic nie ma, pyta się gdzie siusiu, powiedziałam że trawka zjadła na co ona"śmaćnego" :D dzieci są cudowne :)

iksa_nl

Cos mi sie zdaje, ze my do wrzesnia nie zdazymy...
Pani z przedszkola powiedziala, ze go opanuje, ale mi z tym glupio.

Jak sam zawola raz na 3 dni to jest duzo. Posadzony w 99% przypadkow zrobi. Jak go nie posadze i czekam az sam da sygnal to czeka do ostatniego momentu i albo popusci albo sika po calosci.
No i kupa w majty w wiekszosci przypadkow... a wiadomo jest kupa i KUPA. :(

foszek

iksa_nl nie stresuj sie, panie w przedzszkolu przyzwyczajone do takich rzeczy, nawet jak dziecko juz dlugo odpieluchowane to i tak w natloku nowosci zapomina o potrzebach fizjologicznych.
No i do wrzesnia jest jeszcze 1,5 m-ca, to duzo czasu.

marcheewka

tfu tfu dzisiaj caaały dzien bez ani jednej wpadki! A długo bylismy poza domem na dmuchanym placu zabaw, potem w restauracji.
Rano pomimo pieluchy pobiegła na nocnik i zrobiła, potem cały czas sama z siebie siadala, nawet usiadła sama na kupę! Powiedziała, brzuszek mnie boli, to mowię A moze kupkę chcesz? Zobacz. mówi Chyba nie, ale za chwilkę usiadła i zrobila.

Potem na dmuchańcach cały czas nie sikała, kilka godzin aż zaczęliśmy ją namawiać, ale się denerwowala, ze nie, to daliśmy spokoj.
Potem w restauracji poszła ze mna do wc, ale zrezygnowała, no a za 5 minut mowi, że jednak chce. Poszłysmy i zrobiła.
Potem znow na dmuchańce, wróciliśmy wieczorem do domu i tutaj ze 2 razy sama usiadła.

Mam nadzieję, że zalapała!

Właśnie sidzi w wannie i słysze Mamo ! siku!
Musiałam wyjać ja z wanny i wysikała sie do wc!!!

Jednak tydzień z rodzicami podziałał cuda, mam nadzieję, że nie zatnie się od poniedziałku przy babci.

Kasia

Marchewka super :) twoja ciężka praca daje efekty :bravo:

zuzia

marcheewka
super!
ps. może jednak babcia była troche za mocno na ten szybki sukces nastawiona?  :hmm: