Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

Cytat: suegro w 06 Lip 2014, 20:16:10Katolicy też błądzą i akurat przeszłość (że kiedyś dokonywał aborcji, że ma drugą żonę) nie ma znaczenia. Każdy może się nawrócić.

no proszę proszę, on się może nawrócić? to we własnym zakresie proszę!
katolik w 2 związku? kk tego nie akceptuje. moralność użytkowa, jak u wiekszości tych hipokrytów

suegro

Cytat: golinda w 06 Lip 2014, 20:58:38no proszę proszę, on się może nawrócić? to we własnym zakresie proszę!

Każdy się może nawrócić.

A w tej kwestii nie rozumiem dlaczego interesuje Was jego moralność i druga żona. Mnie interesuje tylko to czy złamał prawo.

Dodany tekst: 06 Lip 2014, 20:38:49

Cytat: golinda w 06 Lip 2014, 20:58:38katolik w 2 związku? kk tego nie akceptuje. moralność użytkowa, jak u wiekszości tych hipokrytów

A to też nie powinno Cię interesować.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

dragonfly

Cytat: golinda w 06 Lip 2014, 19:58:38

no proszę proszę, on się może nawrócić? to we własnym zakresie proszę!
katolik w 2 związku? kk tego nie akceptuje. moralność użytkowa, jak u wiekszości tych hipokrytów
1000% racji!!!!

su, ale niech on sie nawraca, i to nawet kilka razy, i tak jego moralnosc mnie interesuje, skoro on uwaza, ze ma prawo dyktowac innym co  jest moralne a co nie, no i przy okazji lamiac prawo...  W tym wypadku bycie adwokatem diabla ma jednak male szanse na wygrana ;)

suegro

dragonfly pozwól, że będę adwokatem kogokolwiek zechcę. ;)
Mnie tylko interesuje czy złamał prawo czy nie. I bardziej niż roztrząsanie tego czy ma drugą żonę (to nie jest przestępstwo) interesuje mnie czy za to co zrobił poniesie konsekwencje.

Józef Piłsudski

zwierzatko_mojej_mamy

suegro no wiesz, posiadanie drugiej zony koscielnie jest niezgodne z prawem KK ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

suegro

zwierzatko_mojej_mamy no i co z tego? Nie mnie oceniać "przestępstwa" katolickie.

Józef Piłsudski

dragonfly

Cytat: suegro w 06 Lip 2014, 20:56:30dragonfly pozwól, że będę adwokatem kogokolwiek zechcę.
alez prosze cie bardzo ;)

Cytat: suegro w 06 Lip 2014, 20:56:30Mnie tylko interesuje czy złamał prawo czy nie. I bardziej niż roztrząsanie tego czy ma drugą żonę (to nie jest przestępstwo) interesuje mnie czy za to co zrobił poniesie konsekwencje.
a mnie oprocz tego jeszcze interesuje, jakie on ma prawo, zeby mowic co jest moralne a co nie - pozwol sie sie bede tym interesowac ;)

jo_miekka

O rany dziewczyny, ale naprawdę ma tu cokolwiek do rzeczy, czy ma piątą żonę czy pięć żon?
Przykro jakoś :(

dragonfly

jo_miekka no a nie ma? Skoro jest takim wspanialym chrzescijaninem (zakladam, ze katolikiem wlasnie), to tak slabo troche, że wybiera sobie akurat to prawo kk, ktore mu pasuje w danym momencie ;D

marax

Cytat: jo_miekka w 06 Lip 2014, 22:58:12
O rany dziewczyny, ale naprawdę ma tu cokolwiek do rzeczy, czy ma piątą żonę czy pięć żon?
Obrońców ma kościelnych, powołuje się na swoją wiarę i się nią zasłania. Biskup zbiera pieniądze na karę dla szpitala. Kara powinna zostać scedowana na pracownika czyli prof.  Ta sama wiara na jedno mu pozwala na inne juz mu nie pozwala w zależności od potrzeb teraźniejszych. Jak nie był prof i nie zarabiał 20 000 /miesięcznie to było wszystko ok.

suegro

Cytat: jo_miekka w 06 Lip 2014, 22:58:12

No dość.

Dodany tekst: 06 Lip 2014, 23:30:41

Cytat: dragonfly w 07 Lip 2014, 00:14:44Skoro jest takim wspanialym chrzescijaninem (zakladam, ze katolikiem wlasnie), to tak slabo troche, że wybiera sobie akurat to prawo kk, ktore mu pasuje w danym momencie

Jak większość.
Nie ma idealnych katolików, na strefie chyba też.

Józef Piłsudski

marax

mógł (jako dyrektor) NIE podpisywać kontraktu,w którym są TAKIE a nie inne wymagania.Nagle obudził się po latach???Dlaczego nie zrobił chryi na całą Polskę z TEGO powodu?Był konsultantem krajowym-DLACZEGO nie poruszał TYCH spraw??Zapomniał???aaa tak jak i teraz nagle sobie przypomniałe,że praeprowadzał wcześniej aborcje.No tak.Bo ktoś INNY mógł sobie o tym przypomieć i zrobiłby się większy problem...

Dodany tekst: nie, 6 lip 2014, 22:38:03

Kobiecie zrobiono podwójną krzywdę. Przez to zamieszanie obrońców życia,KK, dziecko zostało podłączone pod aparaturę i będzie tak umierało kilka miesięcy. NIkt nie miał odwagi pozwolić mu odejść ..........

suegro

Cytat: marax w 07 Lip 2014, 00:31:51Kobiecie zrobiono podwójną krzywdę. Przez to zamieszanie obrońców życia,KK, dziecko zostało podłączone pod aparaturę i będzie tak umierało kilka miesięcy. NIkt nie miał odwagi pozwolić mu odejść ..........

