Nocnikowanie-rady, rady

Zaczęty przez konwalia, 22 Lut 2012, 10:53:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iksa_nl

u nas za to w ogole nie wola jeszcze...nie wiem ile mu to zajmie czasu, zeby zalapal...juz od miesiaca lata w majtach.

Posadzony na nocnik zrobi za kazdym razem (mniej wiecej co 1.5 - 2 godz. i po spaniu) wiec majty suche, pielucha po nocy sucha, ale numer 2 leci w majty (masakra..) no i nie wola ani na nr 1 ani na nr 2...
troche sie zaczynam martwic czy damy rade - zmienily nam sie plany i Mlody idzie jednak od wrzesnia do przedszkola..

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: iksa_nl w 05 Lip 2013, 10:36:49Posadzony na nocnik zrobi za kazdym razem (mniej wiecej co 1.5 - 2 godz. i po spaniu) wiec majty suche, pielucha po nocy sucha, ale numer 2 leci w majty (masakra..) no i nie wola ani na nr 1 ani na nr 2...
po co ma wolac, skoro co 2h sika bez potrzeby wolania? :D ja se zartuje troche, ale moze to dlatego? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

foszek

iksa_nl H. tez nie wolala, a sama leciala na nocnik (u nas nocnik stal w biurze, w lazience i duzym pokoju).

iksa_nl

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 05 Lip 2013, 10:48:52po co ma wolac, skoro co 2h sika bez potrzeby wolania?

no w sensie, ze ja go pytam co te 2 godz czy chce ...on nigdy nie chce, ale siada i robi.
A on mi na to usmiech od ucha do ucha i "mamus...ooo....leci..."

moze masz racje ... sama juz nie wiem, ale jak nie posadze to sie posika i przyleci z placzem

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: iksa_nl w 05 Lip 2013, 15:22:03ale jak nie posadze to sie posika i przyleci z placzem
ciesz sie ;) fran sikal w gacie i bawil sie dalej lol lol

www.annawilk.pl

marcheewka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 05 Lip 2013, 09:48:52
po co ma wolac, skoro co 2h sika bez potrzeby wolania? :D ja se zartuje troche, ale moze to dlatego? :>

hmm, to ma sens...

Ola posadzona co 2 godz nasika, sama z siebie hmm... to czasem... jak ma ochotę akurat, bo jak nie to w gacie.

Jak ja się nie pytam, to zazwyczaj sika w majtki, jak posadzę na nocnik, to się cieszy, ze nasikała.

A i teściowa odkryła, ze chętniej biegnie sama na nocnik jak jest bez majtek, tzn z gołą pupa ( no i dluższa bluzka, żeby nie było)
Wtedy tak jakoś podbiega sama, siada i za chwilkę jest.

Rano po wstaniu zdejmuje  jej pieluchę i chodzi w samych piżamach. Dzisiaj zrobila kupe, spadla jej do nogawki i przybiegła przerażona do mnie, że ma kupe w nogawce :point_lol:

Dodany tekst: 05 Lip 2013, 15:05:08

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 05 Lip 2013, 14:23:00
ciesz sie ;) fran sikal w gacie i bawil sie dalej lol lol

sikał? tzn już nie?

U mnie nadal to standard, zupełnie nie przeszkadzają jej mokre majtki, jeszcze jak nasika na podłogę to bawi się w ogródek, tapla w tym, o matko!

Ale decyzja podjęta i już.
Przedwczoraj M ją woził na rowerze z podkładem pod pupą, wczoraj zabrałam ją od babci i do fotelika samochodowego wsadziłam podkład. na razie takich wpadek nie ma, ale nigdy nie wiadomo.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: marcheewka w 05 Lip 2013, 15:02:16
sikał? tzn już nie?

no nie, jakis miesiac bez pieluchy, tylko na noc, w zlobku tydzien lal nie mowiac, w domu czesciej mowil, na kupe 2 tygodnie nie mowil, no ale jak zabralam to zabralam, nie ma pieluchy, trudno, milion majtek i spodenek nosilam do zlobka przez tydzien, w drugim juz mniej, teraz podrzucam 2 pary majtek + jedne gacie na wszleki wypadek codziennie

www.annawilk.pl

marcheewka

zwierzatko_mojej_mamy no widzisz, tobie żobek pomógł...
u nas pani miała zapał, ale na kilka dni tylko... jak codziennie cały worek do domu przynosiłam, to jej sie odechciało.
Teraz od tygodnia zabrałam pieluchę, no i też mam codziennie milion majtek, nawet ostatnio wieszajac pranie ( prawie same gacie) pomyślałam  jak można w ciagu 2 dni zesikać tyle gaci???

Ale juz widzę, ze jest lepiej - tak ze 2 razy dziennie powie, że chce siku, usiądzie i zaraz zrobi. Niestety 2 w większości do majtek... a wydawałoby sie, że to łatwiejsze do wyczucia.

feeling.good

marcheewka, Staś dopiero po ok. miesiącu od odpieluchowania zaczął sam mówić, że chce siku. Wcześniej ja musiłam dopytywac i go zachęcać.

olgaaa1

U nas nadal woła, ale nie chce usiąść na nocnik ;( Muszę założyć pieluchę z sika się i znowu majtki. Wole tak niż ma sikać w majty. Ważne,że woła. Następny etap przyjdzie.
Muszę chyba iść z nią i nakładkę jej kupić na sedes.

marcheewka

Cytat: feeling.good w 06 Lip 2013, 23:54:00
marcheewka, Staś dopiero po ok. miesiącu od odpieluchowania zaczął sam mówić, że chce siku. Wcześniej ja musiłam dopytywac i go zachęcać.

ale wiesz co? ona czasem ładnie wola albo sama siada.
W sobotę rano bawiła się w swoim pokoju, nagle krzyknęła Muszę siusiu! i pobiegła na nocnik. W ciągu kilku minut zrobiła. Potem sikała jak pies, na podłogę. Wieczorem po kąpieli dostał na noc pieluchę, powiedziała nagle Siku, pobiegla, zdjęła pieluchę i zrobiła do nocnika.
W niedzielę rano na działce też nagle  powiedziała, ze musi na nocnik, siadła i zrobiła kupe po kilku minutach.
Potem zesikala chyba z 5 par majtek, aż w końcu biegała bez gaci, w samej spódnicy.

Nie chciała wysikać się przed powrotem do domu, w samochodzie wytrzymała, ale zsikała sie do swojego łóżka

Wiem, że jak chce to potrafi, tylko właśnie nie chce. No i nie wiem dlaczego??

Ja już jej nawet na ten nocnik nie wysyłam, nie wypytuję. Latam tylko ze ścierą, wszystko mam w moczu aż mnie krew zalewa!

Kasia

Marchewki może w trakcie zabawy sika? Lub jak jest czymś zajęta?

Bo Michalowi to zdarzy sie posikac jak sie mocno czymś zajmie ;) a przecież odpieluchowsny jak ta lala.

marcheewka

Cytat: Kasia w 08 Lip 2013, 16:17:26
Marchewki może w trakcie zabawy sika? Lub jak jest czymś zajęta?

Bo Michalowi to zdarzy sie posikac jak sie mocno czymś zajmie ;) a przecież odpieluchowsny jak ta lala.

To też, ale tutaj nie o takie sytuacje chodzi.
No bo raz widziałam, bawila się ciastolina a pobiegła nagle zrobić siku.

Tutaj chodzi o upór, bo wracamy do domu i mówię zrób siku, ona nie chce!
A za minutę sika na podłogę, tak normalnie stojąc sobie.

magdalinska

Cytat: marcheewka w 08 Lip 2013, 17:53:46Tutaj chodzi o upór, bo wracamy do domu i mówię zrób siku, ona nie chce!
A za minutę sika na podłogę, tak normalnie stojąc sobie.
a to jest własnie ciekawe, bo kubus ma podobnie, tylko nie sika na podłoge. Widze ze mu sie chce, przebiera nogami, pytam czy chce siku - nie. przebiera bardziej, zaciska kolana, pytam znowu, czy chce siku - nie. Moge pytac i 15 razy i powie ze nie. a za 30sek krzyczy "siku!!!!!!"  i biegiem do lazienki

zupełnie nie wiem co Ci doradzic...

olgaaa1

Idziemy dzisiaj wspólnie kupić nakładkę na sedes, może polubi  :-)

Angie

magdalinska moja też ten typ  ;)  jak mnie to wkur....
nigdy nie chce jej się siku  :headbang:

Kasia

Michał tez tak ma. Szkoda czasu na sikanie. Sika sie jak już wyjścia nie ma i już sie nie wytrzymuje lol
Niestety pamietam ze podobnym typem byłam lol

jusia

u nas do odpieluchowania daleko, ale pierwsze sukcesy nocnikowe są :)
już wiadomo, że jak Lenutkowi się nie chce,to za nic nie usiądzie, a jak chce to siada , robi, przy kupie (raz się udało) to nawet brawo sobie biła ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

magdalinska

Cytat: Kasia w 08 Lip 2013, 18:12:22
Sika sie jak już wyjścia nie ma i już sie nie wytrzymuje lol
o to to :D ale za to jak sie obudzi nad ranem i chce wstawac, a ja jeszcze nie chce, to wtedy chce mu sie sikac co 2 minuty ;)

kotabma

Cytat: magdalinska w 08 Lip 2013, 21:43:28ale za to jak sie obudzi nad ranem i chce wstawac, a ja jeszcze nie chce, to wtedy chce mu sie sikac co 2 minuty
albo wieczorem jak ma isc spac to tez idzie do lazienki 15 razy :D
Zosia tez wstrzymuje do ostatniej chwili ale ona sie nie posika, czasem popusci kilka kropelek i biegiem do lazienki ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

olgaaa1

To chyba wszystkie dzieci trzymają do końca. Moja już jak się zsiusia to końca nie widać i się zastanawiam zawsze jak w takim małym brzuszku może mieścći się tyle płynów :)

marcheewka

wiecie? nie mam już ani pomysłu ani siły, chyba się poddam
leje drugi tydzień, dosłownie leje jak pies, pod siebie. Stoi sobie no i zaczyna sikać, nie przejmuje się mokrymi majtkami, spodniami, butami. Nic.

Stała się nerwowa, krzyczy, wrzeszczy jak wspomnę o sikaniu, udaje, ze nie słyszy.
Gdy nasika nawet nie powie, ze nasikala, ze zdarzylo się, ze zapomniala itp. Nic, kompletnie, udaje, ze nic się niestalo i idzie dalej. Nawet nie słucha jak mowię, gdzie należy sikać.

Aż czasem mam  ochotę wziąć te zaszczane gacie i umazać jej nos :crying:

Ja nie wiem o co chodzi, żadne ze znanych mi dzieci w wieku 2 lat i 8 miesięcy tak nie lało i nie kumało o co chodzi.

Odechciewa mi się wszystkiego, mam ochotę spowrotem zapakować ją w tą pieluchę i mieć to w dupie.

Angie

marcheewka trudny z niej przypadek ....

abkasia

Hugo tez tak mial. Na niego dzialaja 2 rzeczy:
1. Kto pierwszy, ja ide i udaje ze chce zrobic, wtedy on leci i robi bo on zawsze musi byc pierszy i chce wygrywac
2. Na zasadzie przekory: eeee napewno ci sie nie chce zrobic siku, choc, nie rob. I wtedy tez leci zrobic

olgaaa1

U nas podobnie z tym, że ja mówię idę siusiu zrobić na twój nocniczek i wówczas jest nieeeeeeeeeeeeeeee to mojeeeeeeeeeeeeeeeee i siedzi :)