Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

fasolka, ten facet nie może istnieć naprawdę ;)

fasolka1980

Cytat: golinda w 29 Maj 2014, 16:11:38
fasolka, ten facet nie może istnieć naprawdę ;)

a juz myślałam, ze tacy są , tylko ja nie jestem Angeliną...

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

wysłałam M.
niech wie, jak być Bradem Pittem :D

callja

Przeczytałam i stwierdziłam, że ja to chyba jednak strasznie konserwatywna jestem, bo pewne okoliczności przyprawiły mnie o opad szczęki... A znając kilka osób z zespołem Aspergera, troszkę jasności w temacie zyskałam... http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,138262,16050215,Michalina_Wislocka__kochac_to_ona_umiala__ale_nie.html#TRwknd
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

rudasekawf

Też rano czytałam ten artykuł. W ciąży obiecałam sobie, że po kiblach nie będę karmiła, jak do tej pory zawsze udawało się znaleźć odpowiednie miejsce, ale problem jest w społeczeństwie.

golinda

ej no, przepraszam bardzo! w centrach handlowych jest pokój dla matki z dzieckiem
jest tam przewijak, jednorazowe maty na przewijak, mikrofalówka, podgrzewacz do butelek, wygodny fotel, umywalka - w szoku byłam jak to zobaczyłam...
czy tam nie można karmić? trzeba koniecznie na ławce przed kawiarnią albo w kiblu?

rudasekawf

Cytat: golinda w 01 Cze 2014, 10:07:47ej no, przepraszam bardzo! w centrach handlowych jest pokój dla matki z dzieckiem
jest tam przewijak, jednorazowe maty na przewijak, mikrofalówka, podgrzewacz do butelek, wygodny fotel, umywalka - w szoku byłam jak to zobaczyłam...
w nowoczesnych centrach handlowych są takie pokoje, faktycznie. Nie spotkałam się z mikrofalówką, jednorazowymi matami na przewijak, podgrzewaczem do butelek.

W najbliższej okolicy"
Silesia City Center - pokój 2x2 z umywalką, blatem i krzesełkiem.
3 Stawy - duży pokój, umywalka, przewijak, kozetka, krzesło - zamykany na klucz, którego usilnie poszukiwałam.
Duże markety - Tesco, Auchan - umywalka, blat krzesło.

Jeśli taki pokój jest to tam idę karmić, ale kilkukrotnie zdarzyło mi się w samochodzie na parkingu, bo nie było gdzie.

ishka82

ostatnio na plotach gadałyśmy o lekarzach i podpisanej przez nich deklaracji wiary i ten artykuł w tym temacie...bójmy się, żeby lekarze innych wyznań nie zaczęli w pracy kierować się wiarą, tudzież przedstawiciele innych zawodów ;)

http://wyborcza.pl/magazyn/1,137948,16067617,Lekarze__ktorzy_staja_sie_hipokrytami.html#CukGW

ddu

golinda, wyślij mi zdjęcie takiego pokoju :)

w tych pokojach dla mamy z dzieckiem faktycznie jest toaleta, przynajmniej w toruniu. więc tu kibel, tu fotel, ale jak trzeba, karmię

ale dziś karmiłam w kinie, restauracji, na placu zabaw...staram się chować, ale zakładam, że bardziej w jedzeniu będzie ludziom przeszkadzał wrzask stefka niż dyskretnie obnażona pierś

golinda

Cytat: ddu w 01 Cze 2014, 19:49:51golinda, wyślij mi zdjęcie takiego pokoju Smiley

ok, to w Arkadii jest

Kasia

Czesto te przewijało sa w toaletach dla niepełnosprawnych. Ale tez czesto warto sie dopytac, bo nieraz jest taka toaleta z fotelem i przewijakiem a dodatkowo osobny pokój dla matki z dzieckiem. Ja w Arkadii raz korzystałam z toalety z przewijakiem i to fatalne było, najgorsza taka toaleta jaka widziałam. Ale potem był chyba remont wszystkich toalet.