A kobiety, jej męża i dziecka to mi bardzo szkoda.

Józef Piłsudski

ddu

właśnie. mi jest ogromnie żal tej skrzywdzonej rodziny.
może mnie zastanawiać, dlaczego (jeśli to prawda) wcześniej nie przeszkadzało mu wykonywanie aborcji, ale mógł nie mieć takiej jak dziś świadomości np. kiedyś to się chyba inaczej przedstawiało.
słyszałam, że kiedy moja mama zaszła ze mną w ciążę, pewien zagorzały katolik z mojej rodziny zaproponował mamie skrobankę. potem zaczął je inaczej widzieć, rozumieć, widzieć w nich faktycznie dziecko, a nie "coś"

natomiast uważam, że posiadanie drugiej żony to nie przestępstwo.
kurde, nie powinno nas to interesować!
może ta pierwsza go rzuciła, może była okropną jędzą, a może po prostu byli ze sobą nieszczęśliwi. to nie ma przełożenia na "ratowanie życia"!

znam dziewczynę, kt. się rozwiodła, a  teraz ma drugiego męża, to bardzo wierzący facet, nawróciła się, robią dużo dobrego.... przez myśl mi nie przeszło, że jest hipokrytką, złym człowiekiem, bo ma drugiego męża!!!!

mayagaramond

Kto zna niemiecki może przeczytać:

http://m.huffpost.com/de/entry/5554993?icid=maing-grid7%7Cgermany%7Cdl2%7Csec1_lnk3%26pLid%3D276852

Aż się niedobrze robi od czytania... Chodzi o prostytucje i nowelizację (zaostrzenie) ustawy z 2002 roku, która ją zalegalizowała.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

margareta

Cytat: salsa w 04 Lip 2014, 22:04:41a matkę na dodatek trzeba pociąć, bo dziecko ma za duzą głowę , zeby urodziło sie naturalnie...
To było jednym z argumentów przeciwko Chazanowi. Włosy mi dęba stanęły gdy posłuchałam wywodu jakieś lekarza o szkodliwości cesarskiego cięcia. Tylko dlaczego nie mówią o tym gdy robią cięcie na życzenie za grubą kasę.

jo_miekka

Ta kobieta nie życzyła sobie cesarskiego cięcia. Ta kobieta życzyła sobie mieć zdrowe dziecko. Ata operacja jej tego nie ułatwia w najbliższej przyszłości...

zuzia

Cytat: margareta w 07 Lip 2014, 10:31:01
Włosy mi dęba stanęły gdy posłuchałam wywodu jakieś lekarza o szkodliwości cesarskiego cięcia. Tylko dlaczego nie mówią o tym gdy robią cięcie na życzenie za grubą kasę.
mówia, tylko mało kto chce słuchać.
nawet nasz marax ciągle tu powtarza, że to jest OPERACJA.

Angie

margareta moim zdaniem słuszny argument. Mnie on nie dziwi.

margareta

Angie mnie też nie dziwi. Poruszyła mnie obłuda lekarzy, bo jak robią za kasę na zamówienie, to już nie mają obiekcji.

Kasia

Margareta, mi mówili za każdym razem ze u mnie trzeba ale to ogromnie ryzyko i kolejne ciecia to jeszcze większe ryzyko. Przy pierwszej uśluszalam ze rokowania sa dobre aczkolwiek rożnie moze byc, poinformowano mnie o możliwościach komplikacji, sepsy, śmierci itd.

Teraz przy drugim cc usłyszałam na samym wstępie ze ze wzgledu na druga cesarkę rokowania sa średnie. Znowu usłyszałam o możliwości powikłań, śmierci.

No i lekarz tez powiedział ze jak planuje trzecia ciąże to abym sie mocnooooooo zastanowila bo rokowania znowu spadną. Ze większośc trzecich cesarek sie udaje ale on woli uprzedzić ze moze byc słabo.
Tym razem musiałam nawet papier podpisać ze zostałam pouczona.

ddu

http://wyborcza.pl/1,75478,16280560,Kradna__oblapiaja__niszcza_i_nie_sa_biedni__Jak__Gazeta.html#CukGW

dobrze, że cytaty z forum są podpisane. wiadomo, co pisze nauczyciel wf czy też pracownik PWSFTViT

szkoda, że brak pomysłów na rozwiązanie tego narastającego od lat konfliktu

marax

Cytat: margareta w 07 Lip 2014, 11:06:06
Angie mnie też nie dziwi. Poruszyła mnie obłuda lekarzy, bo jak robią za kasę na zamówienie, to już nie mają obiekcji.
Co do CC na życzenie to owszem mają obiekcję ale każdy ma wolną wolę i może sobie robić ze swoim ciałem co chce ( dalej mowie o cc)

Dodany tekst: 07 Lip 2014, 14:25:04

Cytat: margareta w 07 Lip 2014, 11:06:06
Co do CC na życzenie to owszem mają obiekcję ale każdy ma wolną wolę i może sobie robić ze swoim ciałem co chce ( dalej mowie o cc)

jestynka

Cytat: Kasia w 07 Lip 2014, 13:59:11Tym razem musiałam nawet papier podpisać ze zostałam pouczona.

mi nikt nic takiego nie dwał, po cesarce dali Ci ten papier?

Angie

http://wyborcza.pl/1,87648,16280599,Chore_dzieci_i_zasady.html#MT

widocznie ordynator widzi tylko kartę i chorobę, a nie widzi człowieka
w tym szpitalu są trudne warunki, sama spałam na krześle, wielu rodziców na karimacie, ale
nie wyobrażam sobie zostawić dziecka samego. To jest nieludzkie.
Tak samo jak nieludzkie jest, że ci rodzice śpią przy windach.