Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

goga  :empathy:  :empathy: moze nie czytaj tych artykułów, po co sie meczyc?
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

goga

nie chce - ale to jest silniejsze ode mnie...
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rubin04

Nie wiem czy jestescie fankami Kossakowskiego ("Kossakowski - 6 zmysł" ) ale ja zdecydowanie go lubię - w sumie to czekam aż jakąś ksiazkę popełni.
A na razie kilka jego obrazów z historyjkami z wyjazdów.
http://teleshow.wp.pl/gid,16690886,img,16691090,title,Kossakowski-Szosty-zmysl-Niezwykle-wspomnienia-artysty,tpl,4,galeria.html

wrobelek0403

rubin04

Wróbelek, bo to na TTV było (jakis nowy program, stacja TVN-u)
i on najpierw był na Ukrainie, potem II ssezon w Rosji (i na Syberii był w "moich" miejscach")
a ostatni sezon na Balkanach - wszedzie tam odwiedza uzdrowiecieli i na sobe testuje rózne zabiegi, obrzędy.. czasami śmiesznie, czasami strasznie..
Ale zawsze nega ciekawie.
I jaego sposó opowiadania... mmmm....
No z nim bym w ciemno na randkę poszła, i M. by mi nawet dyspensę dał :D

wrobelek0403

aaaa, to gdzies mi to kiedys migneło :D

wrobelek0403

callja

Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

ddu

fasolka1980

Angie

wzruszające :(  ja bym się chyba nie zdecydowała, nie dałabym rady nosić takiej ciąży ...

malutenka

Nie chcę komentować, mam nadzieję, że ludzie z historii z takim wyborem poczuli się "lepiej" chociaż to nieodpowiednie słowo.

goga

Oczywiście przeczytałam ... Czytałam też wcześniej o Greysonie, widziałam te fotki i naprawdę dobrze że ja nie widzialam, chyba mi łatwiej, bo gdybym jeszcze pamiętała tak moją córkę ... Psychiatra pewny...

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ddu

z całym szacunkiem...
ma FB szał z tym tekstem
nie wiem, dlaczego
czy ludzie się dziwią?
oburzają?
hipokryzja!!!

jeśli się dziwią, to warunkom się dziwią?
bo ja się dziwię tylko temu, że komuś udało się taką metkę przyszyć
przecież to nie żadna rewelacja
w takich warunkach szyją też dla naszego mohito, Reserved itp
tylko, gdyby metkę przyszyli, to pewnie mniejsza szansa na zauważenie

Kasia

Ddu mnie rozwalily twoja znajoma co pisała ze tyle biedy na świecie a primark każe zwroty, wadliwe ciuchy ciąć na kawałki. Niestety nie mogłam jej odpisać gdyż miała komenty zablokowane. Ludzie sie burza a nie wiedza skąd takie postępowanie wynika.

ddu

A to nie była akurat moja znajoma, tylko znajoma znajomej;)

Kasia

marax

Cytat: goga w 14 Cze 2014, 14:06:24
dobrze, ze to wyjasnili - bo wiekszość jest karmiona zdjęciami wywieszanymi w kosciołach - na których sa rozkawałkowane dzieci

" Pacjentka dostaje tabletki dopochwowe, które wywołują sztucznie akcję porodową. Zaczynają się skurcze, boli brzuch, jest krwawienie. To wygląda podobnie jak poród."
a to zależy od czasu trwania ciąży. Nie zawsze sie tak da i zdarzały się żywe urodzenia. W Niemczech podaje się lek dosercowo w ciążach powyżej 22 tyg. Fajny artykuł z prof Dębskim.

mobka

Wy wykupilyscie abonament na gazecie? Bo ja mam wszystkie artykuły zablokowane.

golinda

przecież dziewczyny pisały,że trzeba wkleić link w googla

goga

Marax o zastrzyku też wiem, ale spora część myśli że to jest rozkawałkowanie płodu.....

marax

Nie zawsze jest tak "łatwo" szczególnie powyżej 20 HBD może nie dojść do indukcji porodu poprzez podanie leków naskurczowych ( tak samo jak nie dochodzi w 40 hbd po oxy). Wtedy oni chyba wchodzą z tgz rozszerzadłami, rozszerzają szyjkę mechanicznie i jakoś ten płód wydobyć muszą. Wtedy może być konieczność rozkawałkowania......  ehhh ciężkie tematy.