justynaaaa2

mnie jedyne co wkurza to, że w trasie nie ma gdzie dziecka przewinąć
często nawet w nowych knajpach nie ma przewijaka, więc zwykle jak gdzies jedziemy to jesteśmy zmuszeni zatrzymywać się w mcdonaldzie

jo_miekka

Hm, ale dlaczego mówimy tylko o centrach handlowych?
Ja nie mam problemu z karmieniem gdziekolwiek, jak i przewijaniem.
Nie wymagam jakichś szczególnych przywilejów i nie zdarzyło mi się doświadczyć jakichś przykrości w związku z tym.
Przewijanie w trasie załatwiamy po prostu w aucie. A wszędzie indziej tam, gdzie się da i już.
Ja nie widzę w tym problemu.

ddu

justynaa, jest taka aplikacja, nie pamiętam... tam pokazuje, kt. stacje benzynowe mają przewijaki.
orlen ma prawie na wszystkich
ja kiedyś na trasie toruń - jelenia góra znałam wszystkie miejsca, zatrzymywaliśmy się tylko tam, gdzie były przewijaki. trzeba będzie sobie przypomnieć

jo, ja też nie mam kłopotu, karmię wszędzie. krępuję się tylko przy kolegach. a już mi się niestety zdarzył załatwiać służbowe sprawy ze stefkiem przy piersi... tak krzyczał, że już nie mogłam dłużej czekać

szelma

Tak z drugiej strony - nic bym nigdy nikomu nie powiedziała, ale mnie to bardzo krępuje, jak matka karmi dziecko tak o, zupełnie na widoku, w miejscu publicznym, restauracji itd. Tak, jasne, nie muszę patrzeć, ale czasem to jest trudne (jak np. w samolocie), a wystarczyłoby po prostu mieć ze sobą jakiś szal czy coś i trochę się przykryć.

A teraz możecie mnie zjeść.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

szelma, ja Cie nie zjem ;) mnie to tez krępuje. tak samo jak nagie cycki na plazy :blush: taka ze mnie prudera ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

dragonfly

E, no taki wywalony cyc to nie.... Sama bym sie głupio czuła ;D ale jak bym miała wyjście albo karmić w przysłowiowym kiblu albo na ławce/w restauracj/miejscu publicznym to wybrałabym to drugie ;D z opcja szał/chusta oczywiście.

rudasekawf

Szelma zgadzam się w 100%, ja jak karmię nawet w samochodzie to przykrywam się chustą. Nie mam potrzeby żeby ktoś patrzył na moje piersi :D (z wyjątkami oczywiście ;D)

szelma

No jasne - ja się nie dziwię, że matki nie chcą karmić w publicznym kiblu. Ja zazwyczaj sikać w publicznym kiblu nie chcę i trzymam, ile mogę lol Ale opcja karmienia bez skrępowania (a zaręczam, że byłam świadkiem dobrych parę razy - w knajpie, w samolocie, gdzie matka karmiła 2-letnie dziecko zupełnie na widoku, w pociągu itd.) sprawia, że czuję się bardzo niekomfortowo - i z tego, co wiem, nie tylko ja.

Trochę szacunku z obydwu stron, nieprzesadzania w żadną stronę i będzie spoko :)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

rubin04

Szelma, ja Cie nei zjem, bo mnie karmienie piersią trochę zniesmacza, w zasadzie to takie dziwne bo tylko jak moje dzieci były małe to było to dla mnie akcetopwalne i oczywiste, i zalezało mi na tym, ale dziś jak mysę że mogłabym  karmic piersią to mi słabiej.
I nie mam nic do karmienia publicznie ale też z opcją chusta/szal/pielucha tetrowa. No cokolwiek by nie dwać tak tym cycem po oczach.

zwierzatko_mojej_mamy

w sumie tak se mysle, ze niektorzy dorosli zrec tez powinni za szmata lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl