Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ddu

jestynka

Cytat: marax w 29 Cze 2014, 09:03:09
Nie zawsze jest tak "łatwo" szczególnie powyżej 20 HBD może nie dojść do indukcji porodu poprzez podanie leków naskurczowych ( tak samo jak nie dochodzi w 40 hbd po oxy). Wtedy oni chyba wchodzą z tgz rozszerzadłami, rozszerzają szyjkę mechanicznie i jakoś ten płód wydobyć muszą. Wtedy może być konieczność rozkawałkowania......  ehhh ciężkie tematy.

marax i dobrze,że o tym piszesz, bo zazwyczaj opisywane jest jako "lekki" zabieg, tabletka, ciach i po sprawie,albo roerwane ciała dzieci, a jak widać prawda leży po środku.
Ja rozumiem tych ludzi z artykułu.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

A tych z artykułu całkowicie rozumiem, tak samo jak tych co usuwają.
Ja nie wiem co bym zrobiła, kompletnie i obcym nigdy nie musiała tych opcji rozważać.

mayagaramond

Cytat: goga w 18 Cze 2014, 12:15:32szkoda, ze nie ma tabletek niepamięci....

Są, nazywają się "nie grzebie w przeszłości". Fizycznych ran tez się nie rozdrapuje.

Dodany tekst: 29 Cze 2014, 17:56:08

jestynka myślę tak samo, nie ma co kolorowac rzeczywistości.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

goga

Maya myślisz, że to tak łatwo? Ja nie grzebię w przeszłości, ale czasem jakaś sytuacja uruchamia lawinę i samo idzie...
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

mayagaramond

Cytat: goga w 29 Cze 2014, 19:23:17czasem jakaś sytuacja uruchamia lawinę i samo idzie...

Z pierwszą częścią zdania zgadzam się - są sytuacje, które nam o czymś przypominają. Ale to moja decyzja, ale czy te myśli "złapie" czy nie... I ile poświęce im uwagi.

Millerowa nazwała to w jednej książce "higieną myśli"
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

ddu

wracając do Primarka i szycia ciuchów, na FB Pracowni CSR tabelka na temat odpowiedzialności firm.
Primark wypada bardzo dobrze.
H&M już tak bardzo nie
szkoda, że to nie obejmuje polskich marek

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ddu

wrobelek0403

ja bym co najwyzej wprowadziła obwiązkowe ubezpieczenia od akcji ratunkowych, bo jak czytam kroniki topr to robie sie zwolenniczką selekcji naturalnej :crazy:

a tu cos innego
http://pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,136156,16245367,Dzieki_aplikacji_efood_wiemy__co_jest_w_skladzie_kupowanego.html#MT
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ddu

wróbel, zapraszam na FB Pracowni, kolejny raz. tam tydzień temu wstawiłam wywiad z panem twórcą. moim zdaniem, fajniejszy tekst niż ten z wyborczej.
wiem, że nie masz konta, ale chyba możesz wchodzić na publiczne

;)

https://www.facebook.com/PracowniaCsr

salsa

wrobelek0403

ddu,dzieki. zajrze w wolnej chwili :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

szelma

To z uśmiechaniem to też sama prawda. Lubię BE również za to, że tu ludzie się uśmiechają - ot, tak po prostu do drugiego człowieka :)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

ja sie usmiecham, ale nie mam smiałosci zagadac ;)

golinda

no hmm, gdybym miała powiedzieć ludziom w oczy, co mi w pierwszej sekundzie na ich widok przychodzi do głowy, to regularnie chodziłabym z obitą gębą lol
co ja poradzę, że takie myśli mi się wyświetlają w mózgu? to ode mnie niezależne

golinda

Cytat: doda w 03 Lip 2014, 17:35:04
co Ci orzychodzi ? lol

no wiesz... "ale hujowe buty", "fatalna fryzura", "wielka dupa", "ale pasztet" lol różne takie :D
ale nie zawsze, czasem coś mi się podoba, np. "fajny samochód, szkoda że facet taki brzydki" lol
ale nie nie, wczoraj sprzedawczyni rozkładała coś na półkach i pomyślałam sobie "ale ładne ma nogi" - słabo jakbym podeszła i powiedziała: ładne ma pani nogi :D
generalnie rzadko mi się coś w ludziach podoba. ale ta myśl wpada i wypada :)

golinda

Cytat: doda w 03 Lip 2014, 18:42:29raz mi jedna kobieta powiedziala, ze mam ladne nogi LOL

bo masz :)

