Dieta Dukana - nasze przepisy i pomysły

Zaczęty przez effik, 06 Lip 2010, 20:21:58

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Anupka

Cytat: szelma w 28 Wrz 2010, 16:32:23w tym samym momencie pisałyśmy

noo.. normalnie, gdzie Ty tam i ja, róbmy obrączki i grawer itd ;)

A w BE są zemelki ;) w sklepach takich normalnych?

Dodany tekst: 28 Wrz 2010, 15:38:14

A, już widzę, że napisałaś, że nie widziałaś ;)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

Anupka, patrzyłam w dwóch supermarketach i nie było. Ale tutaj to nawet soczewicy i ciecierzycy zbytnio nie ma w normalnym supermarkecie. Bardziej szczegółowo nie szukałam, ale pewnie w Brukseli albo Antwerpii w jakimś sklepie ze zdrową żywnością albo na targu bio to owszem.

claridad

my mamy dyspensę na alko i snikersy z Effim :D i Angie też jak chce :D Ja schudłam w sumie 7kg a chciałabym jeszcze z 7 kg :D ale mam słabą wolę i za dużo pokus :D

callja

Cytat: claridad w 28 Wrz 2010, 18:34:07Ja schudłam w sumie 7kg a chciałabym jeszcze z 7 kg

Ja zrzucilam około 3 kilo, chciałabym jeszcze z kilogram... zamierzam wytrzymać przynajmniej do końca tygodnia. P. zrzucil pewnie z 5 kilo, powinien spaść jeszcze ze dwa, ale uparł się że koniec gubienia i już.

effik - za swój "grzeszek" zła jestem na samą siebie, bo jak dotąd trzymałam się twaaardo!!! Z czystego wyrachowania ofkors - po to, by jak najszybciej móc przejść na utrwalanie :P Bo ja kcem chleeeebka...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

piekłam wczoraj dla siostry muffinki otrebowe - nawet niezłe, choc troche trocinowate :D :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

claridad

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

claridad

Cytat: sweedee w 28 Wrz 2010, 21:57:54
claridad  :beer:
jeszcze w Empiku oglądałam nową wersję DLA POLAKÓW :D śmieszna jest :)

callja

Cytat: claridad w 28 Wrz 2010, 23:06:56w Empiku oglądałam nową wersję DLA POLAKÓW

Ciekawe, co w niej takiego "specyficznie polskiego" ;)

effik

sweedee możesz też kupić sobie tą małą białą z całą teorią, a ja ci przepisy podeślę na maila. w internecie też sporo znajdziesz :)

kasiad

sweedasie ja mam tę drugą  :)

effik

Cytat: callja w 29 Wrz 2010, 00:27:21
Ciekawe, co w niej takiego "specyficznie polskiego" ;)

kapuśniak lol lol

sweedee

Cytat: effik w 29 Wrz 2010, 07:55:38sweedee możesz też kupić sobie tą małą białą z całą teorią,

chodzi o tę z jajem obwiązanym centymetrem, joł?

Dodany tekst: 29 Wrz 2010, 10:40:19

Cytat: effik w 29 Wrz 2010, 07:55:38a ja ci przepisy podeślę na maila

iluvu  bighug

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

rilla

a u nas dziś gulasz z indyka z pieczarkami, więc nic specjalnego

effik

joł, sweedee :D przepisy poszły :)

rilla, jak nic specjalnego, jak dobreeee? :)

callja

Próbowałam popełnić placuszkonaleśniki z maizenyna obiad ;) pomijając, że wyszły masakrycznie słodkie plus rwały się na kawałeczki, to nawet dobre były ;)

Macocha na mój dzisiejszy SMS że nie przyjeżdżam do pracy & na nocleg, bo się pochorowałam odpisała "i pięknie, odchudzaj się dalej!". Miluuuuuuusio...

rilla

effik dobre dobre, ale ja zjadłam do niego ziemniaki:D karmie dalej Młodego wiec sie nie odchudzam, ale tłuszczu nie używam i hm czuje się dużo lepiej

effik

Cytat: rilla w 29 Wrz 2010, 21:21:06
effik dobre dobre, ale ja zjadłam do niego ziemniaki:D karmie dalej Młodego wiec sie nie odchudzam, ale tłuszczu nie używam i hm czuje się dużo lepiej

ojtam ojtam, zrób sobie trzecią fazę :D

cherry

tak tu zagladam i podgladam przepisy...jak sie ma alergie na mleko to chyba nie bardzo z tym dukanem
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

wrobelek0403

moja kolezanka zaczeła ta diete, upiekła wczoraj babaczki na słono. przyniosła dzis do roboty i mowi, ze sa tak niedobre, ze ledwo jej przez gardło przechodza ...

sprobowałam - pycha!!!!! wiec dostałam 3 na droge lol lol lol lol cos jej chyba dieta nie lezy ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

effik

niech sobie upiecze na słodko, są boskie.
na słono też są boskie, może się bała doprawić ;)

callja

Dzisiejsze:

- "sałatka" na kolację (P+W)
duże opakowanie serka wiejskiego 3%
biedronowy łosoś = 150 g (poszarpany na małe kawałeczki)
średnia czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
pół pęczka szczypiorku (posiekanego)
słoik pieczarek "w wodzie" (odsączonych)
kopiasta łyżka suszonego koperku
sporo pieprzu
Wszystko wymieszałam, sól była już niepotrzebna (łosoś jest mocno słony) - maaaatko, jakie to było pyszne!! Chyba zaadaptuję na stałe do jadłospisu :)

- a w piecu siedzi teraz:
ciasto jogurtowe
/moja modyfikacja: piekłam w muffinkowych foremkach ;) /
3 jajka
3/4 dużego jogurtu
słodzik (do smaku)
4 łyżki mazeiny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka aromatu (dalam pół na pół śmietankowy i migdałowy)

Jajka ubić z jogurtem, dodać słodzik, aromat, mazeinę i proszek do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C.
Pachną już teraz bbbbb ładnie, a czy będą zjadliwe, to się okaże ;)
Podobno można zastąpić maizenę mielonymi otrębami  :knuje: opcja zachęcająca, zwłaszcza, że dziś dorwałam w markecie już rozdrobnione do konsystencji manny/krupczatki, wypróbuję zatem chętnie tę modyfikację. Ino dziś już przekroczyliśmy z P. dzienny limit otrębowy - nie ma to jak owsianeczka na śniadanie
:mocking:

edit:
Wyszły całkiem całkiem, ino połowę mufinki musiałam wyskrobywać łyżeczką z papilotki, tak się przykleiła ;)

effik

callja, tak, mielenie otrębów to dobry sposób na mąkę :) np. do naleśników, ciastek, chlebka.

Dukan od jutra. ciekawe, co zobaczę na wadze po zlocie :D