Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

Angie

margareta chyba się nie zrozumiemy. Nie zamknął jej ale ja zwodził,
może nawet dał jej nadzieję. A tam była kwestia dni do podjęcia decyzji.

wrobelek0403

Cytat: margareta w 10 Lip 2014, 14:46:55
No przepraszam, nie zamknął tej matki w klatce. Ja jak nie uzyskam czegoś od jednego lekarza, to idę do innego.

margareta, tak, w sytuacji, w której masz czas mozesz se latac ile i gdzie chcesz. A ona miała mało czasu, była w podbramkowej sytuacji, a on CELOWO przedłuzał badania, zeby nie mozna było przeprowadzic legalnej aborcji.

wiec tak - zmusił ją do urodzenia.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: margareta w 10 Lip 2014, 14:46:55
No przepraszam, nie zamknął tej matki w klatce. Ja jak nie uzyskam czegoś od jednego lekarza, to idę do innego.

no ok, ale jesli matke utrzymywal w przeswiadczeniu o tym, ze po badaniach, ktorych potrzebuje do czegokolwiek z aborcja nie bedzie problemu, a minieciu terminu legalnej aborcji odmowil to jednak to jest jednoznaczne dzialanie

"Chazan, dyrektor Szpitala św. Rodziny - powołując się na klauzulę sumienia - odmówił pacjentce placówki wykonania aborcji. Nie poinformował także kobiety - co wykazała kontrola miasta - kiedy upływa graniczny termin wykonania zabiegu (minął on w 24 tygodniu ciąży - red.). Kobieta, jak się okazało, już po tym terminie dostała skierowanie do Szpitala Bielańskiego, tam jednak lekarze stwierdzili, że nie można już legalnie wykonać aborcji. "
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

margareta

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Lip 2014, 15:53:11no ok, ale jesli matke utrzymywal w przeswiadczeniu o tym, ze po badaniach, ktorych potrzebuje do czegokolwiek z aborcja nie bedzie problemu
Chazan utrzymywał matkę w przeświadczeniu, że z aborcją nie będzie problemu?? Gdzie to wyczytałaś? A może robił te badania, bo liczył, że wady genetyczne nie będą tak straszne, tak jak u tego dziecka z artykułu, który wstawiłam.

Dodany tekst: 10 Lip 2014, 15:21:58

Tak naprawdę, to nie wydarzyła się w tym przypadku żadna tragedia. Mojej koleżance zmarło dwuletnie dziecko, bo lekarze w CZD zwlekali z operacją serca. I to jest tragedia, a w przypadku Chazana, chodzi tylko o to by mu przewalić za podpisanie deklaracji wiary.

wrobelek0403

margareta, wiesz co, pierdolisz. Tyle Ci napisze.

Jak mozna mowic, ze to nie była tragedia???? :padam: Obys Ty nigdy nie znalazla sie w takiej sytuacji i nie przekonała sie jaka.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

margareta

Może źle się wyraziłam, oczywiście cała sytuacja jest tragiczna, ale to, że ta aborcja nie została dokonana nie spowodowało, większej tragedii.

rubin04

Matgareta, pierdolisz od rzeczy - trudno znaleźć tu inne slowa. 
Czy naprawdę nie widzisz różnicy w śmierci dziecka podczas termonacji ciąży a jego powolnym umieraniu w bólach przez 2 tygodnie,  i patrzeniu na to chore dziecko z fragmentami mozgu na wierzchu, wiszaca gałką oczna,  przez matkę,  której na dodatek zmniejszono szanse na kolejna ciążę?

Zastanów się czy naprawdę to jest miłosierdzie?  To są tortury dziecka i jego rodziców.

goga

Cytat: margareta w 10 Lip 2014, 16:11:38Tak naprawdę, to nie wydarzyła się w tym przypadku żadna tragedia.

no nie..... brak mi słów.......
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

golinda

Cytat: margareta w 10 Lip 2014, 16:32:35to, że ta aborcja nie została dokonana nie spowodowało, większej tragedii.

aaa.... aż mnie zatkało na chwilę...

nie, żadna tragedia. kobieta urodziła koszmarnie chore dziecko, musiała patrzeć jak umiera
tego obrazu nie zapomni do końca życia

chyba jesteś nienormalna albo głosujesz na pis lub marka jurka (no czyli jedno i to samo)

Dodany tekst: 10 Lip 2014, 15:59:08

Cytat: margareta w 10 Lip 2014, 16:11:38chodzi tylko o to by mu przewalić za podpisanie deklaracji wiary.

i słusznie kurwa! ten kraj coraz bardziej oddala się od normalności
można zostać weterynarzem jak się prawo nie podoba
za chwilę nie zrobią transplantacji, transufzji krwi, a sędzia nie skaże mordercy, bo miłosierdzie

czy tak trudno zrozumieć, że nie każdy wierzy w Boga?!? (w dodatku tego jedynego właściwego...)

margareta

za chwilę, to ci kurwa zrobią eutanazję, bo do niczego już temu państwu nie będziesz potrzebna!

Angie

golinda

Cytat: margareta w 10 Lip 2014, 16:06:39
za chwilę, to ci kurwa zrobią eutanazję, bo do niczego już temu państwu nie będziesz potrzebna!

byłaś już protestować na pl. bankowym pod oknami hanki?
beret włóż, nie zapomnij!

wrobelek0403

golinda iluvu

Dodany tekst: 10 Lip 2014, 16:17:29

wole eutanazje niz za przeproszeniem sranie pod siebie, jako roslina.

moze DAJMY ludziom WOLNA wole czego chcą, co???

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 10 Lip 2014, 17:16:35wole eutanazje niz za przeproszeniem sranie pod siebie, jako roslina.

:beer:

moja babcia tak leżała kilka lat, modląc się o śmierć
i przysięgam, że gdyby eutanazja była możliwa, pierwsza bym się do tego przyczyniła, bo tak ją kochałam, że nie mogłam patrzeć jak cierpi

to całe pierdolone katolickie sumienie to jeden wielki egoizm

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

wrobelek0403

i wlasnie to jest chore, oni nie potrafią odzielic sacrum od profanum. Przeciez ona nie wydała tej decyzji prywatnie, tylko jako prezydent, organ wlascicielski szpitala, wobec nie prywatnej osoby profesora, tylko dyrektora, który złamał przepisy.

To jest wlasnie ładowanie się koscioła w sprawy panstwa i bardzo mi sie nie podoba.

zwierzatko_mojej_mamy

nieistotne, czy prywatnie - skoro ona prywatnie uwaza, ze nie powinien zostac ukarany, to powinna zapewne sie zdymisjonowac lezac krzyzem na moscie siekierkowskim na znak protestu - co ciekawe, gdyby to uczynila, wyszloby na to, ze skoro nie moze pracowac zgodnie ze swoim sumieniem na stanowisku, w ktorym musi postepowac wbrew prawu, jesli ma byc w zgodzie z sumieniem to powinna sie zwolnic w imie wiary, zeby dostac aplauz :D ale chazan MUSI pracowac, gdzie pracuje, chociaz moze tam sie okazac, ze musialby postapic wbrew sumieniu :D BO TAK! :D

www.annawilk.pl

ddu

:D cóż za wywód!
zwierz na prezydenta!

malutenka

golinda

no i czy to państwo jest normalne?
kk jest jak gniazdo jadowitych węży

wrobelek0403

rubin04

Wróbelek, oni wszyscy sa w zmowie, wszyscy są kupieni przez tych co szpik z DKMSu kupuja!

wrobelek0403

dragonfly

tak dokladnie wyglada oblicze tego waszego chrzescijanskiego milosierdzia lol lol lol

salsa

MArgareta, ale nikt nie broni prof Chazanowi stosować indywidualnie klauzuli sumienia
on jako lekarz ginekolog położnik moze sobie stosować
ale jak ordynator kierujący szpitalem nie moze robić takich rzeczy - złamał prawo
powinien był od razu po potwierdzeniu hipotezy o stanie dziecka (co juz dokładnie widać było na usg) powiedzieć rodzicom jakie mają prawa, czego mogą od słuzby zdrowia oczekiwać, jaki jest stan dziecka i od razu powiedzieć, ze jeżeli wybiorą terminację ciąży to on osobiście nie moze tego wykonać-jednocześnie jako ordynator powinien był wskazac im lekarza, nawet w obrębie tego szpitala, bo jako placówka państwowa ma obowiązek wykonywać te zabiegi i koniec
mogł tez wywalić kawę na ławę , powiedzieć ze tu będą mieli trudności i niech od razu jadą do sz;itala Bielańskiego... cokolwiek ale nie to, co zrobił
zwodził rodziców (wykazały to zarówno zeznania jak i wszelkie kontrole) mnożył jakieś komisje i nie wiadomo co jeszcze a o swoim sumieniu poinformował rodziców jak juz było za późno !! Zmusił tych ludzi, zeby postąpili według jego sumienia, a nie swojego własnego, ta kobieta musiała urodzić przez CC (a ma 37 lat i od 13 lat walczy od dziecko -cc znowu jej odroczy tez czas kiedy bedzie mogła znowu próbować ) poza tym juz na zawsze zostanie w jej pamięci widok dziecka z takimi wadami, ze TVN 24 nie chciało pokazać fotografii, ktore przeniósł prof Dębski na wywiad

to jest dla mnie barbarzyństwo zmuszać ludzi do czegoś takiego, choc mają prawo zrobic cos innego
prof Chazan powinien trwać przy tym dziecku od urodzenia az do śmierci, powinien sie dokładnie napatrzeć na to  zycie, ktore uratował i na życie kobiety, ktore zniszczył

Mnie wkurza, ze zyjemy w centrum Europy w kraju, gdzie katole dyktują całemu społeczeństwu jak ma życ - niech kazdy we własnym domu sobie decyduje jak wygląda jego światopogląd religijny, a prawo jest prawem i koniec. Ja jestem przeciwko tej klauzuli, bo lekarze w PL nie umieją jej racjonalnie stosować. Zyjemy w kraju gdzie nie ma przymusu zawodowego-jak ktos nie umie wykonywać zawodu ginekologa zgodnie z przepisami to jest cała masa innych specjalizacji
nie interesuje mnie komu wcześniej pomógł prof Chazan - tu popełnił karygodny błąd i powinien moim zdaniem odejsc zupełnie z państwowej słuzby zdrowia - niech sobie otworzy prywatny gabinet, napisze na drzwiach, ze on leczy po katolicku i zobaczymy czy bedzie mu się tak dobrze zarabiało jak ma teraz. Ale prywatnie w swoim gabinecie dla kobiet, którym to pasuje niech sobie bedzie katolckim lekarzem, ale jak dla mnie to on juz nie ma wstępu do państwowych placówek. Dla mnie okazał się nawiedzonym katolem bez sumienia - takiego ludzkiego sumienia, empatii itp

niech kazdy sam decyduje o sobie i swoim sumieniu ! jestem za pełnym rozdziałem panstwa i koscioła

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)