Dodany tekst: 03 Lip 2014, 17:47:18

Cytat: doda w 03 Lip 2014, 18:42:29golinda strach sie z Toba spotkac Cheesy

eee, znajomych nie oceniam, to nuda

szelma

Cytat: golinda w 03 Lip 2014, 18:05:07no hmm, gdybym miała powiedzieć ludziom w oczy, co mi w pierwszej sekundzie na ich widok przychodzi do głowy, to regularnie chodziłabym z obitą gębą
co ja poradzę, że takie myśli mi się wyświetlają w mózgu? to ode mnie niezależne

Hmm, no chyba jednak po części zależy od nastawienia. Myślę, że można nad tym pracować, jeśli się chce - spróbować wyszukiwać jakieś pozytywne rzeczy w ludziach. Bo chyba jednak milej żyć w świecie, gdzie ludzie mają przynajmniej jedno coś fajnego.

No i chyba jednak częściej zdarza się, że ktoś ma fajne buty, torebkę, spodnie, włosy, łotewer, a nie że ciągle same pasztety?
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

salsa

ja w ogole rzadko myślę o mijanych na ulicy ludziach, chyba ze musze wejść z nimi w interakcje, to wtedy zalezy od sytuacji-potrafię i sie usmiechac i miło gawędzić i opieprzyć jak mi ktoś wkracza za bardzo w terytorium ;)
ale tak to często idę zatopiona w swoich myślach, nie zastanawiam się kto jak wygląda albo co sobie tam robi :)
ale sama miewam niestety szczęście do ludzi, ktorzy są mil i chca ze mna pogadać np w pociagu, kiedy ja mam w planach święty spokój i 6 godzin lektury ciekawej ksiązki (ostatnio w drodze do Poznania) i wtedy nie umiem byc asertywna, prowadzę tą konwersację, bo osoba miła i uprzejma i ciekawie się rozmawia, ale i tak mi żal, ze nie moge sobie w spokoju poczytać. Dość często mi się to zdarza.

golinda

Cytat: szelma w 03 Lip 2014, 22:20:03No i chyba jednak częściej zdarza się, że ktoś ma fajne buty, torebkę, spodnie, włosy, łotewer, a nie że ciągle same pasztety?

no nie że ciągle, przejaskrawiam, wiadomo ;)

pewnie, że nie patrzę na każdego i nie doszukuję się czegoś złego
tylko jaskrawe przypadki dostają komenta ;)
a jak widzę coś ładnego, to naprawdę mi lepiej niż jak coś brzydkiego
dlatego ja np. nie lubię tych reklam Dove dla "zwykłych" kobiet
ja lubię oglądać ładne twarze, ciała, nawet jeśli poprawiane

Dodany tekst: czw, 3 lip 2014, 20:40:43

Cytat: salsa w 03 Lip 2014, 22:28:37ale sama miewam niestety szczęście do ludzi, ktorzy są mil i chca ze mna pogadać np w pociagu

ja ostatnio przyciągam do siebie różnych ludzi i ich historie rodzinne... przez dzinie w wózku
ludzie podchodzą, pytają, gadają do nich, opowiadają o swoich dzieciach... o niebiosa!!!

Dodany tekst: 03 Lip 2014, 21:52:27

Cytat: szelma w 03 Lip 2014, 22:20:03Bo chyba jednak milej żyć w świecie, gdzie ludzie mają przynajmniej jedno coś fajnego.

noooo, ja nawet wiem co lol

mayagaramond

Cytat: szelma w 03 Lip 2014, 22:20:03Hmm, no chyba jednak po części zależy od nastawienia. Myślę, że można nad tym pracować, jeśli się chce - spróbować wyszukiwać jakieś pozytywne rzeczy w ludziach. Bo chyba jednak milej żyć w świecie, gdzie ludzie mają przynajmniej jedno coś fajnego.

No i chyba jednak częściej zdarza się, że ktoś ma fajne buty, torebkę, spodnie, włosy, łotewer, a nie że ciągle same pasztety?

zgadzam sie. I to mi sie tez w stanach podobalo, ze obcy ludzie w sklepie czy na ulicy prawili komplementy: swietna kurtka, bardzo mi sie podoba, jak wygladasz, gdzie kupilas te buty. Wole to niz ciagle ofukiwanie (jest taki wyraz?? lol) i pretensje do calego swiata.

rubin04

O ja jednej matce ostatnio powiedzialam ze jej corka ma piekne włosy  ale mala miala takie piekne, dlugie rude wlosy. Cudo. No nie moglam sie powstrzymać.

justynaaaa2

ja odezwać to bym się chyba nie odezwała, ale już wiele razy złapałam się na tym, że uśmiecham się do mijanych osób, głównie z psem, z dzieckiem i w sumie nawet zdarza się, że ludzie ten uśmiech odwzajemniają :)