Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

salsa

dziś podali, ze to dziecko zmarło...

Dodany tekst: 09 Lip 2014, 23:54:46

Cytat: goga w 09 Lip 2014, 23:48:02
jeszcze w kwestii chazana - od drugiej stony - oczami rodziców http://www.wprost.pl/blogi/magdalena_rigamonti/?B=3168
wrzucałysmy to juz tylko chyba nie w tym watku a na plotach....
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

http://www.drwile.com/lnkpages/render.asp?vac_abortion

To  wygląda na sensowny artykuł na temat szczepionek i aborcji

Dodany tekst: 10 Lip 2014, 00:02:48

I jeszcze ten:
http://www.sciencebasedmedicine.org/the-other-anti-vaccinationists/
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

goga

salsa a to nie widziałam, tak samo jak informacji

marax

Ja się cieszę że dziadek odszedł w kilka dni bez bólu. Ci ludzie przeciwnicy eutanacji nigdy nie widzieli chorego który musi tak wegetować. Nie wiedza jak to jest nie móc oddychać, dusić się własną krwią, robić pod siebie, nie móc przełknąć pokarmu całą noc siedzieć i łapać powietrze jak ryba bez wody .................Dyskutują sobie ze swoich wygodnych foteli o czymś o czym nie mają bladego pojęcia. Ehhh słaby ze mnie katolik.

wrobelek0403

marax, to nie jest kwestia katolicyzmu tylko empatii wynikającej z doswiadczenia zawodowego.

całkowicie się z Tobą zgadzam i jak przyjdzie co do czego, to sie pewnie wybiore na ostatnią wycieczkę do Szwajcarii ;D

Dodany tekst: 10 Lip 2014, 09:50:15

http://wyborcza.pl/duzyformat/1,139524,16292133,Doktor__Lapka_.html#MT
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: salsa w 10 Lip 2014, 00:53:59dziś podali, ze to dziecko zmarło...

dobrze, że tak szybko

strasznie współczuję tym ludziom...

Dodany tekst: 10 Lip 2014, 10:06:36

ostre:

https://www.facebook.com/311837942301817/photos/a.311842895634655.1073741828.311837942301817/347795922039352/?type=1&theater

zwierzatko_mojej_mamy

golinda to tez:

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

nooo, dobre

wkleiłabym na fejsa, ale nie wiem, czy uczucia religijne kolegi Jacka to wytrzymają lol

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

blokuje mi w robocie, obejrze w domu.

Dodany tekst: 10 Lip 2014, 10:46:51

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,16298155,Prof__Mikolejko__Chazan_jak_na_meczennika_za_wiare.html#MT

wrobelek0403

margareta, ale jakiej równowagi???

ddu

no coś z happy endem. przyda się tu.

goga

No z happy endem, ale żadna kobieta nie opiera się tylko na stwierdzeniu jednego lekarza i szuka ratunku gdzie tylko może, na terminację decyduje się chyba w ostateczności ,gdy na 1000 % wie że wada jest letalna, lekarz też może się mylić, więc na pewno konsultuje się z innymi

margareta

Cytat: wrobelek0403 w 10 Lip 2014, 12:54:41
margareta, ale jakiej równowagi???
wszystkie artykuły, które wstawiacie są przeciwko profesorowi, ten jest za.

Angie

margareta ale to jakaś zawody ile za ile przeciw?
Mnie nie obchodzi jego wiara, mnie obchodzi tylko to, że on złamał prawo.
W tej sprawie nie chodzi o to, że on tej ciąży nie usunął, chodzi o to że nie dał
tym rodzicom wyboru, że podjął decyzję za nich.
Oni nie chcieli z premedytacją zabić tego dziecka, chcieli móc zdecydować czy ma się urodzić dziecko,
z licznymi wadami genetycznymi, skazane w krótkim czasie na śmierć. Poza tym ta kobieta miała operację
i ta ciąża także dla niej niosła ryzyko.

Wkurza mnie to oszołomstwo i pisanie, że on został ukarany za wiarę  :crazy:

On został usunięty ze stanowiska, bo złamał prawo i zapewne robiłby to dalej.

zwierzatko_mojej_mamy

no i jednak, jesli ktos ma sam wielka wiare to o zadna aborcje nie bedzie pytal, tylko urodzi, zgodnie z planem boskim, uznajac, ze niikt nie jest wrozka i ze moze wady sie cofna albo zle zostaly wypatrzone i bedzie sie modlil o zdrowie dziecka, a nie latal szukac lekarzy, ktorzy tej aborcji dokonaja

w artykule tez jest wyraznie napisane "lekarz zalecil aborcje" - czyli powiadomil o mozliwosci, a nie babke uspil i dokonal jej bez jej zgody i wiedzy - kobieta wiedziala, ze najprawdopodobniej dziecko urodzi sie z licznymi wadami, nie znam lekarza, ktory uzyje slowa "na pewno" - decyzja nalezala do niej - zgodnie z prawem, wiara i czymkolwiek, co istnieje

www.annawilk.pl

ddu

bosz... dziewczyny, no większość z nas krytykuje decyzję Chazana,
to jedna strona,
a jest i druga.
chyba wszystkie zdajemy sobie z tego sprawę, czy nie?
i tę drugą stronę reprezentuje ten artykuł.

ja tam lubię czytać teksty o tej samej sprawie z dwóch stron.
czasem nie daję rady (mój dziadek dawał mi Nasz Dziennik do czytania, było to strasznie trudne dla mnie, ale zaczynałam rozumieć, skąd ci ludzie - potencjalni czytelnicy - mają takie pomysły)

np. ostatnio się dowiedziałam o chemicznych smugach. słyszałyście o nich?
ja też słabo, bo nie mam już dziadka, więc nie czytuję - nawet sporadycznie - NAszego Dziennika

golinda

Cytat: ddu w 10 Lip 2014, 15:35:33ale zaczynałam rozumieć, skąd ci ludzie - potencjalni czytelnicy - mają takie pomysły

no to zdradź nam, skąd :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 10 Lip 2014, 15:35:33np. ostatnio się dowiedziałam o chemicznych smugach. słyszałyście o nich?
masz potworne zaleglosci w teoriach spiskowych lol o reptilianach slyszalas? :>

www.annawilk.pl

ddu

no jak ktoś im tak ciągle kładzie do głowy, to w końcu wierzą.
np.  w te chemiczne smugi :D

szym miał ostatnio klienta. mówi, że "całkiem normalny, przyjechał z USA, rozwiązać sprawy spadkowe". no i nagle zaczyna mówić o tych smugach. że Nato testuje nad Toruniem, bo Rydzyka nie lubi. i dlatego u nas taka brzydka pogoda. w Kalifornii też się psuje.
szym sprawdził. temat jest szeroko relacjonowany w wiadomych mediach

taki off top ;)

Dodany tekst: 10 Lip 2014, 14:45:04

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Lip 2014, 14:40:24
masz potworne zaleglosci w teoriach spiskowych lol o reptilianach slyszalas? :>

nie :D o matko, faktycznie mam zaległości

margareta

Cytat: Angie w 10 Lip 2014, 15:25:45W tej sprawie nie chodzi o to, że on tej ciąży nie usunął, chodzi o to że nie dał tym rodzicom wyboru, że podjął decyzję za nich.
No przepraszam, nie zamknął tej matki w klatce. Ja jak nie uzyskam czegoś od jednego lekarza, to idę do innego.

wrobelek0403

Angie trafiłas w sedno.

Ten artykuł nie ma zadnego zwiazku z obecną sprawa. Kobieta dostała diagnoze, poszła ją skonsultowac i sie dowiedziała, ze ta pierwsza jest  błedna. Równie dobrze mogł to byc zupełnie inny lekarz.