Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Cytat: jestynka w 07 Lip 2014, 16:54:23
mi nikt nic takiego nie dwał, po cesarce dali Ci ten papier?
szpital sie zabezpiecza przed roszczeniami. Każda operacja może się zakonczyć śmiercią nawet wyrwanie zęba.

Dodany tekst: 07 Lip 2014, 17:59:29

szpital sie zabezpiecza przed roszczeniami. Każda operacja może się zakonczyć śmiercią nawet wyrwanie zęba.

Kasia

Przed, przyszedł lekarz, objaśnił wszystko, powiedział o tych komplikacjach, ze rokowania średnie ze wzgledu na to se to druga cesarka, zapytał czy zrozumiałam i dał mi knigę do podpisu. To juz na sali porodowej było, na porodowej sn czekałam na moja kolej cesarki, w sali Iwonce. Bo na izbie przyjęć to podobne papiery podpisywałam ale to juz takie ogólne, bez wzgledu ns rodzaj porodu, ze moga byc komplikacje i wyrażam zgodę na wycięcie macicy czy inne zabiegi gdy dojdzie do zagrożenia zycia. Ale chyba w tej samej książce. Były dwie książki/zeszyty, jeden mój, drugi dziecka.
5 lat temu tez masę papierów podpisywałam, tez najpierw na izbie przyjęć a potem jeszcze przed sama cesarka mi kolejne do podpisu na IP donieśli, zgoda na znieczulenie, komplikacje itd. 5 lat temu jeszcze zgoda na zdjęcia była, na wadze i od fotografa (chyba). Teraz nie bo nie robia juz zdjec :(
Michał ma fotę na wadze i dwa komplety od fotografa i jeszcze w wyborczej. Młoda ani jednego :(

wrobelek0403

suegro czytałam, i coz ... chyba niczego innego nie mozna sie było spodziewac ...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

goga

Powinni karać za gadanie takich bzdur...
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

dragon, w sredniowieczu kosciół twierdził, ze Żydzi przerabiają niemowleta na mace... widac, zawsze muszą miec czym ludzi straszyc ;D

Kasia

Ja sie boje takich oszołomów, trend nieszczepiacych sie powiększy i kurwa za jakiś czas będziemy umierać na zmutowana odre czy inne juz opanowane gowno :(

wrobelek0403

Kasia, ja jestem przerażona.

Najgorsze, ze wydawac by sie mogło, inteligentni ludzie nie szukają wiedzy, tylko na zasadzie "widac jest cos na rzeczy, skoro ktos o tym napisał" przyjmują do wiadomosci ten antyszczepionkowy bełkot. Porazka.

ddu

Ale wiecie co, ja trafiłam kiedyś w tv na takie argumenty i tam lekarz zdaje się to potwierdził, twierdząc, że nie wszystkie i trzeba się wczytać w skład i pytać lekarza.
bylam zdziwiona, ale nie drążyłam tematu

ddu

Cytat: Kasia w 08 Lip 2014, 09:53:55
Ja sie boje takich oszołomów, trend nieszczepiacych sie powiększy i kurwa za jakiś czas będziemy umierać na zmutowana odre czy inne juz opanowane gowno :(

ale, KAsia, jeśli to prawda - no to ja się nie dziwię, że to komuś przeszkadza. dla mnie też jest co najmniej dziwne.
z tego powodu nie zrezygnuję ze szczepień, ale wolałabym inny skład, zamiennik

wrobelek0403

ddu, a ja wierze w te doniesienia tak, jak w te, ze szczepionki powoduja autyzm.

goga

a czy to jest poparte naukowymi doniesieniami? wlasnie w tym artykule autor pisze, że na stronie co wkleiła sputnik jest takowa informacja.....

to ile musiałoby byc tych abortowanych plodow, zeby były takie ilosci szczepionek - dla mnie to grubymi nićmi szyte

ddu

dziewczyny, powtarzam, że się nie zagłębiałam
trafiłam na dyskusję przeciwników szczepionek z jakimś profesorem, kt. tłumaczył zalety szczepień. kiedy padł taki argument, nie powiedział: to bzdura!
tylko stwierdził, że nie wszystkie, bla bla bla

może po prostu nie miał wiedzy, nie słyszał  o takich głosach, no nie wiem.
w każdym razie - nie zaprzeczył

ddu

:)

jak o tym myślę, to  myślę, że to niemożliwe i tamten lekarz po prostu był zaskoczony pytaniem, nie słyszał o tym, więc tak kluczył

marax

Nie mam pojecia o co tam chodZi moze o komorki pochodzace np z lozyska one sa totipotencjalne i da sie je klonowac. Ile jest w polsce legalnych aborcji kilkadziesiat rocznie a szczepionek jest miliony

jestynka

moja kolezanka tez o tym mi mówiła, więc miaąłm okazję słyszeć coś na ten temat.

goga

jestynka

goga nie powtórzę ,mogę się dopytać szczegółowo, nie chcę mieszać.
ale ogólnie chodziło mi , o to ,ze temat krązy w róznych środowiskach i nie jest dla mnie świeży

goga

callja

Porażające...
I słuchaj sobie potem przemądrych, którzy ex catedra głoszą, że cierpienie uszlachetnia...
Od razu przypomniała mi się mama, ech :(
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /